125+ najboljših križnih tetovaž, ki jih lahko poskusite! (+ Pomeni)

Križi so bili vedno med najbolj priljubljenimi modeli zaradi številnih različnih pomenov, ki jih imajo. Pogosto zmotno mnenje o križih je, da so izključno verske konotacije, vendar imajo za določenega nosilca veliko različnih pomenov. Nekateri najbolj znani pomeni vključujejo; pogum, predanost, čast, smrt, duhovnost, mir in enakost, če naštejemo le nekatere.

Med mnogimi drugimi možnostmi, da bi oblikovanje križnih tetovaž prilagodili interesom in slogu posameznika, cenijo vsi – število možnosti je veliko. Čeprav je preprosta tetovaža v križnem slogu najbolj zahtevna tetovaža, lahko dodamo veliko različnih funkcij, da simbol prikaže pomen, ki ga želijo.

Sledi nekaj najboljših stilov tetovaže, ki jih lahko poskusite:

navzkrižne tetovaže

Krščanski/katoliški križ

Da, najbolj znano združenje križa je katoliški in krščanski simbol. Katolištvo je en razred, ki zaradi Jezusovega križa po vstajenju iz mrtvih zelo ceni križ kot temeljni sloj svoje vere.

Po drugi strani pa je krščansko/katoliški križ oblikovno razmeroma preprost, umetnik pa ga lahko vtisne v katero koli barvo, ki jo oseba izbere. Vedno pa se lahko uskladiš s svojim umetnikom za tetoviranje, da tetovažo prilagodiš in razširiš po svoji presoji.

Mali križ

Ta majhen, majhen slog je idealna izbira za nekoga, ki išče nekaj subtilnega. To je popoln skromni opomnik za vero zadevne osebe-jasen duhovni razum ali krščanstvo. Ljudje pogosto dobijo te tetovaže na ozkih predelih telesa, na primer za ušesom, gležnjem, lopatico ali zapestjem.

Občutljiv križ je primerna izbira za prikaz prepričanja osebe drugim, hkrati pa ohranja raven subtilnosti. Čeprav imajo posamezniki raje, da so natisnjeni v preprostem dizajnu s črnim črnilom, pa se lahko odločijo za zapletene vzorce, dragulje in barve po svojem okusu.navzkrižne tetovaže

Keltski/irski križ

Tatoo keltskega križa je eden najbolj priljubljenih modelov po vsem svetu, ker brezhibno združuje krščansko vero in keltsko dediščino. Zaradi tega imajo ta slog najraje posamezniki, ki imajo ozadje ali so kulturno povezani z enim ali obema vidikoma.

Keltski modeli so znani po svojih zapletenih oblikah zank in vozlov, ki jih ljudje pogosto dobijo v odtenkih zelene, črne ali zlate. Podobno keltski križni modeli navdihujejo tradicionalne keltske tetovaže, vendar za razliko od običajnih stilov keltski križ predstavlja povezavo med duhovnim in fizičnim svetom, zanke pa se uporabljajo za ponazoritev večne in ciklične narave življenja.

Plemenski križ

Plemenska križna tetovaža je popolna mešanica tradicije in religije, ki je sestavljena iz prepletenih vzorcev in drznih zapletenih modelov, izdelanih z bogato črno barvo. Še posebej plemenske križne tetovaže so najboljša izbira za nekoga, ki želi pokazati pogum, moč in predanost svojim znakom. Ker so plemenski modeli znani po svojih zapletenih in intenzivnih stilih, ki takoj pritegnejo pozornost.

navzkrižne tetovaže

Železni križ

Slog železnega križa prihaja iz zgodovine Nemčije od časa, ko jih je nemška vojska uporabljala v poznih 1800 -ih. Danes se tetovaža z železnim križem uporablja kot uporniška ikona za prenos sporočila, ki nasprotuje predložitvi sistema. Štiri strani oblikovanja tega križa so enako izdelane, s konicami, ki se razširijo, in pobarvane s sivo in črno barvo. Oblikovanju lahko vedno dodate več barv ali elementov po svojih željah.

Gotski križ

Posamezniki, ki bi radi imeli tetovaže s križem, bi se osredotočili na temnejše posledice križa, potem pa bi se odločili za gotski slog, bi bila idealna izbira. Za gotske oblikovalske tetovaže obstajajo različne možnosti, na primer, da izgleda kot kamen z dodajanjem nagrobnika ali nagrobnikov celotnemu motivu.

Najbolj priljubljene tetovaže gotskega križa imajo prepletene trnje ali kače, okrašene robove in krvavo rdeče ali črne poudarke. Ti elementi dodajajo osebno plast, ki pomaga prikazati pravo naravo gotske kulture, umetnosti, literature in gotskih gibanj.

križne tetovaže

Leseni križ

Lesene križne tetovaže so kot nalašč za posameznike, ki iščejo natančno repliko prave stvari. Ta deluje le kot prikaz njihove vere krščanstva za druge, vendar je tudi opomnik nanje. V skladu s svetopisemsko tradicijo je Jezus na lesenem križu doživel križ, preden se je spet dvignil, da bi se povzpel v nebesa. Zaradi tega je ta slog križa še posebej znan med kristjani.

Večina posameznikov ima raje preprosto zasnovo, nekateri pa jo ponavadi prilagodijo tako, da vključijo začetnice svojih imen ali datum svojega krsta.

Malteški križ

Ta poseben slog tetoviranja izvira iz časa križarskih vojn in predstavlja pogum in žrtvovanje. Zaradi tega so še posebej priljubljeni med policisti, pripadniki oboroženih sil in gasilci. Namen te tetovaže za take posameznike je poudariti njihovo predanost svoji državi, službi in skupnosti. Ta slog je običajno v črni barvi in ​​bolj v obliki črke “v” in ne kot klasičen “T.”

3D križ

3D križni modeli so idealni za ljudi, ki iščejo tetovaže z realnim videzom. Zdi se, da je tridimenzionalna tetovaža rahlo dvignjena in dvignjena, kar daje iluzijo, da je več kot le tetovaža, po možnosti pravi predmet na telesu osebe. Slog 3D je na voljo za vse vrste modelov tetovaž, zaradi česar tetovaža izstopa.

Obrnjen križ/obrnjen križ

Obrnjeni križ ima korenine iz križa svetega Petra, ki je bil križan na križu, obrnjenem na glavo, ker je verjel, da ni vreden, da bi umrl na enak način kot Jezus. Zaradi tega si mnogi želijo, da bi si ta slog narisal nase, ker menijo, da čeprav ne morejo doseči stopnje popolnosti kot Jezus, pa bi morali nenehno uspevati, da bi sledili njegovi poti.

Čeprav se je to pogosto uporabljalo kot simbol krščanstva, v zadnjem času postajajo vse bolj priljubljeni kot simbol okultnega in ateizma. Morda ste na primer naleteli na številne black metal bende, ki so si ta stil tetoviranja natisnili kot zvestobo satanu.

Nail Cross

Slog tetovaže križa za nohte je bolj povezan s krščanskim prepričanjem. Rimljani so Jezusa pribili na leseni križ iz dveh žebljev. Posamezniki si ponavadi raznolikost oblikovanja izberejo z drugačnim slogom nohtov in materialom, ki ga bodo ti nohti vključevali.

Na primer, lahko imamo stare ali običajne sodobne mizarske žeblje. Materiali se lahko razlikujejo od slamnate vrvi, bodeče žice ali pa čisto nič. Ljudje včasih oblikovanju dodajo celoten verz ali svetopisemski zapis, da ga naredijo bolj prilagojenega.

Latinski križ

Latinske križne tetovaže so še en način za lep in okrašen slog tetoviranja. To je preprosta dolga navpična črta in manjša navadna vodoravna črta, ki jo razreže na tretjino poti, konci teh nosilcev pa so lahko vozlani ali ukrivljeni. Navpični žarek križa se uporablja za ponazoritev božanstva. Medtem vodoravni žarek predstavlja združitev božanskega sveta.

Večinoma so te križne tetovaže majhne velikosti in črne in sive barve, zato so v trendu pri ženskah, ki jih tetovirajo na majhnih delih telesa, kot so gležnji, nadlakti in napisi.

Tetovaža Ankh/Egipčanski križ

Egipčanski križi so zelo povpraševani tako pri moških kot pri ženskah. Znani so tudi kot ankhs. Simbol je simbol življenja. Zato je med ženskami bolj povpraševano. Motiv se uporablja tudi za ponazoritev srečanja ženskega in moškega, kar je bil razlog, da pari dobijo iste križne tetovaže na svojem telesu.

Ankh se uporablja tudi kot simbol za poklon kulturi in modrosti med ljudmi starega Egipta. Zaradi tega je ta slog tetovaže idealen za nekoga, ki ima afiniteto do egipčanske kulture ali pripada egipčanski dediščini.

Antonov križ/Tau križ

Križ Tau je zaradi povezave s svetnikom, upodobljenim kot križ Tau, znan tudi kot križ sv. Križ Tau predstavlja večno življenje, zaradi oblike T pa je dobil ime po grški črki, na katero je podoben. V idealnem primeru bi morali ohraniti T-obliko tradicionalne zasnove, pri čemer mora vodoravni fižol ležati s črnilom nad navpičnim nosilcem.

Razpelo / Jezus na križu

Za nekatere sta križ in razpelo dva ločena pojma, za druge pa sta zamenljiva pojma, v katerih je Jezusovo telo na križu. Tatoo križa, ki vsebuje Jezusa, velja za eksplicitan simbol njihove vere krščanstva.

Tetovažo lahko prilagodite tako, da dodate različne barve, razen običajne sive in črne, ter dodate biblijske citate, s katerimi se lahko osebno povežejo. Čeprav se ta slog tetoviranja lahko nanese na manjše dele telesa, pa ga mnogi raje naredijo v velikem obsegu, da pokrije vse zapletenosti oblikovanja.

Grški križ

Grški križ izvira iz predkrščanskih časov, uporabljali so ga predvsem Asirci za ponazoritev nebes, zato v zgodovini predstavlja čaščenje sonca. Zaradi enake postavitve te zasnove je enakostranični križ.

Čeprav je zasnova precej preprosta, pa so si izbrali veliko načinov, da jo povežejo sami s seboj. Razburljiv slog je lahko sestavljen iz štirih manjših grških križev v kvadrantih velikega grškega križa.

Križa sv. Andreja

Ta znani križ, prikazan na škotski zastavi, znan kot križ sv. Križ je poklon svetemu Andreju, ki je pri tem slogu križa doživel križ.

Posamezniki imajo ponavadi k oblikovanju dodane vse osebne in edinstvene lastnosti, na primer, če so Škoti ali občudujejo državo in njeno kulturo, zato se ji nagibajo k temu, da jo pobarvajo kot škotsko zastavo – belo z modro ozadje.

Križ in vrtnica

Ob rožici z navzkrižno obliko tetovaže je še en način, ki ga lahko izberete za prilagoditev in polepšanje sloga. Vendar se je treba spomniti vrste križa, ki ga želijo oblikovati, na primer gotskega križa, ki predstavlja temo in smrt, ali lesenega križa, ki kaže na duhovnost in krščansko vero.

V skladu s križem, ki ga oseba izbere za svojo tetovažo, ima lahko dodajanje vrtnice temu več pomenov. Za gotski križ dodajanje trnove vrtnice povečuje temen pomen in pomeni trpljenje, zapeljevanje ali željo, ki ima za posledico konec.

Srce in križ

tetovaža srca in križa

Čeprav sta križ in srce bolj priljubljena pri ženskah, sta vseeno smiselna in lepa oblika za vsakogar, ki se odloči, da ga bo urezal. Križ, ki ga spremlja srce, je upodobitev vere in ljubezni skupaj. So znak spomina na ljubljeno osebo, ki je morda umrla.

Med številnimi drugimi je edina oblika, ki je še posebej ženstvena, preprost obris srca s spiralami ali krivuljami okoli križa. Izgleda elegantno in elegantno, če je narejeno z eno barvo, na primer črno. Po drugi strani pa posamezniki, ki jim je ljubši moški pridih, k oblikovanju dodajo par kril ali kapljic krvi, ki predstavljajo trpljenje in srce.

Križajte z (angelskimi) krilitetovaža s križem

Odhod na tetovažo z angelskimi krili je popoln način, da se poklonite izgubljenemu, simbolizira pa tudi koncept Jezusa, ki vstaja iz mrtvih in gre v nebesa. Zato ljudje radi označijo, da jih opomnijo, da Jezus bdi nad njimi. Ta slog tetovaže lahko prilagodite po svojem okusu na veliko načinov.

Na primer, namesto angelskih kril imajo lahko živalska krila, kot je metulj ali ptica. Če pa so angelska krila, lahko oblikovanju dodamo oblake, ki bodo podrobneje predstavili njihovo nebo.

RIP (počivaj v miru) križ

Ta slog križa je priljubljen med posamezniki, ki se želijo spomniti svojih ljubljenih, vendar oblikovanju ne želijo dodati kril. Vrsta križa se lahko razlikuje od grškega, gotskega in latinskega ali katerega koli drugega, ki ga oseba raje ima v svoji zasnovi.

Za slog RIP je lahko napisan v celoti ali samo z začetnicami, na vrhu ali na traku tetovaže. Poleg tega ponavadi dodajo ime osebe, na kateri temeljijo svojo tetovažo. Čeprav je večinoma v temni barvi, se lahko odločite za druge barve po svojih željah.

Križajte s Halo

Drug način, da se vedno spominjate ljubljene osebe, ki je umrla, je, da svoji verski zasnovi dodate halo. Poleg tega lahko v svojo zasnovo vključijo tudi angelska krila. Nekateri so lahko sestavljeni iz žarkov svetlobe in oblakov v ozadju, da bi dali večji poudarek predstavi, da ljubljena oseba gleda nad nebesi, ali pa naj bodo popolnoma preprosti s križem z angelskimi krili in aureolo.

Medtem ljudje z irsko dediščino običajno mešajo keltski križ in obroč Claddagh, ki je podoben halou. Da bi oblikovanje še bolj prilagodili, običajno dodajo ime osebe, ki so jo izgubili.

Križ in golobtetovaža golobji križ

Kombinacija goloba s križno tetovažo je idealen način za krepitev miru in harmonije, saj je golob simbol miru in tišine. Zato posamezniki radi dodajo svoje križne tetovaže za prikaz sporočila miru po veri. Običajno križ uporablja grški ali latinski križ, a ker gotski križ ustvarja soočenje teme in miru, se le redki odločijo za to.

Po drugi strani pa tetovaže po meri predstavljajo golobe, nameščene tako, da žarek ali izgleda, kot da letijo ali se skrivajo za križem.

Sidrni križ

Kombinacija sidra in križa predstavlja vero in upanje ter misel, da mora biti vera dovolj močna, da osebo prizemlji. Umetniki lahko to oblikujejo na različne načine, na primer z uporabo latinskega križa, grškega ali egipčanskega/ankhskega križa. Poleg tega je lahko videti podobno pravemu sidru ali pa dodati Jezusa, križanega na njihovem križu, da razširi svojo vero.