5 varnostnih vprašanj, ki jih morate postaviti umetniku, preden se tetovirate

Sem navdušen oportunist, podjetnik, življenjski sodelavec, večopravilnik, ustvarjalec nagajivosti in jill vseh poklicev.

5 varnostnih vprašanj, ki jih morate vprašati svojega umetnika, preden si naredite tetovažo

Električni znak za tetoviranje

Kaj morate vprašati svojega tetovatorja o sanitarnih zadevah

Pravi profesionalni umetniki tetoviranja, ne glede na to, kje se nahajajo, higieno jemljejo resno. To je po mojem mnenju tisto, kar profesionalce loči od amaterjev in prevarantov. Umetnik, ki si svoje delo jemlje k ​​srcu, bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da vas prepriča na najbolj varen in čist način. To pa ne't nujno pomeni, da vas bodo tetovirali s pravo umetniško spretnostjo, vendar so vsaj zmagali'ne pustim te z umazano tetovažo.

5 varnostnih vprašanj, ki jih morate vprašati svojega umetnika, preden si naredite tetovažo

Tetoviranje

1. S katero znamko črnila delate?

Obstaja toliko različnih blagovnih znamk črnila in tiste, ki so najbolj stroškovno učinkovite ali celo najsvetlejše in najbolj živahne, niso vedno najbolj sterilne ali celo sploh sterilizirane.

Zanimivo je, da tega ni bilo'do nedavnega je bila sterilnost črnila za tetovaže celo problem. CDC se je na koncu ukvarjal z več strankami, ki so po tetoviranju v trgovinah, ki niso uporabljale sterilnih črnil, razvile zapletene dermatološke zaplete. Po teh dogodkih je bilo izvedenih več manjših študij in ugotovljeno je bilo, da so skoraj vsa tradicionalna črnila bila nesterilizirana in večina od njih ni bila predhodno mešana, kar pomeni, da so bili umetniki odgovorni tudi za mešanje vseh svojih barv. Težava pri tem je, da nimate samo enega vira okužbe iz nesteriliziranega črnila, ampak imate še en vir okužbe katerega koli umetnika, ki uporablja karkoli razen vode za reverzno osmozo, ki je bila sterilizirana sama.

Takšne okužbe lahko zlahka postanejo smrtno nevarni zapleti, čeprav so redki. To'na koncu je vaša izbira, vendar veste, ali ste vi ali ne'če ste v nevarnosti za izpuščaje ali še huje, je vsekakor vredno preiskave.

5 varnostnih vprašanj, ki jih morate vprašati svojega umetnika, preden si naredite tetovažo

Tetovirane roke

2. Kako razkužite svojo opremo?

To je izredno pomembno vprašanje, saj lahko zmanjša ali zmanjša vaše možnosti za okužbo s krvjo. Obstaja veliko amaterskih in trgovskih umetnikov, ki svoje opreme ne razkužijo ustrezno. Veliko tega je posledica pomanjkanja izobrazbe, toda kot vam bodo povedali številni vajenci tetovaž, obstaja veliko umetnikov, ki so bodisi prekratki ali preveč leni. Zgodi se.

Čeprav, ko pridete napolnjeni z arzenalom logičnih in enostavnih odgovorov na vprašanja vašega umetnika, preden se napišete, lahko prepoznate in pobegnete od vseh neprofesionalnih umetnikov, ki niso't z uporabo ustreznih sanitarnih tehnik.

Zdaj, ko postavite to vprašanje, vi'ponovno preverite, ali vaš umetnik uporablja čim več opreme za enkratno uporabo in, kar je še pomembneje, uporablja avtoklav. Prepričajte se, da niso't ob predpostavki, da bo z dovolj belila vse umrlo. Da, obstaja zelo malo izbranih metod za dezinfekcijo opreme za tetoviranje brez avtoklava (o tem bo več govora v drugem članku), vendar jih uporablja le malo profesionalnih in izobraženih umetnikov za tetoviranje – uporabljajo avtoklav. Na srečo so majhni, a povsem sprejemljivi avtoklavi na voljo za zelo malo denarja in še več'Pravilne uporabe ni težko naučiti. Če ne drugega, bi ga moral imeti vaš umetnik in vam lahko dati osnovni opis, kako uporabljajo svoj avtoklav.

5 varnostnih vprašanj, ki jih morate vprašati svojega umetnika, preden si naredite tetovažo

Konjske tetovaže

3. Kdaj potečejo vaše igle?

Don'Nikoli ne dovoli nobenemu umetniku, da ti pove, da vedno dobiva nove igle in ne'nikoli ne uporabljajte preteklega roka uporabnosti, razen če vam pokažejo njihovo trenutno zalogo igel. Ni'Zelo pogosto je, da bo umetnik uporabljal igle, ki jim je potekel rok uporabe, saj so tako dostopne za nakup, vendar se je to zgodilo. Večji posel pri tem dogajanju je bolj krepitev zaupanja in spoštovanja do vašega umetnika kot varnost. Čeprav tukaj očitno obstaja varnostno tveganje, kot igla, ki je šla mimo tega's potekom ni več v zaščitni embalaži. Celoten razlog, zakaj proizvajalci uporabljajo datume poteka, je preprečiti dodatne vire okužbe, kar vsak strokovnjak jemlje resno.

4. Ali imate trenutno potrdilo o patogenih v krvi?

Ne samo, da želite vprašati, ali je vaš umetnik izobražen in certificiran v znanosti o preprečevanju patogenov, ki se prenašajo s krvjo, ampak želite videti njihovo potrdilo, tudi če njihova država ali država ne'ne zahtevajo, da ga imajo. To'je izjemno enostaven in poceni certifikat, ki vam lahko reši kožo in življenje. Na žalost'Prav tako je enostavno reči, da imate certifikat, ko tega ne storite't, zato ne'ne odnehaj, dokler ti ga ne pokažejo. Verjemite mi, vsak profesionalni umetnik vam ga bo s ponosom pokazal.

5 varnostnih vprašanj, ki jih morate vprašati svojega umetnika, preden si naredite tetovažo

Plastični ovoj

5. Kakšna navodila za oskrbo pošiljate svojim strankam domov?

To je še en pomemben vidik, ki ga morate upoštevati, preden nanesete črnilo, saj je oskrba ključnega pomena za preprečevanje okužbe in ohranjanje tetovaže svetle in živahne čim dlje. Obstaja tudi veliko metod za nego, od katerih je večina uspešnih, nekatere pa so zastarele in niso primerne za zaščito vaše kože ali tetovaže.

Najprej se prepričajte, da ne'Ne hodi v tetovažo z umetnikom, ki še vedno uporablja plastično folijo za pokrivanje tetovaže'je zaključeno. To je bila nekoč izjemno priljubljena metoda nege po tetoviranju, saj je ustvarila trdno oviro proti vašim oblačilom in vsemu drugemu, o čemer bi se lahko podrli na poti domov. Težava je v tem, da so raziskovalci ugotovili, da plastična folija dejansko poveča tveganje za okužbo, saj ustvarja gojišče za vse bakterije ali druge patogene, s katerimi ste morda prišli v studio. In ja, čeprav večina profesionalnih umetnikov odlično skrbi za to, da njihovi studii ne vsebujejo patogenov in bakterij, to ne't pomeni, da je vsak umetnik na vrhu svoje sanitarne igre. Če je bilo eno čiščenje izpuščeno, potem ko je zadnja stranka uporabila svojo kopalnico in je imela takšno okužbo, potem pa ste uporabili kopalnico in se dotaknili svoje nove tetovaže (to počnemo vsi!), Bi lahko bili nekaj časa na kljuki. precej neprijetne okužbe. Potem pa tja'so nevidna tveganja, s katerimi se soočate na poti domov. Plastična folija bi lahko ustvarila močno oviro, vendar ne'ne traja dolgo, preden ga plastika izgubi'se drži in razteza in izgubi pred prvimi dvema urama.

Bistvo je v tem'samo ni dobra metoda z znanjem, ki ga imamo zdaj. Morda je majhno tveganje, vendar je'običajno so majhne stvari, ki nas spravijo v težave, ne velike. Namesto da bi šli domov s plastično folijo, poiščite umetnika, ki uporablja gaze iz medicinske kakovosti ali drugo prevleko iz medicinske kakovosti, ki vpije kri, plazmo in druge telesne tekočine, ki bodo sledile vaši tetovaži. Tako bo vaša tetovaža ostala suha in ustvarila manj gojišča za okužbe.

Poleg tega, s čim vaš umetnik zavije vašo novo tetovažo, želite izvedeti tudi, kaj vam priporočajo, da ohranite zdravo tetovažo. To ni'Toliko je vprašanje varnosti, saj je treba poskrbeti, da bo vaša tetovaža še vedno videti nova, ko se zaceli. A&D je še vedno priljubljena uporaba mazil v negi, vendar se o njej veliko razpravlja, saj črnilo črpa stran od sveže tetovaže. To pomeni'dobro za zdravo zdravljenje, ni tako dobro za umetnost. Neosporin v profesionalnem svetu velja za veliko “ne-ne” in ga pogosto uporabljajo le amaterji, saj vsekakor črpa črnilo iz vaše nove tetovaže. Enako gledajo na losjone, saj lahko dejansko preprečijo pravilno celjenje in preveč izsušijo kožo.

Namesto tega želite poiskati mazila, ki so posebej ustvarjena za nego po tetoviranju. Tam jih je veliko, zato preberite oznake. Kot rečeno, je Hemp-Ez Tattoo zelo priporočljiv, prav tako Tattoo Goo.

Opazujte svojega umetnika pri delu

Še en dober preventivni ukrep, ki ga lahko preprosto uporabite, je opazovanje umetnikovega dela, pa čeprav'samo nekaj minut. Kaj ti'res smo pozorni na to, da vidimo, da uporabljajo pravilno umivanje rok, medicinske rokavice za enkratno uporabo, nove neodprte igle itd..

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Mama-Tee 20. julija 2017:

Vaš komentar o losjonih je zavajajoč. Dokler uporabljate navaden losjon brez vonja brez alkohola, bo vse v redu. Osebno mi kokosovo olje najbolj ustreza. Vsi'Njegovo telo je drugačno, zato tisto, kar deluje enemu, morda ne bo delovalo drugim.

About the author