Kako očistiti in obdelati svojo novo tetovažo

Kot komentator in pisatelj tetovaž se opiram na svoje osebne izkušnje in čas dela v tetovažnem studiu.

Ženska, barvna tetovaža s stranskimi rebri.

Ženska, barvna tetovaža s stranskimi rebri.

Prvak Grubb

Kako skrbeti za svojo novo tetovažo

Tetovaže so draga oblika ljubezni. Z lahkoto lahko zapravite majhno bogastvo, kar ste najverjetneje tudi storili. Zakaj torej ne bi dali svoji tetovaži najboljši možni začetek?

Pri negi tetovaže gre za čiščenje tetovaže in odstranjevanje kontaminantov, ki bi lahko povzročili okužbo. Malo ali nič nege lahko povzroči, da bo vaša koža suha in potencialno dovzetna za okužbe. Paziti morate takoj, ko zapustite studio.

V prvih dveh urah bo vaše telo izločalo plazmo in odvečno črnilo. Ta plazma, stranski produkt krvi, prispeva k razvoju krast. Izpirati ga je treba z antibakterijskim sredstvom.

Pravilno skrbeti za tetovažo ni'To je dolgotrajen ali zapleten proces, vendar je nujen. Vse kar potrebujete je le malo znanja o tem, kako'končano, nekaj protibakterijskega umivanja in nekaj kreme ali losjona.

Za popolna navodila za nego tetovaže preberite dalje!

Nega v prvih urah po tetoviranju

Ko tatoo umetnik konča, bodo s pomirjujočo, hladno tekočino (običajno sterilizirano vodo) sprali vsa dodatna črnila in kri. Potem pa oni'si obilno nanesite kremo za nego in jo zavijte v oprijemljivo folijo ali gazo (znano tudi kot muslinsko krpo), da jo zaščitite med potovanjem domov.

 1. Ko ste doma v čistem okolju, v dveh urah odstranite prevleko, v katero so zavili vašo tetovažo, in jo operite s toplo tekočo vodo.
 2. S samo dlanjo v skledi eno minuto operite celotno površino s peno. Dlan držite v sklepi in z roko nežno premaknite tetovažo.
 3. Don'v kateri koli fazi ne vlecite ali vlecite za kožo. Vlečenje in vlečenje lahko povzroči razpokanje kože ali kraste in morda krvavitev. Morebitne razpoke v celjeni rani so lahko boleče in možnost okužbe je velika.

Uporabljajte samo posebne kreme za nego tetovaže

Na trgu je veliko izdelkov, zasnovanih posebej za nego po tetoviranju. Zelo znan izdelek, antiseptična krema Bepanthen, ni eden izmed njih.

Bepanthen ni priporočljiv za nego po tetoviranju. Namenjen je zdravljenju pleničnih izpuščajev pri dojenčku's dna. Nepravilna uporaba lahko povzroči, da bo vaša tetovaža razvila marmoriran učinek.

Če se po branju zgoraj navedenega še vedno odločite za uporabo zdravila Bepanthen, se prepričajte, da ga nanesete zelo zmerno in ga temeljito vtrete v kožo.

Nasvet: Na tetovažo vzemite s seboj svoj losjon za nego. Tako bo vaša tetovaža izpostavljena samo eni blagovni znamki.

Katere izdelke imate'll Potreba po novi tetovaži

ProductFunctionKolikokrat na danTrajanje

Antibakterijsko umivanje/milo

Čista tetovaža

3-5 krat na dan

3 – 5 dni

Balzam ali mazilo po negi

Zdravilna in vlažilna tetovaža

3-5 krat na dan

5-7 dni

Losjon za tetovaže

Zdravilna in vlažilna tetovaža

2 -krat na dan

En teden naprej.

Moje glavno priporočilo je Komplet škatlic za tetovažo AfterShock After Care. Ta vrhunski paket bo zadovoljil vse vaše potrebe po tetoviranju skozi celo življenje. Vsekakor vredno vlaganja v pomoč pri zdravljenju tetovaže in ohranjanju njene svežine in svetlega videza.

Nega tetovaže v prvih treh dneh:

 1. Poskrbite, da bodo vaše roke čiste.
 2. Močno pretresite steklenico čistilne pene in jo razpršite v dlan. Če ne't čistilne pene, milo z malo ali brez parfuma je druga možnost.
 3. Na novo tetovažo nanesite peno ali milo, z roko nežno sperite vso plazmo, odvečno črnilo in milo. Opomba: Ne uporabljajte umivalnika ali česar koli abrazivnega, saj vam bo raztrgalo novo tetovažo. Vaša roka je popolnoma oblikovana za delo.
 4. Nežno posušite tetovažo s svežo, čisto brisačo z minimalno dlako. Puhaste brisače lahko odvržejo drobne koščke bombaža, ki lahko ostanejo neopaženi pri tetovaži, kar lahko povzroči okužbo.
 5. Pustite, da se vaša tetovaža popolnoma posuši na zraku v čistem okolju. To bi moralo trajati od 45 minut do ene ure.
 6. Zmerno nanesite kremo ali balzam za nego po celotni tetovaži. Losjon nežno vtrite v kožo. Ne nanašajte ga na kraste ali območja, ki so znotraj tetovaže zelo vlažna. Obrišite dodatno kremo.
 7. Ponovite umivanje in nanašanje kreme po negi približno dva do trikrat na dan, prvih tri do pet dni.

Ali so kraste normalne?

Tudi vaša nova tetovaža lahko začne razvijati kraste. To se bo začelo dogajati okoli pet do sedem dni.

Tetovaža naj bi se luščila in luščila, medtem ko odstrani zgornjo plast kože. Velike, večplastne kraste niso normalne in zahtevajo posebno nego. Kraste, ne glede na njihovo velikost, se morajo posušiti, dvigniti in naravno odrušiti vašo tetovažo. Prezgodnje odstranjevanje krast (odstranjevanje) lahko poškoduje tetovažo, zato jih nikoli ne poberite ali opraskajte.

V kraste nikoli ne bi smeli vtreti losjona. Kraste lahko operete, vendar se morajo posušiti na zraku.

Nega tetovaže 5+ dni po tetoviranju:

 • Počasi zmanjšajte umivanje tetovaže okoli četrtega do petega dne. Umivati ​​ga morate le, ko se tuširate.
 • Še naprej nanašajte kremo ali balzam in ga temeljito vtrite.
 • Ni nenavadno, da se pri zdravilni tetovaži pojavi rahlo luščenje in luščenje zgornje plasti kože. Na to zdravilno kožo je dobro nanesti kremo za nego po tetovaži.

Opomba: Takoj prekinite uporabo kreme, balzama, pene in losjonov, ki povzročajo draženje, povzročajo izpuščaj, pretirano nelagodje ali vročino. Če sumite na okužbo, pojdite neposredno k zdravniku. Predpisali bodo antibiotik ali steroid za odpravo okužbe in pomoč pri zdravljenju tetovaže.

Nega tetovaže po prvem tednu zdravljenja

 • Po približno enem tednu spremenite svojo kremo v losjon. Losjoni so na splošno lažji kot balzam ali krema. Vedno izberite tudi losjon, ki vsebuje zaščito pred soncem. Sonce poškoduje tetovažo hitreje kot karkoli drugega. Če ne, lahko čutite tudi sonce, ki žge skozi tetovažo'ne nosite učinkovitega losjona za zaščito pred soncem.
 • Tatoo, potem ko se popolnoma zaceli, potrebuje le en nanos losjona na dan. Tako naj bo sveža in navlažena ter zaščitena pred soncem's škodljivimi žarki.
 • Po nekaj tednih lahko prenehate izvajati vse rutinske oskrbe. Vaša tetovaža bo imela koristi od redne uporabe vlažilne kreme za telo in zaščite pred kremo za sončenje. Na tej stopnji lahko uporabite katero koli vlažilno kremo, saj vaša tetovaža ne sme biti občutljiva na parfume ali druge kemikalije. Poskusite izbrati vlažilno kremo, ki vsebuje kremo za sončenje, saj je sonce glavni dejavnik prehitrega staranja tetovaž.

Nasveti za zdravljenje in ohranjanje tetovaže

 1. Ne praskajte.
 2. Ne uporabljajte in ne nosite abrazivnih materialov.
 3. Ne uporabljajte preveč krem ​​za tetoviranje.
 4. Če se na vaši tetovaži začnejo pojavljati debele kraste, jih nežno umijte z milom in toplo vodo.
 5. Za umivanje uporabljajte samo roke.
 6. Krast ne odtrgajte. Naj se naravno dvignejo in se sesujejo.

Koža vsakogar je drugačna. Kako se zdravijo, je edinstveno zanje.

Kako bo izgledala vaša tetovaža, je edinstveno za vas.

Ne pozabite, da vaša tetovaža nikoli ne bo videti tako sijoča ​​in hrustljava, kot je bila, ko je bila sveže natisnjena v tattoo studiu. Z ustrezno in stalno nego, zlasti zaščito pred soncem, bo vaša tetovaža vedno videti najbolje!

 • Top 3 najboljše ocene losjonov za nego po tetovaži

  Ocene najboljših 3, najboljših losjonov za nego tetovaže, ki so na voljo za pomoč pri zdravljenju vaše nove tetovaže.

 • Je moja nova tetovaža okužena? Kaj naj storim glede tega?

  Vaša nova tetovaža ne'se ne počutim prav, zaskrbljen sem, da imate okužbo. Spoznajte simptome okužene tetovaže in navodila, kako se z njo spopasti.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Johnny 29. novembra 2019:

V preteklosti sem vedno uporabljal Bepanthen in moje tetovaže so se odlično zacelile. Vendar sem imel v zadnjih dveh mesecih dve tetovaži in mi rekel, naj ne uporabljam zdravila Bepanthen, vendar sem imel težave z njihovim celjenjem.

Chris dne 27. februarja 2018:

Ali lahko uporabite b5 pantenol za tetoviranje?

Dee 28. oktobra 2017:

Živjo moje vprašanje je. Pred tremi tedni sem si naredil novo tetovažo s pol rokavi in ​​zdi se, da se mi vsa luskasta koža zdaj odlepi, vendar sem opazil, da sem'na tetovaži imam ogromno mozoljev, ki so tako dražilni, da jih želim samo opraskati. Čudno, ker te reakcije nisem dobil s celim hrbtom, ko je bila natisnjena pred nekaj leti. Katero kremo je najbolje uporabiti na tej stopnji? Trenutno uporabljam kremo iz kakavovega masla Palmers, ki je brez dišav in vsebuje tudi vitamin e. Prosim, pomagajte mi s kakšnim nasvetom

87 funtov 16. avgusta 2017:

Bepanthen sem uporabljala pri vseh svojih tetovažah, saj je to moj tatoolog priporočil in so se vedno odlično zacelile. Edini razlog, zakaj sem iskal, kaj naj uporabim, je, ker sem mislil, da imam doma dovolj, vendar nisem't in moja lokalna trgovina sta do jutra zaprta, zato sem želela videti, kaj bi lahko uporabila za nocoj, preden zjutraj kupim več zdravila Bepanthen.

Anon dne 24. septembra 2015:

Kaj "strokovno znanje" imate za to, da ne priporočate bepanthen? Večina strani, razen vaše, dejansko priporoča njegovo uporabo.

Joshua 13. junija 2015:

Pred kratkim sem si naredila tetovažo … uporabljam kremo Bepanthen … moja koža ni't raztrga kot prejšnje tetovaže in me srbi, ko nanesem kremo … mi lahko pomagate

Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malce odlomljeno dno AUS) 26. oktobra 2012:

Hej, to kombinacijo sem uporabil s svojo tetovažo. Potem ko je nekaj različnih izdelkov povzročilo draženje, je "Naravna" Protat je super. IN NI LANOLINA

jonhope 26. oktobra 2012:

Sliši se kot fantastičen izdelek – če dejansko počne, kar piše na pločevinki

About the author