Enostavna navodila za nego tetovaže za optimalne rezultate

Lynsey je v zadnjem desetletju zbral zbirko tetovaž in pirsingov. Njeni nasveti za spreminjanje telesa temeljijo na osebnih izkušnjah.

Preberite, če želite izvedeti vse o nasvetih za nego vaše tetovaže.

Preberite, če želite izvedeti vse o nasvetih za nego vaše tetovaže.

Annie Spratt, CC0, prek programa Unsplash

Ko veste, kako pravilno skrbeti za svojo tetovažo, jo'je v resnici relativno enostavno. Ta članek bo razložil, kako skrbeti za svojo tetovažo od prvega dne, zagotoviti optimalne rezultate in najdaljšo življenjsko dobo.

Splošne stvari, ki se jim je treba izogniti

 • Ne trgajte in ne praskajte, ne glede na to, kako mamljivo!
 • Med zdravljenjem se izogibajte parfumom in zelo dišečim izdelkom.
 • Izogibajte se izpostavljanju soncu – še posebej, če je'je zdravilna, vendar na splošno tudi skozi celo življenje.
 • Poskusite se izogniti rezanju, saj se brazgotine pokažejo.

tattoo-aftercare-optimalni-rezultati-iz-preproste-nega

1. dan

Ko prvič naredite tetovažo, bo pokrita. Ta pokrov naj ostane na njem vsaj 2-3 ure po tem, ko zapustite tetovatorje. Pri odstranjevanju bodite previdni, saj se lahko, odvisno od uporabljenega materiala, prijema. Morda boste morali nanesti malo vode, da jo odstranite.

Ko odstranite prevleko, tetovažo sperite z blagim antiseptičnim milom, nato pa temeljito sperite. Posušite s čisto, mehko brisačo, nato nanesite nekaj mazila. To ponovite 2-3 krat na dan.

Izbira mazila

Izbira pravega mazila je najpomembnejša v procesu zdravljenja. Vlaganje v pravo vrsto topikalne kreme bo poželo nagrado živahnega, dolgotrajnega umetniškega dela.

 • Priprava H. Zelo priporočam mazilo Preparation H. Ja, krema za hemoroide, ampak to je'Idealen je tudi za tetovaže! Zmanjša oteklino in srbenje ter pomirja območje, kar je kot nalašč za surovo in razdraženo kožo. Prav tako odlično ohranja barvo in zmanjšuje luščenje.
 • Mazilo, ne gel. Ne pozabite izbrati mazila (to lahko dobite pri kemikih ali večini supermarketov) in ne gela. Iz nekega razloga mazilo deluje bolje in gel ga posuši.
 • Ali pa izberite svojega. Seveda se lahko sami odločite. Nekateri prisegajo na primer na Tattoo Goo ali Bepanthen. Poskusil sem oboje in nisem bil'Niti eden ni navdušen, zato se držim Priprave H.
 • Izogibajte se antiseptičnim kremam. Ne glede na vašo izbiro ne uporabljajte zdravila Savlon ali katere koli podobne antiseptične kreme. To bo odstranilo barvo. Redno čiščenje tetovaže bi moralo preprečiti kakršno koli okužbo.

2. do 6. dan

Uporabite oprijemljivo folijo. Ta korak je moje lastno priporočilo. Kot nekdo s 13 velikimi tetovažami in brez izgube barve na nobenem, sem preizkusil to metodo in nikoli nisem imel težav. Tam boste našli ljudi, ki bodo udarjali z nogami in izjavili, da tega ne smete storiti, a dokler upoštevate higienske smernice, res ne bi smeli'nimam težav.

 1. Po postopku čiščenja, ki ga je treba običajno izvajati 2-3 krat na dan (in vsaj zjutraj in zvečer), in potem, ko ste nanesli mazilo, tetovažo ponovno prekrijte s svežo oprijemljivo folijo. Lahko ga pritrdite z mepore trakom ali elastoplastom.
 2. Vsakič uporabite nov kos oprijemljive folije. Zavedajte se tudi, da se bo izkazalo, da je vaša tetovaža "taljenje" če je film že nekaj časa. Seveda to ne drži. To so preprosto stvari, ki bi se sicer spremenile v kraste. To ne bo vplivalo na barvo tetovaže, zato ne't skrbi!

Če že kaj, oprijemna barva ohrani barvo. Prav tako preprečuje nastanek debelih krast, ki bi "ulov" in se odstranijo, kar povzroči izgubo barve. To zelo priporočam – še posebej, če je vaša tetovaža na mestu, kjer se oblačila drgnejo obnjo. Na primer, imam tetovažo na boku in boku, na nogi. Uporabil sem to tehniko in ni bilo nobene izgube barve zaradi pasu kavbojk ali česa podobnega!

Ta metoda ima še druge prednosti:

 • Kraste ni
 • Srbenje se močno zmanjša, prav tako "tesno" občutek, ki se običajno zgodi.
 • Prav tako preprečuje, da bi se prah in mikrobi usedli na tetovažo. (Moj oče je televizijski inženir, zato mora iti na nekaj res umazanih mest, da vodi kable itd. Prisega na to metodo, saj si je prej moral vzeti dva tedna dopusta, da bi se tetovaže zacelile!)

Ko poskusite to, ste zmagali'ne grem nazaj, pošteno!

Tudi če ne'če ne želite imeti filma prižganega ves dan, ga uporabite vsaj čez noč. Nikoli se ne želite zbuditi prilepljeni na posteljnino s svojo tetovažo! Odstranitev je boleča in lahko močno poškoduje barvo!

Dnevi 7–14

 1. Zdaj lahko prenehate uporabljati oprijemljivo folijo in po želji mazilo.
 2. Če se na tej stopnji odločite za dokončanje uporabe mazila, preklopite na vlažilno kremo, ker mora biti tetovaža voljna. Diprobase ali krema E45 sta odlični, saj sta brez vonja in lahki, hkrati pa sta odlični vlažilci!

14. dan+

Tatoo bi morali zdaj popolnoma pozdraviti. Če ne, nadaljujte s čiščenjem in vlaženjem!

Ne pozabite, da se ustrezna nega nadaljuje tudi po tem, ko se tetovaža zaceli.

 • Če želite zmanjšati bledenje, se po možnosti izogibajte izpostavljanju soncu. Če je verjetno, da bo izpostavljen sončni svetlobi, nanj nanesite kremo za sončenje na visoki ravni, vendar bodite previdni pri namestitvi, da se izognete dodatnim belim delcem!
 • Območje naj bo dobro navlaženo. To bo izboljšalo barve in jih naredilo bolj živahne, tudi ko se tetovaža stara.
 • Vsaj enkrat na mesec nežno piling'tega že nimate kot del svoje lepotne rutine. S tem boste odstranili odmrlo kožo, ki bi sicer naredila območje dolgočasno, lahko uporabite mojo poceni, učinkovito recept za sladkorni piling za to.

Povzetek

Dobra oskrba temelji na teh treh sestavinah: čisti, vlaži in ščiti. Če upoštevate ta nasvet, bi morala biti vaša tetovaža do konca življenja svetla kot dan, ko ste jo dobili! Prosimo, da objavite kakršne koli komentarje ali vprašanja. Odgovoril bom po svojih najboljših močeh 🙂

Vso srečo!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2012 Lynsey Hart

Komentarji

Kayleigh Chapman 23. februarja 2019:

Včeraj sem si tetovirala in me zanima, če je krema Eurax v redu za uporabo?

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 12. februarja 2019:

Živjo,

Žal mi ni'ne vem kaj je to. Če je enaka kot druge kreme, omenjene v mojem vozlišču, bi tako domneval. Ampak jaz lahko'ne priporočam ali komentiram drugih krem, razen tistih, ki sem jih uporabil.

Jimmy stu 12. februarja 2019:

Živjo, ali je v redu, če na tetovažo nanesem kremo cetraben, ki sem jo naredila pred 3 tedni?

Vse luščenje je zdaj izginilo, vendar je še vedno zelo srbeče….

Hvala

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 31. decembra 2018:

Živjo Ricky, ne gre'Zdi se mi, da kadarkoli to storim, pa nisem na zelo vročem mestu, zato ne bi mogel'res ne rečem.

hrapav les 28. decembra 2018:

Razumel sem, da se oprijemljiva folija ne bo preznojila s črnilom?

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 28. decembra 2018:

Živjo, žal mi je'm omamljen. Swarfiga je neprijetna stvar, da se v najboljših časih približate tetovaži, ne glede na to, da le zdravi … Kot smo že omenili- naredite jih v majhnih količinah, ki jih je lažje prekriti, in pokrijte s prozorno folijo, kot je omenjeno v članek, ampak to je vse, kar si lahko mislim. Počasi je to najboljši način'bojim se.

hrapav les dne 27. decembra 2018:

Počitnic kot poleti nimamo, zato jih moramo rezervirati in naš kraj ni najbolj prijeten kraj za delo. Tudi letos prihajajo tašča na poletje, zato moram rezervirati vse svoje počitnice proste službe, ko so tukaj, zato imate kakšno idejo, kaj lahko naredim, da bi med delom narisal roke in jih ohranil čiste, saj sem omenil, da je to najbolj umazan kraj doslej, običajno moramo uporabiti swarfego na naših rokah in rokah vsakih nekaj ur, vendar očitno tega ne morem storiti, medtem ko imam oba rokava predelana, zato kakršne koli ideje, kako jih ohraniti čiste, saj ne morem nositi tesnih oblačil, saj bo to potegnilo kraste, tudi ko jaz'm peskanje v inkubatorju moje roke in roke se znojijo kot nore zaradi teal dolgih debelih gumijastih rokavic, ki so pritrjene na inkubator, zato sem se s tem spopadel, tudi ne potrebujem, da mi črnilo namoči in mi pušča kožo, kakršne koli ideje sploh prosim nazaj, hvala.

prijazni pozdravi,

Ricky

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 26. decembra 2018:

Hej, žal mi je, da imaš tako težko zdravljenje tetovaž. Nikoli ne bi smeli narediti polnih rokavov naenkrat- vsak spodoben tetovator bo vztrajal pri sejah … če se na sejah pobarvate, bo veliko lažje zaščititi vsak košček, ko se zdravi. Prav tako vam bo omogočilo, da naredite bolj izpostavljena območja v času, ko bodo verjetno imeli več časa za zdravljenje- na primer poletne počitnice. Vzemite si čas in poiščite tudi dobrega tetovatorja, ki si bo vzel čas in to naredil pravilno. Na dolgi rok bo delovalo bolje (in verjetno ceneje).

hrapav les dne 25. decembra 2018:

Živjo Lynsey, upam, da mi lahko pomagaš'sem inženir in na delovnem mestu je zelo umazano, pokrijemo se z umazanijo, oljem, umazanijo, če hočete, roke in roke si moramo umivati ​​tako pogosto, da so odvratni, moj problem je, ker sem imel pravkar 2 polna rokava spet (prvič se nam je res zdelo slabo z bledenjem in neenakomernostjo in črtami niso naravnost itd.), tako kot v resnici začetnik tetovator, zato sem si vedno želel, da bi ponovno rešil nered, zato smo se odločili, da to naredimo, ko smo se razšli Božič je čas, da se pozdravim in stran od umazanije, zato sem nadaljeval in spet sem izbral drugega slabega tetovatorja in moje roke so zdaj okužene in imam celulitis (za to sem na 8 antibiotikih na dan), zdaj pa je moj problem Ko se vse zaceli, želim, da se to ponovi, saj so moje roke neprijetne, vendar z okoljem delam, kako lahko svoje roke zaščitim pred vso umazanijo in umazanijo, itd. peskalnik, ki je eno izmed najbolj umazanih opravil, ki se nanaša na pesek, je črn in g Povsod je tako v redu, prav tako pa to počnem predvsem v omari, ki je v bistvu videti kot inkubator z velikimi dolgimi gumijastimi rokavicami, v katere moram dati roke, da jih razstrelim, ko to počnem, običajno tam, kjer je dolg vrh cevaste povoje na rokah, da se čim bolj zmanjša črni pesek/pesek, ki se mi preveč dvigne po rokah, hkrati pa se roke in roke prepojijo z znojem iz gumijastih rokavic, ki so pritrjene na stroj, tudi če ne uporabljam povojev, še vedno se potite, saj vas gumijaste rokavice naredijo takšne, kakršne koli namige in namige, kako si popravim roke, ko se zacelijo in še vedno lahko opravljajo svoje delo, sem tukaj prebral, da je priprava h vodoodporna, da bi lahko bi bila ideja, ampak še vedno bi moral imeti pokrite roke, preden bi roke in roke položil v velike dolge gumijaste rokavice, da bi delal v inkubatorju za znojenje, kako bi torej opravljal svoje delo, ne da bi se zataknil v vso umazanijo, ki sem jo omenjeno, razmišljal sem o uporabi vrečastega vrha z dolgimi rokavi z uporabo priprava h, potem pa se bo vsa ta črna pesek/peščena umazanija itd. le držala pri pripravi h in ne morem uporabiti cevastih povojev, saj bo sladko obremenitev in tudi priprava h se bo držala, tudi priprava h se bo držala moj vrh z dolgimi rokavi, jaz'v neredu sem, ker si res ne morem misliti, kaj bi, in si ne morem več vzeti prostega časa, saj moj šef ni najbolj prijazen od ljudi, naj rečem, upam, da si boste kaj omislili, oprostite za esej.

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 8. decembra 2018:

Živjo, hvala, da ste se oglasili. Če tega ne vidite, je težko reči. Vendar sem imel nekaj tatujev, ki so bili boleči že nekaj dni zatem- ponavadi na velikih mišicah. Je že kaj bolje? Ali za umivanje uporabljate antibac milo?

Jan 6. decembra 2018:

Zdravo jackie. Prvo tetovažo sem naredil prejšnjo soboto (pred 5 dnevi). To's na strani moje noge (spodaj) in okoli gleženjske kosti ter na nogo. Resnično mi je všeč, vendar je še vedno oteklo, tesno in boleče. jaz'm ga ponoči ovijem v folijo, umivam 3 -krat na dan in nanesem izdelek, ki ga je dal umetnik. Bi morala biti še vedno tako boleča in otekla.? Hvala Jackie 🙂

Yam Erez dne 19. oktobra 2018:

" izkazalo se bo, da je vaša tetovaža "taljenje" če je film že nekaj časa. Seveda to ne drži. To so preprosto stvari, ki bi se sicer spremenile v kraste. To ne bo vplivalo na barvo tetovaže, zato ne't skrbi!" – Hvala, ker ste to napisali. Nobena druga stran nima teh podatkov. Zjutraj sem se zbudil in skoraj omedlel, ko sem namesto tat videl madeže. Umetnik bi moral'sva me opozorila.

Ali veste kaj o uporabi zdravila Fenistil za srbenje?

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 14. septembra 2018:

Živjo Tatitat, hvala, da si se ustavil in pustil komentar. To se sliši neverjetno. jaz'bom vsekakor preučil.

TatiTat dne 12. septembra 2018:

Ali … lahko uporabite samo Saniderm/Tegaderm/Dermalize (vse različne blagovne znamke, vendar ista stvar). Za vse tetovaže sem do letos uporabljala metodo pranja/mazila. In potem sem imel umetnika, ki mi je dal Saniderm. Vse je spremenilo. Dihajoča, nepremočljiva folija, ki se prilepi na tetovažo, zadrži vso umazanijo in bakterije, po prvem kosu pa jo lahko pustite delovati teden dni, brez pranja ali mazila? Podpiši. Jaz. Gor. Moja tetovaža se je hitro in popolnoma zacelila. Nikoli drugega ne bom uporabil. Resno, poglej. Osušil me je.

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 26. avgusta 2018:

Živjo Neon Angel. Hvala za obisk in komentar. Če je še v fazi zdravljenja, ja. Kar se zgodi, je, da mazilo zmehča vse kraste in izgleda kot madež. Dokler ne potopite v vodo, bi se moralo izkazati.

Neonski angel 25. avgusta 2018:

Normalno je, da je tetovaža pri nanašanju mazila po negi videti kot razmazana?

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 6. februarja 2018:

Živjo Elena, nisem prepričan, kaj je to. Lahko priporočam le metodo, ki jo uporabljam, ki je podrobno opisana v vozlišču. Nisem zdravnik ali dermatolog, zato lahko'res vam ne govorim o alternativnih kremah. Lahko pa vam povem, da se je treba izogibati vsem, kar naredi rdečo ali opeklino.

Elena 6. februarja 2018:

Živjo Linsey,

Ali lahko na svoji novi tetovaži uporabim ognjičevo kremo? Doslej sem si ga nadela le dvakrat, a gori 5 minut in postane rdeč. ALI JE TO normalno?

Hvala!

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 31. januarja 2018:

Živjo Benny, hvala, da si se oglasil in pustil komentar. Da, dvojna osnova bi bila v redu, saj je tudi preprosta mehčalna krema za suho kožo. Še enkrat, don'ne uporabljajte preveč.

Benny1984 31. januarja 2018:

Pozdravljeni, prejšnji teden sem imel pokrivalo in sem kakavovo maslo uporabljal prvi teden, ko je luščenje izginilo, ali je v redu uporabiti dvobazno kremo?

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 28. januarja 2018:

Poiskala sem ga v googlu in izgleda kot standardna mehčalna krema, podobna diprobazi, zato ne razumem'mislim, da to ne bi povzročilo težav.

Emma dne 27. januarja 2018:

jaz'sem že uporabljal kremo cetraben za novo tetovažo, je to v redu?

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshira 21. januarja 2018:

Hvala Jackie!

Jackie iz Yorkshira 20. januarja 2018:

Pozdravljeni, Shaun, namesto tega sem uporabil anusol, ki se je obnesel! Moja tetovaža je zdaj popolnoma ozdravljena (12. dan), zato samo enkrat ali dvakrat na dan nanjo nanesite kokosovo olje.

Moja tetovaža je super barve.

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshira 16. januarja 2018:

Živjo Shaun. Ne razumem'ne vem, saj tega še nisem poskusil. Če je enake konsistence- kot vazelin- potem ne vem'mislim, da ne bi škodilo. Če je krema, bi se izognil. Iz nekaterih razlogov se kreme ne ujemajo'ne deluje tako dobro kot mazila.

Shaun dne 16. januarja 2018:

Ali lahko namesto pH uporabite anusol kremo

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 11. januarja 2018:

Zdravo Jackie, hvala, da si se oglasil in pustil komentar. jaz'vesel sem, da krema pomaga. Srbenje je zame najhujši del, ker ga je tako težko ne opraskati !! Pri praskanju še nisem izgubil nobene barve, zato vsekakor deluje.

Jackie iz Yorkshira 11. januarja 2018:

Najlepša hvala za tole'je bilo zelo koristno! Moj tetovator je priporočil kokosovo olje (trde stvari, ki se topijo) in to je bilo čudovito vlažilno kremo, vendar ni ustavilo srbenja! Pravkar sem nanesla kremo za hemaroid in delovala je čudovito!

Pa še nekaj odličnih nasvetov. Hvala. 🙂

Dai 10. avgusta 2017:

Živjo Lynsey, najlepša hvala za odgovor. Diprobase sem že začel uporabljati in verjetno uporabljam toliko, kot ste predlagali, vsekakor se zdi, da stvari izgledajo in se počutijo veliko bolje. Ni še veliko krast, zato upam, da bo v naslednjih dneh do tednu vse v redu! Srečni dnevi 🙂

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 6. avgusta 2017:

Hej Dai, hvala, da si se ustavil. Ti ne'Za vašo tetovažo ne potrebujete veliko diprobaze, dovolj je, da jo tanko prekrijete in dobro vtrite. Količina je določena z velikostjo tetovaže, vendar bi na splošno rekel, da bi bila dolžina konic prstov dovolj za srednjo do veliko tetovažo.

Dai 6. avgusta 2017:

Živjo Lynsey,

Upam, da to ne zveni kot neumno vprašanje? Pred 10 dnevi sem naredil tretjo umetnino in zaenkrat mi gre vse v redu! Včasih sem uporabljal nekaj stvari, imenovanih Tattoo Aftercare "popolnoma naravno" Za britje pa uporabljam Diprobase. Koliko navodil naj uporabim za svojo tetovažo?

Že vnaprej se vam zahvaljujem.

Rena 11. marca 2017:

Prejšnjo soboto sem si tetoviral, ker me lil krasta ne srbi, ampak kaj bi lahko dal, dokler se popolnoma ne drži.

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 12. aprila 2016:

Živjo Leo. To'se po 2 tednih še zdravi. Med celjenjem se razvijajo nove plasti kože, zato je napeta in je lahko celo suha. Če sledite korakom za vlaženje v pestu, bi to moralo pomagati. Pripravek H mazilo dela čudeže s srbenjem. In v prihodnje z novimi tatti uporabite trik s oprijemljivo folijo- res deluje 🙂

Leo G. 11. aprila 2016:

Tetoviral sem se pred 2 tednoma in je okoli tetovaže rdeč in srbi.

Je nadležno, ker ni videti, kot sem mislil, da ne bi izgledal.

About the author