125 idej o krščanskih tetovažah, s katerimi lahko izjavite svojo vero

Krščanske tetovaže so v zadnjih letih postale vse bolj priljubljene zaradi čudovitih idej za tetovaže, ki so na voljo povsod. Te tetovaže imajo drugačno vzdušje, saj jih pri mnogih ljudeh na umetniški način približa veri.

Krščanske tetovaže prikazujejo različne dogodke, ki so se zgodili pred več tisoč leti, omenjene v Svetem pismu, na primer zadnjo večerjo, križanje in številne druge dogodke. Mnogi se odločijo za simbole, ki izjavljajo njihovo vero, ali različne odlomke iz Svetega pisma.

Obstajajo različne krščanske tetovaže in to vam lahko postane ogromno. Toda v pomoč so vam spodaj omenjene najboljše krščanske ideje za tetovaže skupaj s svojimi pomembnimi pomeni. Če nameravate dobiti krščansko tetovažo, ki vam bo morda pomagala bolj razmisliti o svoji veri, teh vrhunskih idej za tatoo ne bi smeli zamuditi.

Krščanske tetovaže

Pomen krščanskih tetovaž

Krščanska tetovaža je precej smiselna; prvič, simbolizira vašo vero in predanost veri. Drugič, pomaga vam razmisliti o verskih dogodkih in jih uporabiti v svojem vsakdanjem življenju. V krščanstvu obstajajo različni simboli, ki jih ljudje raztrgajo; vsak simbol ima lep pomen. Na primer, če si preprosto natisnete križ, ta simbolizira Boga in trojico, kar je osnovno krščansko prepričanje.

Predstavlja tudi žrtve, ki jih je Kristus dal za vas, da boste lahko živeli brez greha. Vendar ljudje še naprej grešijo; zato nas ta tetovaža spominja na obvladovanje naših notranjih grešnih nagonov. Nosilca spodbuja k pravičnemu življenju. Drugi simboli, ki so običajni modeli tetovaže, so sidra, voda, golobi, trojni vozel in podpičje.

Poleg tega se ljudje odločijo tudi za tetovaže, ki ponazarjajo pomembne dogodke in jih nanesejo po vsem telesu. Ti dogodki so sestavljeni iz različnih prispodob, ki jih je učil Jezus, in glavne, ki je prizor križanja. Križanstvo simbolizira večno žrtvovanje, ki ga je dal Kristus, in prispodoba poudarja različne morale, ki jih mora upoštevati vsak kristjan.

Ljudje se v življenju soočajo z različnimi težavami in večina se jih obrne k Bogu, ko čuti, da jim življenje propada. Vsak človek se z njim ukvarja drugače; na primer, nekateri si krščansko versko tetovažo približajo Bogu. Občutijo se, kot da jih vodi skozi njihov dan. Te tetovaže vas tudi spomnijo, da ostanete zvesti svoji veri, in spodbujajo druge, da hodijo po pravi poti.

Krščanske tetovaže

Idealno mesto za krščanske tetovaže

Popolna namestitev za vašo krščansko tetovažo je v celoti odvisna od dizajna in velikosti, ki jo izberete. Krščansko tetovažo lahko narišete kjer koli želite in se počutite primerno. Običajne krščanske tetovaže so tetovaže z rokavi. Te tetovaže obsegajo velike podrobne oblike, ki večinoma prikazujejo različne verske dogodke.

Mnogi ljudje te tetovaže dobijo tudi na hrbtu in stegnih. Če se odločite za manjšo krščansko tetovažo, ki bo verjetno vsebovala en sam simbol, bo idealno mesto za to na vratu, roki, zapestju in prstih. Marsikdo si na prsi nariše simbole, kot je križ, saj to simbolizira, kako blizu jim je Bog pri srcu.

Če se odločite za verzno tetovažo, si lahko omislite, da si jo namestite na podlaket, prsni koš ali vrat. Ne glede na to, kje si boste nadeli krščansko tetovažo, bo videti kot vedno pomembna in vam bo pomagala izjaviti svojo ljubezen in spoštovanje do svoje vere. Ko ste prepričani o želenem dizajnu tetovaže, bo izbira umestitve postala veliko lažja.

Krščanske tetovaže

Vrste krščanskih tetovaž

Ob toliko zamislih o krščanskih tetovažah je lahko težko izbrati pravo za vas. Spodaj smo krščanske tetovaže razvrstili v vrste. Pomagal vam bo vedeti, na kakšno krščansko tetovažo se želite odločiti, kar vam bo olajšalo postopek izbire desetkrat.

  • Križna tetovaža
  • Krščanske tetovaže s simboli (golobi, križ, ribe, trojček, podpičje)
  • Verse tetovaže
  • Prizor križanja
  • Božična tetovaža
  • Tetovaža z molijočimi rokami
  • Tatoo dogodkov iz Stare zaveze
  • Obožujem Jezusovo tetovažo
  • Krščanske 3D tetovaže

125+ idej za krščanske tetovaže

Tetovaža križa

Tetovaža križa

Križna tetovaža je ena najpogostejših krščanskih tetovaž, ki večinoma obsega večji dizajn, ki razlaga celoten prizor. Vendar pa nekateri modeli vključujejo polovico scene s prikazom samo Jezusa na križu. Ta tetovaža je sestavljena iz črno -sivega križastega križa z Jezusom, pribitim na križ. Pojavi se bočno, zaradi česar je kot nalašč za podlaket. Če želite, da je celoten prizor pregledan, ga lahko postavite na hrbet.

Ta tetovaža simbolizira končno žrtvovanje Boga, ko je žrtvoval svojega edinorojenega sina. Spominja nas na večno Božjo ljubezen in na to, česa ne bi storil za nas. Prav tako nas spodbuja, da živimo sveto krščansko življenje brez grešnih dejanj.

Device Marije

Device Marije

Če želite s krščansko tetovažo narediti vse, kar je potrebno, poskusite to tetovažo Device Marije. Ta tetovaža vključuje črno -belo tetovažo Device Marije, ki nosi otroka Jezusa v naročju. Devica Marija je za kristjane sveta osebnost, saj verjamejo, da je Marija rodila Kristusa po brezmadežnem spočetju.

Ta tetovaža simbolizira rojstvo, ki je postavilo temelj krščanstva, in nas spominja na glavni dogodek \ rojstvo Jezusa Kristusa. Popolno mesto za to tetovažo je vaš hrbet, saj zavzame celotno območje. To umetniku omogoča, da svobodno oblikuje podrobnosti te tetovaže, da pokaže njen realizem.

Molitev v tetovaži vere

Molitev v tetovaži vere

Ta tetovaža z molitvijo v veri je zelo zanimiva krščanska tetovaža, ki se bo odlično ujemala z vašo zbirko verskih tetovaž, če jo imate. Ta tetovaža vključuje dve črno -sivi roki, združeni skupaj, kot da bi molili s sivim rožnim venčkom s črnilom v roki. Ozadje je sestavljeno iz oblakov in sončnih žarkov, ki kažejo pot v nebesa.

Ta tetovaža je pravi simbol vsakodnevne molitve k Bogu in vas spominja, kako učinkovita je molitev v našem vsakdanjem življenju. Rožni venec pomaga prepoznati vašo vero, saj mnoge religije, kot sta islam in hinduizem, uporabljajo molitvene kroglice za molitev. Ta tetovaža bo na tvoji roki videti morilska; lahko pa se odločite, da ga dobite tudi na hrbet.

Tetovaža deset zapovedi

Tetovaža Deset zapovedi

Tetovaža Deset zapovedi je ena najpomembnejših krščanskih tetovaž, na katero boste kdaj naleteli. Ta tetovaža vključuje črno -sivo tablico z desetimi zapovedmi v Mojzesovih rokah. Mojzes drži deset zapovedi in kaže na Boga z dramatičnim oblačnim ozadjem. Če želite narediti nekaj preprostega, lahko preprosto vzamete tablice z natisnjenimi desetimi zapovedmi.

Deset zapovedi simbolizira osnovo krščanstva in zakone, ki jih mora upoštevati vsak krščanski vernik, da hodi po pravi poti in je zvest Bogu. To je pomemben dogodek, omenjen v Stari zavezi in je eden najsvetejših dogodkov v zgodovini krščanstva. Idealno mesto za to tetovažo bi bilo na roki ali hrbtu.

Jezus in njegovi učenci

Ta tetovaža vključuje še en pomemben dogodek, ki se je zgodil pred smrtjo Jezusa Kristusa, znan kot Zadnja večerja. Ta tetovaža vključuje znamenito sliko in prizor zadnje večerje, na kateri Jezus sedi s svojimi 12 učenci in izvaja pomemben zakrament lomljenja kruha in vina.

Znana slika Zadnja večerja Leonarda Da Vincija je zdaj vključena v znamenite krščanske tetovaže. Ta tetovaža simbolizira dogodke, ki so privedli do smrti Jezusa Kristusa. Predstavlja tudi pomemben zakrament svetega obhajila, ki poteka v vsaki cerkvi po svetu. To tetovažo lahko odlično prikažete na podlakti ali hrbtu.

Verz Christian Tattoo

Verz Christian Tattoo

Sveto pismo vsebuje milijon lepih verzov, ki so jih govorili Bog in drugi preroki in so resnično vplivali na naše življenje. Če imate najljubši verz ali odlomek iz Svetega pisma, ki vas dnevno navdušuje, se raje odločite za ta verz krščansko tetovažo.

Ta tetovaža vključuje verz ali odlomek iz Svetega pisma, črne barve. Če ne želite, da je celoten verz pregledan, lahko dobite referenco, ki je označena s katerim koli simbolom skupaj s križem ali golobom. To tetovažo lahko popolnoma postavite na podlaket, prsni koš ali hrbet, odvisno od velikosti tetovaže.

Tetovaža Rose Crown of Thorns

Tetovaža Rose Throw's Throwns

prek reddita

Trnova krona je pomemben simbol v krščanstvu, saj ga je nosil Jezus, ko so ga križali. Rimljani so to krono naredili iz pravega trnja, ki je prebodlo Kristusovo glavo. Čeprav je to lahko boleča podoba in simbol, so številni ljudje spremenili trnovo krono pri oblikovanju tetovaž, tako da so dobili tetovažo vrtnice iz trnove krone. Ta tetovaža vključuje trnovo krono s črnim in sivim črnilom z nekaj črnimi in sivimi vrtnicami na kroni.

Ta tetovaža simbolizira bolečino in agonijo, ki jo je Kristus preživel samo zato, da smo lahko živeli. Pomaga nam spoznati svoje napake in hoditi po pravi poti, ki vodi samo do Kristusa. Ta tetovaža je subtilna, vendar vam omogoča, da dosežete popolno tetovažo krščanske vibracije. To tetovažo lahko popolnoma ubijete na podlakti, hrbtu, roki ali v bližini ključne kosti.

Krščanska tetovaža dobrega pastirja

Jezus-tetovaža

Če želite vsak dan opomniti, kako Bog neha skrbeti za vse svoje ljudi, bi morali dobiti to znamenito tetovažo dobrega pastirja. Ta tetovaža vključuje črno -sivo tetovažo Jezusa, ki drži v roki ovco. Senčenje in oblikovanje te tetovaže pomagata razkriti realističen dejavnik.

Ta tetovaža predstavlja, kako Jezus skrbi za svoje ovce, pri tem pa se ovce nanašajo na nas ljudi. Prav tako prikazuje in nas spominja, kako je Bog tako odpuščajoč, ne glede na to, koliko greha bi lahko storili. Prava postavitev te tetovaže bi bila na roki ali hrbtu.

Krščanske tetovaže

Krščanske tetovaže

Pogosta vprašanja

Ali je kristjanom narobe, če si naredijo tetovažo?

Mnogi ljudje so še vedno zmedeni glede tega, ali naj si kristjani naredijo tetovažo ali ne in kaj o tem pravi Biblija. Tetoviranje se v krščanstvu ne šteje za primerno, še posebej, če odstopajo od Stare zaveze iz Levitske knjige. V njem je zapisano, da “ne smete v mesu narediti nobenih potaknjencev za mrtve, niti tetovirati na sebi nobenih sledi.”

Koliko bo stala krščanska tetovaža?

Cena tetovaže je močno odvisna od oblike in velikosti tetovaže. Odvisno je tudi od kraja, kjer to počnete, saj nekateri tetovažni saloni zaračunavajo urno, kar lahko poveča ali zmanjša stroške. Če se odločite za preprost simbol krščanske tetovaže, bi vas to stalo okoli 50 do 150 dolarjev; spet je odvisno od velikosti in dizajna. Če se odločite za podrobno krščansko tetovažo, kot je zadnja večerja ali razpelo, boste morda morali plačati okoli 500 do 1000 USD.

Zaključne misli

S pomočjo teh zanimivih in verskih krščanskih idej za tetoviranje lahko zdaj izberete popolno zase, ki vam bo pomagala, da se bolj povežete s svojo vero. Pomagal bo drugim, da gredo na pravo pot. Pri izbiri pravega si vzemite čas, saj se pri toliko zamislih lahko zmedete. Ne zamudite te priložnosti, da s krščanskimi tetovažami izrazite svojo vero na umetniški način.