Dober začetek vašega novega črnila: 8 nasvetov za začetnike tetovaže

Amy Jackson je nekdanja novinka v tetoviranju in je nekaj mesecev pred prvim raziskovala nasvete za nego in tetovaže.

Tatoo umetnik na delu.

Tatoo umetnik na delu.

Alef Vinicius na Unsplash

Letos sem dosegel popolnoma nov mejnik: prvič sem si tetoviral. To je bilo aprila in zdaj jih imam tri. Lahko rečemo, da sem bil po prvem zagotovo zasvojen. Toda zakaj sem čakal do 26. leta, preden sem naredil prvo tetovažo? No, seveda obstaja običajen strah pred iglami in je boleč, v resnici pa je bil moj strah bolj posledica.

V mislih mi je bil vedno strah, da se bo okužil, in na koncu bom obžaloval svojo odločitev. Ko pa sem klepetal s prijatelji, ki so se že odločili, sem spoznal, da je verjetnost, da bi se vaša tetovaža okužila, majhna, dokler skrbite za to in delate, kot vam pove umetnik. Torej, kako lahko zagotovite, da boste svojemu novemu črnilu dali najboljšo nego?

8 nasvetov za nego začetnikov pri tetoviranju

 1. Naj bo pokrito
 2. Naj bo čisto
 3. Umivajte si roke
 4. Bodite pozorni na to
 5. Naj diha
 6. Redno nanašajte negovalno kremo
 7. Uporabljajte prave izdelke
 8. Don't Ne bojte se postavljati vprašanj

Moja prva tetovaža le nekaj ur po črnilu!

Moja prva tetovaža le nekaj ur po črnilu!

1. Naj bo pokrit

Ko konča, vaš umetnik običajno pokrije vašo tetovažo s prozorno folijo ali plastično folijo, in to je preprosto zato, da se izognete morebitnim bakterijam, ki povzročajo okužbe, da vstopijo v vašo novo svinjo. Čeprav morate pustiti, da vaša tetovaža diha, da se pozdravi, je pomembno, da jo pokrivate prve ure ali dve, še posebej na poti domov.

Kako dolgo naj pustim na plastični foliji?

Koliko časa vam svetujemo, da pustite plastično folijo, se lahko razlikuje glede na lokacijo vaše tetovaže in med različnimi umetniki, najpogosteje pa to traja približno 1-2 uri. Morda vam celo priporočijo, da ga znova pokrijete za nekatere dejavnosti, na primer spanje ali če delate v umazanem okolju.

Odvisno od tega, kje se nahaja vaša tetovaža, je to lahko precej zapleteno! Z mojo prvo tetovažo na gležnju je bila vožnja domov nekoliko težka, kjer sem bil paranoičen, da sem odložil ovoj. Vendar pa je'Pomembno je, da jih držite prvih nekaj ur – zato vztrajajte!

Za več informacij o zavijanju nove tetovaže si oglejte ta članek.

2. Naj bo čist

Higiena je ključna pri novem črnilu, tako kot pri novih piercingih in ranah. Na splošno je dobro, da tetovažo očistite s toplo vodo približno 2-3 krat na dan. Namesto namakanja uporabite tekočo vodo in ne drgnite ali drgnite kože. Nato površino nežno posušite s čisto brisačo, preden nanesete kremo za nego po negi. Ohranjanje čistega se razteza tudi na splošne vsakodnevne dejavnosti in morda boste morali sprejeti dodatne previdnostne ukrepe, odvisno od lokacije tetovaže.

Na primer, na nogi imam še eno tetovažo. Moj umetnik mi je svetoval, naj zamenjam posteljnino, ko se vrnem domov, ker je na območju, kjer bi običajno ležala moja stopala, verjetno ostalo precej bakterij. Če bi oblekli svežo posteljnino, bi bilo v teh prvih dneh čim bolj čisto. Poleg tega kdo ne mara svežih rjuh?

3. Umijte si roke

V redu, zato se vračamo k osnovni higieni 101, vendar je bistvenega pomena, da imate roke čiste, preden se dotaknete svoje nove tetovaže. Ne bi očistili reza brez predhodnega umivanja rok, kajne? Enako velja za tetovaže. To je v bistvu odprta rana, zlasti prvih nekaj dni, zato bo bolj dovzetna za okužbo. Pred čiščenjem ali nanašanjem kreme po negi si temeljito umijte roke.

Ta članek vsebuje nekaj odličnih nasvetov o čiščenju nove tetovaže, zato si oglejte, če potrebujete več informacij.

Tetovaža v teku.

Tetovaža v teku.

Maixent Viau na Unsplash

4. Bodite pozorni na to

Medtem ko vam sveža nova mačka verjetno ne bo preveč omejevala stvari, se lahko v teh prvih dneh izognete nekaj stvarem. Če se ukvarjate s kontaktnimi športi, delate v umazanem okolju ali pa ste na sončnih počitnicah, boste morda morali sprejeti dodatne previdnostne ukrepe, na primer, da jih pokrijete. Tudi to se lahko glede na lokacijo vaše tetovaže razširi tudi na druge vsakodnevne stvari, na primer:

 • Dejavnosti na prostem, na primer vrtnarjenje ali šport, če je vaša tetovaža na izpostavljenem delu telesa.
 • Nekateri kosi oblačil – bodite previdni pri nedrčku, če imate tetovaže na rebrih ali ramenih!
 • Razgibavanje ali odhod v telovadnico. Umazane preproge in oprema za vadbo lahko hranijo bakterije, zato bodisi preskočite vadbo za nekaj dni bodisi pokrijte tetovažo.

V nekaterih primerih se vam lahko zdi, da je vaša tetovaža rahlo nežna, ko opravljate določene dejavnosti. Vožnja zame je bila nekaj, s čimer sem se boril, potem ko sem si še posebej tetoviral nogo! To sem naredil v poletnih mesecih, zato je pomenilo nositi 'poletje' čevlji, kot so črpalke in sandale; vendar je to pomenilo, da bi ga ob premiku z različnih stopalk občasno potrkal!

5. Naj diha

V redu, tako da je ta morda malo kontradiktorna, vendar me poslušajte. Vaša tetovaža mora biti izpostavljena zraku, da se lahko pravilno zaceli, zato ji še vedno dajte čas za dihanje. Ko ste doma in opravljate običajne dejavnosti, pustite tetovažo nepokrito in to vam bo dalo dovolj časa za celjenje. Med prhanjem naj bo odkrito in prvih nekaj dni ne nosite pretesnih oblačil.

Tetoviranje na zapestju je pomenilo, da je bilo dokaj enostavno pustiti dihati večino dni, spet tam, kjer so mi tetovažo stopal naredili v poletnih mesecih, je bilo to tudi dokaj enostavno. S tetovažo gležnja sem ugotovil, da je nošenje ohlapnega spodnjega dela pižame in hlač božji dar!

6. Redno nanašajte negovalno kremo

Vsak tetovator se razlikuje glede na izdelke, ki bi jih priporočili pri negi, in vam bodo na splošno svetovali, preden zapustite salon za tetoviranje. Nekateri vam bodo svetovali uporabo posebne kreme za nego tetovaže, drugi pa predlagajo vrsto splošnih vlažilcev, ki jih lahko kupite v lokalni lekarni. Izdelki, namenjeni izključno tetovažam, so dobra izbira, saj so narejeni s sestavinami, ki zdravijo kožo, preprečujejo okužbe in ohranjajo kožo mehko.

Moj umetnik je predlagal nekaj različnih izdelkov, na primer Sudocrem, antiseptično zdravilno kremo ali vlažilno kremo Aveeno-kar je super, ker'vseeno je moja vlažilna krema! Poudaril je, da je izbire veliko, vendar je treba paziti predvsem na naslednje:

 • vlažilne lastnosti
 • brez ostrih kemikalij
 • nič močno dišečega

Svetoval mi je tudi, da ker so bile moje tetovaže precej majhne, ​​jih ni bilo'res ni potrebe po vlaganju v posebne kreme za tetoviranje, čeprav bi bilo vredno narediti večji in bolj zapleten dizajn.

Ta članek obravnava celo vrsto kompletov za nego tetovaže, zato je lahko dober začetek!

7. Uporabite prave izdelke

Pri izbiri izdelkov po tetoviranju se morate zavedati ne samo kreme za nego po negi. Bodite pozorni tudi na svoje vsakodnevne toaletne potrebščine, kot so geli za prhanje, mila ali losjoni. Izogibajte se uporabi ostrih kemikalij ali močno dišečih izdelkov na tetovaži, saj lahko to povzroči draženje in lahko upočasni celjenje.

8. Don't Ne bojte se postavljati vprašanj

Bil sem tako zadovoljen z izkušnjami, ki sem jih doživel v studiu, kamor sem šel, da sem za vse tri tetovaže videl istega umetnika. Ne samo, da je bilo lepo vzpostaviti nekakšen odnos, ampak je to pomenilo, da se je vsakič, ko sem se vrnil, preveril, kako je z vsakim. Tudi to mi je dalo veliko možnosti za postavljanje vprašanj.

Če dvomite o kakšnem vidiku oskrbe pri novi tetovaži, se ne bojte obrniti na salon za tetoviranje. Verjetno so že večkrat slišali vaše vprašanje in z veseljem bodo rešili vse težave ali vprašanja, ki bi jih morda imeli.

Vedno vprašajte, če kaj ne gre't Zdi se prav

Če opazite karkoli, kar se vam ne zdi prav, je bolje, da jih uredite prej kot slej. Ne pozabite, da je v prvih dneh rahlo pordelost in draženje normalno in bi se morali sčasoma izboljšati. Če pa ne, je vedno vredno stopiti v stik s svojim umetnikom ali zdravnikom, če vas skrbi.

Ta članek ponuja podroben vodnik o odkrivanju znakov okužbe z novimi tetovažami.

Kup nasvetov o negi po tetovažah in piercingih.

Kup nasvetov o negi po tetovažah in piercingih.

Promocijske kode s popustom

Kaj pa vaše tetovaže?

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Amy Jackson (avtor) iz Bath, UK 11. novembra 2019:

Hvala vam 🙂

About the author