9 stvari, ki bi si jih želel vedeti, preden sem si tetoviral

Prvo tetovažo sem naredil pri 18 letih, nato pa čakal 32 let, da si naredim novo. Medtem sem'sem urednik TatRing, spletne strani body art.

Ne da obžalujem, vendar bi si želel vedeti nekaj stvari, preden sem si tetoviral.

Ne da obžalujem, vendar bi si želel nekaj stvari'sem bil znan, preden sem si tetoviral.

Nilton Olivera prek programa Unsplash

1. Nikogar ne zanima tvoja tetovaža, razen tebe

Mislite, da je vaša tetovaža spektakularen prikaz vaše osebne estetike in globoko pomemben simbol, vendar nihče drug ne skrbi za to.

Ko sem si prvič naredil tetovažo, sem jo želel pokazati vsem, a sem se hitro naučil zadržati to zase. Sprva so nekateri dahnili, kot je Oh, bog! ali si to res naredil? ali to je veliko večje, kot sem mislil, da bo! Ljudje bi lahko rekli stvari, kot sem predvideval, da jih lahko vedno pokrijete z rokavom, ali upam, da to ni stalo veliko.

Ti'Zelo težko bom slišal, kaj si mislijo o tem, ker ti'zelo navdušeni, vendar morda sploh ne bodo opazili. Ali pa samo stojijo in samo škiljijo in nagnejo glavo od strani do strani.

Največkrat pa sploh ne bodo povedali ničesar. In morda je tako bolje.

Komu pripada moja tetovaža? Odgovor je zapleten.

Komu pripada moja tetovaža? Odgovor je zapleten.

Scott Blake

2. Kdo je lastnik vaše tetovaže: vi ali umetnik?

Komu pripada moja tetovaža?

Bruciüs je bil moj umetnik tetoviranja in je s spretnostjo in navdihom nanesel črnilo, vendar je bila to moja ideja. To je moja koža, vendar njegovo črnilo (ali vsaj črnilo je bilo njegovo, preden sem zanj plačal), in ko je končal, je vprašal, ali lahko posname sliko. Del mene je hotel reči ne, vendar sem stal pri fotografiji, ki jo je objavil na svojih družabnih omrežjih, čeprav nikoli nisem podpisal izdaje modela.

Zato se poraja vprašanje: Čigava je tetovaža, moja ali njegova? Bi lahko mojo tetovažo zakonito postavil na koga drugega'roko? In kdo nadzoruje fotografijo tetovaže: umetnik, model ali fotograf? Če bi ga kdo vprašal, ali bi lahko uporabili fotografijo, bi želel povedati o zadevi, in če bi ponudili plačilo, bi želel svoj pošteni delež. Ampak odgovor je zapleten. Ker smo sodelovali pri oblikovanju, smo'oba lastnika avtorskih pravic. želim si'to sem vedel že prej. Zamisel, da ima nekdo drug pravico do nečesa na mojem telesu, je zelo grozljiva.

Poleg zakonitosti moram priznati, da čeprav'to je moja tetovaža, tudi ona je njegova. Nekako tako, kot sta oba starša povedala v življenju svojega otroka: V procesu tetoviranja je nenavadna, neizogibna in neizbrisna intimnost. Tetovaža je kot naš otrok: imam skrbništvo, a dokazi o njegovi roki so trajni. Ni DNK ali znamke ali podpisnika izdelovalca, ki bi dokazoval, da je njegovo delo, vendar je. Zato je vedeti, da tetovaža ohranja bistvo tistega, ki jo je naredil, je le še en razlog, da zelo, zelo previdno izberete svojega umetnika!

Če ljudje to vidijo, vas bodo prosili, da to razložite.

Če ljudje to vidijo, vas bodo prosili, da to razložite.

Sandra SanMan

3. Ali veste, kaj pomeni vaša tetovaža?

Če ga ljudje vidijo, vas bodo prosili, da to razložite, zato boste morali pripraviti odgovor.

Nisem ravno delen in raje ne razlijem poguma na popolne tujce, zato sem prvič tokrat zajecljal in zardel.

Od takrat sem oblikoval skriptni odgovor, ki povzema, ne da bi bil preveč razkrit. Če vaša tetovaža predstavlja nekaj zelo osebnega, zasebnega, čustvenega, razkrivajočega, neprijetnega ali potencialno celo sramotnega, ne pozabite, da vas bodo vprašali (prvi zmenki, babice, sosedje, potencialni delodajalci, različni zdravstveni delavci, otroci in čeki) -out clerks), da to izrazim z besedami.

Torej, namesto da bi vedno jecljal nekaj takega: “Včasih mi je bila všeč ta televizijska oddaja, vendar mi ni več všeč” ali “To je spominska tetovaža za mojega mlajšega brata, ki se je spil do smrti” ali “Dobil sem ga v zaporu – jaz ne vem, kaj sem mislil, «boste želeli vaditi boljše ali ustreznejše odzive za vsako situacijo.

Neonski znaki, ki oglašujejo tetovaže in piercinge.

Neonski znaki, ki oglašujejo tetovaže in piercinge.

4. Zakaj tetovaža ne bi smela't Bodite poceni

Tetovaže niso poceni. In ne bi smeli biti.

V tej kulturi, kjer se pričakuje, da bodo umetniki delali brezplačno, močno verjamem, da bi morali biti ustvarjalci pošteno plačani za to, kar počnejo. Konec koncev je tetovaža nekaj, kar si boste ogledali vsak dan: to ni čas za iskanje kupčij ali poceni udarcev. Ali se suši s popustom sliši kot dobra ideja? Ali res želite frizuro za 5 dolarjev? Bi v spodnji trgovini kupili spodnje perilo? “Poceni tetovaža!” ni vabljiv slogan. Če plačate 10 USD za sliko, za katero je umetnik (ki je preživel vajeništvo, MZZ in dvajset let izkušenj) tri mesece slikal, potem umetnikovo delo izgubi vrednost in ste lastnik slike, ki je verjetno vredna 10 USD.

Tako sem našel lokalnega umetnika, katerega delo občudujem, in mu plačal, kar je zahteval, čeprav bi verjetno lahko poiskal nekoga, katerega urna pričakovanja so bila nekoliko bližje mojim. Naj povem takole: Za pripravo tetovaže sem moral delati 31,5 ur. Teden svojega dela sem zamenjal za nekaj njegovih ur. To je bila nora vsota denarja in vsakič, ko pogledam svojo tetovirano roko, vidim nevidno ceno. Stroški so bili tako boleči kot proces, a vseeno sem vesel, da mi je uspelo.

Če vam uspe dokončati, da ga dobite poceni, ali če najdete umetnika, ki je pripravljen sodelovati z vami glede cene, pomislite na ustvarjalne načine, kako se jim ustrezno zahvaliti in jim poplačati.

5. Vaša tetovaža ne bo videti tako, kot ste si zamislili

Pripravite se na presenečenje.

Nikakor ni mogoče, da bi se končalo točno tako, kot ste videli v svojih očeh, tudi če ste to napisali sami, niti če bi vam umetnik lahko prebral misli. Ko se prevede iz ideje v črnilo na papir v črnilo na koži, se bo to neizogibno spremenilo. Morda bo celo bolje, kot ste si predstavljali, vendar ne bo enako in takoj, ko ga dobite, se začne spreminjati. Nekaj ​​črnila se bo izločilo. Zbledela bo. Pridobili boste ali shujšali, zanosili boste, postarali se boste, koža se bo nagubala, prav tako tudi tetovaža.

To je razlika med domišljijo in resničnostjo in če vi'če sem podoben meni, bi to lahko bil izziv. Imam močne ideje o tem, kaj mi je všeč, in raje ohranim nekaj nadzora nad določenimi stvarmi (na primer s svojim telesom). Tetoviranje je bila vaja, s katero sem sporočil točno tisto, kar sem hotel, vendar je bil to tudi nauk, podoben zenu, v tem, da nimam nadzora. Nadzor je zgolj iluzija.

(Moral sem se znova vrniti, da bi umetnik dodal oblikovanje. Poiščite umetnika, ki razume in spoštuje ta neurejen, ustvarjalni proces.)

Če je tetovaža statična, ne pomeni, da ne more nakazovati gibanja.

Če je tetovaža statična, ne pomeni, da ne more nakazovati gibanja.

6. Kako oblika vašega telesa vpliva na vašo tetovažo

Kvadratni klin, okrogla luknja.

jaz'Nisem prepričan, da mi tatu ustreza. Toliko časa sem razmišljal o tem, kako bo izgledal dizajn, pozabil sem razmisliti, kako bo izgledal na moji roki.

Če pogledam nazaj, sem'rad bi opozoril pri sebi, da se mora, če na ukrivljeno površino narišeš kvadrat, upogniti. jaz'Prav tako bi si rekel, naj razmislim o negativnem prostoru, ki ga bo oblikovanje ustvarilo, o obliki, ki jo bo dala koži okoli nje.

Tukaj je nekaj slik, ki vam bodo pomagale videti, kaj jaz'pravim:

  • Ste že kdaj videli nekoga, čigar hlače so bile premajhne za zadnjico? Ja, res'ni lepo.
  • Kaj pa, če bi vam natakar prinesel ogromen krožnik z drobnim, osamljenim loncem na sredini? Kako bi se ob tem počutili?
  • Po drugi strani pa, kaj če bi bila hrana nagnjena tako visoko, da je hrana zdrsnila čez robove in plošče sploh ne bi videli?

Pomembno je razmerje med kožo in črnilom. Razmislite o naslednjih vprašanjih:

  • Ali želite videti samo tetovažo ali telo, na katerem je?
  • Ali bomo videli, kako skozi črnilo in okoli njega pokuka koža, ali bo vaše »platno« v celoti prekrito s pigmentom?
  • Ali tetovaža skriva ali povečuje vaše telo? (Nobeno ni boljše, samo razmisliti je treba.)

Tetovaže lahko predlagajo gibanje na različne načine.

Tetovaže lahko predlagajo gibanje na različne načine.

7. Tetovaže Premakni!

Govorim o tipu s seksi žensko na roki, in ko se upogne, ona pleše.

Govorim pa tudi o tem, da ima nekdo s puščico, ki strelja navzdol po roki in s konca zapestja, ali pa je v kožo zabodlo črnilno bodalo s kapljami krvi, ali pa ptica, ki je noro zamahnila s krili.

Če je tetovaža statična, ne pomeni, da ne more predlagati gibanja, če to želite. Zamegljene oznake, črte gibanja in postavitev pomagajo oživiti vašo tetovažo.

Ko me je umetnik pisno opozoril, naj ne uporabljam aloe vere, sem se moral vprašati, zakaj.

Ko me je umetnik pisno opozoril, naj ne uporabljam aloe vere, sem se moral vprašati, zakaj.

Margaret Gallagher

8. Zakaj na tetovaži ne morete uporabiti sveže aloe vere?

Aloe vera. V redu ali ne?

Ko me je umetnik pisno opozoril, naj ne uporabljam aloe vere, sem se moral vprašati, zakaj. Ni imel dobre razlage, zato sem po približno treh tednih zdravljenja iz svoje rastline odrezal košček aloe, ga temeljito umil in nanesel, kot vedno pri kožnih ranah ali odrgninah. Deloval je dobro in zelo hitro sem ozdravel.

Mogoče je mislil, da ne bi smel'Na mojo tetovažo ne nanašajte gela aloe vere, saj vsebuje alkohol in vam bo posušil kožo. Mogoče je mislil, da ne bi smel'Ne namestite ga takoj, kar je tudi smiselno, saj želite biti previdni pri sterilnosti. Nisem strokovnjak in nimam nobene medicinske izobrazbe, zato ne vem, kaj mi je dalo idejo, da se ne morem strinjati s svojim tatoo umetnikom, a vseeno sem.

Je že kdaj prišlo do ugledne študije, ki dokazuje, da sveža aloe vera (iz rastline) ni v redu za zaceljene tetovaže? Če imate informacije, jih delite v spodnjem razdelku za komentarje!

9. Tetovaže so resno resne

Postopek pridobivanja črnila se lahko počuti prestrašen, ranljiv in čustven. In to'je resno boleče!

Tetovaže so postale tako pogoste, da bi lahko postopek zamenjali za preprost kozmetični postopek, na primer striženje ali obisk zobozdravnika. No, morda bi bil to lep kolaček za vas, vendar se ne čudite, če ni. Morda se počutite tudi prestrašeni, prestrašeni, čustveni, ranljivi, napadnjeni ali sproženi in vse te reakcije so povsem normalne.

nisem'ne razmišljajte o tem, preden se je to zgodilo. Na testu za toleranco bolečine sem I.'verjetno bom dobil zelo visoko oceno. Mislil sem, jaz'imela sem dva otroka brez epidural, to bo prepir. In potem sem začutil tisto šokantno napačno iglo v svoji koži in moral sem le mirno ležati, čim bolj dovzetno, kričati "OW!" v moji glavi. Vzela sem vso moč, da nisem premaknila roke. Bolečina je bila tako močna, da mi je grozilo, da mi bo kosilo vzelo iz želodca. Moje življenje mi je bliskalo pred očmi. Duhovi mojih mrtvih sorodnikov so se mahali nad mano in zmajevali z glavo.

Pomislite: v kateri drugi življenjski situaciji bi povabili popolnega tujca, da se vas ne samo dotakne, ampak tudi poškoduje? Tudi zobozdravnik ponuja novokain. Toda vse kar lahko storite je, da ležite tam v mazohistični predaji. Ko sem ležal in se grizel za ustnice, tiho prosil za strop, sem spoznal, da je to to'ni le kozmetična stvar. To'so zelo ranljivi, kirurški, psihološki, čustveni, duhovni in strašljivi. RESNO JE.

Morda je to del tega, zakaj se toliko ljudi napiše.

Kaj pa ti?

© 2018 A Fonté

Kaj si želite'd poznan pred tetoviranjem? Kakšne so bile vaše izkušnje? Prosim deli!

Santanu 04. februarja 2019:

odličen članek, hvala, ker ste nas delili

Cecil Kenmill iz Osake na Japonskem 1. februarja 2019:

To je odličen članek! jaz'Nisem oseba za tetoviranje, vendar nisem'ne pomislite na nič od tega.

Nilza Marie Santana-Castillo iz Atlante 7. maja 2018:

Številka 2 je nekaj, o čemer sem razmišljal, vendar nikoli nisem raziskoval njene zakonitosti. Moje tetovaže so deloma navdihnile fotografije tetovaž, na katere sem naletel na internetu, in ne bi imel nič proti, če bi kdo vzel navdih iz mojih lastnih tetovaž, vendar ne vem, kako bi se počutil, če bi nekdo popolnoma kopiral eno od mojih tetovaž. To'nekaj sem jaz'Bom bolj pozoren, če se strinjam s fotografijo moje tetovaže, ki jo lahko objavim na družabnih medijih ali razširim po vsem svetu.

About the author