Ali je luščenje normalno na moji novi tetovaži?

Kot komentator in pisatelj tetovaž se opiram na svoje osebne izkušnje in čas dela v tetovažnem studiu.

Ročna tetovaža z gavranom in križi

Ročna tetovaža z gavranom in križi

Kelly Doty

Ali so kraste za tetovaže normalne?

Torej ste si pravkar tetovirali in vložili čas, denar in svojo kožo v obliko, ki bi radi izgledali neverjetno. Kaj počnejo te kraste tam?!

Trenutno je vaša tetovaža v bistvu odprta rana, ki se bo v naslednjih štirih do šestih tednih zacelila. Ko se koža zaceli, je povsem normalno, da ima tetovaža rahlo luščenje ali da se na njej pojavi bela, luskasta koža. V tem trenutku je običajno tudi zelo srbeč. Vse to pa je dobro. To pomeni, da se vaša koža obnavlja.

Torej, če vi'imaš lahke kraste, ti'dobri ste! Samo poskrbite, da ne'ne poberite ali opraskajte in vaša tetovaža bi se morala lepo zdraviti.

Velikost krast je pomembna

Ni pa normalno razviti velikanske kraste, čeprav to tudi pomeni, da je vaša tetovaža zdravilna. Močno luščenje se lahko pojavi, kadar:

 • Ustrezni postopki oskrbe niso bili upoštevani takoj po tetoviranju.
 • Ti'sem razvil okužbo.
 • Vaš tetovator je imel pretežke roke ali je večkrat prestopil isto območje in pretirano poškodoval kožo.

Če imate ogromne kraste, je'Pomembno je, da zanje ustrezno poskrbite, saj lahko bistveno vplivate na končni rezultat tetovaže. Beri naprej!

Kako ravnati z ogromnimi krastami na tetovaži

Če imate na tetovaži velike, večplastne, skorjaste, gorske kraste, morate poskrbeti zanje, ker lahko z njihovo odtrganjem, pobiranjem ali praskanjem vaša tetovaža izgubi črnilo in izgleda neenakomerno: tam lahko so svetle lise, kjer se je črnilo odlepilo.

Kraste morajo ostati suhe, da se skrčijo in razpadejo, tatoo pa mora ostati vlažen, da se koža lahko še naprej zdravi. Vaša naloga je najti srečen medij med tema dvema točkama.

Tukaj'kako:

 • Izogibajte se nanašanju losjonov ali krem ​​na kraste. Če ti'Nanesite kremo na tetovažo, pojdite po krastah, kolikor je le mogoče.
 • Ne pobirajte in ne praskajte krast. Črnilo pogosto sedi v njih in se v enem ali dveh tednih postopoma izteče nazaj v kožo. Če jih odstranite, tvegate izgubo barve tetovaže.

Če po dveh tednih'če ste ugotovili, da imate še vedno ogromne kraste, lahko sprejmete nekaj ukrepov. Če imate kakršne koli pomisleke ali vprašanja, pa naj bo vaš prvi vir vedno vaš umetnik ali studio, kjer ste naredili tetovažo. Pogovorite se z njimi, preden poskusite karkoli na tetovaži. Ko boste dobili vse v redu in njihovo zagotovilo, da tetovaža ni't okužen, poskusite naslednje:

 • Po običajnem tuširanju pustite, da topla voda teče po krastah, ko vpijejo vodo. Ko jih posušite, jih posušite s čisto brisačo'ponovno končano. Tako se bodo krastice skrčile in luščile, ko se sčasoma posušijo.
 • Za večje, bolj trdovratne kraste prvih nekaj minut običajne rutinske prhe na tetovažo položite umivalnik ali krpo za obraz. Tako bo krasta vpila vodo ter pospešila sušenje in dvig robov kraste.
 • Ko se ukvarjate s krastami, ki so pravkar zmagale't se začnejo drobiti in odpadati (če se'ste še vedno tam po treh tednih), ko si umivalnik obraza položite na krasto in je razmeroma zmočen, zelo nežno, z dlani, polno antibakterijskega sredstva za umivanje ali milom, zavihajte roko po krasti, medtem ko topla voda še teče . To bo nekoliko pomagalo, da se robovi začnejo odmikati, vendar morate to storiti postopoma. OPOMBA: Ta postopek je precej tvegan. Naredite to le nekaj sekund in največ dvakrat na dan. To je zadnja možnost in to storite po lastni presoji, saj je potencialna izguba barve velika.
 • Vedno se posušite s čisto, higiensko brisačo. Kraste ne drgnite ali razburkajte z brisačo ali sredstvom za pranje obraza
 • Priporočljivo je, da katerega od zgornjih predlogov poskusite le nekaj sekund hkrati. Prekomerni ukrepi za odstranjevanje krast bi lahko imeli škodljiv učinek in poškodovali vašo tetovažo.

Normalno luščenje in luščenje kože

Normalno luščenje in luščenje kože

Forum za tetovaže

Kaj lahko Scabbing naredi moji tetovaži?

Če se tetovaža ne zaceli naravno in kraste odlepijo nepravilno ali prehitro, bi to lahko povzročilo zbledelo barvo, neenakomerno barvo ali manjkajoče črnilo, zamegljene črte ali manjkajoče dele oblikovanja tetovaže.

Ko se to zgodi, je to lahko zelo moteče, zlasti če upoštevamo, da so tetovaže naložba vašega časa in denarja ter izraz vaše osebnosti in so nekaj, kar lahko vidijo vsi. Komplikacije so zadnja stvar, ki si jo želite.

Sodelujte s svojim umetnikom pri popravilu kraste tetovaže

Večina tetovatorjev si želi, da bi bila vaša tetovaža videti kar najbolje, saj je tatu zanje sprehajalni oglas. Ko vaša tetovaža izgubi kraste in se popolnoma zaceli, vam bo umetnik morda ponudil, da brezplačno ali po znižani ceni odpravi vse škodljive učinke, ki jih povzročajo kraste. Če želite to narediti, ne'Ne pozabite predolgo, saj je pogosto potreben rok od šestih do osmih tednov za pridobivanje popravkov.

Prav tako ni škode, če se prej odpravite na obisk, da svojemu umetniku za tetovaže pokažete, kaj'gre naprej. Verjetno bi radi vedeli, kaj'se dogajajo pri njihovem delu in vam lahko ponudijo dodatne nasvete po oskrbi pri obravnavi vaše posebne situacije. Navsezadnje so strokovnjaki in so se ukvarjali s številnimi tetovažami in njihovimi težavami pri zdravljenju.

Tatoo umetnik ne prevzema odgovornosti za vašo tetovažo, ko zapustite studio. Od njih je odvisno, ali bodo ponudili dodatno pomoč.

 • Kaj storiti, ko je vaša tetovaža okrašena

  Poiščite nasvet o svoji tetovaži, vključno z informacijami o negi, zdravljenju in oblikovanju krast. Ugotovite, kaj, zakaj in kako ravnati z krastami na vaši novi tetovaži.

Kaj se je zgodilo? Kako so nastale kraste in kako jih lahko naslednjič preprečim?

Takoj po tem, ko bi vam narisal črnilo, bi ugleden tetovator zavil vašo tetovažo. To se naredi za:

 • Zaščitite tetovažo pred prahom ali drugimi drobnimi delci, ki bi lahko vstopili v svežo rano.
 • Zaščitite svoja oblačila.
 • Omejite dotok zraka do nove tetovaže.

Približno prvi dan po tetoviranju bo normalna koža izločala rumenkasto snov, imenovano plazma, ki je tekočina, ki ustvarja kraste. Izločalo bo tudi majhne količine črnila in krvi, ki se bosta vključila v kraste.

Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate storiti takoj, da bo luščenje čim manjše:

 • Za odstranitev plazme uporabite antibakterijsko peno, še posebej za nego po tetoviranju, preden se spremeni v kraste. Ko to storite, si nežno umijte tetovažo in uporabljajte samo roko in ne kakršne koli krpe. Pustite, da se posuši na zraku.
 • Svoje tetovažne tečaje rezervirajte v manjših časovnih obdobjih, da se izognete preobremenitvi kože in poškodbi tetovaže.
 • Upoštevajte vsa navodila za preprečevanje okužbe med in takoj po tetoviranju. To vključuje redno umivanje, izogibanje nošenju tesnih oblačil in po potrebi tetovažo ponoči dobro zavijte.

Kako vem, če je moja tetovaža okužena?

Ogromne kraste niso nujno znak okužbe, lahko pa so tudi njen znak. Če ti'niste prepričani, tukaj je še nekaj drugih znakov okužbe tetovaže:

 • Bolečina se poveča po 48 urah namesto da bi se zmanjšala
 • Hudo vnetje, ki traja po treh dneh. Če je vaša tetovaža vroča na dotik ali čutite toploto ali srbenje, ki izhaja iz tetovaže, je to lahko znak okužbe.
 • Rdečica, ki se namesto zmanjša in zmanjša. Tanke rdeče črte, ki izstopajo iz tetovaže, so zanesljiv znak okužbe; če opazite rdeče črte, takoj pojdite k zdravniku, ker bi lahko imeli zastrupitev s krvjo.
 • Resna ali neenakomerna oteklina, zlasti kadar jo spremljajo vrele tekočine ali pustule.
 • Neprijeten vonj ali gnoj je tudi zanesljiv znak okužbe.
 • Bolečine v telesu, zvišana telesna temperatura ali splošno slabo počutje, ki ni povezano z drugo boleznijo.
 • Kraste, ki so napolnjene z rumeno ali zeleno tekočino, ali krastice, ki dišijo.

Če sumite, da imate okužbo, vendar niste'Prepričani ste, pojdite k tetovatorju in si oglejte vaše delo. Oni'videl sem na stotine (verjetno na tisoče) tetovaž in vam bodo lahko takoj povedali, če imate težave. Če vam priporočajo, pojdite k zdravniku in upoštevajte vsa navodila, ki vam jih daje.

Nadaljnje branje o okužbi s tetovažo

 • Je moja nova tetovaža okužena? Kaj naj storim glede tega?

  Vaša nova tetovaža ne'se ne počutim prav, zaskrbljen sem, da imate okužbo. Spoznajte simptome okužene tetovaže in navodila, kako se z njo spopasti.

Okužena tetovaža - upoštevajte barvni izcedek in izjemno rdečico

Okužena tetovaža – upoštevajte barvni izcedek in izjemno rdečico

Debele krastice na tetovaži povzročijo škodo

Debele krastice na tetovaži povzročijo škodo

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2013 Anne

Komentarji

BeerGod40oz 29. avgusta 2016:

Tetovažo sem si naredil pred več kot 10 leti in še vedno imam majhne kraste in kaj, kaj bi to lahko pomenilo ??? Prosim, naj kdo odgovori! jaz'res sem živčen.

About the author