Kako ustaviti tetovažne bolečine: Krema za omrtvičenje in dr

Kot komentator in pisatelj tetovaž se opiram na svoje osebne izkušnje in čas dela v tetovažnem studiu.

Ali kreme za omrtvičenje tetovaž delujejo in če da, kako?

Ali kreme za omrtvičenje tetovaž delujejo in če da, kako?

José Pinto prek programa Unsplash; CAnva

Čeprav tetovaže doživljajo oživitev priljubljenosti, je resnica, da prekleto dobro bolijo! Vsakdo, ki to trdi "ni'čutiti ničesar" ali "zaspal na mizi" govori svinjske pite. Tetovaže bodo v različnih stopnjah bolele glede na nekatere dejavnike, kot so postavitev, vrsta tetovaže in slog (t.j. obris v primerjavi z barvo).

Ena od možnosti za lajšanje nekaterih bolečin je uporaba odrevenele kreme. Zelo znana in učinkovita blagovna znamka je Dr. Numb, čeprav so na voljo še drugi izdelki.

Krema za omrtvičenje je na voljo v dveh oblikah: krema (za nanos pred tetovažo) in tekoča (v obliki gela ali razpršila, po tem, ko je koža poškodovana). Dr. Numb je za, preden začnete z dejanskim tetoviranjem in je koža še vedno nedotaknjena, medtem ko geli ali razpršila zahtevajo, da je koža odprta (sveže tetovirana), da prodre v povrhnjico.

Včasih je lahko malo odrevenele kreme razlika med dokončanjem tetovaže in tem, da se morate znova vrniti na drugo ali tretjo sejo. Če veste, da bo vaša tetovaža nameščena na posebej občutljivo območje, kot je komolec, lahko kremo za omrtvičenje uporabite samo za to posebej občutljivo območje. Karkoli že delate, morate vedno uporabljati pametno kremo, saj lahko posledice nastanejo zaradi nepravilne uporabe.

Kako uporabljati kremo za omrtvičenje in dr

Ker dr. Numb in druge aktualne omrtvičljive kreme dolgočasne živčne končiče, to'Pomembno je, da izdelek uporabljate pravilno, da zagotovite, da vam bo otrpel kožo in se izognili dolgoročnim učinkom.

Kako pred tetovažo nanesti odmrlo kremo

  1. Umijte si kožo'tetovirali boste z milom in vodo ter pustili, da se posuši.
  2. Če nosite sterilne rokavice, z dobro količino v roki vtrite kremo za omrtvičenje na območje, ki ga'delati in na kožo nanesti obilno plast. Povsod mora biti debel približno 1 mm.
  3. Kremo pokrijemo s prozorno folijo, oprijemljivo folijo ali sterilnim materialom, podobnim gazi. To morate pokriti od 45 minut do 1 ure, preden začnete tetovirati. POMEMBNO: Odmrle kreme ne puščajte dlje kot eno uro.
  4. Tatoo umetnik (nosi rokavice ali oni'končal bom z odrevenelimi rokami) bo pred nanosom šablone obrisal omrtvičeno kremo z vlažno krpo.

Dr. Numb in različne druge izdelke za omrtvičenje je treba uporabiti, preden tatoo umetnik zlomi kožo z iglo na stroju. Obstajajo še drugi izdelki, ki so posebej zasnovani za uporabo med postopkom tetoviranja.

Kakšen je občutek po uporabi pomirjujoče kreme?

  • Ko je krema za omrtvičenje aktivna in tetovator začne tetovirati, bi morali prvih 45 minut do ene ure čutiti minimalno bolečino.
  • Učinek odrevenelosti se v naslednjih urah ali dveh postopoma zmanjšuje.
  • Pametno razmislite, kje uporabljate kremo in kje bo najučinkovitejša, še posebej, če imate večji dizajn. Na primer, če imate delo na komolcih, pod rokami ali na kolenih, je to morda najboljše mesto za začetek tetoviranja, da bi doživeli največji učinek omrtvičenega sredstva..

Vrat je znano boleče mesto za tetovažo.

Vrat je znano boleče mesto za tetovažo.

Janko Ferlič preko Unsplash

Pogosta vprašanja o kremi za omrtvičenje

Kako dolgo deluje krema za omrtvičenje?

Ko boste pravilno nanesli omrtvičevalno kremo, boste prvih 45 minut do ene ure verjetno občutili malo bolečin. Po tem boste iglo postopoma začeli čutiti, ko deluje na kožo. Opozoriti vas je treba, da nekateri pravijo, da je občutek vrnitve občutkov bolj intenziven, kot če ne bi'sploh nisem uporabljala omrtvičujoče kreme.

Ali bo moja koža dlje časa ostala otrpela, če pustim kremo dlje časa?

Puščanje kreme dlje časa nima učinka in ne bo povečalo občutka odrevenelosti. Pravzaprav ima lahko prav nasprotni učinek in povzroči, da živci dobijo vse "dvignjen" (po besedah ​​mojega tetovatorja), zaradi česar se tetoviranje nadaljuje. Če pustite, da krema ostane predolgo, lahko negativno vpliva tudi na vaše celjenje, saj bo odrevenelo območje bolj občutljivo in bi lahko vplivalo na pretok krvi v to območje.

Kaj mora moj tetovator vedeti o kremi I'uporabljam?

Umetniku morate povedati, da nameravate uporabiti kremo za omrtvičenje in mu sporočiti ime izdelka. Morda imajo svoj izdelek, ki ga raje uporabljajo (po ceni). Če se to zgodi, bi verjetno morali uporabiti ta izdelek, saj bo umetnik bolj seznanjen s tem, kako deluje in kaj lahko pričakuje. Posledično imate več možnosti za super tetovažo.

Kaj pa, če moj umetnik reče "ne" za omrtvičeno kremo?

Umetnik vas lahko tudi zavrne, če uporabite kremo za omrtvičenje. To je razlog, zakaj'Pomembno je, da vedo, kakšen je vaš načrt in katero blagovno znamko nameravate uporabiti. To je pomembno, ker če je na vodni osnovi, ne bi smelo'ne bodi spolzko zanje, ko oblikujejo tvoj dizajn. Morda bodo bolj nagnjeni k temu, da vam dovolijo uporabo kreme.

Ali moram ob uporabi kreme nositi rokavice?

Da. Ne pozabite, da morate pri nanašanju ali dotikanju krem, ki se odrežejo, vedno nositi rokavice, saj vam bodo onemogli prste. Prepričajte se, da vaš umetnik nosi tudi rokavice, ker umetnik za tetoviranje z odrevenelimi prsti NI DOBRO!

Ali je razlika, če je krema na vodni ali glicerinski osnovi?

To'Pomembno je, da uporabljate kremo na osnovi vode na osnovi glicerina, da vaša koža zmaga'ne sme biti spolzka, medtem ko si jo umetnik tetovira. Splošno znana krema, imenovana Emla, ni idealna za tetoviranje, saj temelji na glicerinu in bo kožo naredila spolzko.

Kaj je v aktualni kremi za omrtvičenje, zaradi katere ste otrpljeni?

Dr. Numb in druge odrevenele kreme so splošno znane kot topikalne anestetične kreme. Pogosto so jih uporabljali v zdravniških in zobozdravstvenih ordinacijah za lajšanje bolečin pri injekcijah in manjših posegih.

Lidokain: Glavna sestavina krem ​​Dr. Numb in najbolj omrtvičljivih je lidokain; 5% je najvišji odstotek, ki so ga odobrile zdravstvene oblasti.

Prilokain: Druga pogosta sestavina je prilokain, pojavlja se pri 6-8%.

Katera krema za omrtvičenje je najboljša?

Všeč mi je dr. Numb, vendar bo verjetno delovala katera koli krema s primerljivimi količinami lidokaina in/ali prilokaina. Pomembno je, da uporabite kremo za omrtvičenje na vodni osnovi (kot pri kremi na osnovi glicerina), saj ni spolzka. Nekateri izvajalci vam morda zaradi tega ne dovolijo uporabe omrtvičljive kreme, zato se najprej pogovorite z njimi.

Ena splošno znana blagovna znamka krema za omrtvičenje Emla ni idealna za tetoviranje, saj temelji na glicerinu in naredi kožo preveč spolzko.

Za več informacij o tetoviranju

  • Izvedite, katera mesta najbolj (in najmanj) bolijo in nasvete za zmanjšanje bolečin pri tetoviranju.
  • Vedite, kaj morate narediti pred tetoviranjem, vključno s tem, kaj jesti, obleči in prinesti na sejo.
  • Odkrijte, koliko časa bo trajalo, da si naredite tetovažo, in seznam stvari, ki bodo vplivale na dolžino vaše seje.

Črno -bela tetovaža

Črno -bela tetovaža

Simone Pfaff

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ne nadomešča diagnoze, napovedi, zdravljenja, nasvetov na recept in/ali prehrane s strani pooblaščenega zdravstvenega delavca. Zdravila, dodatki in naravna zdravila imajo lahko nevarne stranske učinke. Če ste noseči ali dojite, se posamično posvetujte s kvalificiranim ponudnikom. Takoj poiščite pomoč, če imate nujno medicinsko pomoč.

© 2013 Anne

Komentarji

TeTe 11. marca 2020:

Pravkar sem si naredil tetovažo, ki sem jo moral ustaviti zaradi bolečine in nisem imel omrtvičitvene kreme, ali lahko na svežo tetovažo nanesem kremo za omrtvičenje, da bo lahko dokončal

Jean 17. junija 2019:

Koliko pravzaprav boli krema za omrtvičenje in katera mesta za tetoviranje krema za omrtvičenje

Kloe 28. januarja 2019:

Pozdravljeni, jutri sem rezerviran za tetovažo

Toda imel sem fobijo z iglami. Prinesel sem si kremo za omrtvičenje Elme. Koliko bolečine bom čutila?

Maček 14. februarja 2018:

Zdravo. Hvala za članek. Samo vprašanje … Rečeno mi je bilo, naj preučim zdravila proti bolečinam (tablete) in spraševal sem se, ali bi to bila pametna ideja, če uporabljam gel?

Želim si narediti tetovažo z barvo šiva (lilo in šiv) na nogi

Mandy. 8. maja 2016:

Pozabili ste morda na najpomembnejši dejavnik, odpornost proti bolečinam. Na primer, prvo tetovažo je bilo enostavno narediti, čeprav me je bilo strah. Moja druga, ki je trajala enako dolgo, je bila zame veliko bolj boleča in težja za sedenje. Edina razlika med obema tetovažama je, da je moja kronična bolečina občutno znižala toleranco do moje bolečine, ko sem dobila drugo. Res je, da je umestitev velika spremenljivost, vendar bo tetovaža na glavi bolj prizadela nekoga z nizko toleranco bolečine kot nekoga, ki ima večjo toleranco. Pred načrtovanjem tetovaže se seznanite s svojo toleranco bolečin.

susan hearn 18. marca 2016:

DA, vsekakor je pomembno. Obris sem naredil brez kreme in ga moral ustaviti, potem ko je naredil oris, nisem mogel prenesti bolečine, prestrašen sem bil, da bi se vrnil, a tetovaža je izgledala in je bila nedokončana, zato sem si nanesla odrevenelo kremo in razlika je bila neverjetno. ne bi me bilo strah, če bi uporabila še eno kremo. deffo kupi 🙂

Halis 5. oktobra 2015:

Če imate veliko tetovažo, lahko nekoga doma prosite, naj nanese kremo na del telesa 2 uri pred začetkom tetovaže, nato pa, ko jo odstranite, odvisno od tega, kako dolgo traja tetoviranje. uporabite 2 uri pred naslednjo sejo na drugem delu. Pravzaprav imam zelo, zelo nizko toleranco do bolečine, zato lahko'tega ne storim brez omrtvičenja območja in uporabljam injekcije lidokaina, ker katera koli druga krema ne bo vplivala na mojo kožo, vendar morate biti pri tem zelo previdni, ker je v krvi zelo strupena, moja sestra je medicinska sestra in je'Vedno je tam za injiciranje, naredi majhen odmerek v 3-4 cm koži (samo koža, ne mišice, uporablja kratke igle, kot pri injekcijah insulina) in nato še naprej injicira, da pokrije celotno ali polovico celotno območje. Popolnoma omrtviči kožo in traja približno 2 do 3 ure'za uveljavitev ni treba čakati več kot 10 minut. Med tetovažo jem, berem, se šalim in bi dejansko lahko spal, bolečina je 100% izginila.

Sunayani Mukherjee iz Kolkata, Indija, 9. aprila 2015:

Kmalu se bom tetoviral. Vendar bo le majhen. Ali naj še vedno uporabljam kremo za omrtvičenje?

About the author