155 izjemno čudovitih tetovaž mačk, ki bi jih morali dobiti letos

Ko govorimo o mačjih modelih za tetovažo, se ne boste strinjali z dejstvom, da niso le čudoviti, ampak so zelo cenjeni zaradi svojih simboličnih pomenov. Na splošno so tetovaže mačk povezane z žensko močjo in predstavljajo močno eleganco, blaginjo, zaščito in veliko sreče. Zaradi neverjetnega pomena so mačje tetovaže vedno priljubljena izbira oblikovanja med številnimi navdušenci nad tetoviranjem.mačje tetovaže

Mačji simbol

Modeli tetovaže mačk imajo v vsaki kulturi različne konotacije. Vendar pa je mačka sama nosi pomene, ki se vrtijo okoli ravnovesja med nasprotji na primer dobro in slabo, svetlo in temno, notranje in zunanje. Mačke, ki so nočne živali, so povezane s simbolnimi pomeni tistega, kar živi na neznanih ali skritih mestih. Ti nori bitja so splošno znani po svoji radovedni naravi; mačke radi prevračajo stvari in se stisnejo v zaprtih prostorih. Vendar mačka pooseblja potrpežljivost, zdravljenje, umirjenost in pogum.

Mačke v starih časih

Mačja simbolika se je razširila po mnogih starodavnih in sodobnih kulturah po vsem svetu. Egipčani so iz leta 2000 pred našim štetjem častili Mačka. Zanje so bile mačke povezane z boginjo Izido in boginjo Ba’at in mačke poimenovali “Mau”. Trdno so verjeli, da jim mačke prinašajo srečo, plodnost, moč in lepoto. Kasneje so za čaščenje ustvarili kipe Mačk, okrašene z zlatom. Po nekaj letih se je egipčanska kultura začela spreminjati in mačke so nato začeli ponazarjati v egipčanski umetnosti.

Kaj predstavljajo mačke v sodobnem času?

V stari Grčiji so bile mačke povezane s poželenjem, čistočo, zvito naravo in zvijačnostjo. Trenutno so povezani z neodvisnostjo in uporom. O njegovem pomenu si lahko predstavljate iz protesta v Južni Koreji. Ko je korejska vlada sprejela zakon, v katerem je zapisano, da se lahko tetovirajo le zdravstveni strokovnjaki, je medtem začelo protestirati več navdušencev nad tetovažami, pri čemer je bil simbol protesta poseben dizajn mačje tetovaže. Simbol, ki bi lahko prinesel moč in srečo, menijo, da bi s tem zmagali.mačje tetovaže

Mačje tetovaže

Ni čudno, da so mačke sladka, a poredna bitja. Za mačjo tetovažo lahko nosite veliko število modelov. Ne pozabite le, da ima vsaka tetovaža poleg čudovitih modelov globok pomen. Trenutno so med ženskami najbolj priljubljeni modeli mačjih tetovaž minimalističnega sloga. Večinoma imajo raje majhne modele, ker so videti precej lepi. Poleg tega, za kateri dizajn se odločite za svojo tetovažo, boste imeli dve izbiri, realistično in plemensko.

Odsev osebnosti

Na splošno velja, da tetovaža odraža vašo osebnost. Na primer, če nosite tetovažo nasmejane mačke v kombinaciji s cvetličnim vrtom, kaže vašo prijazno naravo. Podobno tetovaža z muckom, ki ujame plapolajočega metulja, razkrije, da je nosilec mehkega srca. Ko boste naslednjič izbrali obliko, razmislite o pomenu in izberite tistega, ki na najboljši možni način odraža vašo naravo.

Postavitve tetovaže

Ne glede na to, ali se boste odločili za prvo ali petnajsto tetovažo, ne boste zanikali, da se je vedno težko odločiti za pravo mesto. Tudi če se odločite za eno, še vedno niste prepričani, ali izgleda dobro ali ne? Bolj kot to, vas skrbi, ali vas bo koža med postopkom bolela ali ne. Torej, preden si na kožo nanesete mačjo tetovažo, morate razmisliti o nekaj stvareh. Za to morate razviti jasno razumevanje, kje bo vaša mačja oblika izgledala najbolje in kje bo manj bolela.

Naj pojasnimo s primerom. Velike in podrobne tetovaže mačk, kot je čarovnica, ki sedi s črno mačko, verjetno izgledajo dostojno na velikih delih telesa. V nasprotju s tem bo preprosta in majhna tetovaža videti bolj ljubka na zapestju, na zadnji strani ušesa in celo na prstu.

Vidnost vaše tetovaže

Ker so tetovaže trajne, jih po tiskanju ne morete odstraniti. Zato, če želite skriti svoj dizajn, lahko to naredite na spodnjem delu hrbta ali na zgornjem delu stegen. Če želite pokazati svojo očarljivo tetovažo mačke, bi bile morda dobre roke, zgornji del prsnega koša, vrat, obraz, roke ali zapestje. Druga stvar, ki jo morate upoštevati, je, da ne smete nositi zelo vidnih tetovaž, če ste zaposleni, saj se na mnogih delovnih mestih še vedno štejejo za neprimerne.

Posvojitev

Nobenega dvoma ni, da je postopek, ki ga morate opraviti, da označite tetovažo na svoji koži, res boleč. Zato morate izbrati takšen dizajn, ki bi manj škodoval kot dizajn z manj podrobnostmi, saj lahko izdelana tetovaža povzroči veliko nelagodje. Ne pozabite tudi, da umetniki težko zapletejo brezhibno upodabljanje nekaterih kompleksnih modelov. Za to morate izbrati nekaj takega, kar lahko ustvari vaš umetnik, ne da bi pri tem ogrozili njegovo kakovost. Poleg tega, če imate občutljivo kožo, boste morali prenašati več bolečin.

mačje tetovaže

Izbira prave velikosti

Da ne omenjam, da je velikost tetovaže odvisna od vašega dizajna; tetovaža s podrobnostmi bi zahtevala veliko velikost, da bi izgledala jasno in v redu. Če za podrobno tetovažo izberete majhno velikost, ne pozabite, da bi bila bolj podobna zapletenemu neredu kot subtilnemu dizajnu.

To pomeni, da mora biti izdelana zasnova dovolj velika, da prikazuje podrobnosti, obrisi pa morajo biti jasni in natančni. Vendar pa je manj podrobno oblikovanje tetovaže mogoče narediti v majhni velikosti. No, za velikost vam ni treba skrbeti, saj vam bo umetnik predlagal skladno.

Kot smo rekli, morate razmisliti o pomenu, preden si na kožo nanesete tetovažo; za vas smo našteli nekaj priljubljenih tetovaž mačk z njihovim pomenom.

1. Minimalistična mačja tetovaža

Nekateri bi radi imeli velike in izdelane tetovaže, drugi pa bi imeli radi manjše sloge. Minimalistični modeli so redko povezani z realizmom; med seboj so povezani z izvlečki. Zato, če želite minimalistično tetovažo mačk, oblikovanje morda ne bo napolnjeno s podrobnostmi, ampak bo preprosto in umetniško.

Ideja za umestitev

Minimalistične tetovaže so preproste in manj podrobne, vendar zahtevajo finost, da izgledajo čudovito. Ker so ti modeli pogosto majhni, jih lahko postavite na zadnji del vratu. Poleg tega ga lahko nosite na zapestju, za ušesom ali na gležnju. Ne pozabite, ne glede na to, ali gre za roko ali zgornji del prsi, vam minimalistična tetovaža daje privlačen videz.

2. Tetovaža mačk Ying Yang

Tatoo mačke Ying Yang je mogoče oblikovati na različne načine. Lahko ga vključimo v druge stvari, kot so listi, zvezde in rože. Če se sprašujete, kako izgleda tetovaža mačke ying-yang, vam jo razložimo. Ying-yang je žoga z dvema simetrijama; črni vrtinec je Yin, beli pa Yang. Vendar pa je pri tetovaži ying-yang mačka postavljena v vrtinec žoge Ying Yang. Razen tega je mogoče oblikovati tako, da sta dve mački stisnjeni med seboj. Takšen dizajn bi bil videti zelo čudovit.

Beli vrtinec Ying Yanga je povezan s svetlostjo in rastjo, medtem ko črni del predstavlja sence. Kot smo vam povedali, da je znano, da mačke vzdržujejo ravnovesje med nasprotji, mačka v Ying Yangu prikazuje uravnoteženo življenje.

Ideja za umestitev

Ker je tetovaža mačke Ying Yang okrogle oblike, bo najbolje videti na sredini rame ali roke in na obeh straneh pasu. Poleg tega bo tetovaža mačke Ying Yang na dnu vratu videti izjemno lepa in očarljiva.

3. Tetovaža speče mačke

Če ste kdaj imeli mačko, verjetno veste, da ima rada dve stvari- igro in spanje! Veliko spijo! Morda ste tudi sami videli ali slišali od prijateljev, kako ta nori srčkan ljubljenček rad spi. Mačke se radi zvijajo na super smešnih mestih; lahko je vaša garderoba, umivalnik ali celo spodnji del kavča. Poleg tega se ne čudite, če najdete mačko, ki spi na računalniku, mačke rade spijo na visokih mestih.

Če govorimo o simboliki tetovaže speče mačke, je oseba, ki nosi takšno tetovažo, pogosto mirna. Predstavlja mir. Poleg tega tetovaža uspavane mačke v kombinaciji s srcem predstavlja, da je nosilec domači prebivalec; rad ostane doma, da večino časa preživi z družino.

Ideja za umestitev

No, umestitev tetovaže speče mačke je popolnoma odvisna od tega, kakšen dizajn izberete. Na izbiro boste imeli številne možnosti oblikovanja.

Tatoo spalne mačke je običajno majhne velikosti. Zato vam res ni treba biti pretiran. Ne pozabite, da morate izbrati viden del telesa, da pokažete svojo mačko. Razen zapestja ga lahko položite na zadnji del rame, na zgornji del popka ali na notranjo roko. Toda na vašem notranjem zapestju bo videti bolj privlačno.

4. Tetovaža črnega mucka

Že v srednjem veku so bile črne mačke povezane z negativnimi pomeni, ki so jim jih pripisovali ljudje. Črne mačke so veljale za slabo znamenje; povezovali so jih s čarovnicami in demoni. Toda danes mnoge družbe verjamejo, da črne mačke dejansko prinašajo blaginjo in srečo. Zato je razumno verjeti, da tetovaža črne mačke pooseblja inteligentno, neobičajno, bistroumno, skrivnostno, pametno, nadnaravno, igrivo in neodvisno osebnost.

Razen tega ljudje tudi verjamejo, da tetovaža črne mačke predstavlja ideologijo feminizma. Poleg tega takšne tetovaže prikazujejo občudovanje Wiccan ali poganskih duhovnih prepričanj.

Ideja za umestitev

Po prepričanju, ki ste ga pravkar spoznali, oseba, ki išče srečo ali blaginjo, nosi takšno tetovažo na svoji koži. Toda v resnici je tetovaža črne mačke videti zelo fascinantno, ko je na vidnem delu telesa.

Če želite pokazati svojo tetovažo, jo postavite tam, kjer je vidna. Majhno tetovažo črnega mucka lahko naredite na zapestju, rami, za gleženjskim sklepom ali celo na vratu. Če pa se odločite za podrobno tetovažo, bi bila morda stegna, trebuh ali bicepsi dobro mesto. Če želite skrito tetovažo, jo lahko postavite na hrbet, zgornji del stegna ali na prsni koš.

5. Pol-dvopičje mačje tetovaže

Ta vrsta tetovaže je ponazorjena kot črno polpičje, ki namesto pike vključuje mačji obraz. Menijo, da tetovaža s podpičjem daje moč za življenje tistim, ki se spopadajo z odvisnostjo od drog, depresijo ali so poskušali narediti samomor. Če se tudi vi soočate s takšno situacijo, ne pozabite, da vas bo tetovaža s podpičjem spomnila, da nikoli ne obupate nad svojim življenjem.

Znak sam simbolizira nove začetke. Zanimalo bi vas, zakaj se mačji obraz pojavlja v tetovaži s podpičjem. Ker je znano, da mačka ohranja ravnovesje med nasprotji, tetovaža mačke s polpičjem uravnava vaše negativne misli ali vam preprečuje, da bi se poškodovali, medtem ko vam prinaša pozitivnost.

Ideja za umestitev

Zaradi takšnega pozitivnega pomena je treba tetovažo mačke s podpičjem postaviti tako, da vam je vidna na vsak pogled. Zato ga ljudje običajno nosijo na notranjem zapestju. Ni tako, da bi ga lahko nosili samo ljudje, ki se borijo s svojim življenjem, drugi pa ne. Vsakdo se ga lahko odloči in ga nosi na svojem tragusu, za ušesom ali na gležnju.

Tisti, ki resnično potrebujejo nekaj motivacije za življenje in se strinjajo s simboliko podpičja, lahko na zapestje postavite tetovažo mačke s podpičjem. Vsakič, ko pomislite, da bi obupali življenju, vas to spomni na obljubo. Obljubo, ki ste si jo dali, da je prav, da se obrnete po pomoč, raje se vdušite v pesimizem.

6. Mačka z tetovažo lune

Tako luna kot mačka sta bila vedno podvržena vraževerju. V mnogih kulturah naj bi bile mačke povezane z nočjo. Splošno znano je, da imajo močno povezavo z energijo lune. Če imate mačko, se lahko povežete z njo; ste verjetno opazili pomembne spremembe v vedenju vašega ljubljenčka vsakič, ko nastopi polna luna.

Poleg tega tetovaža mačke z luno pomeni, da ste nočna oseba; večinoma radi noč ostanete budni do jutra. Torej, če si ga vneto želite izbrati za naslednjo tetovažo, ne pozabite, da izraža močno povezavo skupaj s tako globokimi pomeni.

Ideja za umestitev

Majhne tetovaže je lažje postaviti v primerjavi s podrobnimi. Kljub temu so nekateri modeli videti čudovito, če so upodobljeni s subtilnimi podrobnostmi. Torej, če želite imeti mačko s tetovažo lune, se morate odločiti za dizajn, ki vsebuje podrobnosti, bo videti lepše. Za velik dizajn ga lahko nosite na rami blizu vratu ali pa ga nosite na bicepsih. Če želite skrito tetovažo, potem bo najbolje videti na hrbtu ali na pasu.

Nasveti, kako prebroditi tetovažo

Preden se odpravite k tetovatorju, se prepričajte, da ima strokovnjak licenco za tetoviranje. Ko boste končno tam, se prepričajte, da je oprema, ki jo uporablja, dobro vzdrževana in v skladu z zdravstvenimi standardi. Rabljena oprema lahko povzroči navzkrižno kontaminacijo, ki povzroči hudo bolezen. Oprema lahko vključuje iglo, rokavice, povoje, britvice ali brise.

Kako se spopasti z bolečino

Postopek tetoviranja vam lahko povzroči veliko stisko. Občutili boste močno bolečino v najobčutljivejših delih telesa, na primer v zadnjem delu kolen ali kjer je vaša koža tanka. Ti deli so vrat, hrbtenica, rebra, čelo, gležnji in prsti ali roke.

Če med postopkom začutite bolečino, prosite svojega umetnika, naj postopek takoj ustavi. Medtem globoko vdihnite, saj vam bo to pomagalo zmanjšati bolečino. Tetoviranje je dolg in naporen proces, še posebej, če govorite o podrobnih načrtih in včasih potrebujete več sestankov.

Skrb za vašo tetovažo

Ko umetnik konča s tetovažo, bo očistil in razkužil območje ter nanj zavil povoj. Verjetno boste morali obdržati preliv en dan. Ne pozabite, da je sveža tetovaža tako kot odprta rana, zato morate dobro skrbeti za svojo rano in preprečiti njeno okužbo.

Ko odstranite oblogo, si umijte roke in nato očistite tetovažo s priporočenim antibakterijskim čistilom ali milom. Pomembno je poslušati, kaj priporoča vaš tetovator. Izogibajte se uporabi dišečih čistil, saj lahko povzročijo draženje. Ko končate s pranjem tetovaže, območje nežno pobrišite s čisto brisačo.

Če vas koža srbi in posuši, nanesite mazilo ali losjon po priporočilu umetnika. Vaša tetovaža se bo začela luščiti in to je normalno, to kaže, da se vaša rana zaceli. Toda sami ne odstranjujte lusk iz kože, sicer boste uničili črnilo. Naj se vse zgodi naravno.

Zaključek

Čeprav je postopek tetoviranja boleč in potrebuje čas, da se ozdravi, a ko bo končan, boste radi videli svojo najljubšo tetovažo. Med neštetimi čudovitimi modeli tetovaž so mačje tetovaže najbolj očarljive. Vsak dizajn ima svoj pomen in zdaj boste imeli predstavo o tem, kaj oblikovanje predstavlja kaj in kateri dizajn bi bil za vas bolj primeren.

About the author

Adblock
detector