Cover Up Tattoos 101: Vse, kar morate vedeti (fotografije pred in po njem)

Videti, da vaša tetovaža ne izhaja po vaših pričakovanjih, je neverjetno razočaranje. Na tej točki morda nimate pojma, kako se znebiti neprivlačnega dizajna tetovaže. Zaskrbljujoča je tudi izguba časa, denarja in truda. In morda boste pomislili na kompromis glede situacije.

Res je, da je sprejemanje neželene tetovaže trd oreh. Ker je bilo mišljeno, da se bo razkazovalo, bi ga morali zdaj skriti.

Z veseljem boste ugotovili, da vam lahko prikrita tetovaža pomaga, če ste zmotili barvanje svojega najljubšega dizajna. Postopek in stroški bodo temeljili na zasnovi, strokovnosti tetovatorja in količini potrebne predelave. Ta članek opisuje vsak vidik, povezan s prikrito tetovažo.

prikrivanje tetovaže      prikriti tetovaže

Kaj je prikrivajoča tetovaža?

Prikrivanje tetovaže sledi postopku, pri katerem prejšnjo in nezaželeno tetovažo zamenjamo z novo. V večini primerov lahko metoda opravi delo, ne da bi zlomil banko.

Odločite se lahko tudi za prikrito tetovažo, če vaš stari dizajn zbledi. Na svetlih ali zbledelih tetovažah je zelo enostavno delati s temnim črnilom.

Vse, kar potrebujete, je, da izberete idejo in se dogovorite za sestanek s svojim tatoo umetnikom. Umetnik vas bo še vodil, kaj morate upoštevati.

Poleg tega je pomembna razlika tudi pri izbiri oblike, ki bo pokrila vašo staro tetovažo. Prav tako je verjetno, da se nekateri modeli ne zdijo najboljši način za rešitev vaše težave.

Kako deluje prikrivanje?

Črnilo se je naneslo vsaj en milimeter pod vašo kožo v dermis – plast pod povrhnjico (kožo), ko ste naredili prvo tetovažo. Med prikrivanjem se črnilo znova odlaga v isti dermis, kjer je že prikazano črnilo iz prejšnje tetovaže.

Pigment novega črnila ne gre na pigment starega tetovaža. Ti dve barvi se združita in ustvarita novo barvo. Obstaja verjetnost, da bodo v mešanici prevladovala temna črnila. Na primer, modra in rdeča skupaj pod kožo postaneta vijolična.

Poleg tega večina tetovatorjev meni, da je črna najučinkovitejša barva, ki prikrije skoraj vsako staro tetovažo. Mnogi ljudje ne marajo črnega črnila po celotnem dizajnu, vendar se sliši veliko bolje kot živeti s strašno prejšnjo tetovažo.

Ko si umetnik prizadeva prikriti tetovažo, se običajno osredotoči na barvo stare tetovaže in na to, kako jo vključiti v novo črnilo. Pooblaščeni umetniki za tetoviranje začnejo delati, potem ko določijo strategijo, da novo obliko in barvo previdno postavijo na prejšnjo tetovažo. Da ne omenjam, prikrivanje bo omogočilo predstavitev vaše tetovaže v javnosti.

Barve za prikrivanje tetovaže

Čeprav lahko predelava stare tetovaže postane bolečina v vratu, pa trpeči zaradi grozne tetovaže raje dajo priložnost. Če ste vi tisti, se spoznavanje barv, ki jih uporabljate pri predelavi, zdi pametna ideja. Pomagal bo tudi pri odločitvi.

 • Črna je standardna barva, ki jo vsak umetnik uporablja pri prikrivanju.
 • Pri kamuflaži najdete tudi pomaranče, zelene, modre, škrlatne in rjave barve.
 • Temni odtenki iste barve lahko v kratkem prekrijejo vašo tetovažo.
 • Nova črnila v kombinaciji s starim črnilom za tetovaže ustvarijo povsem novo barvo.

Ogledate si lahko tudi umetnika, ki eksperimentira z barvami in pametno umestitvijo dizajna, da skrije obliko neželene tetovaže. Uporaba svetlih odtenkov je postala tudi običajna praksa za pokrivanje neenakomernih potez vaše stare tetovaže. Prijetno boste presenečeni, ko ugotovite, da lahko vaš tattoo umetnik v kratkem času zamenja svetlo modro s kraljevsko modro ali vijolično ali apno zeleno s smaragdno zeleno.

prikriti tetovaže

Postopek prikrivanja

Postopek prikrivanja zasnove vključuje naslednje:

 • Vaši umetniki za tetoviranje začnejo postopek, tako da čez prejšnjo zasnovo položijo sledilni papir, da opišejo pomembne značilnosti vaše stare tetovaže. Ta korak je ključnega pomena, saj bo pomagal najti referenco za dele tetovaže, ki bodo dosegli največjo pokritost.
 • Umetnik bo oris postavil pod svetlobo in na njegov vrh položil še en tanek kos sledilnega papirja.
 • Postopek prikrivanja se bo začel z delom na omedlelem obrisu vaše stare tetovaže, da bi prikril to področje.

Poleg tega pooblaščeni umetnik prikrivanja tetovaž ve, kako vključiti stari dizajn v novega-zato je manj možnosti, da bi umetnik izbrisal dizajn. Strokovnjak na tem področju bo na primer razvil skriptiranje v tekoče trte ali stebla.

V prikrivanju umetnik veliko pozornosti namenja oblikovanju z ustvarjanjem zanimivih vzorcev okoli neprivlačnih področij vaše stare tetovaže. Ta trik bo verjetno zadrževal pogled na novi zasnovi.

Poleg tega v večini primerov tatoo umetniki priporočajo ustvarjanje približno 30% večjega novega dizajna v primerjavi s prvim tatujem. Ta korak na koncu prikrije staro zasnovo. Poleg tega se svetli odtenki uporabljajo za nevtralizacijo kože, na kateri je vtisnjen samo prikriven tattoo. Če so izvedeni pravilno, ti koraki prikrijejo območje in odstranijo vsak centimeter prejšnje zasnove.

prikrivanje tetovaže

Glej tudi:

 • 55+ neverjetnih tetovaž srčnega utripa, ki jih morate upoštevati
 • 255+ ljubkih tetovaž za dekleta 2018: ljubki modeli s pomenom & Nasveti
 • 75 Ideje za briljantne tetovaže rožnega venca in njihov pomen
 • 125 fantastičnih idej za tetoviranje reber (s pomeni)
 • 125+ idej za tetovaže metuljev za prikaz preobrazbe

Lahko prikrivanje spremeni samo barvo tetovaže?

Res je, da je večini ljubiteljev tetovaž dizajn všeč, vendar se borijo z njegovo barvo. Izbira prave barvne palete je lahko zmedena zaradi veliko svetlih in temnih odtenkov. Ljudje, ki želijo samo spremeniti barvo, menijo, da v tem kontekstu ni možnosti. V nasprotju s tem se lahko vedno obrnete na svojega prikrivajočega tetovatorja, da popravite odtenke tetovaže. Zdi se, da je to tvegana naloga, vendar jo lahko pooblaščeni umetnik vodi sam. Poleg tega se morate naučiti, da se vsak odtenek ne more spremeniti v novo barvo. Obstaja pa možnost, da svetlejše odtenke spremenite v temne, na primer:

 • Lahko postanete rdeča do rjava
 • Roza se dobro zlije z magenta
 • Modra se meša z vijolično
 • Rumeno lahko vedno spremenite v zeleno

prikriti tetovaže

Kaj si morate zapomniti, preden se odločite za prikrito tetovažo

Prekrivanje nereda z novim dizajnom se zdi pametna možnost. Predlagamo, da upoštevate nekatere napotke, da dosežete želeni rezultat.

Velikost tetovaže

Nova ali prikrita oblika bo vedno večja. Obstajajo možnosti, da velikosti po vaši izbiri ne boste dobili. Vendar pa boste z velikim portretom nežnega plemenskega oblikovanja imeli priložnost popolnoma skriti neprivlačen dizajn.

Ne bi bilo napačno trditi, da vam večji modeli omogočajo drastičen slog in podobe. In če še vedno niste prepričani, ali ste nanesli veliko površino kože, se o tem pogovorite s svojim umetnikom in poiščite vrhunski dizajn.

Barve za tetovaže

Barvna paleta, ki se uporablja za pokrivanje starih modelov tetovaž, sega od modre do rjave do črne. Ko gre za prikrivanje obstoječega temnega črnila, odtenki, kot so pomaranče, rdeče in rumeno, ne zagotavljajo ustrezne količine kritja. Umetniki tetovaže uporabljajo svetle barve za popravljanje modelov, narisanih s svetlimi barvami. Odločite se za drzne in temne barvne možnosti, da prikrijete prejšnjo tetovažo.

Temna barva je lahko prosojna

Če je vaša stara tetovaža temna, jo lahko prekrije črnilo. V večini primerov tetovator uporablja presežek temnega črnila, da doseže želeni učinek. Črnila, kot sta modra ali črna, se bodo pojavila na prekrivni tetovaži v primerjavi z odtenki bele ali rumene barve. Omeniti velja, da lahko uporaba svetle barve z visoko gostoto znatno vpliva na prikrivanje tetovaže.

Stare tetovaže je enostavno pokriti

Starost vaše tetovaže je prav tako pomembna. Očitno je, da tetovaže sčasoma zbledijo. To je mogoče, ker se bo črnilo vaše tetovaže sčasoma razgradilo. Rdeča in rumena barva sta nagnjeni k hitremu bledenju, medtem ko odtenki, kot sta črna in temno modra, ostanejo dlje časa. Prikrivanje večletne tetovaže v primerjavi s popolnoma novo zamudo traja manj časa. In stari modeli se skozi prikrivanje ne prikažejo tako kot novi.

Oblikovanje vaše tetovaže

Ko se odločite za prikrivanje, upoštevajte, da je oblikovanje vaše tetovaže zelo pomembno. Ni vsaka oblika enostavna za kamufliranje. Na primer, plemenski modeli vsebujejo množico večjih ali manjših podrobnosti, ki jih je težko izbrisati, medtem ko se majhna tetovaža z nekim simbolom hitro prikrije. Da bi se izognili tem težavam, poskusite pri prvem tetoviranju izbrati zmerno obliko tetovaže. Tako se ga lahko znebite v krajšem času, če bi se spremenilo v napako.

Prikrivanje ni nova tetovaža

Skrivanje tetovaže temelji na tem, koliko želite do neke mere pokriti. Vendar pokrivanje vaše tetovaže ne pomeni, da bi dobili novo tetovažo. S pomočjo svojega tetovatorja boste zagotovo našli način, da svoj stari dizajn zamenjate z novim. Tega ne morete imenovati nova tetovaža, saj se nekateri deli prejšnje tetovaže lahko vidijo.

Poiščite izkušenega tetovatorja

V celoti je odvisno od vas, ali boste obiskali svojega prejšnjega tetovatorja ali našli novega. Predlagamo pa, da se odločite za tistega, ki ima znanje o prikrivanju. Ta postopek se zdi dolgotrajen in zahteva napore. Zato je nujno, da poiščete umetnika, ki bi imel sposobnost, da vaš žalostni dizajn nadomesti z nečim zanimivim. Zato vložite nekaj časa in opravite temeljito raziskavo, preden dokončate umetnika za prikrivanje.

Triki, ki se uporabljajo pri prikrivanju tetovaže

Nobeno vprašanje, da predelava dokončane zasnove zahteva čas in trud. Napačno bi bilo trditi, da je to tvegano delo. Vendar so različni certificirani umetniki prikrivanja tatujev našli hitre in učinkovite načine ali trike za dosego želenega rezultata v kratkem časovnem obdobju. Nekateri pogosti triki so:

 • Ohranjanje zasnove prikrivanja tako blizu staremu
 • Okrepitev šibkih linij ali vključitev funkcij
 • Odločitev za določene iluzije za izboljšanje celotnega videza tetovaže
 • Popravljanje črkovanja v tetovaži
 • Bledenje tetovaže z odstranjevanjem odvečnega črnila
 • Za risanje belih ali podprtih tetovaž so potrebne kratke seje, da belo črnilo položite na črnilo prejšnje. Vsaka seja osvetli vašo staro tetovažo do 10%, kar lahko po nekaterih sejah doseže 30%.

Nasveti za vzdrževanje prikrite tetovaže

Ponovitev ali predelava se lahko zdi fantastičen način, da se znebite objemanja tetovaže – vendar prihaja z različnimi tveganji. Umetniki tetovaže razkrivajo, da se približno 77% ljudi odloči skriti svojo staro tetovažo iz več razlogov, vključno z neprivlačnim izidom. Odločitev, kateri del telesa bi si moral predhodno tetovirati, slog, vrsto ali barvo, vas lahko reši pred težavami. Še več, ko skrijete prejšnjo tetovažo, morate zanjo še dodatno skrbeti, da pospešite proces celjenja.

Tukaj je tisto, kar lahko storite.

Poslušajte svojega umetnika tetovaže

Za predelano prikrito tetovažo lahko dodatno poskrbite tako, da upoštevate nasvete umetnika. Poskusite slediti vsakemu koraku navodil ne le za hitrejše celjenje tetovaže, ampak tudi za preprečevanje bakterijske okužbe.

Izogibajte se brisanju tetovaže

Običajno je, da tetovirano masko srbi, ko se kopate ali tuširate. Če čutite srbenje (tudi močno), ga ne obrišite z običajno brisačo. Če z brisačo obrišete novo skrito tetovažo, boste raztrgano kožo raztrgali. Kožo poskusite pobožati z brisačo, mehko krpo ali pustite, da se posuši na zraku.

Uporabljajte samo antibakterijsko milo

Skrivanje tetovaže je precej podobno pridobivanju nove, ko gre za nego. Uporabljajte samo antibakterijsko milo, da preprečite vdor bakterij v rano. Uporaba običajnega mila v tem kontekstu ne more ustaviti bakterijske okužbe, ki vodi do resnih težav, povezanih s kožo.tetovaže-prikrivanje

Operite tetovažo po nekaj urah

Vaša tetovaža mora ostati čista 24 ur na dan. Torej, ko odstranite povoj, je čas, da svojo tetovažo dobro sperite. Da bi se izognili škodljivim učinkom, uporabljajte le mlačno vodo in predpisane izdelke.

Izogibajte se nastanku kraste

Ponovno obdelano tetovažo z mehko krpo ne boste popolnoma posušili. Zato je priporočljivo tapkanje, saj ohranja vašo tetovažo vlažno. Če posušite tetovažo, se bodo na njej razvile kraste in bo trajalo preveč časa, da se odlepi.

Uporabite Moisturize

Umetniki tetovaže priporočajo, da tetovažo navlažite. Kljub temu pri vlaženju na novo skrite tetovaže ne smete pretiravati. Za ustrezno in pravočasno zdravljenje mora dihati.

Kako se spoprijeti s srbenjem

Po dnevu ali dveh pričakujte, da se bo s tetovaže odlepila tanka plast. S tem postopkom bo vaša koža srbela. Umetnikom tetovaž je strogo prepovedano, da bi v tem stanju opraskali vašo tetovažo. Namesto tega uporabite otroško olje ali mlečno kremo. Ti izdelki ne bodo samo ohranili vaše tetovaže vlažne, ampak bodo takoj olajšali srbenje.

Izogibajte se odvečni vodi

Bazen in savno morate nadzorovati, dokler se skrita tetovaža ne zaceli. Poleg tega se izogibajte namakanju v bazenih ali kopelih, saj lahko to povzroči okužbo na zdravljeni koži. Če želite pospešiti čas celjenja, se raje odločite za tople prhe, vendar ne preživite več kot 15 minut pod tušem.

Izogibajte se sončni svetlobi

Sončna svetloba povzroči nepopravljivo škodo na tetovirani koži. Torej, ne izpostavljati ga soncu se zdi pametna ideja. Poskusite ostati čim več v zaprtih prostorih. Različni tetovatorji so se strinjali, da ultravijolični (UV) žarki ovirajo proces celjenja tetovaže.nad-up-tetovaže

Bodite potrpežljivi pri zdravljenju

Vaša kamuflirana tetovaža se ne more pozdraviti čez noč. Temelji le na dejavnikih, kot sta velikost in oblika. Preprost slog ali vrsta običajno traja teden dni, medtem ko lahko kompleksno oblikovanje z veliko podrobnostmi traja nekaj mesecev. Med zdravljenjem morate skrbno upoštevati navodila, da preprečite neželene učinke.

Pojdite na Touch-up

Če vaša tetovaža po dnevu ali dveh izgubi črnilo, se nemudoma obrnite na svojega umetnika za tetoviranje. Studio bi moral to storiti brezplačno, če se je to zgodilo v nekaj dneh. Popravek je potreben, da ohranite svežino tetovaže. Po nekaj tednih ali mesecih lahko celo izboljšate barve in dizajn.

Ali Cover-up Tattoo zbledi?

Tako kot si prvič naredite tetovažo in čez nekaj časa zbledi, tudi prekrivanje izgubi sijaj in barvo. Različni ljudje razkrivajo, da njihova prikrita tetovaža ni videti presenetljivo in sveža kot pred meseci-to se zgodi zaradi bledenja.

Poleg tega so pisane prikrite tetovaže nagnjene k bledenju. Če ne skrbite dobro, bodo te barve hitro zbledele. Umetniki tetovaže priporočajo, da svetli odtenki, kot sta apno zelena in roza, zbledijo hitreje kot vijolična, črna in kraljevsko modra.

S podobno težavo se srečujejo tudi ljudje, ki so se odločili za akvarel in pastel. Pri odtenkih, kot so siva, vijolična, črna in modra, morate ostati previdni, saj te barve sčasoma postanejo svetlejše.

Tukaj je nekaj dejavnikov, ki prispevajo k izginotju prikrite tetovaže.

nad-up-tetovaže

Kakovost črnila

Dolgoživost tetovaže je odvisna od kakovosti črnila. Če črnilo za tetovažo vsebuje komponente nizke kakovosti, vaša tetovaža dlje časa ne bo ostala sveža in vpadljiva. Poleg tega pretirano redčenje črnila povzroči tudi zbledelost tetovaže, česar neizkušeni umetniki tetovaže ne upoštevajo.

Lahka črnila zbledijo hitreje. Da bi se izognili težavam, se raje odločite za prikrivanje, ki vsebuje veliko temnih barv, tekstur in podrobnosti. Predlagamo, da se izognete rožnatim in rumenim odtenkom, da kar najbolje izkoristite svojo prikrito tetovažo.

Poleg tega vključitev poudarkov v vaš dizajn tudi iz istih razlogov ne zveni pametno. Zato ne oklevajte in vprašajte o kakovosti črnila, ki bi ga vaš umetnik uporabil za dolgotrajno prikrivanje tetovaže.

Postavitev tetovaže

V tem kontekstu je pomembna umestitev vaše prikrite tetovaže. Tetovaže, ki se odtisnejo na določenih delih telesa, kot so notranje stegno, biceps, med prsti, so nagnjene k zbledenju. To je mogoče, ker se ta področja drgnejo ob druge dele telesa.

Če je vaša tetovaža nameščena na rami, je verjetno, da se bo dizajn sčasoma olajšal zaradi stalnega stika z oblačili. To dosledno drgnjenje oblačil povzroči, da vaša prikrita tetovaža postopoma zbledi, kar postane očitno čez nekaj časa.3D-prikrivanje-tetovaža

Kakovost zdravljenja

Bledenje prikrite tetovaže je povezano z varnostnimi ukrepi. Če ne zagotovite preventivnih nasvetov, se bo vaša tetovaža v nekaj mesecih posvetlila. Prav tako v prvih nekaj tednih pustite, da se črnilo vaše tetovaže usede na mesto, da v prihodnje ublažite zbledelost tetovaže..

Ali morate zaviti svojo skrivno tetovažo?

Precej zmedeno je ugotoviti, ali je zavijanje prikrite tetovaže potrebno ali ne. Različni tetovatorji so razkrili, da v večini primerov prikrivanja zahtevajo znatno predelavo. Ta vrsta prikrivanja pogosto velja za podobno kot pri prvem tetoviranju.

Edini namen zavijanja tetovaže je zaščita pred bakterijami in mikrobi. Ti elementi lahko v procesu celjenja povzročijo blage do hude kožne okužbe, ki si jih ne morete privoščiti.

Umetniki tetovaže priporočajo, da tetovažo zavijete, dokler je sami ne očistite. Idealni predvideni čas za zavijanje je vsaj 4 – 6 ur – nato sperite s toplo vodo in antibakterijskim milom.

Spodnja črta

Znebiti se obžalovanja vrednega dizajna tetovaže je postalo mogoče s prikrivanjem. Zato se odločite za prikrivanje in naredite razliko.