Kako tetovirati: risbe za ambiciozne umetnike tetovaže

Le Tigre je že 10 let spletni pisatelj. Njihovi članki se pogosto osredotočajo na tetovaže in tetovatorje.

Ženska s pisano tetovažo piškotov.

Ženska s pisano tetovažo piškotov.

prek Flickra, CCA 2.0

Začnite razmišljati kot umetnik tetovaže

Mnogi ljudje mislijo, da se tetoviranje ne razlikuje od risanja na koži, ampak to'ni res. Obstaja nekaj pomembnih prekrivajočih se veščin, vendar biti umetnik tetovaže ni isto kot biti umetnik skic.

Dober tetovator razvija močno oko za obliko, barvo in linijo. Dal vam bom nekaj vaj, ki vam bodo pomagale ne glede na vrsto umetnosti, ki jo želite početi. V tem članku vi'bom našel informacije o…

 1. Kako izboljšati svoje linijsko delo.
 2. Kako se navaditi na risanje po telesu.
 3. Spoznajte črnilo in barvo ter razumejte, kako deluje s kožo.
 4. Za razširitev znanja uporabite knjige in druge reference.
 5. Kako vaditi tetoviranje.
 6. Navodila za oblikovanje lastnih tetovaž.
 7. Informacije o iskanju vajeništva za tetoviranje.

Risanje nizov čistih linij različnih debelin je dobra praksa tetoviranja.

Risanje nizov čistih linij različnih debelin je dobra praksa tetoviranja.

prek Wikimedia Commons, Licenca GNU za brezplačno dokumentacijo

1. Izboljšajte svoje razumevanje linije

Don'Najprej nič ne zasenči, osredotoči se le na oblikovanje močnih linij. Vsak dan rišite s svinčnikom. Čim bolj natančno narišite stvari okoli sebe. Tetovaže so zelo definirane s črto, zato se navadite razmišljati o stvareh, ki jih narišete, kot da so sestavljene iz zbirke črt. Prisilite se, da iz oblačil narišete vse bolj zapletene stvari, na primer vzorec opeke na stavbi, ozadje ali modele. Te risbe hranite v mapi.

Kako vaditi svojo linijo za tetoviranje

 1. Ko imate 10–12 dokončanih risb s svinčnikom, vzemite svinčnik s srednjo konico.
 2. Na stekleno mizo ali okno položite čist list papirja na risbo in narišite vse črte. Trudite se, da bi bile vaše črte čim bolj čiste (ne nihajoče).
 3. Primerjajte svojo prvotno risbo s svinčnikom z različico s črnilom. Opazili boste, da mnoge zapletene podrobnosti krvavijo skupaj.
 4. Ponovite postopek s svinčnikom in črnilom. Sčasoma boste ugotovili, da se bo vaša izbira črt, črnila in sposobnost risanja v čudnih položajih izboljšala.

2. Navadite se oblikovati

Enkrat ti'Če ste obvladali črte, pojdite na vizualizacijo, kako se te črte in oblike spreminjajo, ko jih nanesete na površino, ki ni't ravno.

Kako vaditi risanje 3D na telesu

 1. Začnite s skodelico za kavo ali drugo ukrivljeno posodo. S svojim peresom s srednjimi konicami narišite svoje risbe neposredno na površino skodelice. Vadite, dokler vaše črte niso tako dobre na ukrivljeni površini kot na ravnem papirju.
 2. Ko se boste pri tem počutili prijetno, si priskrbite širok maskirni trak in zalepite del telesa, tako da vsak trak postavite tik ob drugega traku ali ga rahlo prekrivate, da oblikujete široko območje za vadbo. Nato s črnilom položite črte s srednje konico.
 3. Opazujte, kako slika izgleda iz različnih zornih kotov in kako del telesa spreminja videz slike.
 4. Nadaljujte s to prakso in opazovanjem številnih različnih delov telesa – vaših in prijateljev'.

3. Poberi nekaj označevalcev

Vzemite osnovni komplet markerjev Prismacolor ali Copic. To je nekaj lepih označevalcev kakovosti, s katerimi lahko vadite več barvnih kombinacij in ločitev. Vadite, dokler ne naredite zapletenega vzorca ali slike na skodelici za kavo s čistimi črtami.

4. Udobno uživajte v barvah

Dober občutek za barvo pri tetoviranju bo velik plus. Ne samo, da morate razumeti, kako bo barva videti, ko se meša z mesnimi toni, morate biti tudi dobri pri izbiri in ločevanju barv.

Kako vaditi veščine barvanja tetovaž

Najboljši način, da se navadite razmišljati o ločitvi barv, je narediti nekaj kolažev.

 1. Vzemite barvni papir in narišite obliko.
 2. Zdaj ustvarite sence za to obliko tako, da na njej narišete različne barve. Opazujte, kako vsaka plast spreminja plasti pod seboj. Predlagam, da začnete s svetlimi barvami in dodate temnejše barve. Temne barve lahko prekrijejo luči, vendar se znebiti temne barve ne'ne deluje zelo dobro.
 3. Ko dobro razumete, kako barve vplivajo, poskusite izboljšati svoje delo, tako da te oblike in sence ločite z najmanjšim prekrivanjem..

5. Oglejte si nekaj knjig o tetovažah

Pridobite nekaj knjig, ki vsebujejo veliko slik tetovaž in bliskavice. Poglejte in poglejte, katere barvne kombinacije uporabljajo drugi umetniki. Uporabite svoje spretnosti pri črnjenju, da ponovite zasnove, ki jih vidite.

Ko brskate po stotinah primerov, boste videli, da imajo res neverjetne tetovaže odlično linijsko delo. To bo vaša najpomembnejša veščina.

6. Oblikujte si tetovažo

Ne bi smel'ne dajati stvari drugim ljudem'telesa, dokler nimate izkušenj pri ustvarjanju dizajna in njegovem platnu. Večina tetovatorjev začne z vadbenim strojem na sadju ali lažni koži, nato na sebi, nato na drugih ljudeh. Za več informacij o tem, kako in kje vaditi, preberite članek Tako želite začeti kariero v tetoviranju: tukaj's Kako.

7. Poišči nekoga, s katerim bi se učil

V zameno za praktične izkušnje in informacije ste kot vajenec pomočnik, zato se boste najprej seznanili z vsemi stvarmi, ki jih trgovina počne, preden se lotite dela na ljudeh. To so pomembne veščine, saj boste verjetno porabili več časa za čiščenje in namestitev kot za črnilo. Začnite s prostovoljnim delom pri umetniku, ki mu želite pokazati, da ste predani in želite delati zanj.

Poslušajte in se učite. Poglejte bliskavico na steni in pomislite, kako jo lahko naredite edinstveno. Predvsem pa bodite prijazni – tetoviranje vključuje veliko časa v stiku z ljudmi.

Za več informacij preberite Tattoo Vajeništvo: Kako ga pridobiti in zakaj ga potrebujete.

Vso srečo!

Komentarji

sagsr Tattoo 6. decembra 2018:

Živjo

Bratec

Kaise

Bhai

Joe 12. decembra 2012:

Hvala za informacije, ki ste mi jih zelo pomagali

Jamie 17. marca 2010:

Kaj menite o tetovažnih šolah, ki jih imajo tam.

Adam 25. aprila 2008:

Obožujem markerje Copic, so najboljši, kar sem jih kdaj uporabil. Odlično središče!

About the author