19 pričesk iz pletenic, ki jih je treba preizkusiti leta 2021

Box pletenice so ena izmed najbolj priljubljenih pričesk med Afroameričani in ni čudno, zakaj. So elegantne, enostavne za vzdrževanje in jih lahko nosite v različnih stilih. Preverite, kaj pravijo profesionalci o frizurah s pletenicami.

Burgundske pletenice

bordo škatleInstagram @creationsbyshantiez

Box pletenice so zabaven način za zaščito in oblikovanje las hkrati. Zato so te rdeče pletenice, navdihnjene z Rihanno, kot nalašč za poletje (in celo leto!)

Trikotne pletenice

Trikotne pleteniceInstagram @urban_kinks

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga, Dwanyo Freeland

Mojster Braider / Stilist naravnih las @ Frizerski studio Urban Kinks v Bronxu, NY

Kako bi opisali ta videz?

Ta videz daje zasuk običajnim kvadratnim ločenim pletenicam. Trikotni deli in dotik barve pričeski dodajo labirint, podoben funky, ki kriči zaupanje, živahnost in slog. Dolžina doda razsežnost videzu in naredi slog vsestranski na način, da ga lahko nosite v pecivu, zgornjem vozlu, čop ali preprosto navzdol. Moja najljubša stvar pri tej pričeski bi morala biti barva. Je subtilna, a še vedno opazna.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Če želi stranka raziskati pridobivanje trikotniških pletenic, bi rekel! To je srčkan brezskrben videz, še posebej, ker se približujemo toplejšim mesecem in se nam bliža počitniška sezona. Stranke morajo razumeti kulturo svojega delovnega mesta, da ugotovijo, ali je ta slog primeren za njihovo delovno okolje. Vaša izbira pričeske je neposreden zunanji odraz vaše osebnosti, zakaj je ne bi pokazali!

Črne pletenice z vzorci koruze

Črne pletenice z vzorci koruzeInstagram @1755braids

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga, Mariam

Frizerka / voditeljica @ Mariam & Teneke African Hair Braiding v Brooklynu, NY

Kako bi opisali ta videz?

Ta pričeska iz pletenice vam daje zelo eleganten videz. Izgleda zelo preprosto in zelo enostavno za upravljanje. Lahko si umivate lase, medtem ko ste v tem slogu, jih namažite z mastjo, moja najljubša stvar pri tem slogu pa je, da traja zelo dolgo približno 3 mesece. Ker je ta slog v treh plasteh, ko se stara in začne postajati neurejen, lahko vedno naredite zgornji del in ga naredite povsem novega in ker traja tako dolgo. Lasem daje čas, da zadihajo, zaradi česar rastejo.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Ta pričeska je za ljudi, ki imajo radi videz “one-look”. S tem mislim, da tega ne morete zares oblikovati na noben drug način. Edino, kar lahko storite, je, da je v nizki žemljici ali čopku ali pa pustite. To ni tako kot druge pričeske, kjer jih lahko oblikujete in naredite vse te stvari, zato je to za osebo, ki ima približno dva meseca enak videz.

Pletenice Big Box

Pletenice Big BoxInstagram @stylesbynats

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga, Natalie Warburton

Salon Manager @ Imperial Hair Salon v Bronxu, NY

Kako bi opisali ta videz?

Te velike škatlaste pletenice ae za nekoga, ki nima potrpljenja sedeti v salonu več kot 2 uri, ker je to dejanski čas, ki sem ga potreboval za dokončanje tega videza.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Prvič, ta slog ni za nekoga, ki prvič dobi pletenice, ker je za oblikovanje stylinga in ko je čas za spanje, včasih težko ravnati.

Ta slog zagotovo deluje s katerim koli tipom las. Ta slog je primeren za nekoga z mehurčasto osebnostjo in tistega, ki ima strast do dolgih pletenic in nima časa, da bi vsako jutro naredil lase.

Kratke pletenice

Kratke pleteniceInstagram @mikodohair

Vprašanje&Z ustvarjalcem sloga Mikom Crusejem

Braid Professional s krajšim delovnim časom v Hawthornu, CA

Kako bi opisali ta videz?

Ta slog pletenice s kratkimi škatlami je v trendu in moja najljubša stvar je, da je res srčkana, lahka in vsestranska.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Je vsestranski, zaščitni slog z enostavnim vzdrževanjem.

👉 Oglejte si več kratkih pričesk za črne ženske.

Pletenice v majhni škatli

Pletenice v majhni škatliInstagram @kreationzxkendrea

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga Kendrea Baker

Frizerka @ Kreationz X Kendrea v Katy, TX

Kako bi opisali ta videz?

Te majhne škatlice so ostre in zahtevajo malo vzdrževanja. Pri tem videzu mi je všeč, da je vsestranski. Sredino lahko zložimo v žemljico ali celo razdelimo na dva dela s pecivom na vrhu in spodaj, kar daje nov videz.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Ta slog je kot nalašč za osebo z veliko osebnostmi, še posebej, če jo nosite z barvnimi podaljšanimi lasmi. Posameznik je lahko ustvarjalen z barvami, ki mu dajo lep utrip. Če želite slediti temu slogu, je najbolje, da ponoči čez lase nosite svileni ali satenski šal, da poskrbite, da bo slog ohranil urejenost v določenem obdobju.

Ta slog lahko traja do 4 tedne. Ponavadi obvestim svoje stranke, naj ne nosijo tovrstnih stilov dlje kot 4 tedne. Nameravam ohraniti zdrave naravne lase. V tem videzu lahko uživajo tudi vse vrste las. Velikost pletenic pa se lahko razlikuje glede na teksturo pri roki. Pri dodajanju morate upoštevati težo podaljšanih las. Nenazadnje lahko na sprednjem obodu lasišča uporabite izdelek za nadzor robov, ki ohrani nepoškodovane drobne dlake.

Zvite dolge pletenice

box pleteniceInstagram / @hairbydeege

Vprašanje&A z ustvarjalcem sloga Deidro

Frizer v Houstonu, TX

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

To so dolge, lahke pletenice, ki ponujajo številne različice oblikovanja. Imajo sposobnost zdržati do štiri do šest tednov.

Katere izdelke priporočate za vzdrževanje in ponovno ustvarjanje teh pletenic?

Začnite s sveže opranimi in razpletenimi lasmi (potrebni so vsaj tri centimetre las). Uporabil sem šest paketov las Xpressions v pletenici, glavnik za ločevanje, Shine n ’Jam Extra Hold), sponke za lase ali vezi za lase, škarje in električni bojler. Konce potopite v kotel, da zaprete konce.

Za vzdrževanje teh pletenic lahko uporabite olje po svoji izbiri, na primer jojobino, olivno, argonovo, črno ricinusovo olje ali celo kokosovo olje. Olje je treba nanesti dva do trikrat na teden. Za čiščenje lasišča lahko uporabite tudi suh šampon. Lasje je treba ponoči vezati s šalom.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Imam stranke z vsemi vrstami las, od zelo finih do zelo grobih. Absolutno vsak tip las lahko preizkusi te dolge škatlice. Te pletenice bi najbolj ustrezale osebi, ki si želi odmora od vsakodnevnega oblikovanja las. To je odličen slog, če delate, boste kmalu rodili otroka, potujete, prehajate na naravno ali če preprosto želite poskusiti nekaj novega. Pojdi na to!

Srednje škatlice za otroke

Pričeska iz pletenic na potiInstagram @bellebraidshtx

Vprašanje&A z ustvarjalko sloga, Porsha Tena

Zaščitna frizerka @ Soba za pletenje Belle v Houstonu, TX

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

Škatlice za otroke so lahko težke, če jih ne upravljate pravilno. Všeč mi je ta slog pletenic, ker je zelo vsestranski. Ugotavljam, da je veliko mojih strank všeč tem srednjim škatlicam, ker so nizko vzdrževane, zato je odlična izbira za otroke.

Katere nasvete ali izdelke priporočate za ponovno ustvarjanje tega videza?

Ta slog je najboljši, če ga naredite s sintetičnimi lasmi. Med pletenjem je dobro dodati malo marmelade za bolj enotno in čisto površino.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Stranke z živahnim življenjskim slogom obožujejo te vrste pričesk iz pletenic. Lahko ga lepo uredite za zmenek v restavraciji ali potegnete nazaj na poslovni sestanek, zelo priljubljen pa je pri tistih, ki radi hodijo v telovadnico!

Boginje pletenice

škrlatne pletenice rumene in črne barveInstagram / @queenveehair

Vprašanje&A z ustvarjalko sloga Victoria Davis

Hairstylist @ Cut Creaters Salon Suites v Atlanti, GA

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

Ta videz se imenuje “Boginje pletenice”. Edinstvena je v svoji razliki od tradicionalne pletenice lasišča, kjer pletete pod roko, ker dejansko pletete previsoko, zaradi česar lasje izstopijo.

Katere izdelke priporočate za vzdrževanje in ponovno ustvarjanje teh izdelkov?

Uporabite lahko katero koli zadrževalno snov, kot je kontrola robov, gel ali marmelada. Rad uporabljam Loc n ’Gel by Cut Creators Salon Suites. Mousse je odličen vzdrževalec, da ta slog traja dlje.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Ženske vseh starosti in življenjskega sloga bi priporočil te škatlice s blondinkami. Izgleda odlično za vsako priložnost. Zaradi edinstvenosti te pletenice je primerna za elegantne in elegantne dogodke.

Ombre Box pletenice

ombre box pleteniceInstagram / @_sweeta_neisha_

Vprašanje&A z ustvarjalko sloga Raneisho Blanson

Neodvisni frizer v Sacramentu, CA

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

Škatlaste pletenice so večje posamezne pletenice z deli v obliki škatle. Moja najljubša stvar pri tej ombre škatli je njena vsestranskost. Lahko ga nosite v številnih različnih stilih, na primer polovično navzgor, navzdol, čop, obrnjen na eno stran in karkoli drugega, kar si lahko omislite.

Katere izdelke priporočate za vzdrževanje in ponovno ustvarjanje teh izdelkov?

Če želite ohraniti te pletenice, morate med spanjem zaviti lase s šalom. Na glavo bi morali postaviti tudi pokrov motorja z vsemi pletenicami. Ne pozabite uporabiti neke vrste olja po potrebi na lasišču.

Pletenice so tudi potopili v vrelo vodo, da so dobili bolj naraven videz, kar bo morda treba ponoviti čez približno tri tedne. Izdelki, ki sem jih uporabil za ustvarjanje tega videza, so bili lasje blagovne znamke Rastafri, ki so bili pleteni (Freed’m-Silky-Braid) in Shine N ’Jam, ki ga izdeluje Ampro Pro Style.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Vsakdo, ki se je pripravljen zavezati pravilni negi in vzdrževanju teh pletenic.

Srednje do velike pletenice

lepe škatlice za afriške ženskeInstagram / @hair.by.fabiola

Vprašanje&A z ustvarjalko sloga Fabiolo Fung

Neodvisni afriški frizer v Montrealu v Kanadi

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

Simetrija. To je beseda, ki mi pride na misel, ko opišem ta klasično znan slog enojnih pletenic. Zaradi česar so oči tako prijetne, so vsi izračuni za vsako pletenico. Tri pramene je treba enakomerno obtežiti, sicer dobite izbokline. Ločitve morajo biti čiste, da se izognete bolečemu napenjanju las. In kar je najpomembnejše, morate za lase, kamuflažo, gladkost in sijaj vtakniti vse prave lase vaše stranke. Vsi ti dejavniki se združijo, da ustvarijo to popolnoma simetrično zbiranje las in pletenic.

Katere izdelke priporočate za vzdrževanje in ponovno ustvarjanje teh izdelkov?

Za nekoga, ki želi ponovno ustvariti te pletenice, bi najprej priporočil, da me poiščejo in se takoj dogovorijo za sestanek. V nasprotnem primeru ima vaša lokalna kozmetična trgovina vse, kar potrebujete za to doma. Kanekalon sintetične pletenice so tip podaljška, ki sem ga uporabil. Raje imam blagovno znamko X-pressions, ker ima dobro gostoto in ustrezno teksturo, ki vam daje elegantne pletenice, ki se ne počutijo kot poceni plastika. Za pravilno vlaženje pravih las pred začetkom boste potrebovali tudi dobro olje za lase, kot tudi balzam za nego roba za preprečevanje zletanja. S potrpežljivostjo in nekaj vajami je vaja popolna.

Ko gre za to, da bo vaš novi srednji pletenic najdaljši, je to eden najnižjih stilov vzdrževanja v svetu pletenic. Zahteva le, da se spomnite, da si vsaj vsak drugi dan navlažite lase. Jaz sem velik ljubitelj mešanja vode in olja za lase po vaši izbiri (na primer ricinusovega olja) v steklenički z razpršilcem ter škropljenja las in lasišča pred odhodom skozi vrata.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Iskreno menim, da je to univerzalna pričeska s pletenicami. To sem naredil na najbolj ravnih tipih las. To je lahko odličen videz za otroke, študente, zaposlene mame ali celo vašo ljubko babico. Ključno je najti stilista, ki ve, kaj počne, in ne plete preveč tesno. Moje stranke so vedno presenečene nad nebolečimi izkušnjami pletenja, ki jih ponujam, ker večina ne ve, da naj pletenice ne bi bile boleče.

To je odličen zaščitni slog, ki pomaga pri rasti vaših las, tako da jih zaščitite pred preveč manipulacijami v obdobju največ šestih do osmih tednov, zato je treba to narediti nežno. Ne glede na to, ali imate zaobljen obraz ali drobnejše lastnosti, to ne diskriminira. Ker ta slog pletenic omogoča toliko vsestranskosti, obstaja ena dolžina in širina pletenice, ki ustreza vsakomur.

V trendu & Krepko

V trendu & amp; Drzna pričeskaInstagram @tiffani_renaestyles

Vprašanje&Z ustvarjalcem sloga Tiffani Renae

Lastnik/Braider @ Tiffani Renae Styles v mestu Jonesboro, GA

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

Te škatlice so trendovske, kolčne in drzne. Všeč mi je, kako enostavno ga je vzdrževati. To je eden od tistih videzov, ki si jih želite ogledati, ko si želite lase oddahniti, a hkrati tudi podati izjavo.

Katere izdelke priporočate za vzdrževanje in ponovno ustvarjanje teh izdelkov?

Za ustvarjanje tega sloga pletenic so bili uporabljeni lasje iz pletenic Kanekalon, skupaj z Edge Control za drsenje korenin. Priporočam, da si lase vsako noč zavežete s šalom in po potrebi uporabite Edge Control na robovih, da ohranite ta videz. Priporočam tudi mazanje lasišča vsaj vsak drugi dan za spodbujanje rasti in ohranjanje videza las.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Mislim, da ta slog deluje za tiste, ki so na poti in imajo omejen čas, da se vsak dan posvetijo svojim lasem. Prav tako je lahko dobro za tiste, ki si želijo lase odpočiti od vsakodnevnih manipulacij. Ta slog lahko očara vsakdo s katerim koli tipom las, vendar se bo njegova življenjska doba razlikovala glede na teksturo las. Kinkier teksture bodo najdlje zadržale pletenice, saj je manj verjetno, da bodo zdrsnile pri koreninah.

Poetic Justice Janet Jackson Inspired Braids

Poetična pravičnost Janet Jackson navdihnjene pleteniceInstagram @_crownsbyvee

Še pred filmom iz leta 1993 črne ženske pretresajo ta srčkan slog pletenic Poetic Justice. Predstavljajte kultno klasiko z drugim klasičnim slogom pletenice.

Škatla iz ribjega repa

Pletena pletenica iz ribjega repaInstagram @amanda.afroshair

Tudi če imate zapletene škatlice v pletenici, jih je enostavno postaviti v eno veliko pletenico, da lasje ostanejo na enem mestu.

Box Braids Bun

škatla pletenice punčkaInstagram @braided__

Ta slog pletenic je vsestranski in enostaven slog, ki ga lahko pritrdite za elegantno updo, ali pa pustite, da se vse obesi za drzen, brezskrben videz. Moj najljubši slog je, da zgornji del spravim na hrbet in pustim, da hrbet visi navzdol za kombinacijo obeh videzov, vendar je za škatlice pletenic neskončno. Moja najljubša stvar pri tem je, da je odličen zaščitni slog za naravne lase. Je dolgotrajen (lahko ga nosite do 3 mesece) in spet zelo vsestranski.

Najbolj zdrav način za namestitev in vzdrževanje tega zaščitnega sloga je začeti s temeljito očiščenimi, kondicioniranimi in navlaženimi lasmi. Lase temeljito razpršite z dobro regeneratorjem ali vlažilno kremo. Preizkusite Smoothie in kremo za krepitev kodrov Shea Moisture, Taliah Waajid Easy Herbal Comb Out in Ouidad Moisture Lock Leave-In.

Ohranite ta slog z dobrim vlažilnim sprejem, ki ga lahko kupite ali naredite sami, tako da v poceni stekleničko z razpršilcem dodate vodo in svoje najljubše olje (eterična olja in/ali balzam). Idej za recepte za koktajle je neskončno, zato priporočam vsakodnevno škropljenje lasišča in las za največje koristi.

To je eden izmed mnogih zaščitnih stilov, ki jih lahko nosi vsak. Vsaka oblika obraza, tip las ali življenjski slog lahko odstranijo ta videz. Priporočam, da so pletenice od jumbo do srednje velike, saj lahko majhne in mikro velikosti prispevajo k lomljenju, zlasti za fine teksture las.

Pomembno je tudi, da uporabite enako razmerje lasnih podaljškov in naravnih las, da zmanjšate lomljenje. Nihče ne želi težkih pletenic! Ta zaščitni slog je odličen za naravne, ki iščejo zaščitni slog za pomoč pri ohranjanju dolžine, in za tiste, ki iščejo dolgotrajen slog z nizkim vzdrževanjem.

Cornrow Ponytail Box pletenice

Pričeska iz koruznega čopkaInstagram @feevasnaturalhairstudio

Vprašanje&Z ustvarjalcem sloga, Omeka Lemons

Lastnik in stilist naravnih las @Feevas Natural Hair Studio v Holiday, FL

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

Ta videz je pletenice iz koruznega čopka. Pri tem mi je najljubša tehnika vstavljanja, s katero je pletenica videti bolj naravna.

Katere nasvete ali izdelke priporočate za ponovno ustvarjanje tega videza?

Vse kar potrebujete je nekaj Kenekalonovih pletenic in vaši najljubši izdelki za lase za vlago.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Ta pričeska je odlična za vse oblike obraza. Je odličen slog, če rad vstaneš in greš. Odličen je za potovanja, počitnice ali če želite samo zabaven slog.

Jumbo Box pletenice

Pričeska Jumbo Box BraidsInstagram @braid.boss

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga, Dejo Marshall

Vsestranski stilist @Hot Spot v Chicagu, IL

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

Jumbos so preprosta, a zelo srčkana in hitra pričeska. Jumbo box pletenice lahko dajo dekliški, športni ali prefinjen videz, vse odvisno od tega, kako jih oblečete ali oblikujete.

Na primer, jumbos pletenica v punđi bi bila primeren slog za žensko, ki gre na razgovor ali sestanek. Če bi šla le na priložnostni izlet, bi bil stil polovično navzgor pol navzdol popoln.

Katere nasvete ali izdelke priporočate za ponovno ustvarjanje tega videza?

Vsekakor boste potrebovali glavnik za podganji rep, marmelado in vaš najljubši nadzor roba, da ponovno ustvarite ta slog pletenic, da zagotovite enako čistočo. čeden videz. Dodate lahko tudi dodatke, ki so preproste stvari, ki bi jih uporabljali v umetnosti in obrti in jih najdete pri Michaelu.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Te škatlaste pletenice priporočam vsem strankam. To je popoln slog za tiste, ki gredo na počitnice ali ženske, ki si preprosto želijo oddiha od las. Pri izbiri tega sloga in stilista bodite previdni glede količine las, ki jih uporabljate v svojih pletenicah. Želite, da se to prilega vaši glavi in ​​teksturi las. Če so nepravilno izvedene, lahko obtežijo naravne lase in/ali povzročijo poškodbe.

A-line Bob Box pletenice

Bob pričeska Twist on A-lineInstagram @niazamar

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga Tanyo Turton

Glavni ustvarjalec / pedagog in ustanovitelj @ NiaZamar: Redefiniranje lepote v Torontu, Ontario

Kako bi opisali ta videz in kaj vam je pri njem najljubše?

To je zasuk na a-line bobu. Moja najljubša stvar pri tem je, kako dobro uokvirja strankin obraz.

Katere nasvete ali izdelke priporočate za ponovno ustvarjanje tega videza?

Ta stranka si je zaželela kratke škatlice iz pletenice, ki bi ji pustila lase z vratom in imela enostaven videz z nizkimi stroški vzdrževanja. Njeni lasje so bili daljši od želenega videza. Moj nasvet je, da uporabite kvačkane pletenice zadaj, da omogočite želeno kratko dolžino in hkrati zaščitite zdravje strankinih naravnih las.

Kakšnemu odjemalcu bi priporočili ta pogled?

Ta slog je odličen za stranke z grobimi, kodrastimi lasmi in zaposlenim življenjskim slogom, ki si želijo oddahniti od vsakodnevnega oblikovanja. Bob a-line je odličen za ovalne in okrogle oblike obraza, ki želijo ustvariti ravnovesje.

Temu videzu je mogoče dodati tudi barvo za nekoga, ki želi poskusiti nekaj novega, vendar se še ni pripravljen na drastično spremembo.

Kvačkane pletenice

Kvačkane pleteniceInstagram @klassytbraids

About the author