Moja nova tetovaža srbi – ali jo lahko opraskam?

Kot komentator in pisatelj tetovaž se opiram na svoje osebne izkušnje in čas dela v tetovažnem studiu.

Ženska tetovaža

Ženska tetovaža “rokavov” z žensko glavo z metulji

Clare Reid

Ali lahko opraskam svojo srbečo novo tetovažo?

Lahko't.

Praskanje nove tetovaže, preden se popolnoma zaceli, lahko povzroči veliko škodo na vaši tetovaži.

Zakaj lahko't Spraskal sem svojo novo tetovažo?

Pri novi tetovaži se lahko črnilo ujame v povrhnjico ali zgornjo plast kože. Ko se zdravi, se bo nekaj tega črnila počasi izteklo nazaj v kožo in vašo tetovažo. Če ga opraskate, bi lahko prezgodaj odstranili zgornjo plast kože ali kraste, kar bi lahko povzročilo neenakomerna območja na vaši novi tetovaži, kjer se je izgubilo črnilo. Lahko se pojavi kot bela oznaka, ki lahko zbledi v dveh do treh letih (toda kdo si to želi?).

Tudi, ko opraskate sveže natisnjeno tetovažo, vas'ponovno vlečete umazanijo in klice po svoji novi rani. Ta vrsta stika med bakterijami in odprto rano se lahko razvije v okužbo, ki lahko resno poškoduje vaše umetnine in povzroči zdravstvene težave.

Zakaj me tetovaža tako srbi?

Na žalost je srbeča koža le ena od stopenj procesa zdravljenja. Odmrle kožne celice vam odstranjujejo kožo, ko se pojavljajo nove, nelagodje pa je le stranski učinek.

Čeprav srbi hudiča, veš, da si'nisi sam.

Kakšne poškodbe lahko praskanje naredi na tetovaži?

Ko se zdravilna tetovaža opraska, vaši nohti prezgodaj strgajo zgornjo plast kože ali kraste. Ko odstranite kožo ali krast, namesto da bi se po nesreči zdrobila in padla, lahko včasih iz tetovaže izteče tudi črnilo. Na mestu, kjer je bila krasta, preden je bila opraskana, se bo pojavil meglen in svetel obliž.

Druga resna posledica praskanja je okužba. Vaši nohti gostijo najrazličnejše klice in mikroorganizme, ne glede na to, kako čisti so. Ko človek vleče nohte po koščku kože, zbere tudi druge drobne koščke kože in vse bakterije, ki so na koži. To se potegne čez majhne odprtine v vaši zdravilni tetovaži, kar lahko povzroči okužbo.

Okužba lahko povzroči ogromno škodo na tetovaži, v skrajnih primerih pa je znano, da ljudje izgubijo ud. Če sumite na okužbo, se takoj posvetujte z zdravnikom.

Kako ravnati s srbečo tetovažo

Intenzivno srbeča tetovaža lahko vsakega zdravega človeka popolnoma spravi v jezo. Ali ti'ko stojite v vrsti na blagajni ali sedite doma na udobnem stolu, vas lahko srbenje udari v vsakem trenutku in morda boste nezavedno segli po prstih in se praskali.

Poškodbe tetovaže zaradi neumnega praskanja se lahko pojavijo v delčku sekunde. Tam'Ko se vaši ostri nohti dotaknejo občutljive, zdravilne kože tetovaže, se ne vrnete nazaj.

Don'ne pričakujte sočutja do svojega duševnega stanja in srbečih norcev. To ste si seveda naredili tako, da ste dobili čudovit kos body arta.

Zunaj je lahko grobo, a tam je'ni treba strašit. Rahlo do intenzivno srbenje je del procesa zdravljenja. Pravzaprav, če te ne bi bilo'Če ne doživite določene stopnje srbenja, morate dvakrat preveriti, ali se vaša tetovaža dejansko zdravi.

Poleg praskanja obstaja še nekaj drugih načinov, kako odstraniti srbenje:

 • Potapkajte tetovažo ali pa jo nežno udarite z odprto dlanjo. Nežna je tukaj ključna beseda.
 • Na tetovažo položite debel material in vrh prstov nežno položite nad material. To je podobno kot žgečkanje po koži, ne da bi se pri tem popolnoma opraskali.
 • Nanesite odobreno kremo za nego po tetovaži. Don'Vendar ne smete pretiravati, saj lahko prevelika količina povzroči nastanek okolja, ugodnega za okužbo.
 • Kratko se toplo tuširajte. Spet don'ne pretiravajte in si namočite tetovažo. To lahko tudi ovira celjenje.
 • Odvrnite pozornost od srbenja. Pojdite na sprehod, pojedite kaj ali poiščite nekoga, s katerim bi klepetali.
 • Za kratek čas položite hladno in vlažno krpo na srbeče območje. Hladnost krpe naj odstrani jezen, srbeč, pekoč občutek. Če želite, da je zelo hladno, ga najprej za nekaj minut postavite v zamrzovalnik.
 • Držite ravno dlan nad madežem, ne da bi ga premaknili, dokler srbenje ne mine.

Če imate kakšen trik, da se ustavite s praskanjem srbeče tetovaže? Mi'rad bi slišal o tem. Prosimo, da svoje nasvete napišete v odsek za komentarje na dnu te strani, da jih bodo lahko prebrali vsi.

Komplet za nego AfterShock Tattoo Aftercare

Za popoln sistem pooperativne oskrbe priporočam Okvir vrednosti AfterShock ki vsebuje vse izdelke, ki jih potrebujete za celoten postopek. Ima antibakterijsko umivanje tetovaž, kreme za zdravljenje tetovaž in dnevne losjone za vlago in stalno nego vaše tetovaže. Ta vrhunski komplet vsebuje tudi piling gel, namenjen pomlajevanju in popestritvi stare tetovaže.

Tetovaža roke na moškem

Tetovaža roke na moškem

Ondrej Konupcik

Zakaj lahko't Moja tetovaža se zmoči?

Vaša tetovaža je odprta rana in stoječa voda (npr. Kopalna voda) ni brez bakterij. Predstavljajte si, kako umazanija vaših stopal plava do vaše nove tetovažne rane in prodira v krhko zunanjo plast. To'ni lepa slika in tudi okužba ni.

Kljub temu izredno kratka obdobja pod vodo ne smejo poškodovati vaše zdravilne kože. Če je precej časa namočen v vodi, vas'pustiti, da se čim bolj posuši. Potencialno se lahko nekatere kraste začnejo prezgodaj dvigovati, če se preveč zmočijo. To lahko in najverjetneje povzroči nekaj izgube črnila.

Toda najboljši način za preprečevanje poškodb in okužb tetovaže je, da se držite zunaj vode!

Kako preprečiti nastanek kraste na vaši novi tetovaži

Kraste so preprosto naravni del procesa zdravljenja skupaj s suho, neprozorno in luskasto kožo vaše zdravilne tetovaže (koža, ki'te zmeša). Kljub temu je lahko preveč krast problem.

Kaj povzroča kraste

V eni do dveh urah takoj po vadbi je iz rane izteklo črnilo in plazma (sestavina krvi, ki je videti kot bistra, zlato obarvana tekočina.)

Ta tekočina vsebuje tudi nekaj črnila, ki ga je umetnik odložil pod vašo kožo, ko so oblikovali vašo zasnovo. Ko se plazma zmeša z zrakom, se strdi. Kraste so rezultat vaše plazme, črnila in zraka, ki se združijo na zunanji strani vaše sveže natisnjene tetovaže.

Kraste lahko preprečite tako, da si temeljito in redno umivate tetovažo. Z uporabo protibakterijskega izpiranja, ki ga je odobrila industrija tetovaž, v eni do dveh urah nežno sperite vso plazemsko tekočino. To bo preprečilo kraste, ampak vi'bom moral zamenjati svoje telo's zdravilnimi tekočinami z odobrenimi losjoni za nego po negi.

Več informacij o vaši zdravilni tetovaži

 • Nasveti za nego tetovaže: Kako naj skrbim za svojo novo tetovažo?

  Preberite ta članek za praktična in preizkušena navodila za nego po tetoviranju. Ugotovite, kaj morate storiti, zakaj morate to narediti in kako biti najbolj učinkovit.

 • Pravkar sem si privoščil novo tetovažo – kdaj se lahko odpravim plavat in si namočiti tetovažo?

  Preberite, če ste'Pred kratkim sem si tetoviral črnilo in bi rad vedel, kdaj in kdaj si lahko tetovažo namočiš.

Tetovirane ženske v zgodovini, Betty Broadbent

Tetovirane ženske v zgodovini, Betty Broadbent

Betty Broadbent

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Meye 13. februarja 2020:

To je moja prva tetovaža in zelo me srbi! Samo pobožam ga, kadar koli srbi in ga včasih nežno opraska s krpo nad njim. Srbenje je noro in lahko'ne čakaj, da se zaceli.

dapo 04. februarja 2020:

Spraskal sem si tetovažo in zdaj je videti zgroženo. Je to nekaj, kar lahko dober umetnik popravi z dotikom?

Nelson Johnson Jr.. dne 22. decembra 2019:

Svojo tetovažo postavite na hladen ventilator pri visoki hitrosti in jo držite, dokler se ne počutite bolje

Keith k dne 20. novembra 2019:

Za lajšanje srbenja jemljem zdravila proti alergijam.

Dallas Bosworth 04. junija 2019:

SAMO V NEDELJO SAM DOBIL SVOJ TETUAL IN DOBRO TAKO, DA ŠE NI SRBILO, A NAM SE NA TO LOL PRIPRAVIL. BITI PRVIČ OSOBA, KI IMA TATUTO, TO JE NEVERJETEN PROCES

Alexandra Fox 20. maja 2019:

Ledena obloga, pokrita s kuhinjsko brisačo, deluje rahlo in jo zbadite po tetovaži, pri tem pazite, da ne odstranite krast, resnično pomaga pri srbenju in procesu celjenja 🙂

Leina 3. maja 2019:

Nekaj ​​dni po tem, ko sem imel roko na roki .. ko je prišlo do točke, ko nisem mogel več zdržati, sem samo dal roko pod hladno tekočo vodo, dokler mi roka ni začutila otrplosti. Nato si nadenite nekaj a&d in ga je obdržal nekaj ur lol

Angie dne 10. oktobra 2018:

Za sušenje srbenja uporabljam sušilnik za lase na hladnem

E 5. oktobra 2018:

Na to položite led

Britney dne 12. julija 2018:

Samo gledam, kako lepo je, in si poskušam reči, da ga ne uničim

Heather dne 10. julija 2018:

Aquaphor je losjon, ki ga priporoča moj umetnik, odlično odpravlja srbenje!

Kat 4. julija 2018:

Nekaj ​​uspeha sem imel pri umivanju in rednem nanašanju mazila, pa tudi pri tem, da sem ga zavil v čisto folijo ali povoj in pritiskal, ko je srbeč, če sem ponoči zavit, pomaga pri ohranjanju varnosti

Vetrnica dne 30. junija 2018:

S tem sem se spopadal tako, da sem opraskal isto mesto na moji tetovaži, vendar na drugi strani telesa

Latassia dne 22. aprila 2018:

Tatoo rahlo podrgnem, ko srbi.

Jayhawks 19. aprila 2018:

To ni'To je moja prva tetovaža, a dotakni se moje nove tetovaže in zmagala je'ne prenehajte srbeti, kaj še lahko storite

Randy 04. novembra 2017:

Ugotovil sem, da je pihanje na mojih tetovažah pomagalo pri srbenju

Lala 23. avgusta 2017:

Prejšnji teden sem si naredil tetovažo. Edino, kar mi pomaga, je ta debela, prozorna folija, ki jo je dal čez. Nežno ga praskam po vrhu. to'Preveč težko ga je opraskati. Včasih samo obožujem roko, na kateri je tetovaža.

Roro 30. julija 2017:

Trepnem po predelu, kjer je srbenje, ali pa otresem del telesa, me malo odvrne.

Nikita 04. aprila 2017:

Zdaj imam 6 tetovaž in 1, ki sem ga pravkar dobil, mora biti slabši, tako srbi

Dnevi 9. marca 2017:

Tatoo me tako močno srbi'opraskal sem si drugo roko in pomaga. Tudi jaz sem se opraskal, če pa ne po njem. mogoče sem samo jaz, vendar je vredno poskusiti!

Mike 6. decembra 2016:

Ugotavljam, da je, ko tetovaža noro srbi, povezana s tem, da se posuši. Običajno nanesem vlažilno kremo brez dišav 3-5 krat na dan (zlasti v sušnih zimskih mesecih), da ne bi preveč srbela.

Emily dne 25. oktobra 2016:

Bodite aktivni in ne razmišljajte o svoji tetovaži

cc dne 02. oktobra 2016:

Rahlo pihljaj kuhinjo na tetovažo 🙂

Sathiya dne 10. avgusta 2016:

Prejšnji teden sem dobil novo tetovažo sidra na levi roki, vendar je tetovaža vseeno kot zdravilni n obris kože je še vedno skrčen. Samo želim vedeti, kdaj bom videl svojo zadnjo fazo tetoviranja.

Glen fleetham 9. avgusta 2016:

Uporabila sem majhen čopič za make up in tetovažo rahlo požgečkala, vendar ne tako močno, da bi jo poškodovala

Vanessa 9. februarja 2016:

Da bi pomiril srbenje, ga nežno pihnem, kot sem naredil, ko sem imel odlitko na roki.

Emily 04. januarja 2016:

Trenutno pritiskam paket ledu na svojo tetovažo. Zdi se, da pomaga pri srbenju.

nebesa poslala 23. septembra 2015:

Zelo rahlo praskam po oblačilih, kjer sem'Ne vlečem se..pomaga pa še vedno ni't enako kot kopanje…

Noro 9. septembra 2015:

Če srbenje ni preveč intenzivno, pihanje nanj nekoliko pomaga, vendar le, ko vas'pihaš po njem. Srbenje okoli tetovaže pomaga, ne da bi se dotaknili tetovaže. Tudi če pihaš nanj, ne'ne pljuvaj po njem. Upam, da bodo vaše srbečice kmalu minile!

Davey 22. julija 2015:

Pred kratkim sem dobil majhen košček rebra. To ni kraj, kjer bi se rad pozneje dotaknil. Prvi korak je, da nohte vedno odrežete čim bolj udobno in varno. jaz'Pri prejšnjih tetovažah sem ugotovil, da si, ko srbi, vzemite trenutek za tuširanje/umivanje tetovaže. To očisti tetovažo in odstrani dražečo odmrlo kožo naenkrat in zdi se, da redno umivanje zadrži srbenje.

Ko to'ni na voljo, z rahlim prstom po zunanji strani srajce nežno tečem po tetovaži. Zdi se mi vsaj v pomoč.

Nevihta 29. maja 2015:

Tresem svoj del tetovaže, pomaga

strojnica 20. maja 2015:

delam hladno krpo/stiskanje. pomaga, vendar zelo začasno. Lol moj bf me je danes že grajal glede dotika moje tetovaže.

Mirian dne 10. aprila 2015:

Preden si naredite tetovažo, se prepričajte, da ste izbrali pravi čas in ne približno ob času počitnic ali kakršnega koli potovanja. Srbenje je noro..

Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malce odlomljeno dno AUS) 27. marca 2015:

Tetovaže imajo lahko intenzivno srbenje. Kaj je tvoj trik, da se ne opraskaš!

About the author