Nega tetovaže: nasveti in triki za ljudi z občutljivo kožo

Heather piše o glasbi, A/V montaži, notranjem oblikovanju, modi, tetovažah, nasvetih o organizaciji, zdravi prehrani in odličnem življenju na prostem!

Umetnik: Kris & apos; Squiggy & apos; Snead

Umetnik: Kris 'Squiggy' Snead

Ali imate občutljivo kožo?

Po prvem tetoviranju sem vedel, da bom moral najti posebno rutino po oskrbi. Moja koža je bila nekaj dni rdeča in otekla, a na srečo reakcija ni bila tako slaba, da bi poškodovala tetovaže. Le še dodatno moram paziti, kako jih zdravim.

Tip kože lahko močno vpliva na vaše zdravljenje in bo določil, kateri režim po oskrbi vam najbolj ustreza. V nekaterih skrajnih primerih lahko kožna stanja in občutljivost preprečijo, da bi se sploh mogli tetovirati. Če vas skrbi, ali se bo vaša tetovaža pravilno zacelila, se o svojih pomislekih pogovorite z dermatologom ali strokovnjakom za tetovaže.

Moja prva tetovaža je dokazala, da bi imela občutljiva koža veliko vlogo pri tem, kako negujem tetovaže.

Moja prva tetovaža je dokazala, da bi imela občutljiva koža veliko vlogo pri tem, kako negujem tetovaže.

Kako se občutljiva koža odziva na tetovaže

Vedno je najbolje začeti z rutino po oskrbi, ki jo priporoča vaš umetnik. Če pa opazite kakršne koli težave z načinom, kako vaše telo obravnava proces zdravljenja, razmislite o spremembi rutine ali razpravi o različnih možnostih zdravljenja..

Nekaj ​​stvari, na katere morate biti pozorni:

 • Izpuščaj zaradi vlage: To je posledica nanašanja preveč mazila ali prekomerne vlage pod plastično folijo ali povojem, ki pokriva tetovažo.
 • Prekomerno znojenje: Če uporabljate metodo plastičnega ovoja, lahko to povzroči izpuščaj ali okužbo.
 • Vsak izpuščaj: To je lahko reakcija mazilo ali zdravilo, vključno z medicinskim trakom.
 • Suhost: Normalno je, da je nova tetovaža srbeča in suha, ko se začne luščiti. Vendar bodite pozorni na to, kako hitro se vaša tetovaža po pranju posuši ali če se zdi, da se prehitro posuši med nanosom mazila ali losjona. Imam to težavo, ker se rad tuširam zelo vroče, kar ponavadi izsuši kožo. Morda boste želeli temperaturo nekoliko znižati, da se to ne zgodi. Če mazilo ali losjon, ki ga uporabljate, ne't, da bo vaša tetovaža zelo dolgo vlažna, poskusite preiti na drug izdelek. Izogibajte se prevelikemu nanosu, saj lahko to povzroči alergijsko reakcijo ali izpuščaj zaradi vlage.
 • Prekomerno brazgotinjenje ali mehurčki: Če se to zgodi, se takoj obrnite na svojega umetnika ali strokovnjaka za tetoviranje. Lahko poškoduje tetovažo.

Po mojih prvih tetovažah je moj umetnik priporočil te korake za lažje zaceljenje tetovaže: Odvisno od velikosti in lokacije tetovaže bodisi:

 • uporabite Aquaphor oz,
 • območje naj bo zavito v plastično folijo.

To sem delal približno eno leto, preden sem se odločil spremeniti stvari. Zdelo se je, da sta obe rutini dobro ozdravili tetovažo, vendar mi ni bilo všeč, kako bi se Aquaphor zbrisal po vsem, vključno z oblačili in rjuhami, in pustil mastne madeže.

Ker pa imam občutljivo kožo, mi je Aquaphor podaril nekaj mozoljev okoli tetoviranega območja, kar nikoli ni dobro, če'poskušaš ozdraviti. Rutina, da je koža pokrita s plastično folijo in jo držala na mestu z medicinskim trakom, je bila moteča. Dobro je deloval na velikih površinah, ki so zahtevale veliko mazila, ali pod oblačili, ki jih jaz nisem'ne želim drgniti ali dražiti tetovaže, ko se je zacelila, vendar mi kožo zlahka razdraži medicinski trak. Po večkratnem lepljenju na istih območjih bi bila moja koža rdeča, srbeča in boleča. Čeprav sem tetovažo ohlapno zavila in odprla ob straneh, da je vstopil zrak, se mi je zaradi pokrite kože še bolj potil. Plastična folija bi se prilepila na moje novo črnilo in po nekaj urah bi postalo smrdljivo. To je bilo še posebej slabo poleti. Odločil sem se, da se bom izognil rutini'ne želite tvegati okužbe.

Umetnik: Kelsey Rogers

Umetnik: Kelsey Rogers

Revolucionarna fotografija

Kaj je delovalo zame

To je pravzaprav eden mojih najljubših komadov. Pridobil sem ga na konvenciji pred nekaj več kot letom dni in po tem sem se odločil, da bom poskusil spremeniti svoj režim oskrbe. Uspelo je dobro, saj se je jesen šele začela in vreme je bilo prijetno. Želel sem se izogniti tetoviranju plastične folije, zato sem se držal kratkih hlač ali ohlapnih hlač, da ne bi dražil območja z oblačili. Odločil sem se tudi, da preizkusim drug zdravilni izdelek, odkar ga nisem'ni mi všeč Aquaphor. jaz'vedno sem imel težave s težkimi losjoni; meni se zdijo lepljivi in ​​grozni.

Tattoo Aftercare za občutljivo kožo

 • Izogibajte se zavijanju tetovaže, razen če je to nujno potrebno.
 • Izogibajte se tesnim ali abrazivnim oblačilom. To bo pomagalo odpraviti potrebo po zavijanju tetovaže. Če ga morate zaviti, zamenjajte plastiko vsakih nekaj ur ali ko se začne preznojati ali lepiti.
 • Če se na tem območju močno znojite, ga nekajkrat na dan sperite s hladno do mlačno vodo. Ti ne'ni treba uporabljati mila; samo znojite se.
 • Operite z neženim milom brez vonja, po možnosti brez veliko ostrih kemikalij. Začnite s tem nekajkrat na dan prva dva ali tri dni. Nato enkrat na dan (pod tušem je najlažje), dokler se tetovaža ne zaceli.
 • Po pranju pobrišite ali posušite na zraku in pustite, da se tetovaža popolnoma posuši, preden nanesete več losjona. jaz'Ugotovil sem, da se bo, če ga ponovno uporabim takoj po pranju, posušil nekoliko hitreje kot običajno. Vedno je dobro pustiti, da se popolnoma posuši in občasno zadihati.
 • Uporabite lahek, prozoren losjon. Manj verjetno bo zamašilo pore ali povzročilo izpuščaj zaradi prevelikega nanosa. Brez debelih mazil in zagotovo nič na osnovi nafte.
 • Z izbiro lahkega in čistega izdelka za prvo ozdravitev tetovaže lahko nadaljujem z uporabo istega izdelka, ko se tetovaža začne luščiti, da ostane hidrirana in pomaga pri srbečici. Običajno na tej točki umetniki priporočajo, da iz zdravilnega sredstva preidete na losjon brez vonja.
 • Ko se tetovaža zaceli, še naprej uporabljam naravno vlažilno kremo. To ohranja tetovažo in kožo zdravo.
 • Vedno si nanesite kremo za sončenje!
 • Pri izbiri izdelkov upoštevajte svoj tip kože. Moja koža je naravno mastna in občutljiva. Izbral sem izdelek, ki bi ohranil mojo tetovažo čisto in brez olja, ne da bi bil oster. Vlaga ostane, vendar ne'ne izbruhne.

Moj najljubši izdelek

Ko sem raziskala nekaj različnih izdelkov, sem se odločila, da preizkusim Tattoo Goo. Na voljo je v kompletu, ki ga najdete v Walmartu. Tega sem se držal, saj mi je od prvega dne dobro deloval. Komplet vsebuje losjon za nego in milo, ki sta brez vonja in zelo nežna do moje kože.

Včasih sem se tresel ob misli, da bi si moral prve dni umiti tetovažo, ker bi milo opeklo in zbodlo. Bil sem zadovoljen, ko sem preizkusil milo Tattoo Goo. Bilo je nežno in pomirjujoče in sploh ni gorelo. Losjon mi je dobro deloval, saj je bil zelo lahek in prozoren, zato sem ga lahko nanesel pod oblačila ali pred spanjem. Čeprav ni debel in se zelo hitro vpije. Moja tetovaža ni't se posuši kmalu po nanosu losjona. Ostalo je vlažno, tudi ko se je ves losjon vpije in nisem mogel'ne čutim na površini kože. Komplet vsebuje tudi mazilo za dolgotrajno nego, kar je lepo, če želite osvežiti starejšo tetovažo, in palico za zaščito pred soncem. Poleti veliko časa preživim na prostem, zato je bil to plus.

Naj bo vaša tetovaža videti nova

Ena stvar, ki lahko močno vpliva na nego vaše tetovaže, potem ko se je zacelila, je vreme. Tukaj v Oklahomi nas žarijo vroča poletja in mrzle mrzle zime. Elementi lahko vplivajo na vaše črnilo, tako kot na preostali koži.

Ne morem dovolj poudariti: Nosite kremo za sončenje! Sonce poškoduje in stara kožo, poškoduje in stara vašo tetovažo. Izdelujejo sončne kreme posebej za tetovirano kožo. Ugotavljam, da delujejo tako dobro, da jih uporabljam na svoji neoblikovani koži, pa tudi kot običajno kremo za sončenje. In če imate občutljivo kožo, se dobro obnesejo tudi pri tem. Nikoli nisem uporabljal kreme za sončenje na obrazu. Poskusil sem vse in še vedno sem se opekel. Ne razumem'nimam več tega problema.

Zima je lahko tako ostra na vašem črnilu kot vroče poletno sonce. Hladne temperature in veter posušijo in razpokajo kožo. Zaradi njih so moje tetovaže rahlo zbledele in niso bile videti tako sveže in lepe. Z uporabo vlažilnih sredstev za umivanje telesa in losjonov lahko to preprečite. Raje uporabljam naravne izdelke, zlasti pri tetovažah. Kdo ve, katere ostre kemikalije lahko poškodujejo to lepo črnilo? Za svoje manjše kose jih še naprej umivam z milom za nego, saj je bilo narejeno tako, da je varno za tetovaže. Poskušam se držati istih losjonov, ki bi bili primerni za svežo tetovažo. Običajno se priporoča brez vonja. Raje imam izdelke, kot sta kakav ali karitejevo maslo, za katere vem, da bodo nežni do moje kože in zmagali'ne poškoduje ali zbledi mojih tetovaž.

Skrb za poškodbo na tetovaži

Lepe tetovaže so le še ena spodbuda, da moram biti previden in skrbeti za svojo kožo in telo. Ampak vsake toliko časa res trdo rešim za longboard (nekaj, česar res ne bi smel'sploh ne delam glede na to, kako neusklajena sem.) in dobim nekaj neprijetnih prask in modric. Imel sem srečo, da je bil poškodovan le majhen del ene tetovaže. To je bilo dovolj lahkotno strganje, ki ga nisem naredil'Ni treba skrbeti za brazgotinjenje, vendar je izguba barve pogosta, ko je koža nad tetovažo poškodovana, še posebej, če se odrgne. Tetovažo sem obdelala s svežim črnilom, oprala z milom za tetoviranje, ki ga uporabljam za nove tetovaže, jo posušila in jo ohlapno pokrila s povojem, dokler se ni začela zaceliti, vendar ni'ne začnite se drgniti. Na tej točki sem nanesla losjon, ki sem ga uporabila za nove tetovaže. Zdelo se je, da deluje, saj je bil poškodovan del tetovaže videti kot nov, ko je bil enkrat zaceljen.

Prosimo, upoštevajte!

To so nasveti, ki so mi bili v pomoč pri prilagajanju procesa zdravljenja glede na moje osebne potrebe. Morda ne bodo delovali za vse. Če je to vaša prva tetovaža, je najbolje, da se držite navodil, ki vam jih daje vaš umetnik. Če se vam zdi, da nekaj ne deluje dobro, ne poskušajte tako nadaljevati zdravljenja. Namesto tega se vrnite k rutini, ki jo je določil vaš umetnik. Oni najbolje vedo. Če med zdravljenjem naletite na kakršne koli težave, kot so okužbe, izpuščaji ali reakcije na zdravilni izdelek, se posvetujte s svojim umetnikom ali dermatologom. Hvala za branje!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

mishka dne 3. septembra 2018:

Pozdravljeni, pred kratkim sem se dojil med prsi. Znojim se, vendar na tetovaži uporabljam mlačno vodo, samo da jo navlažim in se znebim večine znoja, nato pa jo pustim, da se posuši na zraku in uporabim mazilo, ki pa se začne luščiti.'ne želim, da moj tat zbledi ???? 🙁 ni normalno, da se tetovaža po enem tednu lušči?

Josinah Mabuela 04. maja 2018:

Pred 4 meseci sem imel tetovažo na prsih .. Toda tetovaža je še vedno boleča in peče, zaradi česar me boli leva dojka in hrbet.

zuber 23. februarja 2017:

Na tetovaži imam mehurčke….

Heather Basgall (avtor) iz Oklahome 31. decembra 2016:

Fairysmom – sliši se kot izpuščaj zaradi vlage? Pri akvaforju je pomembno, da ga ne pretiravate, saj ne bo dovolilo, da bi vaša koža sproščala prekomerno vlago (tj. Znoj), kar bi povzročilo izbokline. Prepričajte se, da je zelo tanka plast. Bolje, da ga nanesete manj, pogosteje, kot da ga preveč nanesete in preprečite, da bi koža med zdravljenjem pravilno dihala.

Fairysmom 31. decembra 2016:

Sem veteran tetoviranja. Pred kratkim sem si tetoviral in moj umetnik je svetoval akvafor, kar je v redu. jaz'sem bil tip, ki je v njem uporabljal samo kokosovo olje'deviško hladno stiskano stanje. Tako sem mislil, da sem'd poskusil bom z akvaforjem. Moja hči ga je uporabljala in ni imela težav. No, umestitev moje umetnosti mi je otežila dostop. V dneh, ko nisem mogel't dobro dosegel, bi uporabil samo olje. Pred kratkim je eden od mojih drugih otrok začel dajati akvafor, zdaj pa imam po rdeči barvi majhne rdečke

Sarah Smith 21. julija 2016:

Želim si narediti prvo tetovažo, vendar me skrbi občutljiva koža. Hvala za nasvet o tem, kako znižati temperaturo, ko se tuširate, da se ne boste umivali'ne izsušite kože toliko. Zdaj moram najti dobrega tetovatorja, ki mi je všeč. http://www.boundlesstattooco.com/

luke 20. septembra 2014:

Pravkar sem si tetoviral'je rdeča in njeno gorenje je v redu

About the author