Etiketa tetovažnega salona

Imam trinajst tetovaž. Mislim, da so'vsi ste zelo kul (in zagotovo ne'ne izpolnjuje pogojev za "slaba kvaliteta").

Gost ste v ustanovi za tetoviranje, zato se obnašajte kot eden

Gost ste v ustanovi za tetoviranje, zato se obnašajte kot eden

Kako ravnati v tetovažnem salonu

V nedavnem članku sem razložil, kako se prvič lotiti tetoviranja, razpravljal o postopku odločanja in pregledal, kako biti odločen s svojimi idejami. Toda na kratko sem se dotaknil bontona v trgovini s tetovažami in zagotovo je to tema, o kateri je treba ustrezno razpravljati.

Imel sem čast, da sem vzel več ljudi, da bi si naredili prve tetovaže, in čeprav se je večina novincev najbolje obnašala in imeli smo pozitivno izkušnjo, sem želel pozabiti en primer. Imena bodo prikrita, da bi zaščitili krivce, toda v bistvu sva takrat s punco in s prijateljico vzela njen prvi kos črnila – majhno zvezdo na spodnjem delu hrbta. Bila je nepripravljena na nepojasnljivo (in po mojem mnenju ne preveč neznosno) bolečino, povezano s tem, da vam igla za tetoviranje prodre v meso. Večina ljudi se s to bolečino spopade tako, da stisne zobe in jih prenese, morda rahlo zacvili; s tem se je spopadla tako, da je na vrhu pljuč izločila šovne melodije, medalje so sestavljale "Veslaj, veslaj, veslaj svoj čoln" in "Marija je imela malega jagnjeta."

Ker smo naredili napako, smo jo pustili tetovirati na prazen želodec, ko je sredi procesa prišel val slabosti, je morala teči v kopalnico. Toda namesto, da bi tekla, se je vrgla na tla in plazila po tleh. Ko je končala z bruhanjem, se je odplazila nazaj in se dvignila na stol za tetoviranje. Bilo mi je hudo zanjo, ker nekateri ljudje preprosto niso opremljeni za obvladovanje bolečin, vendar sem bil tudi jaz užaljen. Kot vsaka druga poslovna enota imajo tudi tetovažni saloni pravila bontona in neizrečene kodekse ravnanja, ki jih je treba upoštevati.

Umetnik tetovaže vam bo pred začetkom ponudil ceno za delo, ki ga želite opraviti. Lahko sprejmete ceno in začnete postopek ali se ne strinjate s ceno in odidete. Ampak ne poskusite se pogajati z umetnikom, da znižate ceno. Cene tetovaž niso določene; razlikujejo se od trgovine do trgovine in od umetnika do umetnika. Nekatera mesta se zaračunavajo na uro, druga pa glede na velikost tetovaže. Tudi če dobite eno samo majhno črko "A" na zapestju ne pozabite, da imajo vse trgovine minimalni minimum, ki je običajno nastavljen na okoli 40 USD. Če obupno potrebujete tetovažo in si ne morete privoščiti navedene cene, vprašajte, ali trgovina ponuja plačilne načrte ali tetovaže z več sejami. Ker pa so cene tetovaž na splošno po lastni presoji umetnika (in niso vsi umetniki častni), je možno, da se zaračuna preveč. Če menite, da vas lovi nespodobni posameznik, pojdite stran in poiščite drugo trgovino.

Ne prestrašite se, ko se začne bolečina. Morda bo težko, vendar se potrudite, da se ugriznete v jezik in obdržite čustva. Tetoviranje vključuje iglo, ki hitro prodre v kožo z več deset ščepec na sekundo. To ni sprehod po parku in dobro vam bo prišel na misel, da se tega spomnite pred prihodom v salon. Če že veste, da imate nizko toleranco za bolečino, tetovaža morda ne bo za vas. Če se vseeno odločite, da se napišete in zmorete'ne obvladaš sebe, ti'na koncu boš videti kot to dekle, tatoo umetnik pa te bo sovražil.

Umetnik tetovaže Isn't smeh

Ne zapustite brez napitnine. Tetovatorjem ni plačana določena urna postavka. Zaslužijo majhen odstotek skupnih stroškov tetovaže, sicer pa se zanašajo na nasvete, da se preživijo. Tako kot v restavraciji je 10% absolutno minimalno moral bi oditi. 15% ali celo 20% je boljše in je običajno standard. Po končanem postopku predajte konico svojemu umetniku, potem ko konča s previjanjem črnila.

Ne vstopajte v trgovino pod vplivom drog ali alkohola. Ne samo, da se boste verjetno naredili norca iz sebe, ampak bo to brez uspeha, saj si tetovažne trgovine pridržujejo pravico, da vam zavrnejo storitve, če'spet zmešan. Če iz nekega razloga ne opazijo vašega alkoholiziranega stanja, se boste verjetno še vedno slabo odločili in se odločili za tetovažo'pozneje obžalujem. Poleg tega bo alkohol v sistemu povzročil močno krvavitev, kar bo vplivalo na barvanje črnila.

Slabe tetovaže se zgodijo

Bodite vljudni. Če ti's seboj sem pripeljal prijatelja, vprašajte tatujista, če je tako'v redu je, da se z vami vrne na stol's, da držite za roko ali fotografirate. Tudi vse trgovine ne dovoljujejo. Če je'pri slednjem prosite za dovoljenje tudi to. Nekatera mesta ne dovoljujejo fotografiranja, druga pa, dokler ni bliskavice ali če o tem obvestite izvajalca, preden bliskavica ugasne. Divje odtrganje tetovatorja moti in lahko povzroči njegovo izkrivljanje. Tudi pripeljati otroke s seboj zelo moti, saj je tetoviranje natančna umetnost, ki zahteva popolno tišino in popolno koncentracijo.

Ne pozabite, tudi če vi'črnil jih je kosmati 300-kilogramski moški po imenu "pajek", ste še vedno v poslovnem vzdušju. Obnašajte se kot stranka, spoštujte lastnika in vaša izkušnja bo prijetna.

© 2007, ker živi

Komentarji

Joe 24. aprila 2019:

Kaj naj storim, če mi lastnik trgovine daje ponudbo za 6 mesecev in sem plačal vnaprej, on pa je opravil eno sejo in me zdaj izmika?

Neeko 8. julija 2018:

Kot je povedal avtor tega članka, se cene tetovaž zelo razlikujejo. Ne glede na ceno, tatuoista NIKOLI NE PREPREČITE zaradi njegovih umetniških sposobnosti, ustvarjalnosti, potrpljenja, talenta in časa. jaz'Vedno sem tako navdušen, ko sem videl končan dodatek k svoji življenjski zgodbi. Vendar moji prijatelji mislijo, da sem'nor sem in mečem denar, ker sem 50% -75% prekucnik poleg cene po dogovoru za tetovaže. Prijateljem samo povem, ali je zadovoljen s tetovažo ali ne, cena bo cena. Verbalni komplimenti in napotki kažejo enega's hvaležnost in zadovoljstvo za tatuista's delo. Tetovažo plačam s kreditno/debetno kartico, vendar napitnino uporabljam le z gotovino. Poleg tega mi to, kako dajem napitnine, vsekakor pomaga, da se hitreje vrnem na sedež, če hočem drugega!

Mandy. 8. maja 2016:

Želim si, da bi bila standardna minimalna cena v Avstraliji le 40 USD!

Don'ne bojte se pošiljati e -poštnih sporočil različnim trgovinam. nisem'Preveril sem cene moje prve tetovaže in na koncu sem bil preveč zaračunan. Tudi stresne kroglice dejansko pomagajo odpraviti bolečino in vas'veliko manj verjetno je, da bi poškodovali zobe, če bi jih stisnili. Več truda, ki ga potrebujete, da stisnete stresno žogo, lažje vas odvrne od bolečine.

Umetnik tetovaže 14. aprila 2015:

Nasveti so vedno cenjeni. Kar zadeva komentarje uporabnikov o precenjenih tetovažah, se očitno ne zavedajo, da umetnik ne'tega običajno ne vzamete domov. Vloženih je toliko izdatkov, da ima umetnik največkrat srečo, da zasluži z minimalno plačo. Delal sem v nekaj trgovinah, ki so mi zaračunale 50% vsega, kar sem naredil, kot dnevno najemnino (50 USD tetovaža, 25 USD v žepu .. 1000 USD tetovaža, 500 USD zame) so tetovaže trajen dodatek k vašemu telesu, in če če imate radi svoje umetnike, jim vsekakor pokažite, da vam je všeč. In še naprej se vračaj!

jaz 24. aprila 2012:

Nekoč sem delal v trgovini s tetovažami in spraševal sem se, kako so se stranke norčevale in posmehovale takoj, ko so po tetoviranju zapustile obrat. Če bi kdo kdaj slišal, kaj pravijo ti fantje, si tam nikoli več ne bi tetoviral. Vse tako lepo na obrazu, ko imaš ves ta denar v roki..ne tako lepo, ko je vse povedano in storjeno.

KikiCobain iz Lancasterja, Lancashire 5. marca 2012:

To je bilo super! 🙂

Čudno 04. marca 2012:

Aren't tetovaže že dovolj drage. Zdi se mi smešno. Velik razlog, zakaj strežniku dobro napišete, je, ker zasluži manj kot minimalna plača. Hmmm še vedno mislim'Čudna vam je večja moč, če svojemu umetniku napišete precenjeno tetovažo.

Krash dne 10. novembra 2011:

Oh, in ne pozabite se sprostiti. Napete mišice lahko povzročijo, da tat ne izgleda pravilno, ko se to naredi (tega sem se naučil, ne zaradi slabe tetovaže, na srečo me je umetnik ves čas opominjal, naj se sprostim). To je bilo 3 -urno sedenje na hrbtenici, ki je večkrat šlo po istem območju zaradi tega, kako zapleten/podroben je tat in je izpadlo NEVERJETNO!

Krash dne 10. novembra 2011:

Vau, vedno sem upal, da sem na strani pretiravanja kot podtikanja. Ko berem zgoraj, mislim, da sem v redu. Običajno dajem napitnine med 20-40%, toda moji fantje so vredni tega. Poznajo me po imenu, vzamejo si čas, da se pogovorijo/narišejo, kar si želim, in so odlični umetniki, včasih pa klepetamo, drugič ne't, gremo karkoli se nam zdi prav. Mislim, da je to velika stvar, vedeti, kdaj utihniti in jim dovoliti, da se osredotočijo na svoje delo.

Tara 4. novembra 2011:

Vsekakor delam te stvari. To dekle v videu mi je dalo LMAO. Lahko bi tudi rekel, da je bil umetnik na robu smeha. Pri obeh sem res čutila bolečino, a ni bilo't TO JE slabo. Mislil sem, da zdravljenje bolj boli. Poskrbim, da bom umetniku nakazal vsaj 10%. Zadnji, ki sem ga dobil, sem pravzaprav tudi shranil.

HoDunk 18. septembra 2011:

Hvala za namig o namigovanju 🙂

nita 28. aprila 2011:

hvala za informacije o tem, kako ravnati v tattoo salonu I.'kmalu si za pletenico naredim plemensko tetovažo, pa je nisem'sploh ne veš, da bi jim moral dati napitnino. Moja prijateljica si je želela narediti dve tetovaži na istem mestu in umetniku ni nikoli nakazala, samo je plačala dogovorjeni znesek za tetovažo. Ne razumem'ne vem, morda ni'ne vem, ali je umetnik dal napitnino, ali pa je bil namig vključen v določeno ceno. Kako točno to sploh počnete? Predajte jim jih z dogovorjenim zneskom. Kakorkoli že jaz'V nastavljeno ceno ali kaj podobnega bom vključil samo napitnino

Ashley dne 22. oktobra 2010:

hodim z umetnikom in absolutno sovraži, ko ljudje poskušajo znižati ceno tetovaže, minimalni znesek v trgovini je ravno to, MINIMALNO! k njemu sem pripeljal tudi svojo najboljšo prijateljico, ki ni hotela mirno sedeti. ahe se je kar naprej tresel in zdelo se je, da ima napad. zdaj ima zanjo ne tako lep vzdevek in si je noče znova tetovirati.

Samizzle dne 15. oktobra 2010:

AB, meni se je zgodilo skoraj enako. Poklical sem nazaj in z veseljem so popravili. To me ni stalo nič in mislim, da so na žalost odpustili osebo, ki mi je naredila tetovažo.

Resna stvar je, da nekomu zmešate tetovažo, še posebej, ker sem ji jo narisal z izrecnimi barvnimi podrobnostmi. Pokličite in prosite, da načrtujete aplikacijo, da jo popravi, in to naj storijo brezplačno.

V nasprotnem primeru je kraj zelo neprofesionalen, zato bi morali iti drugam, da ga popravite. Odvisno od tega, kaj morate narediti, boste morda morali plačati minimalni znesek v trgovini, vendar se splača, saj je to vaša tetovaža in je tam za vse življenje. Vso srečo!

AB 7. septembra 2010:

Pravkar sem naredil kos na predelu lopatic. To's 3 besede v sanskrtskem besedilu. Takoj, ko je bilo to storjeno, sem si še preden je povoj nadaljeval, pogledal v ogledalo & Všeč mi je bilo! Toda pozno ponoči sem doma, ko sem snela povoj, opazila, da je umetnik pozabil na eno vrstico v besedilu, ki bi spremenila pomen besede. Počutim se kot idiot, česar nisem'nisem opazil, ko sem bil v trgovini:/.

Zato želim vedeti, kakšna so pravila klica nazaj in prošnje za popravek? Ali moram plačati več?

katy 30. julija 2010:

bog me … nisem't toliko kričati med porodom – brez drog in 10 kilogramov težkega otroka!

Hvala za središče – prvič dobim čez kakšen teden in čeprav je večina očitno, je lepo imeti čim več informacij!

Anon Amuz 8. maja 2010:

Nasveti niso't nujno. Tako kot gostinski delavec si ne zaslužijo ničesar, če delajo polovično @se, razen če stranka svojim prijateljem NIKOLI ne pove, naj uporabljajo tega umetnika. Če ne bi bila ena od mojih strank'nisem zadovoljen z ničemer, kar sem opravil, potem sem slabo opravil svoje delo.

Večina dobrih umetnikov je ponosna na svoje delo, vendar obstaja veliko trgovin, ki zlorabljajo njihov talent. Ta rezultat je dolgoročno enak slabemu delu. Dobra trgovina daje umetniku velik dobiček.

Strinjam se, da nekdo med posvetovalnim procesom ne bi smel biti visok, vendar jaz in drugi umetniki, ki jih poznam, priporočamo zdravilo proti bolečinam za ljudi z večjimi tetovažami (na primer hrbet ali polni rokav).

Bonton je odvisen od umetnika, vendar je to dober načrt.

Vem, da se verjetno milijon umetnikov/trgovin ne bo strinjalo, toda jaz'Kot umetnik govorim, da je moja edina velika ljubljenčka, poleg tistega dekleta v videu (lol), nekdo, ki ne izbere pravega tetovaža za svoje telo. jaz'Nikoli se nisem pritoževal ali bil nezadovoljen kupec, ker imam rad svoje delo in mislim, da se mora večina umetnikov znebiti svojih visokih konjev.

Iðunn 6. marca 2010:

haha, iskra, jaz tudi. (o slinging stvari), kakšna mucka je bila. Zaradi vašega komentarja sem bil navdušen nad ogledom videa. Sam jih imam nekaj, a jih ne razumem'če bi se tako obnašal, O.O

ker liveve, odlično vozlišče, dober nasvet.

iskra1916 iz Belfasta na Irskem. 6. marca 2010:

Chara,

dober nasvet za začetnike tetoviranja! To dekle v videu je bilo prekleto nagajivo! jaz'bi jo odložil na ulico.

Moram se lotiti pisanja vozlišča, povezanega s tetovažami, da predstavim svoje lastne 16+ tatte, ki so vse s črnim črnilom.

Pojdi raibh maith agat leis an 'pesto' cara,

je mise le mer,

Iskra 1916.

Beir bua !

Tiocfaidh ar la!

Neil 3. marca 2010:

jaz'Ta vikend sem prvič tetoviral in se spraševal o bontonu tetovirnega salona, ​​še posebej o napitninah. Imam veliko zaupanja v svojega tattoo umetnika in zdaj vem, da sem zmagal'ko gre za konico, ga ne bo kratek čas. Hvala!

samo_go_one 3. decembra 2009:

Hvala kup !!! jaz'sem umetnik na drugem področju in nisem imel pojma, kaj je ustrezna tetovaža. Slučajno sem na kratko zamenjal svojega tetovatorja (12%) I'Bom zagotovo to nadoknadil, ko bo naslednji teden naredil drugo. Prav tako bi lahko bilo dobro omeniti tudi govorjenje proti ne govorjenju. Vem, da nekateri umetniki ne'ne maram, da bi vas pogovor motil.

Whitney 23. julija 2009:

Najlepša hvala za to objavo, jutri imam prvo tetovažo in nisem vedel čisto nič o bontonu situacije, to je neverjetno veliko pomagalo. Hvala vam.

Andrew 7. marca 2009:

Draga Anon,

Pojdi si narediti začasno tetovažo in povabi mamo, da si jo nanese, če se lahko na razumen način spopadeš z bolečino in stresom pri tetoviranju. Jokati je v redu, toda obnašanje kot otroški norec zaradi majhne bolečine je nezaslišano za ljudi, ki so dovolj stari, da si naredijo tetovažo's. Obnašanje, kot je to dekle, je nesprejemljivo in očitno si sploh ne bi smelo narediti tetovaže, zato menite, da bi se morali tako obnašati, vendar se smejati vedenju, zato premislite. Prav tako sem si naredil prvo tetovažo in povedali so mi, da je to najbolj neznosna bolečina na svetu in komajda sem se komaj trznil. To'dolg približno šest centimetrov čez podlaket in traja 2,5 ure samo z obrisno iglo, umetniki debelejšo iglo za polnjenje pristanišča'še nisem prišel po pošti in sem bil v redu. Po tem mi je rekel, da bi to verjetno trajalo eno uro manj in bi bilo 10 -krat manj boleče. Moral bi ga obvladati.

anon 8. februarja 2009:

Resno, razumem pomen bontona. Hkrati se mi zdi napačno smejati se nekomu, ki vam plačuje za storitev. Načrtujem si tetoviranje iz osebnih razlogov, imam nizko toleranco proti bolečinam, verjetno bom jokal in morda bom malo kričal, plačal jim bom dovolj, da bodo spoštljivi. Če bi šel tja na tetovažo in videl, da bom vstal in odšel ter našel koga drugega. Kot ste dejali, je to posel in obstajajo standardi bontona. Umetnika tetovaže je treba držati istega.

Donny 27. avgusta 2008:

Sem solastnik v salonu za tetovaže. Nahajamo se v baru, zato zelo pogosto vidim ljudi s slabim bontonom !!! Več ljudi bi vam moralo slediti..

Sadie_H dne 2. junija 2008:

Želim si, da bi to vedel, preden sem si prišel narediti prvo tetovažo! (Nisem'ne obnašam se tako kot dekle) Toliko ljudi se brez smisla sprehaja in išče ugodne ponudbe. Ja, res'boleče-imam velikega neposredno nad ledvicami in nisem mogel'včasih niti ne govorim-ampak to'je popolnoma vredno. Tetoviranje je umetnost in ljudje, ki se ukvarjajo s tetoviranjem, so umetniki in jih je treba tako obravnavati!

Adrian Walker iz Magnolije, AR 26. maja 2008:

To je odlično! Res koristne informacije, ki vam dobro predstavijo, kaj lahko pričakujete.

Katherine 20. maja 2008:

Hvala za tole. Ni veliko ljudi, ki razpravljajo o (nerazložljivo neočitnem) bontonu. jaz'pripravljam se, da bom kmalu dobila svojega prvega in jaz'Bil sem nervozen zaradi moje reakcije – slabost, jok itd. haha, toda ko sem videl TO punco, vem, da sem'vse bo v redu 🙂 hahaha Videla sem še en videoposnetek dekleta, ki ima na zgornjem delu hrbta precej zelenega metulja. Očitno jo je bolelo, a se je tako dobro spoprijela. Mislim, da sem jo celo videl brisati solze. Res, v primerjavi s tem dekletom v videu, ki ste ga objavili, ne razumem'ne moti se malo mokrega obraza, če to pomeni, da se ne bom naredil totalno rit haha. Hvala za objavo: D

About the author