4 stvari, ki jih morate upoštevati, preden se tetovirate

jaz'sem spletni pisatelj že več kot sedem let. Moji članki se pogosto osredotočajo na tetovaže in umetnost tetoviranja.

Če bi potem vedel, kaj zdaj vem …

Nisem tukaj, da bi vas odvrnil od tega. Ste se že odločili. To je kul. Imam tetovaže in obožujem jih 99%, vendar nikoli ne naletite na ljudi, ki vas želijo nagovoriti na tetovažo ali vam dati dobre nasvete o tem, na splošno vas preprosto želijo odvrniti od tega. Ker to pomeni, da si pogan. Ne poskušajte zanikati. (Pogansko!)

Od svojega 13. leta sem imel v načrtu na ducate tetovaž, in če bi 13-letnica imela po svoje, bi bila moja leva dojka poslikava JagStanga Kurta Cobaina, pri čemer je bradavica umetniško obdelana v motiv kot eden od gumbov za upravljanje..

Tako sem čakal do 20. leta, ker si pri 20 letih popolnoma odrasel, kajne? Ha! Oprostite, medtem ko se zadušim zaradi ciničnega smeha. Zdaj imam 30 let in sem tetoviran na štirih različnih mestih, in če bi jih moral vse ponoviti, bi vsekakor zamenjal enega, morda dva.

1. Upoštevajte svojo prihodnjo zaposlitev.

Službe? Ne potrebujemo smrdljivih delovnih mest. Ja, tvoji starši so se verjetno že pogovarjali z vami, toda če dobiš nekaj, kar ljudje vidijo, te bodo sodili. Vse, ki jih vidimo, samodejno obsojamo – z vidno tetovažo dobimo več streliva. Če se s tem ne strinjate, so trakovi, široki šest centimetrov, široki z bodicami iz bodeče žice, verjetno še vedno besni … nekje.

Pri izbiri zaposlitve boste omejeni. Morda boste morali spremeniti način oblačenja, da prikrijete svoje čudovito črnilo (predstavljam si tipično poletje nad 100 stopinj tukaj v Teksasu v dolgih rokavih – ali v mojem primeru – popolnoma neprozorne nogavice) ali pa sploh ne boste dobili službe.

Delo mojega moža vključuje [naključno] interakcijo z otroki. Vidne tetovaže so prepovedane.

Kljub črnemu stiliziranemu kuščarju na desnem gležnju sem dobil res dobro službo in od ljudi, ki jim pomagam pri delu, sem dobil le pozitivne povratne informacije – pravzaprav nam daje nekaj skupnega. Ampak imam srečo. Morda niste.

2. Namestitev.

Imam popolno, smrtno bledo, belo kožo, zato sem mislil, da mora biti celo moje telo čudovita kremasta paleta.

Napačno.

Veste, kaj sem se naučil po prvi tetovaži? Kuščar, ki sem ga omenil na gležnju? Očitno imam res zelo suho kožo PRAVO TUDI in nikoli prej nisem opazila. To pomeni, da če se ne kupam nenehno v losjonu, je ta kuščar siv in razpokan (“nanese losjon na kožo ali pa se mu kuščar spet posuši”) Večino časa sem len, da bi se obdržal ves namazan takooooo … ja, večinoma moj super kuščar izgleda kot sranje.

3. Imena = NE NE.

Tega ne morem dovolj poudariti: NIKOLI GA NE BODE LJUBILI/VEČ !! Ne zanima me, če ste skupaj 5 dni in ste sorodne duše, 5 let ali PETDESET. Vsak dan se pogovarjam z ljudmi, ki so se po 20, 30+ letih pravkar ločili. Oseba, ki jo imate danes radi, NI oseba, ki jo imate radi jutri. Vem, da mi ne verjamete, vendar je res.

Angelina, čeprav je bil Billy Bob za vedno, kajne?

Tako da nimam nobenih tetovaž z imenom. Ampak tvoj prijatelj. Veste, tisti, ki dela v Arbyjevi vožnji skozi? Vem, da ljubi “Joseja” vsakič, ko mi preda moje naročilo. Tudi z mojim ljubljenim črnilom je težko ne čutiti rahlo obsojanja. To je neprostovoljna reakcija.

Še enkrat, če bi imel 15 -letnik s tem kaj opraviti, bi bil del moje anatomije označen kot “A.D.R” Ja, začetnice mojega moža so “D.M.B” – v tem vidite problem?

Moji starši so se ločili po 21 letih zakona. Takrat je očetovo prvo dejanje samostojnega, odraslega kljubovanja bilo, da si moje ime tetoviram na biceps. To je edini čas, ko vidim, da je ime sprejemljivo: vaši otroci. Vaši otroci bodo vedno vaši otroci. Ta odnos se ne bo nikoli spremenil. Morda se boste kdaj odtujili, vendar bodo vedno vaši.

“A.D.R” in jaz? Ja, soseda sva na Castlevilleu, ampak to je to.

No, ali poroči se z nekom z istimi začetnicami kot ti. Moja bivša tašča ima na sebi tetovirane začetnice svojega moža … ker so tudi NJENE začetnice.

4. Ali ga boste imeli za vedno radi?

Ne res, resno mislim.

Na sebi imam tetovirane naslednje stvari: mačke, kuščar, zvezde, metulji, preja, pletenje, kvačkanje in predenje pribora … Nikoli ne bom nehal ljubiti mačk, metulji ne bodo nehali biti lepi, vedno bom zvit, “kuščar” bo vedno vzdevek, ki se je zataknil. V resnici se mi iz serije ne bi dalo razbliniti … pravim to in jutri me bodo napadli krvoločni metulji, moje mačke bodo z okna veselo smejale moji smrti.

No, potem pridemo do mojega levega gležnja. Ta je že prikrivanje. Ja, imel sem že eno tetovažo, ki sem jo obžaloval (v slabih okoliščinah sem jo namenil dvema osebama, ki sta mi v zgodnjih letih zlomil srce … eno, s katero sem se poročil, da vidiš, kje to takoj razpade). Pokril sem ga s muhasto parado vesoljcev in rožnatim robotom. To je takrat ljubeč poklon (in vse skupaj zmečkam, da se izognem nadaljnji razlagi) eh … “kult”, katerega del sem bil štiri leta. Ok, v resnici ni bil kult, lahko pa je bil. Sovražim to povedati na glas, ker se v hipu vrne k temu, kar sem pravkar rekel o kitari Kurta Cobaina in imenu tvojega fanta po vratu v super elegantnih, starih angleških črkah … to je bilo povezano s skupino.

Spomnim se, da sem takrat umetniku rekel: »V redu je. Tudi če jih kasneje ne ljubim, bo to še vedno veljalo za vse moje prijatelje in vse lepe trenutke, ki sem jih imel. ” BIK. Na kratko povedano, končalo se je na precej bolj neprijazen način in zdaj ne razmišljam o omejenih možnostih. Ker se ne spomnim številke 5, bom to razdelil in svoje možnosti opisal v ponaredku #5.

Kaj storiti, če se slabo tetovirate

Torej me niste poslušali in dobili ste tetovažo, ki se je izkazala za noro ali vam ni bila všeč, ali ste obžalovali ali karkoli, imate tri možnosti:

  • Pokrivanje. Vsakič, ko zakriješ, se poveča in postane temnejša. Jaz sem na prikrivanju #2 na gležnju in je mestoma že dvakrat večje, kot je bilo na začetku. Sooo … če ga tretjič prikrijem, vsebuje toliko barv, moja najboljša možnost je verjetno nekaj, kar vsebuje ČRNO ali MORSKO MODRO ali KRVENO RDEČE … veste – NEMO veselih barv … kar premaga moje namene, saj ŽELIM vesele barve. Temne barve, ki sem jih že omenil, so zame videti kot sranje. Trenutna tetovaža je izredno asimetrična, zato bi bila tretja maska ​​OGROMNA in TEMNA. Res se ne sliši privlačno.
  • Odstranitev. Laserji so najboljša možnost. Zdi se, da večina drugih stvari (odrgnine itd.), Ki jih raziskujem, ne delujejo dobro in vas puščajo veliko brazgotin. Laserji “brišejo delce črnila in jim omogočajo, da jih telo absorbira. Ampak še enkrat, razmeroma nimam sreče, saj so svetle vesele barve nekatere najtežje zdraviti. Še bolje? Tatoo, ki vas je stal nekaj sto dolarjev, vas zdaj stane TISOČE laserskega in verjetno so res dobre, da bo verjetno le zbledel, ne pa izginil. Če nimate sreče, se je ne boste nikoli popolnoma znebili.
  • Živite s tem. Ugotovite, na kaj vas spominja tetovaža. Nosite skrita oblačila – nosim veliko nogavic. Samo poskušam NE gledati v gleženj. To ni čustveno zadovoljivo, vendar bo verjetno na koncu najbolj stroškovno učinkovito.

Torej to je to. To je vse, kar imam.

Daj mi še deset let in verjetno bom sovražil vse svoje tetovaže … ali pa bom popolnoma pokrit in delal kot stranski mojster. Mislim, da je bistvo: nikoli nisi statičen. Resnično dvomim, da bomo sploh dosegli status “odraslih” ali “odraslih”, če te besede pomenijo, da smo se spremenili in da smo se naučili vsega, kar moramo vedeti. Smo dinamični. Mislim, da je to bistvo življenja: rast in spremembe.

Zato samo pomislite. Bodi previden. Ne nasedajte si nečesa, razen če ste pripravljeni živeti s tem ali če v svoji prihodnosti ne predvidevate razkošnega in visoko plačanega dela, da ga boste lahko dobili nazaj.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

zeebo 3. februarja 2012:

si bil v kultu ??!?!?!?!?! ???? luv ur pišeš samo tako naprej: D

VengefulArt iz Las Vegasa 8. januarja 2012:

To'Res je, veliko ljudi vas poskuša odvrniti od tetovaže, namesto da bi vam svetovali dobro. Moja prva tetovaža je bila presenečenje moje mame. Koi, ki ga je umetnik narisal samo zame. Všeč mi je na koščke, morda pa bi bilo bolje na drugem mestu in ne na spodnjem delu hrbta. Zdaj so moje lepe ribe označene kot "potepuški žig" ko sem bil iskren, sem hotel le, da bi bil nedosegljiv.

Dan Green 7. januarja 2012:

Pozdravljeni vsi'berem tole! jaz'm "oče" ona'govorim o … in jaz'Nikoli ne bom pozabil, kako je bila z mano, ko sem jo dobil "Liz" tetovaža. Spomnim se, da je bil pritisk skoraj nevzdržen, saj se je tip držal, da je zasenčil in ga slišal vprašati Liz, "Ali vam je všeč ta barva?" in Liz je bila kot, "O, ja, to'je lepe barve."

About the author