Kaj je problem s tetovažami?

Tetovaže se pogosto obravnavajo kot oblika upora. Predvidevam, da sem, ko sem dobil svojega pri starosti 55 let, lahko bil to znak.

Zakaj se ljudje tetovirajo?

Dovolj sem star (na žalost), da se spomnim, ko so se tetovirali le Popeye in drugi mornarji in odredi. Zdi se, da ima večina mladih tetovaže številne in je razmeroma enostavno razumeti, zakaj si jih mladi naredijo. Običajno posnemajo katero koli zvezdnico, ki jo trenutno maši'se mi zdi kul in če tudi mami in očetu odseka, no, potem pa … rezultat! Tri kamenje z eno tetovažo.

Zdi pa se tudi, da se zdaj tetovirajo tudi starejši ljudje. Tu je sklepanje morda bolj zapleteno … ali pa je? Morda gre preprosto za to, da bi radi izgledali mladi ali kul? Je to spet stvar slavnih? Spodbujanje ogorčenja staršev najverjetneje ne bo dejavnik pri njihovi odločitvi, da okrasijo svojo kožo – tako je tudi to'otroke, ki jih želijo ogorčiti? Tudi otroci s svojimi tetovažami se lahko slabo odzovejo na tetoviranje svojih staršev. To'je nekaj dvojnega standarda.

Nov slog body arta

Tetoviranje obstaja že od prazgodovine. To vemo po mumificiranem telesu Otzi ledenika, ki izvira iz leta 3000 pred našim štetjem, čeprav so njegove tetovaže lahko povezane z neko obliko zgodnje akupunkture za lajšanje bolečin, saj so sovpadale s področji poškodb na njegovem okostju. Mnogi danes'etnična plemena so že od antičnih časov uporabljala tetovaže za identifikacijo in opredelitev sebe od drugih. The Maoris Nove Zelandije so le en primer domorodcev, katerih vzorci nimajo le pomena, ampak imajo tudi umetniško lepoto, ki uporablja človeško telo kot svoje platno.

Danes se to iskanje lepote in pomena nadaljuje, ko tetovaže postajajo vse bolj ustvarjalne. Zdaj bodoči tetovaži zahtevajo nekaj bolj razkošnega kot gole dame, bodala in kače, ki so jih ljubili stari umetniki tetoviranja, modeli pa temeljijo na številnih kulturnih vplivih, od Indijancev preko Vzhoda do Kelta in celo do citatov, ki imajo poseben značaj. pomen za uporabnika. Nekatere tetovaže pa imajo bolj zlovešče povezave in se jim je najbolje izogniti. Ruski kriminalni razredi že dolgo uporabljajo tetovaže za razčlenitev statusa v svoji senčni družbi.

Kje nosite svojo tetovažo?

Zdi se, da skupaj z novimi idejami za oblikovanje tetovaž prihaja tudi nova ustvarjalnost umeščanja, čeprav je treba priznati, da morajo biti nekatere od teh postavitev izredno boleče. Zdaj so tetovaže vidne po spodnjem delu hrbtenice, na zapestjih in na vrhu gležnjev in celo za ušesi kot primeri vidnejših področij. Več živčnih končičev je na določenem območju, bolj boleče bo, a vseeno se zdi, da ni omejitev, kje se lahko prikaže to osebno sporočilo o bolečini.

Tetovaže in moji otroci

Oba moja otroka sta si v najstniških letih brez mojega dovoljenja naredila majhne tetovaže na nadlakti. Moja hči je majhna ptica, sin pa je dobil diskreten črni logotip Ankh. Vedel sem, da preizkušajo, kako daleč sega njihova osebna svoboda in so želeli premakniti meje, da bi videli, kako se bom odzval. Nekaj ​​sem razmišljal in ustrezno priznal njihova nova umetniška dela, a ne dajal preveč.

Spoznal sem, da jim bom kmalu moral pustiti, da se sami odločijo, čeprav so bili moji otroci. Prišel je čas, da jim dovolijo, da začnejo samostojno leteti, medtem ko so vedno pripravljeni s skrito varnostno mrežo. Pravzaprav, čeprav je tetoviranje za nekatere postalo zasvojenost, moj sin nikoli ni bil v skušnjavi, da bi si naredil še eno tetovažo, moja hči pa je čakala, da je dopolnila trideseta leta, preden se je odločila za drugo.

Moja tetovaža na rami

Moja tetovaža na rami

Angie Jardine

Tetovaže in jaz

Na tetovaže so običajno gledali kot na neko vrsto upora in mislim, da ko sem jo dobil pri starosti 55 let, bi to lahko bil znak. Moj mož je pred kratkim umrl, jaz pa nisem'nič več me ne zanima. Čutila sem samo, da bom s seboj naredila vse, kar hočem. Zagotovo nikoli nisem pomislil na to staro sponko 'veš, da se jih nikoli ne moreš znebiti' da ljudje odletijo ven. Zakaj bi me skrbelo, če je to videla medicinska sestra, ko me je kopala v domu za ostarele, ko sem bil neverjetno star. Kaj je bilo to pomembno? Zame je bil in je še vedno le simbol, ki sem ga resnično živel, ki sem ga v življenju eksperimentiral, moja tetovaža pa mi je najmanj žal.

Na dan, ko sem se impulzivno oglasil v salonu za tetovaže, sem se veliko naučil. To je bil dan, ko sem ugotovil, da ko ste moji letniki in nosite dolg črni mestni plašč in težke kolesarske čevlje s čipkami, moško osebje misli, da ste iz urada za DDV, in živčno pogoltnete. To je bil dan, ko je ogromen, močno mišičast pekel's Angel tip s čopom mi je dal liziko, da bi me odvrnil, saj mi je nežno vklesal najino sodelovanje keltskega dizajna na ramo in mi povedal, kako je uspel plačati mami's hipoteko. To je bil dan, ko sem izvedel, da so črne tetovaže bolj boleče od barvnih in da ženske trpijo zaradi tetovaže bolje kot moški (čeprav sumim, da je to res, mislim, da se mi je morda le poskušal približati tisti). To je bil dan, ko sem dobil trajno evidenco zanimive izkušnje in sva se z njim naučila, da o knjigi ne sodimo po ovitku.

In mogoče tudi'Čas je, da so tudi drugi ljudje opustili svoje predsodke o tetovažah in ljudeh, ki jih nosijo.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 19. septembra 2014:

Najlepša hvala za vaše stališče, James. Preprosto mislim, da so tetovaže postale bolj sprejemljive in seveda družbeni sloji, ki jih omenjate, dobijo tetovaže, včasih veliko. Obstaja pa veliko razlogov, zakaj se ljudje tetovirajo in mislim, da ni vedno lahko določiti, zakaj. Morda je najbolje, da jih ne obsojate preveč?

James 18. septembra 2014:

Ljudje dodajajo tetovaže, da ne bodo nesramni'si šibka. Vedo, da so zmagali't toliko, da bi se počutili posebno / edinstveno, se tetovirajo.

Ali pa mislijo, da're težka. Všeč so mi rednecks v mojem mestu (in res vsakem majhnem mestu, zlasti tistih izven velikih mest), ki si tetovirajo, kot da bi'res ste močni fantje. Kot oseba, ki je odraščala v večjih kriminalnih mestih, sem se morala kot nora smejati tem klovnom … Oni'd žvečili in izpljunili, še preden so vedeli, kaj jih je v velikem mestu zadelo z resnimi hudimi fanti [tolpami].

To'nekako žalostno. Malce smešno. In veliko patetike.

Pravim, da če pogledate, to'je določena vrsta družbenega razreda, ki si tetovira. Pozabi na zvezdnike in njihove ovce [trdi oboževalci]'Skoraj vedno ljudje, ki spadajo v kategorijo delavskega razreda, revni in revnejši, ki dobijo tate. Dobro počutje in takšno.

Imam tetovažo. To'je vojska. Ima pomen. Tetoviranje Ljubim te Mama na zadnjici [ko sem videl enega šibkaca] samo pokaže, da imaš nekaj psihičnih težav. Na žalost je bila dana polovica možnosti, da si ljudje na kožo tetovirajo vsakega toma, kurac in harryja, za katerega so vedeli, da je … datiran … zajeban … in seveda obdrži nekaj mest za dragocenega družinskega ljubljenčka.

Kot sem rekel, patetično.

Self -ekspresionizem je BS, ki ga dandanes uporabljajo za tetoviranje. Da, ekspresionizem je prikazan tudi v umetniških delih, knjigah in pri nekaterih 3D -grafitih.

Kaj pa poskusite nekaj ZANIMIVEGA, namesto da na kožo napišete, da bo čez 50 let videti, kot da vas je nekdo obiskal s čarobnim označevalcem.

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 4. novembra 2013:

Žal mi je, če ti to središče ni bilo všeč, Brooke … morda imaš prav. Hvala za mnenje, lep dan želim.

Brooke 3. novembra 2013:

To je bilo tako neumno. Ste morda pomislili, da z besedami podajate besedo "umetnost" je tako ohlapno mogoče narobe? Vaša tetovaža je smeti, ker ne'ne cenite prave umetnosti tetoviranja, kar ste očitno razlog'Edina utemeljitev, da bi si kdo naredil tetovažo, je, da se zdi kot bedak ali posnema slavno osebo. Ljudje so popolni nevedni idioti.

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 19. marca 2013:

Živjo Sue … Mislim, da je zelo odvisno od tega, kakšno tetovažo ima kdo.

Predvidevam, da nimaš orla z miško v kandžah … ali golega mornarja ali … dobiš moj drift.

Žal mi je, da ste imeli raka na dojki … Želim vam dobro zdravje še naprej.

Susan Bailey iz južnega Yorkshira v Veliki Britaniji 17. marca 2013:

Pozitivno sovražim tetovaže in vedno sem govoril, da jih nikoli ne bom imel. Nisem vedel, da bom pri 58 letih končal z dvema. To so medicinske tetovaže, ki sem jih izbral po rekonstrukciji po raku dojke. Všeč so mi te tetovaže!

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 3. aprila 2012:

; O … kaj si ti všeč!

prsi iz Dublina na Irskem 1. aprila 2012:

Oh Angie,

Drzno in seksi ….. Ne morem odgovoriti zaradi strahu pred cenzuro … lol.

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 31. marca 2012:

Pozdravljeni, to seveda obstaja. Čeprav bi moral imeti glavo obrnjeno nazaj, da bi lahko videl svojo.

Če povem po resnici, se le redko spomnim, da je tam … občasno si ga ogledam v ogledalu. Zdi se, da je njen namen zdaj opomnik

a) moški velikega srca (moj mož),

b) naj ne sodi ljudi po njihovem videzu (velik, kosmat kolesar, ki mi je vpisal – in olepšal – obliko, ki sem si jo izbral na svoji koži, ko mi je povedal o svoji mami) in

c) da se drugi ljudje sprašujejo, kaj mislim. 🙂

Življenje ni nič brez humorja.

Drzno in seksi, kajne? Ja, to'sem v redu No, nekoč je bilo … lol.

Najlepša hvala za vašo prijaznost pri komentiranju in glasovanju, thost.

prsi iz Dublina na Irskem 30. marca 2012:

Tetovaže dobro izgledajo drugim ljudem. Niso pa zame; Dolgčas mi je, ko vedno znova gledam isto. Gledati sliko, ki mi je tetovirano na koži do konca življenja, bi mi padlo na glavo. Ampak ti si dal pogled z druge strani, ki je nekako drzen in seksi. Odlično središče. Glasoval bo.

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 27. marca 2012:

Ooooooooo, Mark … to'je prijazen. Hvala, ker ste se oglasili in dodali misli…

To'smešno je, da bi morali danes odgovoriti na moj komentar, saj sem ravno razmišljal o tetovažah, ko sem vrtnaril. Mislil sem na nekoga, ki je bil prepričan, da se vsi, ki imajo tetovažo, obžalujejo in se sprašujem, zakaj so tetovaže zanje tako anatema. To'je slika na koži … pa kaj? Samo ni tako pomembno. Kakšna oseba ste, je veliko bolj pomembno.

Ampak potem, čeprav imam preluknjana ušesa (samo po eno na vsakem ušesu), ne prenesem, da vidim, kakšne kovine nosijo nekateri na obrazu in telesu, zato mislim, da imam tudi jaz dvojna merila.

BTW pa sem še vedno dovolj zanič, da cenim to 'classy' tag 🙂 Nisem prepričan, da si zaslužim pogum:/

Aleksander Silvius iz Portlanda, Oregon, 23. marca 2012:

Zašli ste v vročo temo! No, moram reči, da je moje mnenje delno oblikovano iz verskih razlogov, vendar ne razumem'ne vem, kje v Svetem pismu piše, da svojega telesa ne morete spremeniti z umetnostjo – in logično, ne bi smeli'Ali potem tudi uhani spadajo v isto kategorijo? Včasih imajo ljudje po mojem prepričanju dvojna merila! In pri tem mislim, da moram spremeniti svoja stališča. Po mojem mnenju niste le še elegantni, ampak zdaj tudi pogumni.

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 21. marca 2012:

Hvala, da si se oglasil s svojim komentarjem, Mark.

Ko sem pisal to zvezdišče, sem ga napisal, ker se mi je zdelo, da je v današnjem času telesu preveč pomembnega na račun duhovnega. Življenje je veliko več od tega, ali ima kdo na sebi zasnovo ali ne's kožo.

Moja tetovaža je večinoma prikrita, zato med delom ni mogla nikogar užaliti. Poleti se včasih pokaže. To ne gre'me tako ali drugače ne moti. To je spomin na čustveni čas … in iskreno ne vem'ne obžalujem.

Moram priznati, da me je odziv na to moje vržeče središče nekoliko zmedel…

Aleksander Silvius iz Portlanda, Oregon, 21. marca 2012:

Moram reči, da sem bil ob koncu precej presenečen, a to je bilo vsekakor zabavno branje.

Glede tetovaž imam zelo mešane občutke. Včasih sem si ga želel, a s starostjo si tega ne želim'res ne vidim smisla. Ne glede na lepoto, ki mi jo je dal Bog (večinoma notranjo lepoto – ha ha!), Lahko'ne vidim tetovaže, ki bi jo dopolnila.

Še več, ker jih vidim toliko vsak dan, so mi začeli izgledati kot velika zmešnjava. Občasno bo nekdo ostal edinstven.

Imam znanko, ki ima ob njej čudovite rože – in občudujem, da je postala polna, naredila veliko tetovažo, ki jo je bilo lepo videti.

Kar pa se mene tiče, lahko'ne vidim dobrega razloga, da bi poškodoval (ne nameravam storiti nobenega prekrška) del svojega telesa. Spoštujem pa nekaj tistih, ki se odločijo, da ga bodo dobili, ker ima zanje osebni pomen – nekaj lepega.

Moja najljubša tetovaža je bila na teletih običajnega fanta, ki se je pred leti sprehajal po letališču. Na levem teletu je pisalo, "zahod," na desni pa je pisalo, "obalo." To pritegne moj surferski občutek – predvidevam, da je to povezano s popolno predanostjo njegovi ljubezni do ameriških plaž na zahodni obali. Seveda veste, kaj pravijo o predpostavkah…

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 23. avgusta 2011:

Pozdravljeni, oprostite za zamudo pri odgovoru na vaše komentarje … nisem'ne vem, da si bil tam! HP ni'ne povej mi!

Princesa Pitt … hvala za vaš glas … in imate prav, včasih moramo pomisliti na druge. Na mojo srečo sem imel takrat samo ugajati…

maxravi – hvala, da ste se ustavili in komentirali … vaš prostoren'Tetovaže Bude zvenijo kot veliko dela – to'je veliko bolečine!

carolineicke … hvala za točke, ki ste jih navedli v tem komentarju. Očitno tetovaže zdaj niso več take 'navzdol trg' kot so nekoč … postajajo vse bolj sprejemljivi … a kot pravite, še vedno obstajajo ljudje, ki jim nasprotujejo. Tako kot ti, se sprašujem zakaj.

carolineicke iz Združenega kraljestva 19. avgusta 2011:

Odlično vozlišče, star sem dvajset let in imam dve tetovaži, eno na gležnju in eno na zapestju – oni'tudi ti si precej velik! Za delo jih moram pokriti (delam kot natakarica) in tudi mene zanima, v čem je problem s tetovažami. Moje niso žaljive, so barvite in odražajo mojo osebnost. Tetovaže aren't za vsakogar, jaz pa ne'ne razumem, zakaj jih ponekod še obdaja tabu! Bravo pri pridobivanju svojega – resnično verjamem, da tetovaže preslikajo naše življenje, kot umetniški spomini, in ne bi smele'ne obžalujte ali prikrijte 🙂

Ravi Singh iz Indije 17. avgusta 2011:

Moja sobica je tako nora na tetovaže. imel ga je po vsem telesu. Všeč so mi tetovaže njegovega gospoda Bude. Hvala za tvoje središče

Princesa Pitt 15. avgusta 2011:

vau ?! Tvoja pogumna gospa … cOoL .. mislil sem, da sem pogumen, vendar me igle za tetoviranje poženejo..

Toda v imenu svojega očeta moram ostati očiščen LOL. Nočem, da doživi srčni infarkt…

Glasoval je super!

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 15. avgusta 2011:

Živjo jacqui … najlepša hvala za prijazne komentarje in navdušenje nad tem vozliščem. Res sem presenečen nad odzivom, ki ga je imel!

Nič se te ne boji, ko imaš tetovažo … okej, to je boleče, priznano … a to je komaj neznosna bolečina. In padajoča zvezda res zveni super…

Povedali so mi, da so črne najbolj boleče – nekaj povezano z globino barve, ki jo potrebujemo, ali kaj podobnega. Čudno, čeprav se redko spominjam svojega, se tega ne bi spomnil'brez tega ne bo. Zame predstavlja trenutek v času….

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 15. avgusta 2011:

Pozdravljeni bwhite – hvala za vaš komentar … Popolnoma se strinjam, da bi morale biti tetovaže smiselne in mislim, da je bila tudi vaša prva … to je pomenilo, da ste se uprli staršem in se začeli odločati sami. Zato je predstavljal obred prehoda od otroka k samostojni odrasli osebi.

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 15. avgusta 2011:

Živjo Mamadrama … najlepša hvala za prijazen komentar. Dalo mi je misliti. Imeli ste svetlo idejo, da bi imeli na sebi tetoviran pomemben datum, kar bi moralo pomeniti, da me bo moja tetovaža, ki sem jo naredila v stanju brezbrižnosti po smrti moža, za vedno spominjala nanj.

Lepa misel…

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 15. avgusta 2011:

Pozdravljeni JS – hvala za komentar o tem. Nikoli nisem bil prepričan, kako bo ta del sprejet. 55 -letna ženska si tetovira … šok, groza!

Seveda pa od prijateljev, ki sem jih imel, nisem imel nič drugega kot pozitivnega. To je tako posebna skupnost čudovitih pisateljev…

Veselimo se, da boste slišali več od vas…

jacqui2011 iz Norfolka v Veliki Britaniji, 14. avgusta 2011:

Vau, kakšno čudovito vozlišče. Dobro, da si tetoviral. Vedno sem si na rami želel majhnega padca zvezde, a me je vseeno malo strah. Zdaj sem star 46 let – prišel sem tako daleč, da sem šel v salon za tetoviranje, brskal po umetniškem delu in zbežal. Moj partner ima povsod veliko tetovaž. Pogosto ga ocenjujejo za neke vrste peklenskega angela, vendar je najbolj sladek, skrben človek. To'res je kar govoriš "nikoli ne sodite o knjigi po naslovnici." Odličen članek, za katerega sem glasoval.

Brianna W z vzhodne obale 14. avgusta 2011:

To je močno središče. Čutim, da s tetovažo ni nič narobe'dokler ti nekaj pomenijo. Skupaj imam štiri in še nekaj jih želim. Priznam pa, ko sem pri 16 letih dobil prvega, je bilo bolj verjetno kul in ker moji starši niso odobravali. Ko pa sem postaral, sem spoznal, da je to zame oblika izražanja sebe.

Mamadrama iz Upstate NY 14. avgusta 2011:

Všeč mi je to vozlišče. Imam jih 5 in vsi mi pomenijo nekaj posebnega. Nazadnje sem dobila datum 07 30 08 na podlakti. To je datum, ko sva z možem ugotovila, da najmlajši sin nima raka. Obožujem tetovaže, rad vidim ljudi vseh starosti, ki izražajo svoje življenje skozi body art. Dobro za vstop v klub! Hvala, ker delite svoje izkušnje.

JS Matej iz Massachusettsa, 14. avgusta 2011:

Odličen članek Angie! Verjetno ste edini na HubPagesu, ki to ve (razen mojega nečaka, ki piše tukaj), a tudi jaz imam tetovaže! Imam jih na hrbtu, zato ljudje ne'ne vem, da jih imam. Zame to'osebno-razen poleti, ko plavam ali kaj drugega. Včasih pozabim, da jih imam tudi jaz! Všeč mi je fotografija tvoje rame in užival sem v branju tega središča! Nadaljujte z odličnim delom!

JSMatthew ~

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 18. junija 2011:

Hm, hvala za opozorilo, Duh … do takrat, ko je moj zbledel madež, mislim, da bom tudi jaz!

Peter Yexley iz Združenega kraljestva 18. junija 2011:

Pred mnogimi lunami so bile moje tetovaže svetle, fine in jasne; zdaj le zamegljen, zbledeli madež …. čas in tetovaže ne'ne greš naprej!

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 26. marca 2011:

Razen če imate pravkar zbirko … nov način, kako prikazati svoja osvajanja, kajne? Prečkate zadnjo in spodaj vnesete novo…

Hvala za komentar, Hypno 🙂

PS ne vem'mislim, da se ramena nikoli ne marajo – lol.

CMHypno z druge strani sonca 26. marca 2011:

Vesela sem, da si šla na tetovažo Angie! jaz'sem preveč piščanec in zdaj, ko sem starejši, bi moral najti nekaj tega, kar ni't nihanje! LOL. Nikoli ne bom razumel, da imam ljubimca'tetovirano ime – kasneje v življenju je težko razložiti

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 26. marca 2011:

Vau, Gejša! Zdaj me res zebe … ampak spet, pojdi. Lasje so v redu'zrasel bom nazaj.

Resnično mi je všeč, kako to izgleda na nekaterih ženskah … Sinead O'Pevec Connor je bil videti boljši brez las. Verjetno zato, ker je imela tako sladek obraz, ogromne oči.

Hvala za vašo podporo, m'dragi : )

Literarna gejša s Filipinov 26. marca 2011:

jaz'sem z Amando, tj'tudi nikoli nisem bil v skušnjavi, čeprav se veselim časa, ko bom zbral pogum, da si obrijem glavo in ponosno hodim z njo. : D

Hvala za deljenje!

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 25. marca 2011:

Všeč mi je drama črnih modelov, čeprav bi bilo okoli gležnja zelo boleče, saj je tako koščeno. Mislim, da je to povezano z globino črnjenja, ki jo je treba izpolniti, ali kaj podobnega.

Všeč mi je ideja o steklenici duha…

Jeannie Marie iz Baltimora, MD, 25. marca 2011:

Verjetno bi lahko šel s črnim dizajnom okoli gležnja. Res so mi všeč pisane tetovaže. Hmmm. Še vedno si želim nekega dne narediti tetovažo steklenice duha. Poskrbel bom, da ni roza. 🙂

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 25. marca 2011:

Hvala za komentar, Jeannie – zakaj ne'ali raje poskusite s črnim bršljanom? Zanima me, kaj je v roza in zelenih barvilih'se ne strinjaš s svojo kožo? Morda je bolje, da tega ne veš?

Jeannie Marie iz Baltimora, MD, 25. marca 2011:

Imam dve tetovaži in ugotovil sem, da rožnato in zeleno črnilo nista dobra prijatelja za mojo kožo. S črno, belo ali rumeno nisem imel težav, a zaradi svetlejših stvari sem se počutil, kot da bi gorel. To je bil res pomemben podatek, ki sem se ga moral naučiti, saj sem naslednjič želel dobiti bršljan po celem gležnju. Vse tako zeleno? ne!

Vesel sem, da si naredil tetovažo. Tetovaže so super in vsak, ki si jih želi, bi jih moral dobiti.

Angie Jardine (avtor) iz Cornwalla, dežele večno mladostnega uma … 25. marca 2011:

Hvala za to Amando … to'je samo primer osebne svobode, jaz'poza, in to'nekaj, kar odločno branim! Precej krepko v teh dneh, žal 🙂

Amanda Severn iz Združenega kraljestva 25. marca 2011:

jaz'Nikoli nisem bil v skušnjavi, niti za majhen trenutek, a dobro zate, ker si imel pogum.

About the author