30 neverjetnih znanstvenih tetovaž, ki jih morate razburiti

30 neverjetnih znanstvenih tetovaž | TattooBlend

Dolgo je minilo, odkar se nam je prvič porodilo, da naredimo seznam z znanstveno tematiko. Resnica je, da preprosto ni toliko znanstvenih tetovaž, zato smo potrebovali več kot eno leto iskanja in zbiranja, preden smo začutili, da imamo dovolj kakovostnih modelov, da sestavimo seznam vreden tuberkuloze.

Kot boste opazili, je na seznamu velika večina skeletnih formul, ki nas vse popeljejo nazaj v tisti grozljivi razred kemije v srednji šoli ali molekularne strukture – kakor koli jih želite poimenovati. Razlog? So daleč najbolj priljubljena tetovaža z znanstveno tematiko, na katero smo naleteli. Rekli bi, da je razmerje nekje na ravni 9: 1. Čeprav so te tetovaže z molekulami super znanstvene narave precej čiste, je na seznamu tudi zdrava količina drugih tetovaž, povezanih z ustvarjalno znanostjo.

Torej, če ste samooklicani super nerd, velikanski oboževalec teorije velikega poka ali verjetno oboje, ste zagotovo prišli na pravo mesto.

Danes bomo predstavili 30 najboljših znanstvenih tetovaž.

Ta tetovaža vesoljskega teleskopa Hubble.

Tetovaža vesoljskega teleskopa Hubble od Bryana Gutierreza

Ta detajlni del ima veliko zanimivih stvari. Medtem ko Hubblov teleskop kroži v vesolju, njegova enobarvna narava ne odvzame ničesar od osupljive barve in veličastnosti zemlje ter tistih čudovitih roza in vijoličastih odtenkov, ki ponazarjajo kozmični del kosa. Kljub čudoviti barvi te zasnove vesoljski teleskop Hubble fotografira samo v črno -beli barvi, barva, ki jo vidimo na fotografijah, je dejansko dodana kasneje.  (Fotografija: Bryan Gutierrez)

Ta akvarelni del gležnja.

Tetovaža molekule akvarela Simone Blanar

Ne glede na to, na koliko različnih tetovaž v akvarelu naletimo, in verjemite nam, da je to veliko, Simonovo delo vedno prepoznamo po njegovem značilnem slogu in realističnih potezah čopiča. Ta oblika vsebuje strukture serotonina in dopamina skupaj z enim od Simoninih podpisnih src.  (Foto: Simona Blanar)

Ta akvarelna dvojna vijačnica.

Tetovaža z dvojno vijačnico v akvarelu Resul Odabas

Te dni se je težko izogniti akvarelnemu delu. Kamor koli se obrnete, se zdi, da se tehnika akvarela v največji možni meri uporablja za komplimentiranje osnovnih oblik in modelov, kar, da se ne razumemo narobe, ni slabo, le da se včasih počuti malo preveč uporabljenega. Ta dvojna vijačnica je odličen primer, kako lahko akvarelno delo popestri preprosto obliko ali obliko črnega črnila.  (Foto: Resul Odabas)

Ta dotwork kos podlakti.

Niko Vaa kos podlakti na temo vesolja in znanosti

Tukaj imamo raketno ladjo, ki se prebija iz zemlje v vesolje. Ločeni modeli, povezani skupaj, so trenutno zelo priljubljen trend. Nikovega dela na področju tuberkuloze še nismo predstavili, vendar je njegov Instagram vsekakor vreden ogleda. Njegova realistična dela s črnim in sivim črnilom so nam najljubša.  (Foto: Niko Vaa)

Ta atom v slogu skice.

Skiciran atom avtorja Rither Jr.

Kar zadeva priljubljenost znanstvenih tetovaž, je atom Rutherford na drugem mestu za formulo okostja. Rutherfordov atom ponazarja orbitalne poti elektronov okoli osrednjega jedra. Ne smemo ga zamenjevati z atomskim vrtincem, ki je logotip skupine ameriških ateistov.  (Fotografija: Rither Jr.)

Ta tetovaža z mikroskopom.

Mikroskopska tetovaža Jonasa Lime

Pod mikroskopom je vse videti hladneje. Vključno s to čudovito tetovažo na stegnih. Vsekakor ni nekaj, s čimer se srečujete vsak dan ali morda celo v življenju. Ta zasnova zagotovo sproži pogovore, kadar koli je dovolj toplo za kratke hlače zunaj.  (Fotografija: Jonas Lima)

Ta abstraktna tetovaža DNK v akvarelu.

Abstraktna akvarelna DNK tetovaža Ivana Androsova

Debele poteze akvarelnih čopičev določajo ta čudovit prikaz barv. Za priložnostnega opazovalca je ta zasnova skoraj vse, kar vidite. Šele ko vam natančno povedo, kaj je, se začne pojavljati dvojna vijačnica.  (Foto: Ivan Androsov)

Ta akvarelna tetovaža serotonina.

Znanstvena tetovaža Adana

Nekaj ​​v krepkih črnih črtah in tehniki akvarela gre skupaj. Kar zadeva molekularne formule, se zdi, da jih je večina molekul serotonina in dopamina.  (Fotografija: Adana)

Ta adrenalinska tetovaža.

Adrenalin tattoo Jean Alvarez

Ta zapletena oblika je nekakšna hibridna tetovaža znanosti/potovanja. Poleg velike molekule adrenalina je mogoče videti še nekaj drobnih puščic. (Fotografija: Jean Alvarez)

About the author