50 neverjetnih tetovaž in pomenov peščenih ur

Modeli tetovaže za peščene ure | TattooBlend

Če ste kdaj gledali, kako pesek prehaja skozi peščeno uro, potem veste, kako hipnotizirajoč je lahko. Kot eden prvih izumilcev časa je peščena ura že dolgo preživela svojo uporabnost. Toda to ne pomeni, da so nič manj fascinantni. Edina peščena ura, s katero ste kdaj ravnali, je bila verjetno iz plastike in je prišla v družabni igri, vendar so bili nekoč tako pogosti kot ura ali iPhone.

Ko gre za tetovaže, so ure vedno priljubljena oblikovalska izbira. Čeprav ponavadi vidimo veliko več žepnih ur, zagotovo ne manjka tetovaž peščenih ur, ki lebdijo naokoli, in z dobrim razlogom. V tem članku si bomo ogledali nekaj najboljših in najbolj dobro izvedenih primerov obstoječih tetovaž peščene ure. Upamo, da vam bo ta članek všeč, ne pozabite deliti in shraniti priljubljenih!

Ta čudovit ženski dizajn.

Ženska tetovaža peščene ure podjetja Hello Tattoo

(Fotografija: Hello Tattoo)

Ta osupljiva tetovaža peščene ure v slogu skice.

Sketch style tetovaža peščene ure Inez Janiak

(Foto: Inez Janiak)

Peščene ure včasih imenujemo časovniki za pesek, ure s peskom, kozarci za pesek ali ure s peskom. Vem, ustvarjalno? Čeprav natančen izvor peščene ure ni dokončno znan, znanstveniki menijo, da najverjetneje izvira nekje v Indiji ali morda v stari Aleksandriji. Peščena ura je nastala pred vodnim steklom, v osnovi enak koncept kot peščena ura, vendar z vodo namesto peska. Najstarejši znani sklic na peščeno uro je bila slika na vrhu starodavnega sarkofaga, odkritega v 18. stoletju v Rimu.

Ta okrasna tetovaža peščene ure.

Okrasna tetovaža peščene ure Sami Locke

(Fotografija: Sami Locke)

Dotwork pesek.

Dotwork tetovaža peščene ure Tiaga Oliveire

(Fotografija: Tiago Oliveira)

Ta ljubka tetovaža peščene ure z visečimi zvezdami.

Simpatična tetovaža peščenih ur Mini Lau

(Fotografija: Mini Lau)

Ta kozmična oblika akvarela.

Akvarelna tetovaža peščene ure, Sasha Unisex

(Fotografija: Sasha Unisex)

Je to res pesek v notranjosti?

Kratek odgovor je pritrdilen. Veliko peščenih ur je uporabljalo pesek in ga uporabljajo še danes. Vendar pa so bili izvedeni številni poskusi, da bi našli medij, ki ponuja najbolj dosleden pretok, zlasti v času, ko so se za znanstvene in vsakodnevne naloge zanašali na peščene ure. Peščena ura je bila poleg peska napolnjena z zdrobljenim marmorjem, kositrom in svinčevimi oksidi ter celo z zdrobljenimi jajčnimi lupinami. Strokovnjaki so kmalu ugotovili, da mora biti za doseganje najbolj idealnega in doslednega pretoka razmerje zrnate kroglice do širine vratu 1/12, vendar ne večje od 1/2 širine vratu čebulice.

In še eno.

Akvarelna tetovaža peščene ure Willa Mullerja

(Fotografija: Will Muller)

Ta zasnova v skici.

Skica v obliki tetovaže peščene ure Luca Testadiferro

(Foto: Luca Testadiferro)

Ta subtilna tetovaža peščene ure.

Subtilna tetovaža peščene ure podjetja Hello Tattoo

(Fotografija: Hello Tattoo)

Ta romantična oblika.

Romantična tetovaža peščene ure Anna Yershova

(Foto: Anna Yershova)

About the author