Moja nova tetovaža je otekla, rdeča in modra – je to normalno?

Kot komentator in pisatelj tetovaž se opiram na svoje osebne izkušnje in čas dela v tetovažnem studiu.

Rdeča, otekla hrbtna tetovaža

Rdeča, otekla hrbtna tetovaža

Eli

Vaša čudovita, neverjetna tetovaža je zdaj boleča, rdeča, podplutena in otekla. Nenehno boli in vsakič, ko ga premakneš, se trzneš.

Ali je to normalno?

Kratek odgovor je pritrdilen. Ko ste si tetovirali, je igla hitro prebila vašo kožo in prešla skozi več njenih plasti, da se je pod epidermisom odlagalo črnilo. Dejstvo je, da vaše telo vidi vašo novo tetovažo kot rano, ki jo je treba zaceliti, del zdravljenja pa je oteklina in podplutbe (v medicini znano kot kontuzija).

Zakaj vaša nova tetovaža oteka?

Ne pozabite, da je za vaš imunski sistem vaša sveža tetovaža v bistvu poškodba. Ko se vaše telo poškoduje, se okoli zlomljenih krvnih žil tvori krvni strdek, ki na mestu udarca ustvari modrico. Hkrati vaš imunski sistem pošilja bele krvničke in druge naravne kemikalije v telo na poškodovano območje, da se bori proti bakterijam ali virusom, ki bi lahko poskušali vstopiti v odprtino na koži.

Ko se na poškodovano območje pošlje dodatna tekočina, koža okoli tetovaže nabrekne, kar območje zaščiti in ublaži pred nadaljnjimi poškodbami ter mu pomaga pri celjenju.

Tetovaža s kačjo roko

Tetovaža s kačjo roko

Carlox

Najpogostejši vzroki otekanja in modric tetovaže

 • Ranljiva lokacija tetovaže. Oteklina je pogostejša v mesnatih delih telesa ali kjer je v bližini kože veliko pretoka krvi. Nove tetovaže so še posebej nagnjene k otekanju, če so pod roko, na notranji strani noge, na strani vratu ali na okončini (npr. Na rokah in nogah.) To pomeni, da lahko katero koli področje telesa doživite modrice in otekline.
 • Odvečna razredčila krvi. Sredstva za redčenje krvi, kot so alkohol, kava in aspirin, pa tudi zdravila za redčenje krvi se ne smejo uporabljati pred, med ali po prejemu tetovaže, ker lahko povzročijo prekomerno otekanje, saj se tetovaža zaceli.
 • Sam proces tetoviranja. Dolge seje in težka, groba tetovaža bodo seveda povzročile večje modrice in otekline na tem območju. Da bi to preprečili, morate izbrati izkušenega tetovatorja, ki bo sčasoma razvil tehnike za zmanjšanje poškodb kože.
 • Kreme za omrtvičenje kože. Kreme za omrtvičenje kože omejujejo pretok krvi, kjer se nanesejo. Včasih lahko to povzroči, da živčni sistem postane preveč občutljiv, oteklina pa se še poveča, kar omejuje telo's postopkom popravila.
 • Občutljivost kože. Tisti, ki so zaradi zdravstvenih razlogov bolj dovzetni za podplutbe in otekline ali imajo krvne bolezni, bodo prav tako imeli večjo oteklino in podplutbe kot običajno.

Čeprav sem'Našteli smo najpogostejše vzroke otekline, v vsaki situaciji so vedno anomalije. Zdaj, ko veste, zakaj tetovaže nabreknejo, se lahko po svojih najboljših močeh izognete temu, da bo vaša tetovaža videti čudovito.

Premium komplet za nego tetovaže

Nega nove tetovaže je izjemno pomembna, da se izognete okužbi in prekomernemu otekanju. Aftershock Premium Tattoo komplet za nego vsebuje vse losjone, ki jih potrebujete za nego tetovaže, ko se zdravi.

Paket vključuje:

 1. Tekoče milo za globinsko čiščenje.
 2. Mazilo za nego po negi.
 3. Losjon za nego po negi.
 4. Krema za nego po negi

Faze zdravljenja za novo tetovažo

 1. Takojšnje reakcije. Tatoo modrice in otekline se začnejo kot rdečkaste, rožnate pike, ki se pojavijo v madežih takoj, ko zapustite tetovažni studio. Sčasoma lahko območje okoli tetovaže začne tudi nabrekniti, okončino ali območje pa je lahko rahlo boleče pri premikanju.
 2. Odrgn/otekel oder. Modrice in otekline naj bi izginile po enem do štirih tednih, odvisno od tega, koliko je bila koža poškodovana in od lokacije vaše nove tetovaže. Med prehodom skozi različne stopnje celjenja se modrica'barva se bo razvila v modrikasto-vijolično piko, nato pa zbledela v rumenkasto zelen meglen oblak. Večbarvna rana se mora nato vrniti v svoj naravni tonus mesa. Tudi vaša oteklina bi se morala zmanjšati s podobno hitrostjo, ko telo prehaja skozi faze zdravljenja in tekočine odtekajo.
 3. Stadij srbenja. Po treh do sedmih dneh (ali do dveh tednih) bi se morala vaša tetovaža začeti luščiti in bo zelo srbela. Lahko nastanejo kraste, vendar je pomembno, da jim pustite, da odpadejo same, in se izognite praskanju tetovaže.

Ekstremne bolečine, izcedek belih ali zelenkastih snovi, tetovaže z neprijetnim vonjem in zvišana telesna temperatura so vsi znaki okužbe tetovaže (glej spodaj). Če menite, da bi lahko imeli okužbo, takoj obiščite zdravnika.

Rdeča, ranjena, okužena tetovaža nog

Rdeča, ranjena, okužena tetovaža nog

Tattoo Artists na FB

Nasveti za zmanjšanje modric in oteklin

1. Na oteklo mesto nanesite hladen obkladek.

To je lahko preprosto kot pakiranje zamrznjenega graha ali hladna krpa. Don'• zamrznjene obloge ali led nanesite neposredno na kožo. Namesto tega zavijte hladni element v čist material, ki ne puha, na primer gazo ali krpo iz muslina. Obkladek pustite na otečenem območju približno 30 minut. To bo zmanjšalo pretok krvi in ​​omejilo krvavitev v kožo ter tako zmanjšalo modrice in otekline. Prav tako bo omilil bolečino in vnetje ter pospešil proces celjenja.

2. Dvignite del telesa z oteklo tetovažo.

Če je mogoče, imejte otečeno tetovažo nad srcem, morda vam bo pomagalo ležati. Področja telesa pod srcem imajo večjo verjetnost pretoka krvi v območje, kar povečuje modrice in otekline.

V prvih 24 urah naj bo tetovaža vedno dvignjena.

3. Po tetoviranju se izogibajte vsem sredstvom za redčenje krvi, vključno z aspirinom.

Če morate vzeti zdravilo proti bolečinam, poskusite z ibuprofenom in panadolom, pri čemer ju vzemite natančno tako, kot kaže embalaža. Razmislite o prenehanju jemanja zdravil za redčenje krvi, vendar se vedno najprej posvetujte s svojim zdravnikom.

4. Po 48 urah nanesite toplo krpo za povečanje krvnega obtoka na območju, ki bo vašemu telesu pomagalo, da se popravi.

To morate narediti 10 do 15 minut, tri do štirikrat na dan. Izmenjava hladnih in vročih obkladkov lahko poveča vašo tetovažo'hitrost celjenja. Uporabite higiensko krpo in si po nanosu obkladka umijte tetovažo, da se izognete vnosu tujka, kar bi lahko povzročilo okužbo.

Vzroki za otekanje in modrice

 • Namestitev. Oteklina je pogostejša v mesnatih delih telesa ali kjer je pretok krvi velik in blizu kože. Dokaj pogosto je, da nove tetovaže precej nabreknejo pod roko, notranjim delom noge, stranicami vratu, rokami in nogami, čeprav lahko kateri koli del telesa zaradi zunanjih dejavnikov podpne in nabrekne.
 • Reakcije na snovi. Poskusite se izogniti razredčilom krvi, preden se tetovirate, saj lahko pri celjenju povzročijo prekomerno otekanje. Pitja alkohola, kave in aspirina (tudi zdravil za redčenje krvi) ne smete uživati ​​pred, med ali po prejemanju tetovaže.
 • Sam proces tetoviranja. Dolge seje in grobo, grobo tetoviranje bodo naravno povečale modrice in otekline na tem območju. Sčasoma izkušeni tatoo umetnik razvije tehnike za zmanjšanje poškodb kože, kar posledično zmanjša otekline in podplutbe.
 • Preveč pomirjujoča krema. Kreme za omrtvičenje kože med uporabo omejujejo pretok krvi na območje. To lahko včasih povzroči nasprotno od želenega rezultata med celjenjem, pri čemer živčni sistem postane preveč občutljiv na dodatno kri in tekočino, ki priteče v območje, s čimer se otekanje še dodatno omeji'proces zdravljenja.
 • Zdravstveni razlogi. Tisti, ki so zaradi zdravstvenih razlogov bolj dovzetni za podplutbe in otekline ali imajo stanje krvi, bodo imeli tudi več kot tipične reakcije.

Čeprav sem navedel veliko vzrokov za otekanje, se v vsaki situaciji vedno pojavijo nepravilnosti. Z znanjem, da se izognete najpogostejšim vzrokom za otekanje, boste pomagali svoji tetovaži, da se razvije v čudovito tetovažo in se dobro zaceli.

Nasveti za pomoč pri okrevanju

 • Jejte več česna in čebule. Nekateri naravoslovci poleg tega, da zadržujejo ljudi, ki se jim preveč približajo, menijo, da ta živila pomagajo pri zdravljenju zaradi svojih protimikrobnih elementov.
 • Jejte več vitamina C. Vitamin C običajno najdemo v agrumih in sladki zelenjavi, kot so cvetača, brokoli in sladki krompir. Ta vitamin je naravna obrambna pomoč pri obnavljanju in obnavljanju tkiv.
 • Izogibajte se alkoholu. Ne samo, da je razredčilec krvi, ampak bo tudi povzročil manj zaščite in previdnosti pri novi tetovaži.
 • Pijte veliko zdravih tekočin. Voda, juhe, sokovi in ​​zeliščni čaji so še posebej dobri za vas.
 • Izogibajte se uživanju dodatnih mlečnih izdelkov, bele moke, sladkorja in predelanih živil. Znano je, da upočasnjujejo obdobja okrevanja.

Oteklina in podplutbe zaradi nove in običajno zdravilne tetovaže morajo biti minimalne. Razširila se bo nekaj centimetrov od roba tetovaže in imela svetle modrice, ki se bodo pojavile v kratkem času.

Po drugi strani pa ima okužena tetovaža skrajne primere vseh zgornjih simptomov. Oteklina je lahko tako močna, da omejuje gibanje, povzroča veliko bolečin in se razprostira na precej oddaljeni razdalji od same tetovaže.

Znaki okužene tetovaže

1. Vaša tetovaža je vroča na dotik

Biti vroč na dotik je eden od znakov okužbe tetovaže. Tetovaža in območje okoli nje sta na splošno zelo topla in lahko prideta celo do točke, ko je vročina zelo neprijetna in je treba območje ohladiti.

2. Tattoo teče ali ima solzo

Druga značilna značilnost okužbe je prelom ali raztrganina kože pri novi tetovaži, kjer izteka potencialno rumena tekočina ali gnoj. Na mestu okužbe so lahko prisotne debele suhe ali mokre kraste. Včasih izcedek spremlja slab vonj. To je vsekakor znak okužbe.

3. Ti'ponovno doživite vročino, mišične bolečine ali splošno šibkost

Vse to so znaki splošne okužbe in kažejo, da morate takoj obiskati zdravnika in poiskati strokovno zdravljenje.

Kaj storiti z okužbo

Ob prvih znakih okužbe, Pojdi k zdravniku!

Vaša tetovaža je rešljiva, če jo takoj zdravite. V večini primerov bo zdravnik predpisal antibiotike ali steroide za pomoč pri ozdravitvi okužbe. Če si zdravnika ne morete privoščiti, poiščite zdravniško mnenje, saj tetovator ni strokovnjak za medicino in ne bo mogel ugotoviti morebitnih zdravstvenih težav.

To'Pomembno je, da za to čim prej poskrbite, ker lahko zaradi okužbe črnilo izteče s kože in povzroči, da bo vaša tetovaža videti zbledela ali poškodovana, kar je resnično razočaranje.

Kaj's Happened to Your Tattoo?

Za vsako vprašanje izberite najboljši odgovor za vas.

 1. Ste že kdaj na svoji tetovaži doživeli kraste?
  • Da
  • Ne

  Točkovanje

  Uporabite spodnji vodič za točkovanje, da na podlagi vaših odgovorov seštejete skupno število točk.

  1. Ste že kdaj na svoji tetovaži doživeli kraste?
   • Da: +0 točk
   • Ne: +0 točk

   Tolmačenje vašega rezultata

   Ocena 0 pomeni: ?

   Nadaljnje branje o novih tetovažah

   • Je moja nova tetovaža okužena? Kaj naj storim glede tega?

    Vaša nova tetovaža ne'ne počutim se prav in ti'ste zaskrbljeni, da imate okužbo. Spoznajte simptome okužene tetovaže in ugotovite, kako se z njo spopasti.

   • Kaj storiti, ko je vaša tetovaža okrašena

    Poiščite nasvet o svoji tetovaži, vključno z informacijami o negi, zdravljenju in oblikovanju krast. Ugotovite, kaj, zakaj in kako ravnati z krastami na vaši novi tetovaži.

   • Nasveti za nego tetovaže, kako naj skrbim za svojo novo tetovažo?

    Praktična in preizkušena navodila za nego tetovaže. Zakaj morate to storiti in kako učinkovita je pooperativna oskrba.

   Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

   Komentarji

   Murdie 15. julija 2019:

   Če sem imel štiri urne japonske ribe na podlakti, del rokava, zelo otekle, kot res otekle, je to normalno, lep pozdrav.

   Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malce odlomljeno dno AUS) 1. junija 2019:

   Komentarji s povezavami za samopromocijo bodo izbrisani

   Sudha dne 12. aprila 2019:

   Pred 4 dnevi sem si naredil tetovažo. Včeraj je začelo otekati, ampak bolj kot moja koža tam nabreknjeno mesto oteče, ne vem, kaj naj naredim prosim pomagajte.

   A dne 13. decembra 2018:

   Dobil sem tetovažo za nogo in me boli in boli, ko hodim

   Terr dne 18. oktobra 2018:

   Česen in čebula tudi tebi razredčita kri: \ Samo saiyan

   Britt dne 8. oktobra 2018:

   Pravkar sem si naredil tetovažo v soboto popoldne in to'na nogi je otekla in še vedno boli, je to normalno

   Keefy 29. avgusta 2018:

   Pred približno 48 urami sem imel pokrito podlaket. Japonski koi, zato veliko dela/črnila približno 4 ure na stolu. Moja roka je zdaj dvakrat večja od običajne velikosti od komolca do členkov. Ali bi moral biti preveč zaskrbljen? Kakšen komentar? Hvala.

   Jo 13. maja 2017:

   To'dobra ideja je, da vzamete dodatke cinka pred, med in po tem, ko si naredite novo tetovažo. Resnično pomaga vaši koži, da se popolnoma zaceli. In kot pravi pisatelj – jejte zdravo! Zdravo telo se hitro pozdravi.

   Adwait 23. aprila 2017:

   Naredil sem si tetovažo na roki. Njena rahlo otekla hw veliko časa bo trajalo, da se zmanjša oteklina. Ali je okužen. Včeraj mi je uspelo. Ni rdeč, ne izteka rumen gnoj ali neprijeten vonj. Malo sem zaskrbljen. Odgovori mi čimprej

   Cg 14. februarja 2017:

   Pred tednom dni sem si tetoviral nevihtnega policista na teletu'še vedno je precej boleče, nocoj sem spoznal, da sta mi noga in stopalo precej otekli. Tetovaža je velikosti mojega teleta. S svojim umetnikom se še nisem pogovarjal, ker se mi zdi, da bi skočil iz pištole (strašen vzrok okužbe)

   Nellie 13. februarja 2017:

   Prve 4 tate so bile lepe od prvega dne z minimalnim luščenjem po tednu ali 2. 5. tat je bil na moji roki in po strani moje roke, kar bi izgledalo, kot da bi imela zlomljeno roko, prvi dan je bila modrica in otekla. Zdi se, da je njegova lokacija lokacija lokacija!

   Molly Lynch 6. avgusta 2016:

   To je torej moja prva tetovaža, ki sem jo dobila včeraj, ali je normalno, da je rdeča in vroča ter močno boli

   HippieChick1963 7. aprila 2016:

   Hvala za ta članek, jaz'vesel sem, da sem ga našel. Pred kratkim sem opravil prikrivanje gležnja in modrice in otekline so bile precej epske! Moj tetovator je pojasnil, da je v igri veliko dejavnikov, med drugim, vendar ne omejeno na postavitev (občutljivo območje gležnja) in starost (52). Vaš članek mi je olajšal skrbi'naredil sem skoraj vse predlagano.

   Barine Sambaris iz Nigerije 29. januarja 2016:

   Dobri nasveti za tiste, ki imajo tetovaže ali upajo, da jih bodo dobili. Ampak samo ne razumem'ne razumem, zakaj bi nekdo hotel prostovoljno prestati takšno bolečino

   AspiringWordsmith 28. januarja 2016:

   Odličen članek! Jaz nisem'Pri tetoviranju se še nisem odločil, ko pa to naredim'To vozlišče bom dobro uporabil.

   molon dne 16. januarja 2016:

   Luščim se po približno 2 dneh. Moj tetovator mi pravi, da imam čudaške zdravilne sposobnosti

   James Power dne 27. junija 2015:

   Lep članek, razmišljam o tetoviranju in to je bilo zelo koristno

   mikeydcarroll67 31. maja 2015:

   Ena od stvari, ki mi jih je izjavil moj tetovator, je bila, da si območje operem z antibakterijskim milom. To lahko pomaga preprečiti neželene bakterije in zmanjšati možnost okužbe.

   Chance Harvey 29. maja 2015:

   Razmišljal sem, da bi si naredil tetovažo, vendar je videti tako boleče!

   richard 28. maja 2015:

   Če sem imel tetovažo od nedelje na spodnji nogi in lahko ječmenom hodim, gleženj n noga je rdeč in otekel, moja tetovaža je tekla rumeno in je dišala, nato pa se je posušila, zdaj pa sem se popolnoma oprhal s krvjo ???

   wiserworld 28. maja 2015:

   To je bilo zelo poučno za ljudi z novimi tetovažami. Ta članek bom posredoval svoji prijateljici, ki je pred kratkim dobila enega na spodnjem delu hrbta. Hvala!

   mobilporno iz Singapurja 26. maja 2015:

   Res odlična umetnost. Hvala za središče Anne.

   Adam Palm 20. maja 2015:

   Tako lep članek! Zelo sem vesel, da ste si vzeli čas za razlikovanje imitirane kože od okužene kože.

   12345 dne 15. maja 2015:

   izgleda kot goli lenivec in ne lisica

   Mell Watson dne 15. maja 2015:

   Zelo informativno 🙂

   Poletni LaSalle iz ZDA, 7. maja 2015:

   Kako lep članek- zelo informativen. Imam dve tetovaži in obe sta mi bili okrašeni, toda ob pogledu na nekatere od teh slik sem se zgrozil. Pravzaprav sem si na tetovaže nanesla Bag Balm in so se zelo hitro zacelile- sliši se čudno, ampak to'je res. 🙂

   Jen S2 dne 22. aprila 2015:

   Joj! Te tetovaže izgledajo res kul! Zelo informativna stran! 😉

   Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malce odlomljeno dno AUS) 25. marca 2015:

   FreakFran, slišim te!

   Nekateri ljudje imajo veliko srečo in dobro ozdravijo, ne glede na vse…

   Toda večina od nas mora naravi pomagati – pravilno.

   Všeč so mi bili ljudje, ki sem jih srečal v studiu, vendar sem bil tudi zelo razočaran zaradi pomanjkanja oskrbe.

   Hvala za vaš komentar.

   Francine Oliveira iz Minas Geraisa, Brazilija, 11. januarja 2015:

   dobri nasveti! jaz'v tetovažnih studiih sem delal kot pirser za telo in modifikator telesa 6 let, od mojega 17 leta. Razlog, zakaj sem se odločil zapustiti podjetje za spreminjanje telesa, je v bistvu v tem, da nas ljudje NIKOLI NE SLUŠAJO, ker mislijo, da pretiravamo, ko govorimo o tem, da dobro poskrbimo za vašo novo tetovažo, piercing ali striženje. Samo naredijo to, bodo normalno živeli, pili, plavali, se zabavali, nosili tesna oblačila, jedli veliko nezdrave hrane in, če bo šlo kaj narobe, bodo'poiskal te bom in ti za svoje napake očital.

   Ljudje morajo imeti v mislih, da je tetovaža nova poškodba, tako kot vsaka druga, vendar z vnešenim črnilom (znanim tudi kot zunanja/čudna snov). Med zdravljenjem se bodo zgodile stvari in to'zato moramo za nove tetovaže skrbeti tako, kot na primer za šive po prehodu pod majhno operacijo, na primer.

   Georgina Crawford iz Dartmoorja 21. decembra 2014:

   In to'Možno je, da ste alergični na črnilo za tetoviranje, zlasti na črno. Mimogrede odličen članek in slike. Ocena in sledenje.

   Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malce odlomljeno dno AUS) 1. decembra 2014:

   Črnilo ne vstopi v vaš krvni sistem, odlaga se pod povrhnjico (plast v vaši koži). Tatoo lahko in pogosto traja dlje kot 2 tedna, da se popolnoma ozdravi, medicinsko dejstvo.

   Ampak hvala, ker ste si vzeli čas za odgovor na vprašanje, čeprav gre za retorično vprašanje s pravilnim odgovorom v podatkih pod naslovom. Vso srečo z vašimi tetovažami v prihodnje.

   Megan iz Coventryja 1. decembra 2014:

   Ja, to'To je povsem normalno, ker trajno vnašate črnilo v krvni sistem. Vaše telo se sčasoma navadi na črnilo v telesu. Traja približno 1-2 tedna, da se vse zaceli, odvisno od tega, koliko na to pazite.

   Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malce odlomljeno dno AUS) 21. septembra 2014:

   Vedno obstajajo izjeme od pravila in imeli ste veliko srečo, da ste si za majhne stroške naredili tetovažo, ki vam je všeč.

   Upajmo, da so to informacije, ki bodo v pomoč drugim.

   Keneisha z južne Floride 20. septembra 2014:

   To ni nujno res. Če bi lahko naložil svojo tetovažo, bi vam pokazal, da je dobra tetovaža lahko poceni. Imam tetovažo, ki mi vzame celo stegno in je znašala le 100 dolarjev. Sem afroamerikanec s temno kožo s 15 barvami v tetovaži. Lepo je. Z veseljem sem prebral vaš članek. Na žalost sem imel pred prvo tetovažo malo podatkov. Zdaj imam 2 velika.

   Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malo odlomljeno dno AUS) 23. septembra 2013:

   Vsekakor! Dobra tetovaža's aren'T poceni in poceni tetovaža's aren't dobro!

   Na žalost, ko gre vse v obliko hruške – lahko pride do nekaj solz!

   Leena iz New Delhija 23. septembra 2013:

   zelo informativno..to'Zato je nujno, da si tetovažo naredite na kvalificiranem, higienskem mestu.

   About the author