Kopiranje tetovaže: kaj je velik posel?

Sem profesionalni pisatelj vsebin in ambiciozen avtor s strastjo do grozljivih stvari v življenju. Ostanite in preberite več od mene…

kopiranje tetovaže-kaj je-velika stvar

Mi'vsi poznate rek, ''posnemanje je najvišja oblika laskanja'', ko pa gre za nekaj tako osebnega in individualnega, kot je tetovaža, se s tem občutkom ne bi mogel bolj strinjati.

Na žalost pa, ko priljubljenost body arta raste desetkrat, se povečuje tudi verjetnost kopiranja ali odtrganja tetovaže. In čeprav se zdi, da nekateri razočarani ljudje resnično verjamejo, da je šport z istim črnilom kot njihovi idoli (ali neznanci na internetu) velik kompliment in zanesljiv način pridobivanja njihove pozornosti ali naklonjenosti, drugi preprosto ne vedo, kako nesmiselni in nespoštljivi so. je kopiranje že obstoječe tetovaže.

Čeprav nisem pisatelj tetovaž, lahko kot pisatelj sočustvujem, kako frustrirajoče in obupajoče mora biti oblikovanje, ki je trajalo nešteto ur, da so ga ustvarili, ukradli in uporabili pretežno neizkušeni in leni. ''umetniki'' katerega edini cilj je hitro zaslužiti.

Seveda pa tatoo umetniki niso edini ljudje, na katere vplivajo kopirani modeli. Prvotni naročnik se mora potem ukvarjati tudi z tem, da nima več edinstvenega dela body arta, za ustvarjanje katerega je verjetno sodeloval s prvotnim umetnikom.

tetoviranje-kopiranje-kaj je-velikega posla

Original na levi avtor @kellymcgrathart

Navdih proti kopiranju

Da bi bilo jasno, jaz'ne ciljam na tiste, ki črpajo navdih iz umetnine in jo spremenijo v svojo stvar. Naj vas navdihne nekdo drug'Njegovo delo je povsem običajno, medtem ko je dokončno reproduciranje umetniškega dela in trditev, da je to vaša ideja, povsem drugačna igra z žogo, ki je zmagala'ne boste osvojili nobene točke v skupnosti body art.

Na primer; morda obstajajo nekateri vidiki določenega oblikovanja, ki jih želite nekako vključiti v svoj kos. Tam's tem ni nič narobe – navsezadnje vsi dobivamo svoje ideje od nekod in zelo redko so naše misli kdaj povsem izvirne. Na drugi strani, če je vaše srce pripravljeno na tetoviranje že obstoječega dizajna, potem je prava stvar, da zaprosite dovoljenje prvotnih umetnikov in se prepričate, da so z njimi v redu, preden nadaljujete z načrti..

To ne gre'To velja samo za umetnike tetoviranja, velja za katero koli delo, ki ga vidite na spletu ali brez njega in želite imeti stalno podobo na svojem telesu. Nekateri umetniki in posamezniki bodo počaščeni ob misli, da bodo svoje delo tetovirali na nekoga za vse življenje in se bodo hitro strinjali, vendar se vsi ne bodo počutili enako, zato je pomembno, da preverite pest.

kopiranje tetovaže-kaj je-velika stvar

Original na desni avtor @maddisonmack

Zakaj se ljudje tako jezijo?

Stranke, ki so na nesrečo, da so si tetovaže kopirale in reproducirale, običajno čutijo val različnih čustev – od katerih nobeno ni dobro! Ti lahko vključujejo: bes, razočaranje in celo gnus. In čeprav bi to lahko nekaterim (zlasti tistim, ki trenutno športno kopirate modele) zvenelo kot skrajna reakcija, kot tetovirana oseba nisem mogel'ne predstavljam si, da bi se počutil drugače. Tukaj'zakaj:

Kot stranka ne plačate le izbranemu umetniku za čas med sejo, temveč tudi sami dizajn. Glede na kompleksnost umetnosti in sentimentalno vrednost, ki jo ima, bi lahko ta del deloval več let. Zato je velika žalitev, da bo nekdo ukradel rezultat in ga uporabil. Ne samo to, ampak zdi se kot poseg v zasebnost, če nekdo drug hodi s kožo, ki je popolnoma podobna vaši, vse do barvne palete, umestitve in podrobnosti.

Seveda kopiranje tetovaž vpliva tudi na umetnike, ki več ur svojega časa sestavljajo in oživljajo svoje izvirne zamisli – ali zamisli svoje stranke's. Ukradanje sredstev za preživetje ni zastonjsko ali laskavo, povsem nespoštljivo je.

Kako to preprečiti?

jaz'Tako sem hvaležen, da nisem šel skozi situacijo, da bi mi ukradli katero koli tetovažo (kar vem!) in to'upam, da se mi nikoli ne bo treba ukvarjati.

Z mojega vidika je preprečevanje kraje tetovaž večinoma vsaj v rokah umetnikov tetovaž. Da pojasnim: vsak ugleden in profesionalen umetnik ne bo ustvaril že obstoječega dela ne glede na plačilo. Vendar to'ne pomeni, da stranke nimajo odgovornosti in zmorejo'ne odgovarja za krajo tetovaže.

Na žalost nikoli ne bomo mogli popolnoma ustaviti neinventivnih, da bi odtrgali delo drugih, lahko pa vseeno omejimo hitrost, s katero se pojavlja.

  • Izobraževanje tistih, ki so novi v svetu tetovaž. To vključuje izvajalce in stranke.
  • Modeli vodnih žigov.
  • Kolikor ne bi smel'Če morate biti selektivni pri prikazovanju modelov na družabnih medijih, je to dober način, da preprečite krajo katerega od vaših modelov.

kopiranje tetovaže-kaj je-velika stvar

Original na desni avtor @jonvonglahn

Kako ravnati z njim?

Če se vam kdo približa in prosi za vaš blagoslov, da kopira vašo tetovažo, ne glede na to, ali ste umetnik ali prvotni naročnik, imate to priložnost, da mu močno odsvetujete, kaj bodo storili.

Na žalost pri nekaterih ljudeh to ne gre'Vedno jih prepričajte in vseeno nadaljujejo z oblikovanjem.

Tako je zdaj vaš dizajn tako ali drugače prepisan in ostajate jezni, razočarani in včasih kot da se želite znebiti tetovaže.

  • Ne pozabite, da je vaša tetovaža izvirna, ne glede na vse. Čeprav je ukradeno vaše oblikovanje frustrirajuće, še posebej, če je bilo zelo smiselno in osebno, ga vaša umetnost ni izgubila'Smisel ali lepota zaradi tega.
  • Obrnite se na osebo in ji razložite, kako se počutite, in vprašajte, ali bo spremenila svojo zasnovo (zelo malo verjetno).
  • Ne pozabite, da je vaš original tudi običajno pomeni, da je najboljši. Ko pogledate kopirane modele, je zelo pogost pojav, da so zelo slabe kakovosti.
  • Na koncu ne morete storiti ničesar fizičnega, da bi popravili situacijo, s tem se boste sčasoma morali sprijazniti, vendar vedite, da imate podporo večine tetovažne skupnosti.

Za zaključek je kopiranje tetovaže velika stvar in tisti, ki mislijo drugače, so nespodobni in na srečo v podpori tatujev nimajo veliko podpore.

Upam, da je to dalo malo vpogleda v temo. Če ste vi ali nekomu, ki ga poznate, ukradli dizajn tetovaže, delite svojo zgodbo v spodnjem oddelku za komentarje in se ne pozabite udeležiti ankete..

Vprašanja & Odgovori

Vprašanje: Kakšno škodo povzroči uporaba tetovaže, ki jo najdete na spletu, od osebe, ki je nikoli ne boste srečali?

Odgovor: Verjamem, da sem v svojem blogu v celoti podrobno opisal razloge, zakaj kraje tetovaže ni v redu. Samo zato, ker ena oseba s tem ne vidi težav'ne pomeni, da bi morali vsi drugi živeti z možnostjo, da bodo ukradli modele. Veliko trdega dela je vloženega v ustvarjanje modelov po meri in nekaj, kar ste vlili svoje srce in dušo, je grozno. Ni potrebe po tem. Če vam je oblikovanje tako všeč, vprašajte umetnika, če vam ga dovoli uporabiti, če pa reče ne, je to nekaj, kar je treba spoštovati.

© 2017 BunnyClaws

Komentarji

BunnyClaws (avtor) s Škotske 14. junija 2019:

Živjo Clarence,

Če vas vaša nova tetovaža zaradi tega ne razveseljuje več'je kopiran del – vendar ne'ne želim, da se prikrije – potem pa tam'nekaj stvari bi lahko naredili.

Če želite, se lahko vrnete k izvajalcu in zahtevate nekaj dodatkov/sprememb. Na ta način lahko ohranite občutek tetovaže, ki jo imate, in njene najljubše vidike, ki bi vam lahko pomagali, da se boste bolj počutili, kot da je tetovaža prilagojena vam in ni jasno kopirana od nekoga drugega's oblikovanje.

Če tega ne storite, se lahko poskusite obrniti tudi na izvirnega izvajalca in mu razložiti situacijo – kdo ve, da bi jim lahko podelili blagoslov in bi bili popolnoma v redu s tem.

Karkoli se boste odločili, je odvisno od vas.

Vso srečo 🙂

Clarence 14. junija 2019:

Zdravo! Tako sem se pred približno enim mesecem odločil za drugo tetovažo, moja prva je bila preprosta iz pop kulture, ki sem jo'nekaj časa sem užival, zato sem tam'To ni pravi način, da bi to zamotil, toda drugič, ko sem na koncu nekaj vzel z interneta, razen če sem ga postavil na drug del telesa, naredil nekaj popravkov, kot so debelejše črte, nekatere izjeme in dodal drugo barvo, vendar lahko še vedno res vidim podobnost, ko jih postavim drug ob drugega in tako se počutim'to je vse, kar zdaj vidim.

Mislim, da sem'prosim samo za nasvet, kaj naj naredim, res mi je bila všeč ideja, da bi takrat dobil kaj takega in nisem'sploh nisem vedel, da sem delal kaj narobe do danes, ampak zdaj'To je vse, o čemer lahko resnično razmišljam, res mi je všeč in moj umetnik je tudi to dobro opravil, vendar se mi zdi zdaj narobe, vendar sem'tudi jaz ne bi rad to prikril. Kaj naj naredim?

BunnyClaws (avtor) s Škotske 10. septembra 2018:

Živjo Jade,

Hvala za vašo poštenost in prispevek k razpravi, upošteval sem vaša čustva, toda na koncu moja čustva glede te zadeve ostajajo enaka.

Ne gre za primer 'prestrašen zaradi ničesar'. Za tiste nadarjene posameznike, ki si vzamejo čas za ustvarjanje lastnih modelov, to'srčno in frustrirajoče je videti, da njihovo delo ukrade in proizvede (običajno slabše kakovosti od izvirnika, ki bi ga lahko dodal) nekdo drug.

Umetniki kakršne koli vrste ne samo ustvarijo odlično idejo v nekaj sekundah ali minutah, ampak potrebujejo ure in včasih dneve, da oživijo svojo vizijo.

Predstavljajte si na primer, da napišete knjigo, za katero potrebujete leta, da jo dokončate in objavite. Neumorno se trudite, da bi svoje delo opravili, le da ugotovite, da nekdo, ko to storite, vzame vašo idejo in jo predstavi kot svojo ter s tem izkoristi vaše delo. Kako bi se ob tem počutili?

Na srečo, ko gre za knjige, so politike prepisovanja stroge, ko pa gre za umetnost (zlasti umetnost tetoviranja), ni't kakršne koli omejitve in namesto tega se moramo mi v skupnosti tetovaž zanašati na poštenost in integriteto drug drugega.

Kar zadeva oblikovanje, ki ste ga kopirali; Popolnoma razumem, da vidim dizajn na spletu in se vanj zaljubim. Vsi smo to storili in internet tako čudovit, kot je, olajša kopiranje tetovaže.

V primeru, da vidite obliko, za katero menite, da jo morate imeti na svojem telesu, bi bilo pravilno:

A) Obrnite se na umetnika in prosite za dovoljenje za uporabo modela. Če ta tetovaža ni mišljena kot tetovaža, jo bo večina umetnikov z veseljem uporabila, če le pripisujete njihovo delo, če slike objavite na spletu.

B) Če gre za obliko tetovaže in ste na dosegu roke umetnika, ki ga je ustvaril, jih obiščite in prosite, naj se ustvari podoben dizajn.

C) Odnesite model uglednemu umetniku in ga prosite, naj ga uporabi kot referenco za želeno tetovažo. Nato bodo prišli do izvirnega dela, ki ga navdihuje dizajn, ki vam je bil tako všeč.

Vsak tatoo umetnik's svojo vrednostjo ne bodo dokončno kopirali zasnove. Kaže na pomanjkanje ustvarjalnosti in nadarjenosti, kar pa zagotovo ni nekaj, po čemer bi si želeli biti znani.

Kljub temu, da ste omenili, da niste vedeli, da je dizajn Pinterest, ki ste ga uporabili, nekdo drug, dejstvo, da je bil na spletu, najprej kaže, da je bil to nekdo drug's kreacijo.

Zaradi običajne vljudnosti se tatoo modelov ne sme kopirati.

Kot je omenjeno v članku, je veliko modelov osebnih, zato s krajo tega dizajna oseba zmanjša pomen te tetovaže. Vsak svoj dizajn oblikujem sam, kar mi vzame ure zaradi spreminjanja umestitev določenih elementov, dodajanja in odstranjevanja elementov ter na splošno vidim, kaj najbolje deluje. Ko začutim, da ne zmorem več, odnesem kos umetniku in ga prosim, naj dela na preostalem in mu dovoli, da spremeni stvari, za katere meni, da bi jih lahko izboljšale.

Seveda ne razumem'Ne pričakujem, da se bo kdorkoli potrudil, vendar to zagotavlja, da ga boste dobili'čisto zaljubljen v to'je povsem osebno in zato je manj prostora za obžalovanje.

Don'če se ne razumete narobe, razumem, da je veliko ljudi, ki so bili v vaši situaciji, še posebej, ko so bili mlajši in manj seznanjeni s tetovažo. Na srečo so se mnogi zdaj zavedli, da bi se morali lotevati tetovaže na drugačen način. Ljudje rastejo in se spreminjajo ter se učijo na svojih napakah in upam, da boste po branju tega razumeli, zakaj se mi, ki delimo to mnenje glede kopiranja tetovaž, tako močno počutimo.

Jade dne 8. septembra 2018:

Popolnoma sem skopiral nečiji dizajn tetovaže, vendar sem ga dobil s Pinteresta in nisem vedel, da je to nečija zamisel in ne vem, da ga nisem smel kopirati, to je bila preprosta zamisel, samo se mi res ne zdi velika stvar ker vzamejo kot stotine idej za tetoviranje in nato vsem povedo, da jih ne morejo uporabiti, mislim, da nisem jaz kriv, ker sem jih vzel, vsekakor pa tega nisem trdil kot svojo idejo. To ni v redu, vendar ne vidim smisla, da bi prestrašili nekoga, ki kopira vašo idejo, še posebej, če nimajo pojma, da so imeli pravice ali so jo ustvarili.

Lanecia Smith iz Združenih držav Amerike 5. julija 2017:

Odličen članek BunnyClaws. Nekateri ljudje lahko'Zdi se, da ne razumejo, kako lahko koga užalijo s kopiranjem njihove tetovaže.

Biti edinstven je nekaj, k čemur bi si morali prizadevati, še posebej pri tetoviranju. Imam pet, ki so skrite in bi se počutil malce čudno, če bi nekdo kopiral moje tetovaže. Tetovaže naj bi bile posebne in nekatere imajo za seboj močan pomen.

Kopiranje tetovaž je danes zelo priljubljeno zaradi družbenih medijev in razvoja interneta. Prej tetovaže ni bilo mogoče kopirati, razen če ste jo videli v knjigi ali reviji.

About the author