10 stvari, ki jih morate upoštevati, preden se tetovirate

Sem navdušen oportunist, podjetnik, življenjski sodelavec, večopravilnik, ustvarjalec nagajivosti in jill vseh poklicev.

10 stvari, ki jih je treba upoštevati, preden si narediš tetovažo

3D tetovaža plemenskih rok

Nadaljujte previdno, vendar brez strahu

Po mojih izkušnjah veliko ljudi veliko časa skrbi za bolečino prvega tetovaža in za podobo. To sta dve pomembni stvari, ki ju morate upoštevati, vendar ste lahko vsaj prepričani, da se bo vaš tattoo umetnik z vami podrobno pogovoril, preden začnete. Če ves čas razmišljate o podobi in bolečini, vas'pogrešam veliko drugih pomembnih vidikov, o katerih govorim tukaj. Zato prelistajte ta članek in se prepričajte'šel sem čez vse pomembno.

1. Pomen

jaz'sem že rekel in jaz'Bom še enkrat povedal: najpomembnejše, kar morate upoštevati, je pomen vaše prihodnje tetovaže. Ne slika, toliko: pomen. Bolečina, stroški, čas, videz in vse ostalo bodo dobesedno nesmiselni, če tega ne storite'Ne vzemite si časa, da razmislite, zakaj ga morate imeti na koži.

Ni "prav" razlog za tetovažo. Ne glede na to, ali ima vaša tetovaža majhen ali velik pomen, je vaš razlog dober, dokler je pomen tam.

Imeti razlog je pomembno, ne samo zato, ker vam bo tetovaža pomenila več, ampak zato, ker bo tatuju pomagala razumeti vašo motivacijo za to tetovažo. To razumevanje jim bo pomagalo, da bodo umetnost dobili pravo, tako da boste vi'Nikoli ne bom obžaloval, da sem si naredil to tetovažo.

10 stvari, ki jih je treba upoštevati, preden si narediš tetovažo

3D tetovaža zmaja

2. Stroški

Stroški tetovaže so po njihovem pomenu naslednji, ki jih želite upoštevati. Če denar ni problem, pojdite na naslednji korak. Čeprav za ostale, ki nismo narejeni iz denarja, to'Pomembno je upoštevati stroške tetovaže. Če tega ne storite, se lahko pojavi tetovaža, ki jo je treba zmanjšati, da ustreza vašemu proračunu – in to je eden najpogostejših razlogov, da oseba ni tako zadovoljna s svojo tetovažo.

Drugi razlog, zakaj bi morali razmisliti o stroških, je, da draga tetovaža morda dolgo ne bo dokončana. Mnogi ljudje, ki jim primanjkuje denarja, bodo najprej začeli s svojim načrtom, nato pa počakali, da bodo imeli dovolj denarja za dokončanje tetovaže. To je večinoma v redu, vendar je'Bolje je, da tetovažo dokončate naenkrat, zato je zmagal vaš umetnik'ne izgubljate pozornosti v daljšem časovnem obdobju, medtem ko prihranite denar za njegovo plačilo.

Če se znajdete v tem položaju, vprašajte svojega umetnika, ali menjajo. Umetniki tetovaže pogosto zaračunajo 50 USD na uro in več. Če so pravi umetniki, bodo morda razumeli, da imate strastno potrebo po tetoviranju, in se lahko z vami dogovorijo za kakšno trgovino. Vsi umetniki niso takšni, večina pa bo sodelovala z vami.

Najpomembnejša stvar, ki povečuje stroške tetoviranja, je raven podrobnosti. Več podrobnosti, ki jih želite vključiti v svojo tetovažo, na primer v 3D tetovaže, kot je zgornja, dlje bo trajalo, da jo naredite pravo. Na splošno večina tetovaž, večjih od četrtine, traja vsaj eno uro, da se konča. V povprečju večina tetovaž traja tri do pet ur na sejo. Če potrebujete več sej, bo trajalo več časa. Preden kaj storite, vprašajte svojega zaupanja vrednega izvajalca za časovno oceno.

Ko razmišljate o rokavu za obraz, pomislite na vpliv, ki ga bo imel na preostanek vašega življenja.

Ko razmišljate o rokavu za obraz, pomislite na vpliv, ki ga bo imel na preostanek vašega življenja.

Celotna tetovaža obraza

3. Velikost vaše tetovaže

Kot vidite s tem čudovitim zmajem, so nekatere tetovaže zelo velike. Druge tetovaže so zelo majhne, ​​včasih manjše od drobiža. Velikost je pomembna iz več razlogov.

Prvič, večja je tetovaža, dlje bo trajala in na več področjih vaše kože bo potegnjena igla. To pomeni več črnila, več časa in več podrobnosti.

Drugič, če želite v svoji tetovaži veliko podrobnosti'Želim si, da bi bil večji in ne manjši. Mnogi ljudje prihajajo z zapletenimi oblikami, ki jih želijo umestiti na zelo majhno območje, umetnik pa jih lahko zavrne, razen če se strinjajo, da bodo tetovažo povečali ali odstranili veliko podrobnosti.

Tretjič, velikost tetovaže vpliva na to, kje se bo prilegala vašemu telesu. Velike tetovaže se ponavadi delajo na hrbtu, prsnem košu ali trebuhu, z velikimi deli okoli telesa ("rokavi") opravljeno na rokah in nogah. Manjše tetovaže je mogoče narediti skoraj povsod, kar je del njihove privlačnosti za ljudi, ki si naredijo prvo ali drugo tetovažo.

4. Lokacija vaše tetovaže

Kot lahko vidite s krepkim moškim zgoraj, je lokacija vse. Kot smo že povedali, lahko lokacija, ki jo izberete, omeji velikost vaše tetovaže, še pomembneje pa je, da lahko lokacija vaše tetovaže močno vpliva na vpliv, ki ga bo imela na vaše življenje.

Iz osebnih izkušenj vem, da imajo tetovaže, ki so na prostem, velik vpliv na to, kako vas gledajo vaša družina, prijatelji, sodelavci in delodajalci. To je pomembno, če delate v poklicu, kjer je'pomembno je videti profesionalno. Imeti velikega orla na glavi morda ne bo videti tako dobro za odvetnika. Prav tako bo tetoviranje obraza navzgor kot zombija najbolje delovalo'ste mega bogata rock zvezda in že imate ljubečega zakonca.

10 stvari, ki jih je treba upoštevati, preden si narediš tetovažo

Spominska tetovaža Blue Rose

5. Trajnost

Očitno so tetovaže trajne. Verjemite mi, metode, ki jih uporabljajo za odstranjevanje, niso vredne. Če ti'ponovno razmišljate, "To lahko kasneje odstranim," ne tetoviraj se. Lasenje je slabše od prvega.

Še en razlog'Za trajnost je pomembno, da vaša tetovaža postane del vaše kože. Torej, ko ta koža raste in se razteza, bo tudi vaša tetovaža rasla in se raztezala. To je pogosto razlog, zakaj bodo ljudje dobili večje tetovaže, ki jih je mogoče zlahka dotakniti kasneje v življenju. Majhne tetovaže se sčasoma zameglijo in postanejo nejasne barve, še posebej, če so na stegnih, rokah, trebuhu, zadnjici ali prsih.

6. Bolečinska toleranca

Iskreno, bolečina pri prvi tetovaži običajno ni tako huda, kot pričakujete. DA, res boli; o tem ni dvoma. Tudi če imate kožo nekoliko otrplo, še vedno boli. Čeprav boli, kot da te mačka praska, kar je dovolj enostavno, da se uglasiš z umirjenim umom.

Kot rečeno, imamo vsi različna toleranca bolečine. jaz'Na roki, komolcu in gležnjih sem imel veliko opravljenih tetovaž, na vseh zelo občutljivih področjih, in čeprav so me bolele, sem to lahko popravil. To je presenetilo moje umetnike, ki so se ukvarjali z velikimi kolesarji, ki niso mogli'ne obvladajte iste vrste bolečine na istih področjih. Da jaz'Imela sem dva otroka in veliko drugih bolečin v mojem življenju verjetno postavlja stvari v perspektivo in povečuje mojo toleranco do bolečine.

Zdaj, če ti'Če si prvič tetovirate, si o bolečinah premislite.

  • Več maščobe in mišic na območju, kjer ste'če se tetoviraš, manj te boli'se bom med postopkom počutil.
  • Najbolj bodo bolela vsa področja nad kostmi.
  • Skrite tetovaže bodo pozneje, ko ozdravite, bolj bolele, ker jih je treba prikriti.
  • Manjša kot je tetovaža, manj bolečine'bom doživel.

Zdaj lahko nekaj pomembnih stvari pomagate zmanjšati bolečino:

  • Približno 20 minut pred začetkom zdravljenja vzemite protivnetno lajšanje bolečin brez aspirina.
  • Naredite si tetovažo zjutraj, ko bo vaše telo seveda bolje prenašalo bolečino.
  • Naj vaši umetniki med delom uporabljajo tekočo čarovnico na koži.

In tukaj je nekaj stvari, ki jih NE smete narediti za boj proti bolečinam:

  • Pred tetoviranjem ne jemljite aspirina ali sredstev proti bolečinam. Zaradi njih boste bolj krvavili in skupaj s svojim umetnikom uničili vašo tetovažo's odnos.
  • Ne pijte alkohola pred tetoviranjem. Zmanjša kri, poleg tega pa noben umetnik ne želi tetovirati pijanega norca, ki bi si tetovažo verjetno pokvaril..
  • Pred tetoviranjem ne jemljite drugih snovi, ki spreminjajo um ali telo. Večina umetnikov vas bo izločila, če opazijo, da ste visoki.

7. Vaš umetnik's Izkušnje

10 stvari, ki jih je treba upoštevati, preden si narediš tetovažo

Poskrbite, da ima vaš umetnik izkušnje, usposabljanje, umetniški talent in odnos, ki vam ustreza. Don'samo hitite k najbližjemu izvajalcu in začnite. Morda boste na koncu sodelovali z nekom, ki tega ne počne'ne razumem tebe in kaj hočeš, ali pa ti lahko odtrgajo ceno, ker ne razumejo'ne rad opravljaš dela, ki ga želiš opraviti. Podobno bi lahko iskanje cenejših tetovaž pomenilo, da ima vaš umetnik manj izkušenj kot vi'd raje.

Vzemite si čas, da poiščete in spoznate tetovatorje, s katerimi želite sodelovati.

8. Vaše lastne izkušnje

Manj izkušenj imate s tetoviranjem, več vas'Zanašati se bom na svojega umetnika'izkušnje z njimi, kar je še en razlog'tako pomembno je izbrati umetnika, ki mu zaupate. Če je to vaša prva tetovaža, se pozanimajte o krajih, kjer so bili vaši tetovirani prijatelji in družina težje ali lažje. Vprašajte, kje najbolj in najmanj boli in kje bi lahko nekoliko žgečkalo (ja, včasih tetoviranje žgečka!).

Druga možnost je, če'ste že opravili veliko dela na svojem platnu za kožo, verjetno že veste, kakšen je občutek, in lahko ocenite, kako se bo počutil vaš novi tatt, kjer koli se ga odločite.

9. Družbeni vpliv

Resno, to'preveč enostavno si je narediti tetovažo na odprtem prostoru, kjer se ti zdi kul, ne glede na to, kaj si mislijo drugi. In medtem ko'Če imate svoje telo, svojo umetnost, svoj čas in denar, lahko zaradi tetoviranja doživite nekaj resnih družbenih vplivov, še posebej, če se odločite za takšnega, ki ga ni mogoče preprosto prikriti.

Tetovaže lahko vplivajo na vašo sposobnost, da se v prihodnosti zaposlite. Ne glede na to, ali imate zdaj dobro službo ali ne, razmislite, kaj bi se lahko zgodilo, če boste morali v prihodnosti iskati delo in imate na vratu ogromen lončev list ali grozljiv goul po vsej roki.

Tetovaže bodo spremenile tudi pogled vaše družine in prijateljev na vas. Premislite, kaj si mislijo, in se odločite, koliko vam je mar za njihovo mnenje, preden opravite svoje delo.

10. Potencialna odvisnost

Bolečina in umetnost, tako kot večina stvari v tej skupni resničnosti, lahko zelo hitro postaneta odvisni. Torej, če vi'ko greste prvič, razmislite, ali bo kdaj drugi. Običajno, ko naredite drugo tetovažo, že poznate sebe'si že zasvojen.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2013 PermissionGiver

Komentarji

Giota 28. avgusta 2018:

Ta stran je zelo v pomoč. Našel sem zelo dobre članke, ki so mi pomagali pri razmišljanju o tetoviranju. jaz'Zdaj prihranim denar za prvo tetovažo in mislim, da sem'to zimo bom dobil..

Benedikt BG 5. julija 2018:

Tetovaže imam po celem telesu in še vedno si želim več .. Oče in mama imata tetovaže tudi moj mlajši brat .. Tetovažo lahko narišete pri mojih stricih, kjer sem jaz risal svojega, obljubim, da vam bo všeč

Karisa 15. marca 2017:

Že približno leto dni sem na ograji, ali naj si naredim tetovažo ali ne. Ta članek mi je pomagal pri odločitvi, da si naredim tetovažo.

Mandy 8. maja 2016:

Ne razumem'mislim, da jaz'srečal sem nekoga s tetovažami, ki tega ne počne'ne želim več. Da bi dobili predstavo o teh ljudeh v moji skupini za podporo kroničnim bolečinam, vsi pravijo, da so si popolnoma pripravljeni narediti tetovažo, tudi če jih zaradi dodatne bolečine nekaj dni priklene na posteljo. Denar je tisto, kar nas večino zadržuje, ker si vedno želite več.

MZ 25. septembra 2015:

50 USD/h? Moj fant zaračuna 120 USD na uro in vreden vsakega penija. Človek je zlata vreden; je odličen tetovator in njegovo delo je izjemno.

Matt dne 17. decembra 2013:

Pomen je zelo precenjen. Če izgleda dobro in je to nekaj za vas'ste udobni, večino časa'je v redu Težave naletite šele, ko je oblikovanje, za katerega se vam je zdelo, da je kul, na koncu pomenilo nekaj, česar niste'ne vem. jaz'delam v teku z 8 kosi na telesu in zdi se, da so vse ženske "Kaj pomenijo?" medtem ko fantje pravijo, da izgledajo kul. Ni presenetljivo, da je avtorica ženska in ji pomeni #1.

Mackenzie Sage Wright 9. septembra 2013:

jaz'pripravljen sem dobiti še enega v spomin na nedavno travmatično izkušnjo s srečnim koncem. Imam nekaj idej, pa se jih ne da'ne zožite, to je odličen vodnik.

PermissionGiver (avtor) z jezera Stevens 2. junija 2013:

Hvala Ystenob, vaše povratne informacije so vsekakor cenjene =)

Cathy iz Louisiane, Idaha, Kauaija, Nebraske, Južne Dakote, Missourija, 2. junija 2013:

BizGen, zelo zanimivo središče informacij in vse dobre refleksivne točke. Obrazni rokav je nekoliko vznemirjajoč za videti in sprva bi mislil, da oseba, ki to počne, pričakuje pozornost, ki mora biti del formule za izvedbo te vrste tetovaže. Večina mojih prijateljev jih ima na mestih, ki jih na delovnem mestu ni mogoče videti. Mislim, da ste ob izjavi udarili z iglo v glavo, da se prepričate, da poznate razlog, zakaj ga želite imeti, vključno s posebnim, in ne samo zato, ker ga dobijo vsi vaši prijatelji. Všeč mi je.

About the author