91 Najbolj privlačne tetovaže z nožem (ali bodalom), ki jih lahko poskusite

Tatoo z nožem je eden najstarejših in še vedno najpogostejših modelov v zgodovini tetovaž. Razlog je v tem, da so meči, bodala in nož do sredine 20. stoletja veljali za bistveno orodje preživetja. Vendar pa v nasprotju z bodali in meči noži obstajajo še danes, tudi če jih ne nosimo ves čas naokoli.

Stoletja so nože uporabljali kot orožje. To je res eno najzgodnejših orožij, bodisi v obliki ostre koničaste lesene palice ali dobro kovanega jeklenega rezila. Med bitkami in vojnami so igrali pomembno vlogo.

Po drugi strani pa so nože uporabljali tudi kot obredno orodje za izvajanje svetih ritualov. Ti obredi so bili v obliki človeških in/ali živalskih žrtev, ki so jih darovali starodavnim bogovom. Razen tega so bili noži vedno vir preživetja človeške rase.

Igrali so ključno vlogo pri številnih lovskih dejavnostih – zakolu živali, luščenju kože, sekanju mesa itd. Zato ostanki kamnov in lesnih nožev arheologi veliko pogosteje najdejo v primerjavi z železnimi rezili..

Kot rezultat te bogate zgodovine so tetovaže z nožem priljubljen slog tetoviranja, ki ima posebno vrednost za vsakega posameznika. Za nekatere prikazuje preživetje in občutek žrtvovanja v skladu s svojo zgodovino, za druge pa simbol spretnosti, dosežkov, osredotočenosti in vojaške dolžnosti/službe.

Oznake nožev so povezane tudi z budistično simboliko. Stoletja so budisti uporabljali bodalo kot predstavitev, da bi prekinili vse vezi z materialnim svetom. To je v bistvu pomenilo, da so morali opustiti vse stvari, ki obstajajo zaradi potrošništva in se jim ni zdelo bistveno za preživetje.

Podobno ima danes mnoge posameznike tetovaža z nožem enak izraz – pojem proti potrošništvu. Tatu bodala je prikaz prekinitve vseh vezi z materializmom, ki stoji med resničnim razsvetljenjem in svobodo za posameznika.

Na enak način obstaja več različic tetovaže z nožem, ki imajo poseben pomen za posameznika, ki jih dobi. Na splošno se modeli ločijo drug od drugega z oblikovanjem ročaja, rezila in izbiro spremljajočih simbolov in slik.

Sledi nekaj najbolj priljubljenih različic tetovaže z nožem:

tetovaže z bodalom

Osnovni modeli tetovaže z nožem

Na osnovni ravni nož predstavlja inteligenco in duhovitost med posamezniki, in kot pravi izraz, “najostrejši nož v predalu”. Simbol noža dokazuje želja osebe, da sodeluje v fizičnem boju, in kako dobro lahko zaščiti svoje najdražje pred neposredno nevarnostjo.

Ne glede na dejstvo, da tisti, ki si tetovira nož, da bi prekinil vezi s materialnim svetom ali drugim predstavil svojo fizično moč, se običajno odločijo za prilagajanje oblikovanja ročaja in barv tetovaže. Poleg tega posamezniki ponavadi naredijo tetovažo noža še bolj edinstveno, tako da zagotovijo uporabo določenega sloga umetnosti, jezika ali simbola, ki je povezan le z njihovo dediščino.

Modeli tetovaže z nožem kuharja

Druga najpogostejša vrsta variacije tetovaže z nožem je kuharski nož. Presenetljivo je, da mnogi kuharji svoje tetovaže jemljejo tako resno kot njihova kulinarična znanja in orodja. Zlasti za kuharja je nož eno najpomembnejših orodij, ki ga cenijo tako, da si ga vtisnejo sami. Zato v kulinaričnem krogu le redko najdemo posameznike brez kakršnega koli črnila.

Noži & Črnilo osvetljuje raznolik in čudovit svet kuharskih tetovaž z očarljivimi zgodbami, ki so stare več stoletij. Pogosto je opaziti, da bi kuharji oblikovanje tetovaže dopolnili s kakšnim citatom ali drugim kulinaričnim orodjem, ki prikazuje njihovo posebno izbiro orodij v kuhinji.

Na primer, kuharji ponavadi spremenijo obliko z dodajanjem metlice ali jezička ali citata, kot je “kuhaj ali umri” ali pa kot oblikovanje dobiš lobanjo s kuharskim klobukom.

Nož in vilice

Nož in vilice so podobna različica tetovaže kuharskega noža; opazili pa so jih ne le pri kuharjih, ampak tudi pri posameznikih, ki imajo zelo radi hrano in pijačo. Kombinacija noža in vilic prikazuje nekakšno ravnovesje v osebi, ki nastane z uporabo teh temeljnih človeških orodij.

Posamezniki, ki se odločijo, da bodo imeli ta slog tetovaže na sebi, ga pogosto raje uporabljajo v različnih stilih, na primer drug ob drugem, ki predstavlja red in enotnost, ali pa na križast način prikaže simbol, pripravljen za boj. Poleg tega ljudje pogosto izbirajo med različnimi posodami in slogi po svojem okusu.

Srce in nož

Srce, prebodeno z bodalom, ima kar nekaj interpretacij. Za nekatere prikazuje izgubo, bolečino in trpljenje zaradi stiska srca. Ker je bilo srce vedno povezano s čustvi in ​​krhkostjo, je njegova izguba ponazorjena na običajen način; nož, ki prebode srce od zgoraj navzdol.

Posamezniki ponavadi naredijo ta žalosten prikaz – njihovo srce je dobesedno zabodeno – edinstveno, tako da svojim oznakam dodajo citat ali imena.

Po drugi strani pa je v verski simboliki bodalo skozi srce prilagoditev katoliškega Presvetega Srca Marije, ki mu pravijo tudi Žalostna Gospa. Ta simbol je bil povezan z drugim skrajnim koncem – vudu religijo. Ironično je, da sta z nožem in srcem povezana tudi tetovaža Erzulie Dantor ki ima maščevalno in ljubosumno slabo stran.bodalo-tetovaža

Križani noži

Ta slog tetovaže je zelo priljubljen med upokojenimi vojaki, saj kaže nenehno željo po boju. Dva noža sta lahko v nasprotni smeri, stojita drug proti drugemu, kar je upodobitev nasprotujočih si strank, ali pa sta lahko na eni strani, ki med sojenjem kažeta sorodstvo.

Če želi oseba ceniti tovarištvo in bratstvo, ki sta ga doživela med oboroženim služenjem, ima ponavadi nože, ki so po lastnostih enaki ali podobni. Da bi bili še bolj ekskluzivni zase, ljudje ponavadi dodajo svoje in tovariševe začetnice ali enoto ali bataljon na ročaj noža.

Medtem pa v primeru tetovaže z nožem, ki prikazuje sovražnike ali nasprotne strani v bitki, posamezniki pogosto izberejo drugačen slog rezil in ročajev. Poleg tega ponavadi izstopajo svoje tetovaže z dodajanjem imena nasprotne stranke, njihovih zastav ali imena kraja, kjer je bila bitka.

Kača in nož

Tetovaža kače, ki je zvita okoli noža, je znana kot kaducej, ki prikazuje grškega boga zdravilstva in medicine. Zaradi tega je ta slog tetovaže zelo priljubljen v medicinski stroki. Dve figuri, kače in noži, prikazujeta poganski simbol plodnosti in ponovnega rojstva ter kirurško orodje.

Da bi ta oblika tetovaže izgledala edinstveno, ji posamezniki običajno dodajo letnik ali ime medicinske šole. Študentje medicine imajo ponavadi toliko, da imajo ročaj okrašen z žilami ali srcem, če študentje študirajo kardiologijo.

Nož v Podvezici

To je običajen slog žensk, ki razkriva svojo notranjo moč in divjost. Nož, ki je neusmiljeno orožje in je v kombinaciji z žensko podvezico, prikazuje sposobnost samic, da na diskreten in učinkovit način ubijejo svoje sovražnike. Simbol prikazuje tako nežno kot brutalno stran samic.

Običajno se ženske odločijo, da si te tetovaže prilepijo okoli stegna, kar je običajno mesto za podvezice. Torej, če ima nož na eni strani in podvezico okoli stegna, dobi tetovaža realistične podrobnosti. Posamezniki ponavadi prilagodijo slog z uporabo različnih barv, vzorcev in stilov trakov.tetovaža z nožem

Nož in lobanja

Nož in lobanja je oblika, ki spada v najrazličnejše sloge modelov z lastnim pomenom. Zasnova, ki ima nož od lobanje od zgoraj navzdol, pomeni, da je oseba premagala strah pred smrtjo in da se ne boji več umreti.

Po drugi strani pa je bil med pirati ta simbol nožev in lobanje značka njihove skupnosti, ki bi jo personalizirali z dodajanjem zastave svoje skupnosti. Med mnogimi drugimi je najpogostejši slog te tetovaže iz “Jolly Roger”. Zasnova prikazuje dva noža, ki sta prekrižana za lobanjo, in je bil uporabljen kot simbol za druge ladje, ki se predajo ali potonejo.

Čeprav so te tetovaže z noži med najbolj priljubljenimi, pa ljudje, ki imajo bolj ustvarjalni um, ponavadi eksperimentirajo z drugimi simboli. Preden poskusite, bodite zelo previdni, saj so trajne oznake. Zato naj vaš oblikovalec na tetovaži približno nariše papir, po potrebi naredi kakršne koli spremembe, nato pa naj se tetoviranje začne.

About the author