Kako skrbeti za tetovažo

Imam veliko izkušenj pri negi svojih tetovaž – najprej jih pozdravim, nato pa, da bodo videti dobro.

Nasveti za nego tetovaže, da nove tetovaže ne bodo videti stare.

Nasveti za nego tetovaže, da nove tetovaže ne bodo videti stare.

Brock DuPont prek programa Unsplash; Canva

Tattoo Care za življenje

Ti si naredil! Imaš tetovažo! Naredili ste črni preskok in si na koži za vedno naredili nekaj čudovitega, da svetu pokažete, kako super ste okusni. Kako pa skrbite za tetovažo? Kako zagotovite, da tiste ure bolečine v tetovažnem salonu niso bile zaman?

Verjemite ali ne, tetovaže zahtevajo stalno nego in vzdrževanje … ne ton, ampak nekaj. Pomislite na svojo tetovažo kot na življenjsko naložbo. To'je zdaj del vašega telesa, zato morate, če želite, da črnilo preseže razdaljo, vložiti nekaj časa in energije, da bo videti sijoče in novo.

Ampak ne bojte se, če sledite tem preprostim nasvetom spodaj, bo vaša tetovaža ostala v vrhunski obliki še leta.

To je sveža tetovaža: opazite oteklino! Naučite se, kako ohraniti dober videz.

To je sveža tetovaža: opazite oteklino! Naučite se, kako ohraniti dober videz.

Thundermama

Nega tetovaže: prvih 24 ur

Prvih 24 ur je ključnega pomena pri negi tetovaže. Na tej točki je v bistvu odprta rana in jo je treba ustrezno zdraviti. Vsak umetnik, vreden njihove soli, bi vas moral poslati domov z listom za nego, ki vsebuje posebna navodila, kako skrbeti za svojo tetovažo v tem kritičnem času. Če pa iz nekega razloga tega niso storili't ali ste ga izgubili v svoji črnilom povzročeni evforiji, tukaj'je opomnik.

Informacije o novih tetovažah

Kako dolgo naj pustim povoj na tetovaži?

2–4 ure po tetoviranju odstranite povoj, če ste ga oblekli. Običajno je preliv sestavljen iz plastične folije ali gaze in nekaj traku. Obloga je namenjena absorpciji krvi in/ali odvečnega črnila, vendar je ne smete nositi dolgoročno. Vaša tetovaža potrebuje zrak.

Ali se lahko dotaknem svoje nove tetovaže?

Prepričajte se, da se ga ne dotikajo nobena oblačila ali nakit ali kaj drugega, vključno s prsti. Ne dotikajte se tetovaže, medtem ko se zdravi! To'je rana in vanj ne želite vnesti bakterij ter tvegati okužbo.

Kakšen je občutek nove tetovaže??

Bolečina: Ko se tatoo-evforija dvigne, se lahko območje počuti kot zdrobljeno meso ali sto čebeljih pikov. Ibuprofen lahko umakne prednost, vendar ne v celoti.

Toplota: Tudi vaša tetovaža lahko odda veliko toplote. Don'Ne skrbite, to je normalno in ni znak okužbe. Takšno toploto lahko oddaja več dni, ko se vaše telo zdravi. V pomoč vam bo ledena obloga, vendar pazite, da na tetovažo ne pride voda.

Opomba: Če vročina in bolečina ne popustijo'ne začnite popuščati po dnevu ali dveh ali se v tem času poveča, pojdite na urgenco, morda imate okužbo.

Ali lahko operem svojo novo tetovažo?

Pretirana izpostavljenost vodi je sovražnik novo tetoviranih. Po drugi strani pa naj bo čist. Pomaknite se navzdol za navodila, kako ga pravilno oprati.

Kakšna bo moja tetovaža takoj po njej'je končano?

Živahna, rdeča in zabuhla mojstrovina, prekrita s sluzom, črnilom in krvjo. Vem, da ni tako lepo, ampak počakajte … kmalu bo vaša tetovaža neverjetna! Ko ga'Kot popolnoma nove, bodo barve vaše tetovaže najsvetlejše. Don'ne pričakujem, da bodo tako ostali. Barva bo do konca zdravljenja nekoliko zbledela, vendar ne bi smela't zbledi tako opazno, da potrebujete popravek. Nekaj ​​oteklin okoli tetoviranega območja je normalno, prav tako nekaj rdečice. Tudi to bi se moralo v nekaj dneh umiriti. Če se ne't in se pojavi rdeča črta, imate okužbo krvi in ​​boste takoj potrebovali zdravniško pomoč.

2–4 ure po tetoviranju odstranite povoj, če ste ga oblekli.

2–4 ure po tetoviranju odstranite povoj, če ste ga oblekli.

klip

Kako umiti čisto novo tetovažo

Obrišite odvečno črnilo, kri in sluz ter začnite proces celjenja. Kot sem že omenil, bo vaša tetovaža na začetku zabuhla, rdeča in sluzasta, po umivanju pa bo sluz izginila in ostala vam bo rdeča in zabuhla tetovaža. Odkrito povedano, bo ta koža neverjetno nežna, zato se boste morda morali prisiliti, da si operete novo tetovirano območje. Je pa nujno, zato ne't pobegniti.

 • 4–6 ur po tetoviranju se operite s hipoalergenskim milom brez vonja in čisto, ne puhasto krpo za obraz. (Ne veš'ne želim pustiti ostankov vlaken.)
 • Poskrbite, da voda ni't vroča (naj bo čim bolj hladna) in čim bolj nežna.
 • Po tem prvem umivanju morate načrtovati umivanje tetovaže vsaj dvakrat na dan, dokler se popolnoma ne zaceli.
 • Ne namakajte tetovaže! Tuši so v redu, kopeli, bazeni in masažne kadi pa so veliki.

Ali se lahko tuširam?

Lahko se stuširate, vendar uporaba preveč vroče vode in stati neposredno pod razpršilcem ni dobra ideja, saj je lahko boleča. Izogibajte se neposrednemu tlaku, visoki vročini in don'ne pustite, da se koža namoči pod vodo.

Bo bolelo pranje moje nove tetovaže?

Občutek se lahko giblje od neprijetnega do precej bolečega: stopnja bolečine je odvisna od velikosti tetovaže, kje je, vaše osebne tolerance do bolečine in od tega, kako trd je bil vaš umetnik tetovaže..

Pravzaprav pri prvem pranju zelo uživam. Hladna voda vedno pomirja moje pekoče meso in mi omogoča dober prvi pogled na moje novo črnilo.

Uporabite hipoalergeno milo brez dišav.

Uporabite hipoalergeno milo brez dišav.

morguefile.com

Nanašanje mazila na vašo novo tetovažo

Za tabo'ko ste oprali svojo mojstrovino, boste morali nanesti nekakšno mazilo ali mazilo, da se ne posuši in pospeši zdravljenje.

Kakšno mazilo naj uporabim?

To je nekoliko vroče vprašanje za umetnike tetovaže in zbiratelje. Nekateri prisegajo, da pospešijo proces zdravljenja z mazilom, kot je polsporin, drugi pa se držijo dobrega staromodnega vazelina. Spet drugi vztrajajo, da je olje ali krema z vitaminom E najboljša možnost, nazadnje pa so ljudje odkrili, da bi lahko neprijetne, vlažilne kreme delovale najbolje.

Katera mast je najboljša?

Pri izbiri mazila morate biti brez barve in vonja. Nikoli nisem naredil narobe s polisporinom, tako da'To je moja izbira, vendar je odločitev vaša. Če so vaši umetniki dali priporočilo, upoštevajte njihova navodila za nego.

Kako nanesti mazilo?

 • Prve tri dni je vsakih 6 ur dober urnik za nanašanje mazila. Če pa je tetovaža suha in napeta, ne'ne bojte se pogosteje nanašati mazila.
 • Pazite, da na tetovažo ne nanesete preveč mazila in jo nežno in temeljito vtrite (s čistimi rokami!). Vaša koža bi morala biti videti gladka, vendar ne mokra in obrobljena. Preveč mazila lahko iztisne barvo iz tetovaže, zabriše črte in dejansko upočasni proces celjenja.
 • Pred nanosom mazila si umijte roke.

Ali bo mazilo bolelo?

Ko mazilo vtrite v kožo, se bo počutilo precej boleče in nežno. Pravzaprav je to lahko najbolj boleča faza, vendar se potrudite ali tvegajte še bolj neprijetne izkušnje, ko vaša tetovaža postane suha in razpokana. To'Najhuje je v prvih 24 urah, bolečina naj bi popustila po dnevu ali dveh.

Nasveti za profesionalce:

Vaša tetovaža bo na tem mestu res štrlela, kaj pa z vso to oteklino, živahnim črnilom in sijočo prevleko iz mazila. Bodite previdni, da se stvari ne ujemajo'se ga pa ne drži. Vaša tetovaža, prekrita z mazilom, bo magnet za vlakna in vse druge čudne stvari, zato premislite, preden se naslonite.

Sveža tetovaža s tankim nanosom mazila

Sveža tetovaža s tankim nanosom mazila

Thundermama

Nega tetovaže: 1. teden

V prvem tednu boste morali tetovažo umiti vsaj dvakrat na dan in po potrebi nanesti lahek premaz. Don'ne dovolite, da bi bila vaša tetovaža presuha ali preveč mokra.

Bolečina in luščenje

Prvi teden po tebi've tetoviran je vse o "bolečina in luščenje." Nekaterim ni'ne čutim veliko bolečin, drugi so neprijetni ves teden (zagotovo sem bil s tetovažo komolca). Lokacija res pomembno vpliva na igro bolečine. Če ne'nimaš veliko bolečin'imate srečo, vendar ne pozabite, da nihče ne uide lupini. To's prav: do tretjega dne bi morala vaša koža ponekod začeti luščiti, na drugih pa se luščiti. Pomislite na to kot na mamo vseh sončnih opeklin.

To'srbi: Ali ga lahko opraskam?

Ja, srbelo bo in bo luskalo, ampak ne izbiraj! Vem, da se bo težko upreti, toda pobiranje vam lahko uniči tetovažo. Če bo srbenje preveč, udarite s čisto, hladno krpo. Pomaga lahko tudi zamrzovanje.

Če ti'res ste zaskrbljeni zaradi kraste, preberite Ali je luščenje normalno na moji novi tetovaži?

Kako bo videti?

Bruto. Resno, bo luskasto in krasno in vi'Mislim, da izgleda grozljivo, a počakajte. Kot gosenica v kokonu se bo vaša tetovaža pojavila kot metulj in svetu pokazala, kako neverjetno je v resnici.

Tetovaža v luskavi fazi: Uprite se želji po izbiri!

Tatoo v luskavi fazi: Uprite se želji po izbiri!

črnilo

Stavim, da tega srbeča ni opraskala. Naučite se ohraniti tetovaže sveže in čudovite.

Stavim, da ni't opraskaj tega srbenja. Naučite se ohraniti tetovaže sveže in čudovite.

morguefile.com

Nega tetovaže: naslednjih nekaj tednov (tedni 2-4)

Je še super? No, na tej stopnji igre bi morala biti vaša tetovaža. Zdaj, ko je za vami vsa oteklina, luščenje in luščenje, bi morali imeti čudovito umetnino, ki krasi vašo kožo.

Kako se boste počutili po prvem tednu?

Super, ker imaš končno rockina' tetovaža! Oteklina mora popolnoma izginiti, pa tudi kraste in luščenje. Bolečina je za vami in pred nami so le čudoviti časi razkazovanja vaše hudobne telesne umetnosti.

Don't panika, če je nekaj trajnih krast: nekaterim je potrebno le dlje časa, da se pozdravijo. Paničite, če je območje okoli kraste rdeče in jokano ali če vidite kakršne koli znake okužbe. Vedno je bolje biti varen, kot pa žal za svoje zdravje, zato pojdi k zdravniku.

Kako bo videti?

Fan-freakin-tastic! Vaše barve morajo biti živahne – ne tako živahne kot na dan, ko ste jih dobili – in vaše črte morajo biti jasne. Če opazite kakršne koli pomanjkljivosti, kot so prelomi v črtah ali manjkajoče barvne lise, jih zabeležite in jih pozorno spremljajte. Morda bo potreben popravek.

Kaj pa, če potrebujem popravilo?

Če je tako, vam ga mora vaš tatoo umetnik podariti brezplačno. Tvoja tetovaža je kot njihova vizitka in ne nosijo'ne želijo biti povezani s slabo izdelavo. Imejte v mislih, da so zmagali'Ne morete se dotikati svoje tetovaže vsaj mesec dni, vendar ne'ne čakajte dlje od tega, da jih vidite, ali pa so zmagali'verjetno se ga ne boste dotaknili brezplačno.

Tetovaža, poškodovana od sonca, ki jo je treba popraviti. Ne dovolite, da ste to vi.

Tatoo, poškodovan na soncu, ki bo zahteval dotik. Don'ne dovoli, da si to ti.

morguefile.com

Stalna nega tetovaže: Zdrav razum

Tetovaža je življenjska zaveza, ki zahteva nekaj vzdrževanja in pozornosti. Če ste v prvih tednih preživeli proces celjenja in luščenja, ne bi bilo treba skrbeti za stalno nego. Večina tega je zdrava pamet. Če veste, kako skrbeti za svojo kožo, potem morate vedeti, kako skrbeti za svojo tetovažo. In vendar se razum vedno znova ponavlja, zato gre tukaj:

 1. Izogibajte se soncu: jaz'Ne rečem, da postaneš vampir, ampak sonce in tetovaže ne't mešajte. Izpostavljenost zbledi barve in zabriše črte. Poleg tega, kako bodo ljudje lahko videli vaše čudovito črnilo, če bo'tekmuje s tvojo smešno porjavelostjo?
 2. Vlaži: Tetovaže so vaša koža. Če želite lepo kožo, pijte veliko vode. Dehidrirano = luskasto in posušeno. Hidrirano = sijoče in super.
 3. Zaščitite svojo kožo: Odvisno od lokacije tetovaže'Vedeti moram, kako ga zaščititi pred poškodbami. Ali to pomeni nositi čevlje, ki se ne ujemajo't drgnite ob tetovažo stopal ali odstranite kremo za sončenje, da prekrijete ta pol rokav, se odločite, da zaščitite svojo naložbo. Ko morate izbirati med razkazovanjem črnila ali njegovim potencialnim poškodovanjem, veste, kaj morate storiti.
 4. Pridobite Dotiki: Če imate barvno tetovažo, bo barva čez čas zbledela. Torej ne'Ne bojte se izplačati nekaj dolarjev, da te barve pomladite in vdihnete novo življenje svoji tetovaži. (Če upoštevate prve tri nasvete, popravek morda ne bo potreben.)

Tattoo Awesomeness

Tetovaže so super! In če zanje pravilno skrbite že od prvega dne, bodo imeli čudovito življenje vse življenje. Torej brez izgovorov – če niste'še nisem naredil tetovaže'skrajni čas, da to storite, in s temi zdravilnimi nasveti v roki bi moralo biti gladko. Veselo črnilo!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2013 Catherine Taylor

Komentarji

Angela 11. marca 2016:

Iskal sem pooperativno nego, da se dogaja toliko nasprotujočih si stvari'so mi povedali, naj uporabljam neosporin I.'na številnih spletnih mestih so mi povedali, da ne smem povedati, da je akvafor najboljši, zato sem ga uporabil pri svojem zadnjem in ga začel na novem, potem pa naj mi nekdo pove'ne uporabljajte lubriderma I'tako sem zmeden'smešno sem se tudi počutila s svojim prvim in ugotovila, da mi vazalin losjon ni bil prijeten'rečeno mi je bilo, da si ga nanesem le dvakrat na dan, da ne bi izbruhnilo, a obe tetovaži sta bili pozimi, nikakor pa tega nista naredila dva, zato sem'm tako zmeden POMAGAJTE, PROSIM

Catherine Taylor (avtor) iz Kanade 11. marca 2013:

kidscrafts, najlepša hvala za branje in komentiranje, čeprav tetovaže niso vaša stvar.

Torrelynn vesel, da so vam bili nasveti koristni.

ellesvoice, najlepša hvala za prijavo. Razmišljam, da bi za naslednjo tetovažo preizkusil vlažilno kremo.

Elizabeth Hanks iz Queen Creeka 11. marca 2013:

Odlično središče! Ko sem si tetovirala, sem jo dobila s prijateljem. Uporabil je medicinsko mazilo in na koncu je iz njegove tetovaže sesal veliko pigmentov črnila iz tetovaže. Šest tednov pozneje se je težko odločil. Z mojim sem medicinsko mazilo uporabil le enkrat ali dvakrat, preden sem prešel na svoj običajni losjon za telo, Queen Helene's losjon za kakavovo maslo za telo, obraz in roke. Losjon je zame deloval kot ČAR! To'ni mastno ali umazano, vendar vlažilni učinki trajajo res dolgo in prav dobro se mi je zdelo, da si jih nanesem na vročo, razježeno kožo! Poleg posnetega umetniškega dela na enem očesu je moja tetovaža dve leti kasneje še vedno videti briljantno!

torrelynn 9. marca 2013:

Živjo Thundermama,

mislim, da je za tetovažo nujno skrbeti

če ne't potem bi lahko vaša tetovaža pokvarila vas ali vas

lahko pride do okužbe. hvala za vozlišče.

Glasovali in delili.

otroška obrt iz Ottawe, Kanada, 8. marca 2013:

Popolnoma lahko cenim umetnost … ne pa tudi bolečine! Nekateri modeli so čudoviti in lepi! Ampak bom tetoviran.

Zelo zanimivo vozlišče! Hvala za vse te podatke!

About the author