Modusi telesa: Skarifikacija

Moja zanimanja vključujejo potovanja po svetu, pustolovščine, tetovaže in spremembe telesa, kuhanje in romantiko.

body-mods-scaidication

Kaj je skarifikacija?

Scarification ali scarifying so besede, ki opisujejo dejanja ali umetniške oblike nas, ki namerno nanesejo različne vrste ran, da ustvarijo brazgotine na svojem telesu. Ti'Verjetno se sprašujete, kdo so ti nori ljudje in zakaj trpijo zaradi tako velike bolečine, da namerno ustvarijo brazgotinsko tkivo? (Nekaj, čemur se večina ljudi poskuša izogniti.) Ker sem osebno eksperimentiral in užival v različnih vrstah skarifikacije, bi rad razkril in delil izkušnje in zgodovino te ekstremne in lepe umetniške oblike..

Zakaj bi nekdo naredil kaj takega?

Namerno brazgotinjenje sebe se morda zdi radikalna praksa duševno nestabilnih, toda jaz'prvi vam bom povedal, da so brazgotine, ki si jih sami nanesete, pogosteje izrazno sredstvo in ne krik za pozornost. Že stoletja so ljudje doživeli te fizične preobrazbe kot sredstvo umetniškega izražanja, duhovnega razsvetljenja, pravice do prehoda in spolnih eksperimentov. V preteklosti so plemenske kulture in bojevniki prestrašili svoja telesa, da bi označili polnoletnost, puberteto, žrtvovanje, družbeni ali vojaški status, poroko ter duhovne ali verske potrditve. Sodobne prakse skarifikacije so lahko iz zelo podobnih razlogov kot v preteklosti ali pa iz povsem različnih razlogov. Vsakdo je drugačen, na njihovo razmišljanje o spremembi telesa je treba gledati s spoštovanjem in odprtosti.

S svojimi osebnimi izkušnjami s skarifikacijo sem jaz'Odkrili smo, da je sama fizična bolečina precej pomirjujoča, ko jo lahko premagate. Verjamem, da se s tem lahko povežejo številni adrenalinski odvisniki in duhovni mistiki. jaz'Prav tako smo oboževali nepopolno lepe modele, ki so nastali kot posledica takšnih bolečin prizadetih umetniških procesov. Nekaterim verjamem, da je brazgotina lahko zelo podobna pokalu ali medalji, ki jo je treba nositi s ponosom zaradi količine bolečine, ki so jo morali premagati, da so jo prejeli.

Tukaj pride bolečina!

Zdaj, ko sem'smo delili vpogled v to, kaj je skarifikacija, in nekatere razloge za njeno prakso'Ogledali si bomo nekatere metode, uporabljene za ustvarjanje teh neverjetnih in na videz grotesknih kosov telesne umetnosti. Te metode vključujejo različne variacije blagovne znamke, rezanje in odstranjevanje kože, nadzorovane kemične opekline in odrgnine.

body-mods-scaidication

Rezanje in odstranjevanje kože

Rezanje kože je pogosto zmedeno zaradi dejanj samopoškodovanja ali pohabljanja, zato je kozmetični način, da z britvico ali skalpelom prerežete plasti kože, da ustvarite vzorec ali obliko z namenom prestrašiti telo. Šrafiranje in navzkrižno valjenje se izvajata med rezanjem za sredstva za senčenje, zelo podobna metodam, ki bi jih umetnik uporabil pri ustvarjanju risbe s črnilom.

Odstranjevanje ali luščenje kože je bolj ekstremna različica rezanja kože. Pri odstranjevanju kože bo umetnik ponavadi najprej opisal celotno zasnovo z vrsto zarezov. Ko je obris dokončan, umetnik nadaljuje z odstranitvijo želene kože z obrisa, tako da jo odlepi s konico britvice ali skalpela, dokler se koža popolnoma ne odstrani. Nekateri modeli lahko odstranijo do stotine majhnih kosov kože, da dosežejo želeni rezultat, vendar so po mojih osebnih izkušnjah kožo dvignili in uspešno odstranili v enem kosu.

Pakiranje ran je še ena tehnika, ki se pogosteje pojavlja v plemenskih kulturah. Ta praksa vključuje korakanje po kosih, polnih gline ali pepela, da se spodbudi hipertrofično in keloidno strašenje. To se zgodi med zdravljenjem, ko telo poskuša izsiliti kovanje.

body-mods-scaidication

Blagovna znamka Strike

Blagovna znamka stavke se je skozi zgodovino uporabljala za označevanje goveda, sužnjev, kriminalcev in v tem primeru voljnih platnov body arta. Udarni trak dosežemo tako, da del kovine segrejemo, dokler ne doseže žarečega rdečega žerjavca, nato pa vročo kovino nenehno pritiskamo na kožo, da povzroči opekline. Večkratni udarci se pogosto ponavljajo, dokler ni dokončana želena zasnova. Pri izvajanju udarne znamke je mogoče delati s kovinskimi kosi vseh oblik in velikosti. Blagovna znamka stavke lahko oteži uporabo velike natančnosti. Prav tako lahko pusti razširjeno in neenakomerno brazgotinsko tkivo.

body-mods-scaidication

Kauterizacija in elektrokirurška blagovna znamka

Te metode blagovne znamke lahko izvedete tako, da najprej uporabite šablono ali narišete obliko na odjemalca'kožo pred začetkom postopka ali pa jih lahko opravite ročno.

Blagovna znamka cautery uporablja ročno termično orodje za topljenje kože v želenem vzorcu ali dizajnu.

Elektrokirurške blagovne znamke (sicer znane kot laserske znamke) se izvajajo z električnimi kirurškimi enotami, ki uporabljajo elektriko za dejansko izhlapevanje kože.

Te metode blagovne znamke so natančnejše zaradi večje količine nadzora med procesom blagovne znamke. Te vrste blagovnih znamk običajno puščajo čistejše in bolj enakomerne brazgotine.

body-mods-scaidication

Sončna blagovna znamka

Ta način blagovne znamke je zame najbolj zanimiv! Solarna blagovna znamka je postopek uporabe UV žarkov najsvetlejše zvezde v našem sončnem sistemu za opeklino kože v značilnih vzorcih s povečevalnim steklom. Te opekline se lahko začnejo spominjati na tanke izreze, podobne papirju, in v nekaj dneh se začnejo širiti in razcveteti v čudovite umetniške vzorce.

body-mods-scaidication

Nadzirane kemične opekline in odrgnine

Abrazijo lahko uporabimo za ustvarjanje brazgotinskega tkiva s trenjem. Orodja, kot so brusni papir, kovinske pilice, igle za tetoviranje brez črnila in žične ščetke, lahko uporabite za odstranjevanje plasti kože, da ustvarite dostojno brazgotino.

Kontrolirana kemična opeklina uporablja kemikalije za poslabšanje in topljenje plasti kože, da ustvari želeno brazgotino. Ta metoda skarifikacije je lahko nestabilna in zelo nevarna.

Ali boli??

Če postopek spremembe telesa izgleda in zveni boleče, je to'zato, ker je. Enostavno in preprosto. Bolečina samega postopka ni't edini boleč del pri ustvarjanju brazgotine. Proces celjenja je lahko prav tako boleč, če ne celo večji od prvotne bolečine rane, ki jo je prizadela. Vse je odvisno od osebnih odločitev med nego po brazgotini, ki se zdravi.

Kot večina oblik telesnega spreminjanja je izredno pomembno, da vzdržujemo osebno higieno in da vse odprte rane ostanejo čiste, da se prepreči okužba.

Zdravilni proces

Metode, ki se uporabljajo za celjenje rane, vplivajo na to, kako se bo brazgotina izkazala. Hitreje se rana zaceli, manj se bo brazgotinila. Zaradi tega je treba narediti veliko skeniranja, da se podaljša proces celjenja in tako poveča skupna količina brazgotinskega tkiva. Rano lahko pustimo odprto, da jo zrak posuši. Ko nastanejo kraste, jih odstranimo, da ponovno odpremo rano, postopek pa ponovimo. Proces celjenja ran se lahko podaljša tudi z mokrim celjenjem. To dosežemo tako, da rano pokrijemo s povojem ali celofanom in jo vlažimo. Med procesom celjenja lahko rane tudi močno očistimo s čopiči ali jih podrgnemo s soljo, da ustavimo rast novih celic in podaljšamo proces celjenja. Vtiranje izdelkov, kot so kis, limonin in limetin sok ter tinkture joda neposredno v odprto rano, je mogoče tudi za spodbujanje strašenja.

Lepota brazgotin

Skarifikacija se lahko zdi bizarna in vrhunska umetniška oblika. Z odprtim umom in voljo do razumevanja je treba zelo spoštovati umetnike in platna, ki sodelujejo pri vseh teh praksah. Če vam je všeč ali ne, bo skarifikacija ostala. Kdo ve, morda kdaj ti'se nam boste pridružili v tem nenehno razvijajočem se svetu body arta.

Do takrat pa Na zdravje!

-Skyler

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Louise Powles iz Norfolka v Angliji, 13. februarja 2017:

Ja jaz'o tem sem že videl programe. Bože, lahko'ne predstavljam si, da bi moralo biti boleče!

About the author