Ideje za oblikovanje tetovaže na ramenih (vse, kar želite vedeti)

Obožujem vse svoje tetovaže in zahvaljujoč raziskavam in izkušnjam sem se veliko naučil o tem, kje in kaj izgleda najbolje.

Ideje za oblikovanje tetovaže na rami, vključno z umestitvijo, pomenom & amp; slog.

Ideje za oblikovanje tetovaže na rami, vključno s postavitvijo, pomen & slog.

Sharon McCutcheon prek programa Unsplash; Canva

Moja prva tetovaža na rami je bila čudovito podrobna ročno izdelana Michelle-Pfeifferjeva podoba ženske mačke. Dve uri sem padel čez stol, začutil ostre črte in brenčanje toplote tetovaže, vedel sem, da bi to 100% ponovil. Zahvaljujoč raziskovanju in izvedbi sem izvedel, kje in kaj izgleda najbolje. Navsezadnje niso vse tetovaže – in ne vsa ramena – enake.

Različne vrste tetoviranja ramen

Ko pomislite na tetovažo na rami, lahko samodejno domnevate, da se nanaša na vašo lopatico. To je smiselno, saj je na vas velik prostor na platnu. Vendar to ni vaša edina možnost.

Vaša rama ima tri glavne dele: lopatico (lopatico), sprednji del rame (ključnico) in ramenski pokrovček, zgornji del rame (akromion).

Lopatica

Vključuje vse od hrbtenice do vrha ramena do roke in vse do sredine hrbta, ki tvori pravokotno mesto za uporabo.

Ramena spredaj

Tehnično imenovana ključnica, to je naša edina dolga vodoravna kost. Znan kot "lepotna kost," ogrlice mu pogosto padejo, seksi obleke pa se osredotočijo nanj.

Ramenski pokrovček

Imenuje se zgornji del ramenske strehe ali akromion. To je kostni greben na vrhu rame, ki je povezan z roko, prsmi in lopatico.

Na različnih mestih lahko naredite tetovažo ramen: lopatico, akromion ali ključnico.

Na različnih mestih lahko naredite tetovažo ramen: lopatico, akromion ali ključnico.

Kako oblikovati popolno tetovažo na ramenih

Pri oblikovanju tetovaže morate upoštevati tri stvari. Lahko jih obravnavamo v poljubnem vrstnem redu, vendar morate na vse odgovoriti, da boste prepričani, da boste dobili tisto, kar želite.

 • Kje želite; kar je za vas popolna namestitev?
 • Kaj pomeni ali predstavlja vaša tetovaža na rami??
 • Kakšna je vaša linija, slog in barvna prednost? Kako želite, da zgleda?

Vsako od teh vprašanj je obravnavano spodaj.

Izbira popolne namestitve ramen

The lopatica je priljubljeno mesto, če želite imeti velik kos ali enega z veliko detajli. Rezilo daje veliko prostora za ustvarjalnost in je ravno, zato vam ni treba preveč skrbeti za spremembe skozi čas. Če pa si ga želite ogledati, boste potrebovali ogledalo. To je enostavno pokazati v kopalkah ali brezrokavniku ali pa samo tako, da greste v toples. Hkrati je enostavno prikriti.

The ključnica ‘Zaradi svoje širine je odlično mesto za dolgo, tanko, podrobno delo, velike popokane barve ali kombinacijo obeh. Preprosto je dobiti večji kos, ki pokriva več kot le ključnico. Težje se lahko skrije; Ker je ključnica pri večini oblačil redno odkrita, boste morali nositi visok ovratnik.

Končno je tu še ramena kapica. Tako kot tetovažo na rami lahko to mesto enostavno skrijete ali pokažete. Nepremičnine primanjkuje v primerjavi z drugimi dvema prostoroma, zato pogosto, če razmišljate o tem, da bi naredili ramenski pokrovček, bi ga morda želeli pustiti, da izteče v drug del vaše rame ali celo navzdol po hrbtu ali prsih. Če se želite držati samo pokrovčka, imate odlično mesto, kjer lahko postavite okrogel kos.

Ženska z veliko tetovažo rame sove in rož.

Ženska z veliko tetovažo rame sove in rož.

Kaj pomeni ali predstavlja oblikovanje tetovaže na ramenih??

Ko se odločite za tetoviranje na rami, ste izbrali mesto na telesu, ki naj bi predstavljalo moč in moč. Če ste športni, boste morda ugotovili, da tetovaža pomaga pritegniti pozornost na vašo muskulaturo.

Lopatico lahko vidimo kot skrivnostno in luštno. Večino tetovaže lahko pokrijete, vendar dovolite, da je viden le del tetovaže, in namignite, kaj še lahko prikrijete. Če izberete zgornji ali sprednji del ramena, naredite tetovažo vidno zunanjemu svetu.

Tetovaže na ramenih so lahko zelo pomembne. Za vedno spominjate osebo (živo ali mrtvo), idejo, občutek ali spomin. Levo ramo lahko izberete za nekaj, kar vam je zelo pomembno, saj vam je bližje pri srcu.

Kako želite, da izgleda?

En simbol, ki ima več pomenov, je mavrica. Ljudje se ga lahko odločijo za gejevski ponos, spontani splav (mavrični otrok) ali, če je v neskončnem simbolu, lahko za avtizem. Ob takšni tetovaži je lahko oblika tako pomembna kot funkcija.

Ko se odločite za najpomembnejši vidik (umestitev ali pomen), je čas, da ga oblikujete.

Možnosti črte in barve

Črna in siva

 • Črno-sive tetovaže običajno trajajo dlje in se “držijo” do 10 let ali več, preden potrebujejo popravila.
 • Dobri so za večino modelov tetovaž in ko gledate ramenski kos, je lahko najboljše preprosto.
 • Linijsko delo in senčenje s sivo lahko daje trden 3-D videz.
 • Z uporabo samo črnega črnila lahko tetovaža postane hitrejša, ker umetniku ni treba zamenjati vseh barv. Črnilo je tanjše od barvnega, zaradi česar tetovaža tudi hitreje odide.
 • Velja za najboljšega za različne tone kože; dobro se pokaže, če ste bledi ali temni.

Barva

 • Barva vam lahko da klasičen videz, še posebej, če so vam všeč stare mornarske tetovaže in pin-up dekleta.
 • Barva omogoča večji izraz. Na primer, lahko naredite, da stvari izstopajo veliko bolj kot le odtenki sive.
 • Tetovaža v akvarelu uporablja barve in brez obrisov. Umetnik tetoviranja uporablja senčenje in spreminjanje barve za ustvarjanje umetniških del. Na žalost, čeprav lepe, zbledijo hitreje kot druge barvne tetovaže zaradi minimalne količine barve, ki se uporablja za učinek.
 • Zbledijo hitreje kot črne tetovaže. Več sonca in izpostavljenosti dobijo, hitreje se bodo morali dotakniti.
 • Barvna črnila, zlasti rdeča, pogosteje povzročijo alergijsko reakcijo. Pogosti simptomi so izpuščaji, ki lahko upočasnijo proces celjenja.

Nekaj ​​časa si oglejte slike ramenskih tetovaž. Tudi če niso ravno tisto, na kar ste mislili, lahko navdih najdete v izbiri barv ali linijah. Ne omejujte se; raziščite vse možnosti, ki jih lahko.

Ženska s tetovažo s cvetličnim vzorcem na ramenski kapici.

Ženska s tetovažo s cvetličnim vzorcem na ramenski kapici.

Ideje za oblikovanje tetovaže na rami za ženske

Ženske in moški se običajno odločijo za različne teme, ko pride čas za črnilo. Naravne teme so za ženske zelo besne in skoraj vedno so v stilu.

Cvetje in rastline

Rože, vključno z vedno priljubljenimi vrtnicami, se lahko prilegajo na vse dele rame. Ne glede na to, ali greste za en sam cvet v svetlih barvah, cvetlični kos v črni barvi ali celo za nekaj preprostega in nežnega, kot je veja s cvetovi češenj, ne morete zgrešiti s koščkom lepote narave.

Z rastlinami ali drevesi ni težko iti. Oboje vam daje možnost, da naravo praznujete zeleno in rastoče. Več o pomenu drevesnih tetovaž.

[Podoba ženske s preprosto vejo rož.]

[Podoba ženske s preprosto vejo cvetja.]

[Ženska s tetovažo velikih rdečih vrtnic, lobanj in čipkastega ovratnika pokriva ključnico, pa tudi prsni koš in ramena.]

[Ženska s tetovažo velikih rdečih vrtnic, lobanj in čipkastega ovratnika pokriva ključnico, pa tudi prsni koš in ramena.]

Vrtnice

Tetovaže z rožnatimi rameni so priljubljena izbira. Vrtnice so vse o čustvih. Barva vrtnice, ki jo postavite na ramo, daje več pomena in lahko drugim pomaga razumeti sporočilo, ki ga posredujete. Kot verjetno veste, rdeče vrtnice predstavljajo ljubezen in strast. Rožnate vrtnice predstavljajo bolj nežno ljubezen, osredotočeno na hvaležnost in naklonjenost. Končno, vijolične vrtnice, čeprav niso tako priljubljene, predstavljajo očaranost ali licenčnino.

Stvari, ki letijo

Morda ne moremo leteti, lahko pa si prizadevamo za to. Lahko pokažete svojo željo po letenju ali morda pokažete, da ste svobodni, tako da si naredite tetovažo letenja. Vaša rama je idealen kraj za pristanek metulja ali pa morda celo srečno pikapolonico. Ptice so tudi sladki obiskovalci.

Ženska z dvema tetovažama ptic, po eno na vsaki strani, nad ključnikom.

Ženska z dvema tetovažama ptic, po eno na vsaki strani, nad ključnikom.

SuicideGirls iz Los Angelesa, CA, ZDA, CC BY 2.0 prek Wikimedia Commons

Ženska z zvezdami, ki si je tetovirana po lopatici.

Ženska z zvezdami, ki si je tetovirana po lopatici.

Vesolje

Prostor lahko marsikomu pomeni veliko. Ali želite, da drugi vedo, da ste neodvisni mislec? Ali pa se preprosto radi odmaknete. Karkoli vas privlači glede zadnje meje, so planeti, lune in zvezde zelo priljubljeni modeli.

Morska bitja

Delfini, morski psi in hobotnice so odlična izbira za tetovaže na ramenih. Delfini imajo veliko pomenov, vendar se pogosto uporabljajo za razkazovanje igrivosti ali sreče. Lahko predstavljajo tudi uspeh. Morski psi govorijo o moči in premagovanju ovir. Hobotnica je kaos, ki divje sega v vse smeri hkrati.

Angel Wings

Angelska krila so priljubljena pri vseh spolih. Ko gre za krila, je kontekst pomemben. Z njimi lahko predstavljate svobodo, pa naj bo to, da jo imate ali jo potrebujete. Za vas gre morda bolj za dvig nad težavami. Ne glede na njihov pomen jih je mogoče izvesti v toliko različnih stilih in velikostih, da težko najdemo dobrega.

Ženska z dvema tetoviranima kriloma, po enim na lopatico.

Ženska z dvema tetoviranima kriloma, po enim na lopatico.

Ideje za oblikovanje tetovaže na ramenih za moške

Ko moški izberejo tetovaže na ramenih, se raje odločijo za stvari, ki veljajo za tradicionalno moške.

Lobanje

Lobanje simbolizirajo smrt, vendar ni nujno, da je to negativno. S tetoviranjem lobanje lahko pokažete, da ste premagali težavo in se zaradi tega spremenili – smrt starega. Lahko tudi simbolizira moč ali moč in nudi zaščito osebi, ki jo ima.

Zmaji

Dva glavna sloga zmajevih tetovaž sta orientalska ali viteška. Tradicionalni zmaj v orientalskem slogu govori o znanju in moči. Vsebuje modrost in skrito znanje. V drugih tradicijah pa zmaji govorijo o neukročeni naravi, moči ali kaosu.

Religija

Ramena lahko zagotovijo veliko prostora za tetovaže, ki imajo za vas pomen. Verske ikone, vključno s križi, molilnimi rokami in podobami Jezusa, lahko s krepkimi črtami poudarimo vaša prepričanja.

Plemenski ali maorski

Plemenske in maorske tetovaže imajo svoj pomen. Plemenske tetovaže so svojo priljubljenost dosegle v devetdesetih letih, vendar se vračajo na svoje. Temne črte in prostor naredijo presenetljive tetovaže. Maori tetovaže so bolj zapletene. Njihove linije niso tako ostre in imajo več ovinkov in ovinkov kot tradicionalni plemenski modeli. Morda imajo več praznega prostora kot črno črnilo.

Maorska tetovaža, ki pokriva moški ramenski vrh, kapo in rezilo.

Maorska tetovaža, ki pokriva moškega'ramenski vrh, pokrovček in rezilo.

Koliko bo stala tetovaža na rami?

Za nobeno tetovažo ni določenih stroškov, vendar je zelo pogosto minimalna cena. Umetniki, ki sem bil tudi jaz in s katerimi sem se pogovarjal, imajo “plačilo v trgovini”, kjer se vse začne pri 50 USD. Uporabljati morajo nove materiale (črnilo in materiale, povezane s črnilom, rokavice, sterilizacijska orodja, čas za nastavitev itd.). Ta postopek in ti materiali so osnovni stroški za vsako tetovažo.

Povprečne tetovaže bodo najpogosteje 100 USD za majhno, ne preveč podrobno do 400 USD za srednje veliko tetovažo, odvisno od tega, kje ste, kdo tetovira in koliko časa bo trajalo. Povprečna tetovaža s premerom nekaj centimetrov, ki jo opravi izkušen umetnik tetovaž, bo približno 250 dolarjev.

Cene velikih kosov se hitro dvignejo. Odvisno od velikosti boste morda gledali štiri ali več ur in več potovanj. Normalno je, da velike tetovaže stanejo 500 dolarjev in celo 1000 dolarjev.

Pomembno je, kje ste. Živim v bližini priljubljene plaže, tetovaže na “otoku” pa stanejo več, kot če bi se mi približal. Zaradi povpraševanja ljudi, ki se odpravijo na počitnice in si na tetovažo naredijo tetovažo, so trgovine bolj zaposlene in lahko zaračunajo več.

Ko pogledate, kdo in koliko časa, bi morali ugotoviti, da bo večina tatoo umetnikov zaračunavala od 125 do 150 USD na uro. Nekateri zaračunajo še več. Njihova spretnost in njihove izkušnje vam pomagajo dobiti najboljšo tetovažo, ki jo lahko dobite, zato ni vredno iskati “poceni” tetovaže.

Upoštevajte, da boste morali dati tudi napitnino. Osebno dam 20%napitnin, kar je dobro pravilo. Pokažite, da jih cenite.

Moški s tetovažami, ki pokrivajo prsni koš, ramensko kapo in roko.

Moški s tetovažami, ki pokrivajo prsni koš, ramensko kapo in roko.

Koliko boli?

Vsakdo bolečino doživlja drugače. Ko sem si tetoviral ramo, me ni tako bolelo, a tam, kjer je bila igla, se mi je zdelo vroče in znašel sem napet. Umetnik tetovaže je bil pri tem odličen, si vzemal odmore in mi – in njemu – dal čas za sprostitev, saj je bilo to veliko delo. Ti in tvoj prijatelj bi si lahko istega umetnika naredil popolnoma isto tetovažo in tvoje izkušnje se ne bodo ujemale.

Tetovaža na rami se lahko pojavi na katerem koli delu rame in ta postavitev bo vplivala na bolečino, ki jo čutite.

Bolečina v ramenskem pokrovčku: 3 od 10

Tetoviranje ramenskega pokrova je najmanj boleča možnost. Ima veliko maščobe in mišic, ki blokirajo veliko bolečine, ki bi jo čutili ob kosti. To je odličen kraj za prvo tetovažo.

Bolečine v ramenih: 4 od 10

Tetoviranje lopatice boli bolj kot ramena kapica. Lopatica je bližje kosti kot ramena kapica. Moje izkušnje z lopatico so precej tipične. Opazili boste, vendar bo bolj dolgočasna bolečina. Edino, na kar morate paziti z lopatico, je, če se vam preveč približa pazduhi. Potem boste morda opazili ostro bolečino, ki se skoraj počuti kot žgečkanje.

Bolečine v ključnici: 7 od 10

Ključnica pa skoraj nima blazine med kožo in kostjo. Ne pozabite, da delate v bližini najdaljše vodoravne kosti v telesu. Maščob ali mišic je zelo malo, zato boste bolečino opazili bolj kot druge tetovaže na ramenih. Morda boste ugotovili, da je zelo ostra, ščepeča bolečina. Morda boste tudi ugotovili, da čutite vibracije pištole za tetoviranje. Zame je občutek prstov na tabli.

Kjer koli se odločite, se pred tem izogibajte pitju ali uživanju drog za rekreacijo. Ne bodo pomagali zmanjšati bolečine in lahko vplivajo na vašo sposobnost, da sedite, ko bolečina zadene.

Naravni načini za zmanjšanje bolečine

Dva najboljša načina za lajšanje bolečin sta uporaba stresne žoge ali dihanje skozi njo. Sposobnost, da nekaj stisnete, vas lahko moti. Ne prinašajte pa nikakršnih nemirnosti – ostati morate čim bolj mirni. Osredotočite se lahko tudi na dih. Če meditirate ali izvajate kakršno koli dihalno vajo, je zdaj čas, da to izvlečete.

Nasveti za zdravljenje tetovaže na rami

 • Z njim ravnajte prijazno. Ne glede na to, kateri del rame ste izbrali za tetoviranje, se bo drgnilo ob oblačila. Če nosite torbico ali nahrbtnik, ga poskusite obdržati na rami, ki ni dobila tetovaže. Za ženske lahko izbira modrca racerback zadrži pasove stran od tetovaže. Želite biti previdni, da ga ne srbete ali drgnete, vendar boste verjetno kdaj. Največja nevarnost je odstranitev kraste, preden se zaceli, kar bo upočasnilo čas celjenja.
 • Izogibajte se pokrivanju z zavojem ali gazo. Dati mu morate čim več zraka. Če ga morate med delom pokriti, poskusite nositi lahko in zračno tkanino.
 • Kot pri vsaki tetovaži naj bo čista in vlažna. Tetovaža z lopatico je težko dosegljiva sama, zato je možnost, da si pomagate s prijatelji in družinskimi člani. A&D mazila so pogosta pot. Ko se ozdravi, ne prenehajte vlažiti. Če želite, da so barve sveže, jih vlažite večkrat na teden.
 • Naj bo pokrit s kremo za sončenje. Vse tetovaže se bodo zbledele, vendar bo zadrževanje škodljivih žarkov sonca stran od tega opazno upočasnilo. Ne varčujte. Pojdite na 30 SPF ali visoko. (SPF 30 blokira 97% UVB žarkov.)
 • Dajte si čas, preden greste v vodo. Tuširanje je v redu, vendar se izogibajte kopanju, če bi bila tetovaža potopljena. Če je na vrhu rame ali celo na ključnici, bi morali biti varni. Vendar ne hodite v ocean ali bazen vsaj dva tedna. Bakterije in kemikalije se ne ujemajo s svežo tetovažo. Lahko vas okužijo in poškodujejo tetovaže, ki jih morda ne boste mogli popraviti.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ne nadomešča diagnoze, napovedi, zdravljenja, nasvetov na recept in/ali prehrane s strani pooblaščenega zdravstvenega delavca. Zdravila, dodatki in naravna zdravila imajo lahko nevarne stranske učinke. Če ste noseči ali dojite, se posamično posvetujte s kvalificiranim ponudnikom. Takoj poiščite pomoč, če imate nujno medicinsko pomoč.

© 2021 Katherine Sanger

About the author