155 Ideje za tetovaže Dan mrtvih in vse, kar morate vedeti

Tetovaže so umetniška oblika, ki spodbuja samoizražanje, hkrati pa ohranja edinstvenost uporabnika. Vendar pa je, tako kot vse druge oblike umetnosti, prežeta tudi s kulturo, prepričanjem in tradicijo. Morda boste naleteli na nekoga, ki ima na podlakti lobanjo in jo občudujete kot umetniško delo, ne da bi razumeli, kaj prikazuje.

A navdušenec brez tetovaže morda ne razumejo, kaj pomeni taka tetovaža, če pa iščete nekaj podobnega, potem razumevanje dejanskih prepričanj in pomena, ki ji je pripisan, zagotovo pomaga. Tradicijo tetoviranja že več let izvajajo avtohtona plemena, v večini kultur pa se nanje gleda kot na nujnost, ki uporabnika veže na njegove korenine.

Vendar pa v zahodnem svetu na tetovaže niso gledali kot na izbiro šele po 18. stoletju. V nekaterih primerih so bile tetovaže simbol za označevanje kriminalcev, ki so bili obsojeni na smrt. Ta koncept se je sčasoma razvil v nekoliko sprejemljiv status in večina navdušencev, ki ne tetovirajo, na to gledajo kot na modno izjavo ali samoizražanje.

Najpomembnejše pa je razumeti, da je tetoviranje potovanje in ne le posnemanje modne izjave nekoga drugega. Ko se odločite, da boste pisali, boste morali raziskati in porabiti čas za ocenjevanje svojih odločitev.

tetovaže dan mrtvih

Za ljudi, ki se prvič v življenju tetovirajo, se njihova izbira med raziskovanjem pogosto spreminja. Začeli bodo z mislijo na določeno tetovažo in na koncu dobili popolnoma drugačno. Oblikovanje in črnilo bi moralo odmevati z miselnim procesom, ki se odvija v posamezniku, razen če ste trdoživi oboževalec, ki si samo želi kopirati tetovažo, ki jo ima vaša ikona, boste najverjetneje imeli svoj pomen pripisan oblikovanju tetovaže.

Na to izbiro lahko vplivajo različni dejavniki. Vaš proračun, vaša toleranca proti bolečinam, zgodovina in pravi pomen določenega oblikovanja ter ali to vašo miselnost prevede na platno, ki je vaše telo.

Najpomembnejši del je razumevanje “življenja” zasnove. Za vedno bo ostal z vami in postopoma vas bodo ljudje začeli identificirati glede na vašo tetovažo, razen če je skrita pred očmi. Nesmiselne tetovaže se pogosto spreminjajo v obžalovanje, ko um dozori in se vaše dojemanje sveta okoli vas spremeni. Če berete to, potem tetovaže ne dobite kot trenutek izbire – kar je dobro za nazaj, saj bo imela vaša tetovaža svoj pomen. Da bi bolje razumeli, kaj sporoča dan mrtvih tetovaž, smo zbrali vse potrebne informacije, ki jih bodo potrebovali naši bralci

tetovaže dan mrtvih

Dan mrtvih tetovaže na rokah

Dan mrtvih in tetovaže

Dia de Los Muertos ali Dan mrtvih je praznovanje, ki nastopi konec oktobra in traja nekaj dni. Skratka, praznovanje ljudi, ki so umrli, se praznuje isti dan kot noč čarovnic. Toda prepričanja in kultura, povezana s tem praznikom, presegajo vse, kar pomeni noč čarovnic.

Noč čarovnic je imela velik vpliv na osnovne obrede praznovanja tega mehiškega praznika. Sprva so ta praznik praznovali avgusta, zaradi podobnosti koncepta in teme pa noč čarovnic in dan mrtvih pade na 31. oktober. Praznovanje mrtvih se konča 2. novembra in tako postane tridnevni festival. Medtem ko imajo noč čarovnic globoko zakoreninjene v Angliji, je Dia de Los Muertos čisto mehiški praznik, ki prepleta Azteška prepričanja z mehiško kulturo.

To praznovanje predstavlja ljubljene in prednike, ki so zapustili ta svet. Obstajajo pesmi, ples, hrana in srečanja, ki označujejo pomen mrtvih v mehiški kulturi. Praznovanje se začne podobno kot noč čarovnic s praznovanjem “All Hallows Eve”. Naslednji dan, običajno imenovan “dan vseh svetih”, prinaša praznovanje svetnikov ali odraslih, ki so umrli. Oltarji so postavljeni 1. novembra v čast odraslih, ki so umrli iz skupnosti. 2. novembra se praznuje dan vseh duš.

Vendar se prepričanja po skupnosti razlikujejo in nekateri verjamejo, da je 1. november dan vseh duš in ne 2. november. Kljub temu je dan mrtvih tridnevno praznovanje, ki časti vse tiste, ki so umrli, in duhovni svet.

tetovaže dan mrtvih

Tetovaže

Tako kot mnoga druga prepričanja in tradicije pred tem je kultura ostala bistvena za svet umetnosti in telesnih sprememb. Dan mrtvih je vplival tudi na svet tetovaž in našli boste nekaj modelov, na katere vpliva praznovanje smrti.

Najbolj izpopolnjena in sprejeta umetnost tetoviranja, ki jo navdihuje dan mrtvih La Calaveras Catrina imenovana tudi dama mrtvih. Vrtnice, zapleteni modeli draguljev, sladkorne lobanje in okostja so pomemben del tega navdiha.

Medtem ko tetovaža lobanje ali okostja morda ni začetna izbira za začetnike; razumevanje filozofije teh umetnin lahko spremeni mnenje vsakogar. Okostnjaki in lobanje nosijo veliko čast in spoštovanje ter različne kulture. Po teh prepričanjih so lobanje in okostja ostanki življenja, nekakšen pečat, ki ga pusti posameznik, ki je vse življenje preživel na tej Zemlji.

V drugih prepričanjih se lobanja obravnava kot negativen znak, prikaz negativne energije, smrti in žalosti. Toda za Mehičane njihovo prepričanje narekuje drugače. Najpogosteje oblikovana tetovaža s črnilom je “sladkorna lobanja”. Ta zasnova je vgrajena na nagrobnike umrlih družinskih članov in ljubljenih, ki so se preselili v duhovni svet, potem ko so pustili pečat na tem planetu.

Nagrobniki so na dan praznovanj okrašeni s sladkornimi lobanjami. Zato večino mrtvih tetovaž navdihuje zasnova sladkorne lobanje. “Podoba je skoraj vedno ženska. Ta navdih izhaja iz praznovanja mehiške boginje. Kandirane različice Catrine lobanje so običajno svetlo obarvane. So lobanje, vendar niso grozljive ali strašljive. Zabaven del je, da imajo te kandirane različice veselo obliko in barvite podrobnosti, ki dajejo občutek sreče in ne prinašajo žalosti smrti.tetovaže dan mrtvih

Glej tudi:

  • 13 najboljših tetovaž na svetu
  • 155 Rose Tattoos: Vse, kar morate vedeti (s pomeni)
  • 125 Awesome Crow/Raven Tattoo Ideas in njihov pomen
  • 125 Osupljivih tetovaž perja na izbiro
  • 155 Modeli tetovaže sladkorne lobanje s pomenom

Vrste tetovaž “Dan mrtvih”

Večina modelov se osredotoča na lobanjo, potopljeno v dragulje ali vrtnice, drugi pa so lahko navdih iz resničnega življenja tistih, ki so odšli.

1. Portretne lobanje

Portretne lobanje navdihuje umrla ljubljena oseba. Njihova podoba se prenese na kožo in nato izboljša z uporabo ličila Calavera, ki jo spremeni v sladkorno lobanjo. To se naredi v čast ljubljene osebe, ki je ni več. Medtem ko nekateri oboževalci gredo tako daleč, da si na telo narišejo portret slavnih, bo večina tradicionalno to storila le za krvne odnose in družino. To so spominski pokloni, ki se večinoma nabirajo na prsih, hrbtu in nadlakti. Ti portreti so okrepljeni in so simbol smrti z dodajanjem globokih temnih kolobarjev okoli oči, temnega trikotnika, kjer je nos in votlega lica. Ti portreti so večinoma barvni.

2. Črne sladkorne lobanje in tetovaže okostja.

Te tetovaže imajo smrt in kosti v središču oblikovanja. Izboljšajo jih simboli, kot so vrtnice, sove ali celo ure, ki označujejo zmanjka časa in prisotnost smrtnosti. Večina temnejših različic je ponavadi le obrisi, kjer je to potrebno. V nekaterih oblikah je uporaba orožja in drugih nevarnih elementov, ki so lahko značilni za smrt ljubljene osebe, prikazano na portretu ali tetovaži.

3. Dekadent v smrti

Te tetovaže so mešanica barvnih modelov in vseh črnih portretov. Ugotovili boste, da so nekateri vidiki tetovaže elegantne in privlačne barve, ki pomenijo srečo in “zabavo” v posmrtnem življenju. Večina teh modelov prikazuje malo barvnega ponča ali sombrera. Postavljeni so na zadnji strani rok ali za ušesa.

tetovaže dan mrtvih

Tradicionalne specifikacije dneva mrtvih tetovaž

Obstajajo nekateri vidiki teh tetovaž lobanje, ki poudarjajo njihov odnos do dneva mrtvih tetovaž.

Nit:

Portreti, ki prikazujejo obraze ali lobanje, morajo prikazati zobe obraza, ki so izpostavljeni skozi lobanjo, če ne, je treba usta zapreti z nitjo.

Ognjiči:

V Mehiki jih imenujejo tudi Cempasuchtl, cvetni listi teh cvetov ustvarijo pot, ki vodi umrlo dušo do njenih najdražjih na Zemlji.

Ofrenda:

To pomeni besedo oltar, tetovaže, oblikovane z uporabo ofrende, vsebujejo vse štiri elemente, zemljo, veter, vodo in ogenj. Ti so prikazani kot simboli v dejanski tetovaži. Videli boste lobanjo, ki teče solze ali njene lase, ki letijo po vetru.

tetovaže dan mrtvih

Zaključek

Dan mrtvih tetovaž je strogo kulturna zadeva. Tudi barve, uporabljene v teh modelih, imajo pomen. Če želite počastiti ljubljeno osebo, ki je odšla, potem je to zasnova za vas.

About the author