75 Ideje za briljantne tetovaže rožnega venca in njihov pomen

Tetovaže imajo simbolni pomen. Skozi stoletja je bila ta oblika telesnega spreminjanja jezik zavezanosti, pripadnosti in verske pripadnosti. Poleg najmočnejše oblike neverbalnega samoizražanja so ljudje nosili tetovaže, da bi pokazali svojo zavezanost veri.

Tetovaže rožnega venca so ena tistih predstavitev pomeni katoliško vero. Te tetovaže nosita oba spola enako; modeli in upodobitve se razlikujejo od osebe do osebe. Najpogostejši razlog za tetoviranje rožnega venca je pripadnost katoliški cerkvi. Vendar pa nekateri uporabniki to dobijo v estetske namene.

Da bi bolje razumeli, zakaj se uporabnik odloči za ta simbol, moramo temeljito razumeti temo. Poleg estetike imajo tetovaže za uporabnika globlji pomen. Razumevanje, kaj pomeni tetovaža rožnega venca, vam bo bolje pomagalo pri odločitvi, ali je to prava izbira za vas.

rožni venec-tetovaža

Rožni venec

Privrženci katoliške vere za molitev uporabljajo rožni venec (ogrlico iz kroglic). Za privržence te vere je to sveti predmet. Rožni venec je prvotno sestavljen iz 5 kompletov z vsakim po deset kroglic. Ta niz desetih se imenuje tudi desetletje. Na koncu kroglic in ogrlice je sveti križ.

Rožni venec se uporablja kot orodje za štetje omenjenega števila igralcev. Vsaka kroglica pomeni eno opravljeno molitev, konec desetletja pa pomeni sveto skrivnost. Kroglice na rožnem vencu so označene tudi kot krožnik. Čeprav je to orodje molitve, se sveti križ pogosto uporablja za zadrževanje negativne energije, zlih duhov in demonov stran od uporabnika.

Rožni venec in vrtnice

Rožni venec je tesno povezan z vrtnicami. V latinščini je rožni venec znan kot “rožarij”, kar v prevodu pomeni girlando ali ogrlico vrtnic. Sveta Devica Marija je v simbolični obliki upodobljena tudi kot vrtnica. Rožni venec je prvotno molitveno orodje, posvečeno Sveti Devici.

V nekaterih različicah tetovaže rožnega venca ogrlica iz kroglic pomeni križanje in trnovo krono. Ko se je prvič pojavil rožni venec, so jih pripravili z uporabo posušenih cvetnih listov vrtnice.

tetovaža rožnega venca

Kaj pomeni tetovaža rožnega venca?

Najpogostejši razlog za odločitev za nošenje tetovaže rožnega venca je človekova zavezanost katoliški veri. Podroben pregled te tetovaže lahko pomeni naslednje

· Za zaščito:

Nosilci rožnega venca pogosto verjamejo, da jih lahko zaščiti pred zlimi ali zlonamernimi duhovi. Rožni venci lahko uporabniku pomagajo tudi pri odpravljanju skušnjav in pri varovanju pred negativnimi energijami. Tetovaža rožnega venca je za uporabnika skoraj enaka kot pravi rožni venec.

· Zavezanost Sveti Devici

Mnogi verniki katoliške vere svojo predanost mami Mariji izkazujejo s tetovažo rožnega venca.oblikovanje rožnega venca

· Katoliška vera

Rožni venec je simbol samo katoliške vere. Prepričanja, ki upravičujejo uporabo rožnega venca, ločujejo katoličane od kristjanov.

· Za odpuščanje

Rožni venec je povezan z enim od sedmih zakramentov, ki je pokora. Rožni venec spodbuja uporabnika, naj razmisli o življenju Svete Device in Jezusa Kristusa, kar jih bo vodilo na pot odpuščanja.

· Označuje molitev

To je tudi eden najpogostejših razlogov za tetoviranje rožnega venca, saj se uporablja za molitve, kot je Zdrava Marija.

Glej tudi:

  • 125 fantastičnih idej za tetoviranje reber (s pomeni)
  • 125+ idej za tetovaže metuljev za prikaz preobrazbe
  • Okužene tetovaže: znaki, vzroki, kako zdraviti & Vse
  • 10+ stvari, ki jih morate vedeti o laserskem odstranjevanju tetovaže
  • 125 maorskih tetovaž: tradicija in trend (s pomenom)

Ideje za tetovažo rožnega venca

Tetovažo rožnega venca lahko naredite sami, tako da dodate različice oblikovanja, vendar je tukaj nekaj idej, ki temeljijo na najbolj priljubljenih tetovažah rožnega venca

1. Rožni venec z rokami

Dve roki v molilni kretnji z okroglim rožnim vencem sta eden najpogostejših simbolov molitve, predanosti katoliški veri in sprejemanja višje sile.rožni venec-tetovaže

2. Rožni venec s svetim križem

Križ je simbol Jezusa in spomin na njegovo žrtvovanje. To je eden najmočnejših simbolov krščanske vere, vendar druge različice krščanske vere ne uporabljajo svetega križa kot simbola, medtem ko katoličani. Zato rožni venec in križ ter specifikacije katoliške vere.

3. Desetletja

Tradicionalni rožni venec je petdesetletni rožni venec s približno petdesetimi kroglicami, toda pri tetovažah, ki jih navdihuje rožni venec, imajo ljudje raje en desetletni rožni venec. Ta je običajno nameščena okoli zapestja v obliki zapestnice.

4. Za navodila

To je tetovaža, v kateri rožni venec obdaja ime uporabnika ali nekoga ljubljenega. To je posebej namenjeno usmerjanju posameznika, katerega ime je obdano z ogrlico.

5. Rožni venec in vrtnica

Ta tetovaža je lahko predstavitev ljubezni in zavezanosti do svete Device Marije.

6. Rožni venec in golob

Golob je v Svetem pismu pogosto uporabljal simbol za čistost in pravičnost. Golob in rožni venec sta lahko prikaz čistosti in božanskega vodstva.

7. Sveta Devica Marija in rožni venec

Svetega Dominika je okoli leta 1214 obiskalo prikazovanje svete Marije. Tetovaža s prikazom svete matere z rožnim vencem je simbol močne vdanosti Jezusovi materi.

8. Zdrava Marija in rožni venec

Sveta molitev je natisnjena na kožo uporabnika z rožnim vencem okoli nje. To je odličen način, da na telo nosite besede božjega angela. To pomaga ljudem, da ohranijo svojo duhovnost nedotaknjeno tudi v času strahu in skušnjave.

9. Spominski

V spomin na ljubljeno osebo, ki je umrla, so na kožo natisnjene spominske tetovaže s simboli, kot so golob, krila, angeli ali srca. Ti simboli vključujejo tudi rožni venec, ki je orodje za molitev. Ta molitev vodi dušo umrlih v nebesa.

10. Sveto pismo z rožnim vencem

Sveto pismo pomeni krščansko vero in predanost božji besedi. Rožni venec in Sveto pismo sta tetovirana, da nosilca na pravi poti.

Umestitve in njihov pomen

Postavitev tetovaže je stvar osebnih želja. Toda umestitve imajo lahko velik pomen.

1. Roka:

Rožni venec lahko ovijete okoli zunanjega dela vaše roke. Ta postavitev odkrito izraža vašo vero in predanost. To lahko prevedemo tudi v občutek svete matere, ki vas drži za roko in vas vodi skozi najtežje in najtemnejše čase. To je tudi simbol vodenja, ki vas vodi stran od skušnjave.

2. Vrat

Pravi rožni venec se nosi okoli vratu. Vendar pa tetovaža naredi njeno postavitev trajno, sveto vodstvo in mir pa sta vam vedno pri srcu.

3. Zapestje

Večina tetovaž rožnega venca na zapestju je izdelana iz enega desetletja. To je simbolično, da se uporabnik zaveda prisotnosti Boga vedno okoli sebe. To je tudi pomembno mesto, ki ga je enostavno opaziti in je lahko sredstvo za širjenje Svete Besede.

4. Roke

Tetovaže rožnega venca na roki so običajno izdelane. Ti lahko vsebujejo druge krščanske simbole ali imena ljubljenih. Celotna roka lahko zlahka prilagodi sliko tradicionalnih pet desetletij rožnih vencev.

5. Prsti

Rožni venec je lahko natisnjen okoli kazalca, ki vodi proti smeri ali usmerja moč izbire. Rožni venec vas bo spomnil, da izberete pravično pot in delate stvari, ki jih dovoljuje vera.

6. Noga

Ta postavitev običajno nosi tudi en desetletni rožni venec. To je tisto, kar vas veže z Bogom in vašo vero. Za nekatere to morda ni idealna umestitev, za druge pa ima ta postavitev globok pomen. Tetovaža rožnega venca je nameščena tudi na gleženj, da pomaga pri vodenju korakov uporabnika.

7. Hrbet

Tetovaže na hrbtu so običajno zelo podrobne in vidne. Ljudje pogosto dobijo Sveto pismo, verz ali molitveno tetovažo na hrbtu skupaj z rožnim vencem. Tetovaže na hrbtu so precej podrobne in vsekakor lahko sprejmejo celoten rožni venec. To je bolj osebna tetovaža, ki opredeljuje vašo povezavo z Bogom in vaše lastno prepričanje. To ni pomemben položaj, ki kaže, da je vaša vera vaša osebna zadeva in iščete vodstvo in predanost kot posameznik.

Priporočilo

Najbolje je razumeti, da večina ljudi drži rožni venec kot sveto orodje, zato ne cenijo nepravilnih postavitev tega kot tetovaže. Naredite domačo nalogo, preden se zavežete tej tetovaži, če ste vernik, bi to morala biti premišljena odločitev in ne nekaj, kar morate narediti naenkrat. Če niste pripravljeni na pozornost, ki jo prinaša ta tetovaža, se odločite za majhno, postavljeno tako, da je nihče drug ne vidi. Če živite na mestu, kjer je krščanstvo ogroženo, je pametno, da si ne privoščite vidne tetovaže rožnega venca.

About the author