Ravnokar sem si dobil novo tetovažo – kdaj lahko grem plavat in se zmočim?

Kot komentator in pisatelj tetovaž se opiram na svoje osebne izkušnje in čas dela v tetovažnem studiu.

Tetovaža vampirja in lobanje

Tetovaža vampirja in lobanje

Liz Cook

Skrb za vaš novi kos body arta je ključnega pomena. En del nege po tetoviranju je izogibanje plavanju ali namakanju nove tetovaže v vodi do štiri tedne, odvisno od stopnje celjenja. V nekaj tednih takoj po nanosu nove tetovaže je kot odprta rana, ki se mora sama zaceliti in zapečatiti.

Ali lahko plavam s svojo novo tetovažo?

Ne. Don'ne hodi plavat ali potopi svojo novo tetovažo v vodo, dokler ne odlepi vsak košček kraste in suhe kože. To lahko traja kar štiri tedne.

Obstaja velika razlika med tem, da si tetovažo zmočite med običajnim tušem in popolnoma potopite ali namočite svežo rano v mirni vodi. Vsekakor se izogibajte jezercem, masažnim kadom in bazenom, zlasti tistim s klorom in drugimi kemikalijami, ki bi lahko bile boleče in poškodujejo odprto rano.

Tačkasta tetovaža. Tetovaža muh in moljev

Tačkasta tetovaža. Tetovaža muh in moljev

Alvaro Flores – Korpus tetovaža

Kdaj se lahko moja nova tetovaža zmoči?

Tetovažo lahko zmočite v naslednjih okoliščinah:

 • Med umivanjem tetovaže.
 • Med običajno rutinsko prhanje.
 • V nenamernem primeru, da na vašo tetovažo dežuje ali jo brizga.

Za umivanje uporabite čisto vodo in pustite, da voda nežno teče po tetovaži. Pustite, da se vaša tetovaža posuši na zraku. Ne uporabljajte brisače, ker lahko delci vlaken, ki ostanejo v rani, povzročijo okužbo.

Plavati moram z novo tetovažo. Kaj naj naredim?

Iskreno, poskusite prestaviti plavalni trening, izlete na plažo in jacuzzi. Načrtujte svoj sestanek okoli svojih obšolskih dejavnosti in si naredite tetovažo v času, ko vam bo uspelo nekaj tednov ostati zunaj vode. Če ga morate absolutno potopiti, pa tukaj'Kako preprečiti, da bi se voda dotaknila tetovaže:

 • Okrog tetovaže tesno ovijte vodotesen material, kot je plastika. Poskusite čim bolj zapreti vodo. (Kdor je že kdaj poskusil to narediti, ve, da to ni mogoče storiti s 100% uspehom, vendar bo vsaj omejilo količino vode, ki se dotika nove umetnosti).
 • Naj bo vaš tetovaža zavita čim krajši čas.
 • Ko ste iz vode, si tetovažo takoj operite z antibakterijsko in čisto vodo, da odstranite vse bakterije, ki povzročajo okužbe.
 • Pustite, da se posuši na zraku. Če je veliko odvečne vode, jo obrišite s čisto, puhasto brisačo in pustite, da se zrak do konca posuši.

Slučajno sem si namočila tetovažo. Kaj naj naredim?

Če je vaša tetovaža pomotoma potopljena v vodo za več kot nekaj sekund:

 • Operite s protibakterijskim umivanjem tetovaž.
 • Pustite, da se območje posuši na zraku. Lahko ga posušite tudi s puhasto brisačo ali krpo.

Zakaj lahko't I Get My New Tattoo Wet?

Sveže, odprte rane potrebujejo čist zrak in čas, da se posušijo. Ko se vaša nova tetovaža zaceli, se zgornja plast kože posuši, začne luskati in se odlepi. Lahko tudi tvori kraste. Pomembno je, da med tem postopkom koža ostane suha, saj če tega ne storite, lahko kraste prezgodaj odpadejo. To lahko povzroči izgubo črnila.

Stoječa voda (npr. V kopelih, masažnih kadi in bazenih) ni brez bakterij. Predstavljajte si, kako umazanija vaših stopal plava do vaše nove tetovažne rane in prodira v krhko kožo. To'ni lepa slika in tudi okužba ni.

Najboljši način za preprečevanje poškodb in okužb tetovaže je, da se držite zunaj vode!

Tetovažo lahko zmočite, ko odpade vsaka krasta ali suh košček kože in zraste nova plast kože, ki zapečati območje. Kot smo že omenili, lahko to traja do štiri tedne.

Faze zdravljenja tetovaže

V prvih nekaj tednih po imenovanju bo vaša tetovaža šla skozi različne stopnje procesa zdravljenja. Medtem ko je'Pri zdravljenju bo nastala tanka, suha, razpokana koža in nekaj krast, ki se bodo sčasoma odlepile.

Ker je zdravilna, morate med običajno tuširanjem umiti tetovažo z antibakterijskim milom in toplo tekočo vodo, vendar se je izogibajte. Zelo priporočam Premium Aftershock Tattoo Box, ki vsebuje vse izdelke, ki jih boste potrebovali pri tetoviranju'celo življenje. Glede na denar, ki ste ga porabili za svojo umetnost, bodo izdelki, ki jih vlagate, pripomogli k njeni živahnosti in ohranili kožo svežo.

Časovni okvir za nego tetovaže po posegu:

 • Novo tetovažo umetnik zavije za pot domov.
 • Po čakanju vsaj dveh ur in največ štirih (odvisno od izvajalca's priporočilom), lahko sperete plazmo, kri in dodatno črnilo. Ne uporabljajte krpe. Uporabljajte samo roke.
 • Pustite, da se posuši na zraku v čistem okolju.
 • Nanesite majhno količino kreme za nego po tetovaži.
 • Sčasoma bo na tetovaži nastala suha, luskasta koža ali kraste's površino. Ne praskajte ali odtrgajte zdravilne kože ali krast. Dovolite, da kraste naravno padejo ali se odlepijo, ko se popolnoma posušijo in se koža spodaj zaceli.
 • Nadaljujte z vlaženjem s odobreno kremo za nego po tetovaži.

To'se je vredno potruditi, da se izognemo okužbi. Poleg potencialne škode za vaš novi dizajn lahko okužba v ekstremnih okoliščinah povzroči veliko več škode vašemu dejanskemu okončini. Vendar se zgodijo.

Vso srečo pri krastah, pri zdravljenju in strašljivi tetovaži!

Nazaj tetovaža drevo življenja na dekle

Nazaj tetovaža drevo življenja na dekle

Ljubitelji tetovaž na Facebooku

Več informacij o novih tetovažah

 • Je moja nova tetovaža okužena? Kaj naj storim glede tega?

  Vaša nova tetovaža ne'ne počutim se prav in ti'ste zaskrbljeni, da imate okužbo. Spoznajte simptome okužene tetovaže in ugotovite, kako se z njo spopasti.

 • Nasveti za nego tetovaže: Kako naj skrbim za svojo novo tetovažo?

  Preberite ta članek, da dobite preizkušena in resnična navodila za nego po tetovaži. Ugotovite, kaj morate storiti in zakaj.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Robin Davis 22. junija 2019:

Ravnokar sem dobil tetovažo na zapestju, če jo moram med kopanjem pokriti s plastiko

Ana (avtor) iz Hobarta, Tasmanija ~ Avstralija. (Malce odlomljeno dno AUS) 1. junija 2019:

VSI KOMENTARJI S POVEZAVAMI bodo ODSTRANJENI!

A dne 20. februarja 2018:

To'minila sta dva meseca in štiri dni, odkar sem si tetovirala. Ali lahko plavam v oceanu ali bazenu ali samo plavam?

Bianca 9. aprila 2017:

Tetovažo imam od 4. aprila

Kdaj lahko grem v vodo na plaži?

B. 15. februarja 2017:

Poskusite Saniderm.

Milly 29. decembra 2016:

jaz'sem reševalec- potencialno lahko ostanem iz vode slabe štiri tedne, najverjetneje pa tri zaradi usposabljanja osebja. V redkih primerih se moram odpraviti na reševanje, dokler imam antibakterijsko, ali bi moralo biti v redu? Če moram nekaj časa zavestno iti v vodo, ali imate kakšne posebne predloge kritin, ki bi resnično pomagale moji situaciji?

amanda dne 2. avgusta 2016:

Pred dvema tednoma sem na zapestju dobil ime svojih sinov, ali se lahko zdaj kopam normalno, saj je luščenje vse izpadlo. Hvala vam

Stefanie dne 15. aprila 2016:

Pozdravljeni, pred 2 tednoma (2. april in midva) sem si na zadnji strani vratu naredil majhno tetovažo'zdaj smo 15. aprila).

Pravzaprav se mi skoraj ni luščil – po približno dveh dneh se mi je odlepilo zelo malo drobnih kosmičev in od takrat brez krast, brez ran, le malo "zdravilno srbenje". Ali se lahko kopate? To'Seveda ga ni mogoče popolnoma namočiti, vendar me je zanimalo, ali se bo še vedno bolj luskal ali bo'je že ozdravljeno?

Glasba Fox 22. julija 2015:

Odlične nadaljnje informacije o novih tetovažah – hvala za skupno rabo

Baloiu Alexandru 5. julija 2015:

Baloiu Alexandru Paul – internetni mediji Great Job

Melissa Reese Etheridge iz Tennesseeja, Združene države Amerike 23. junija 2015:

To so odlični nasveti za nekoga, ki je pravkar dobil novo tetovažo. Glasovan in uporaben.

About the author