Oblikovanje popolne tetovaže s svojim umetnikom

Rad pišem o številnih različnih temah, od katerih nekatere vključujejo umetnost tetoviranja, zdravje, dobro počutje, recepte, spodbujanje trajnosti in šivanje..

Popolna tetovaža je za vas smiselna in lepa. Pridobite nekaj nasvetov, kako izbrati pravi dizajn.

Popolna tetovaža je za vas smiselna in lepa. Pridobite nekaj nasvetov, kako izbrati pravi dizajn.

Tetovaže sedem grehov, Little Chute, WI

Ali moram narediti domačo nalogo, preden se tetoviram?

Da. Vaša naloga je imeti dobro predstavo o tem, kakšno tetovažo želite – nekaj za začetek pogovora. Eden najboljših načinov, kako zagotoviti, da boste dobili želeno tetovažo, je, da narišete sliko, toda dokler imate dobro idejo, vam lahko umetnik pomaga izbrati slog in postavitev.

Kaj če ne vem, kaj si želim?

Ne glede na to, kako dober je vaš umetnik, vam ne bodo povedali, katera tetovaža bi bila najboljša za vas. Ljubezen vsakega tetovatorja mora oblikovati tetovažo za stranko, ki ne ve, kaj želi. To je tetovaža, ki jo boste imeli do konca življenja! Če ste obtičali pri idejah, morate razmisliti, preden se obrnete na svojega umetnika. Več informacij o izbiri tetovaže najdete tukaj.

Je pa toliko kul idej in ne morem se odločiti!

Da, to je res – zato so nekateri med nami toliko tetovaž! Včasih je primerno, da ga igrate na ušesa in greste s tokom, še posebej za nekaj malega ali prijateljske tetovaže. Toda za sodelovanje med vami in vašim umetnikom bosta oba veliko srečnejša, če bo osnova za vaš dizajn prišla od vas.

"Vrtnica je vrtnica je vrtnica." – Gertrude Stein

Tetovaže sedem grehov, Little Chute, WI

Zdaj, ko imate idejo, kaj vam je pri tem všeč?

Recimo, da ste videli lepo črno -sivo vrtnico, ki je bila odlično položena na bok. Komad vam je všeč, vendar ga ne želite kopirati. Vrtnice so lepe in vse, morda pa vam nič ne pomenijo. Včasih je to dovolj in ljudje se bodo tam ustavili. Na koncu imajo lepo tetovažo, a ne nekaj, nad čimer so navdušeni.

Če imate srečo, bo vaš umetnik to prestal do konca poti, vendar ne smete biti odvisni od svojega umetnika, ki bo to storil namesto vas. Tako kot vi imajo tudi umetniki 365 dni na leto, ki so lahko dobri, slabi ali zaposleni. Pogosto vodijo svoje podjetje, tetovirajo in si prizadevajo vzeti čas za svoje družine. Vsak dan imajo več strank in povezovanje z vsemi je lahko izziv.

Zato si na primeru vrtnice zastavite nekaj vprašanj. Veš, da ti je umestitev predvsem všeč, a si želiš, da bi bila na nek način drugačna.

Različni slogi krvavih vrtnic.

Različni slogi krvavih vrtnic.

Shad Bosmans, Sedem grehov, Little Chute, WI

Rumena vrtnica z dvojnimi listi na rami.

Rumena vrtnica z dvojnimi listi na rami.

Shad Bosmans, Sedem grehov, Little Chute, WI

Čas je za sejo možganskih viharjev!

  • Ali raje uporabite barvo?
  • Ali drugačno risbo vaše vrtnice, na primer poudarjanje trnja ali dodajanje bodala?
  • Hmmm, to se sliši kul, morda pa bi bila slika preveč toga. Za pretok, ki ga iščete, potrebujete trakove ali kaj podobnega.
  • Mogoče se vam zgodi, da študirate morsko biologijo in na trakovih pomislite na lovke hobotnice in se sprašujete, ali bi to delovalo.

K umetniku se približate s sliko v roki in svojimi idejami. Na koncu zapustite trgovino z osupljivim osmokrakim glavonožcem, ki je elegantno postavljen na boku. Zmaga!

Isti videz je mogoče doseči z osebnim pridihom.

Isti videz je mogoče doseči z osebnim pridihom.

Shad Bosmans, Sedem grehov Tattoos, Little Chute, WI

Opomba o komunikaciji

Dobra komunikacija je edini način, da se prepričate, da boste na koncu dobili tetovažo, na katero razmišljate. Želite se prepričati, da je slika v vaših mislih enaka sliki v mislih vašega umetnika – ali vsaj zelo podobna.

Ne pozabite, da imamo vsi edinstven referenčni okvir, s katerim gledamo na stvari. Kot lahko vidite na fotografijah, ima lahko nekaj tako preprostega kot vrtnica veliko razlik. Morda razmišljate o nežni rožnati vrtni vrtnici v akvarelnem videzu, vaš umetnik pa o svetlo pisani vrtnici s tradicionalnim trdim obrisom.

Osebno se pogovorite s svojim izvajalcem

Najboljši nasvet, ki vam ga lahko dam, je, da se ustavite in se osebno pogovorite s svojim umetnikom. Lahko jim poveste, da razmišljate o novi tetovaži in iščete prispevek. Če želite, da vam umetnik kaj nariše vnaprej, jim ponudite, da jim plačate čas. Če želite eno uro umetnikovega časa prebirati po knjigah in razpravljati o svojem delu (če imajo čas za to), morate pričakovati, da se dogovorite za termin in jim plačate glede na urno postavko.

Kar vodi k drugemu vprašanju: Kako vseeno izbrati tattoo umetnika?

Komentarji

Brandon Hart iz igre 7. decembra 2016:

Če ti'šele začenjate, bi dobili kaj malega in smiselnega ali pa bi se lotili nečesa večjega in morda pomembnejšega?

Shauna L Bowling iz osrednje Floride 27. avgusta 2016:

Odličen članek. Imam nekaj tetovaž, od katerih je največja na hrbtu. Začelo se je z možnostjo bliskavice na desni lopatici. Barve sem spremenil, da ne bi'nimajo iste tetovaže kot vsi drugi, ki gredo v tetovažni studio in izbirajo predmete iz "pobarvanka".

Dva dodatna dela, ki sem jih dala na hrbet, so narisali prijatelji umetniki. Toda tri tetovaže na strateških delih mojega hrbta niso bile oblikovalske. Potem sem spoznal šampionskega tetovatorja, ki je bil prijatelj fanta, s katerim sem takrat hodila. Vzel je črnilo in povezal tri tetovaže skupaj, da bi ustvaril kohezivno obliko.

To'lepo je in jaz sem'za eno minuto mi ni bilo žal.

Za dokončanje je trajalo nekaj let "freska" na hrbtu (zdržala sem in plačala samo eno uro naenkrat), a vsakič, ko sem se vrnila, je umetnik poznal prvotno zasnovo in nadaljeval. Nikoli ni naredil šablone. Preprosto je ponovno narisal zasnovo in šel od tam. To'je pravi tattoo umetnik. Bliskavica ni potrebna. Na površini ni šablone.

Tetovaže so večne in morajo dati izjavo. Prepričajte se'je pravi. S staranjem se vaše telo spreminja in s tem tudi kaj'za vas je pomembno Pomislite na to, preden se odpravite na body art potovanje.

Moja zadnja slika je stara že več kot 30 let in edino, kar obžalujem, so zvitki I.'smo se razvili s starostjo. Še vedno mi je všeč dizajn in kaj o meni govori.

About the author