Vse, kar morate vedeti, preden si naredite tetovažo na rokavih

Michelle je navdušena nad simboliko tetovaže in umetnostjo. Njeni najljubši modeli vključujejo starodavne simbole in verske teme.

Odkrijte vse, kar morate vedeti, preden si naredite tetovažo na rokavih.

Odkrijte vse, kar morate vedeti, preden si naredite tetovažo na rokavu.

Daniel Gomez prek programa Unsplash; Canva

Ustvarjanje tetovaže rokavov je velika zaveza, ki zahteva več načrtovanja kot tipičen kos body arta. Ne morete impulzivno izbrati slike iz registratorja ali interneta in jo prilepiti na roko. Če želite dostojno oblikovanje, ki ne'Če ne boste poskušali premisliti o svojih življenjskih odločitvah, potem morate podrobno raziskati proces, razmisliti o temi in slogu, nakupovati za ugledne umetnike, nato pa sedeti z umetnikom po vaši izbiri za oblikovanje tetovaže.

Ta članek zajema, kaj morate vedeti, preden si naredite tetovažo na rokavu, kakšen je postopek pri pridobivanju tetovaže (tega ni mogoče storiti v eni sami seji) in kaj morate storiti pozneje, da skrbite zanjo.

4 vrste tetovaž z rokavi

 1. Četrtinski rokav: Zajema območje od vrha ramena do polovice do komolca.
 2. Pol rokav: Ta sega od vrha rame do komolca.
 3. Polni rokav: To sega od vrha rame do zapestja.
 4. Hikae: To je tetovaža rokavov v japonskem slogu, ki pokriva del prsne mišice na prsih in sega do komolca ali zapestja.

Kako načrtovati tetovažo rokavov

Najtežji del pri tetoviranju je načrtovanje teme, motiva in oblikovanja. Načrtovanje je še bolj pomembno, ko gre za rokave, ker so izdelana umetniška dela, za risanje katerih je potrebno veliko časa. Ti ne'nočem preživeti več ur bolečine in potem biti nezadovoljen s končnim rezultatom. Tesno sodelujte z umetnikom, da prilagodite natančno sliko in barve.

Najpomembnejša stvar, ki si jo morate zapomniti, ste vi MORATI sodelujte s svojim umetnikom in mu/ji omogočite nekaj svobode v procesu oblikovanja. Pridobivanje rokava je podobno naročanju freske: povejte umetniku svojo vizijo in mu dovolite, da ta koncept spremeni v profesionalno umetniško delo.

8 stvari, ki jih morate narediti pred tetoviranjem

 1. Nakupujte za umetnike. Največja napaka, ki jo ljudje naredijo, je oblikovanje lastne tetovaže, preden izberejo umetnika. Ta zasnova se bo spremenila, ker noben umetnik ne bo narisal predmeta na enak način. Vsak umetnik ima svoj slog in slog. Izberite tistega, ki vam je všeč, glede na njihov slog in skupaj z njimi vizualizirajte svoje ideje. Če želite tetovažo morskega psa, umetnik pa ne'če v svojem portfelju nimate morskega psa, tega nima't pomembno. Vsak umetnik lahko nariše morskega psa. To'pomembno je, kako ga narišejo. Ko izberete umetnika, ki vam je všeč, raziščite, kaj naredi dobrega tetovatorja, in preverite, ali preverijo vse na seznamu. Poleg sloga sta pomembna dejavnika tudi strokovnost in osebnost.
 2. Poglejte različne sloge. Odločite se za želeni slog (plemenski, nova šola, tradicionalni, akvarel, japonski, keltski itd.) Nekateri umetniki so specializirani in bodo v enem slogu boljši kot pri drugih.
 3. Odločite se za splošno temo. Ali želite, da je gotsko? Morda vam je všeč nekaj, kar izgleda kot prizor iz pravljice ali znanstvenofantastičnega filma. Morda želite rokav z versko tematiko ali tak, ki izraža vašo ljubezen do glasbe.
 4. Izberite nekaj motivov. Ali želite, da vaša tetovaža predstavlja ljubezen, smrt, sanje ali vero itd.?
 5. Izberite nekaj simbolov. Ko imate v mislih slog, temo in sporočilo, morate izbrati nekaj simbolov, ki bodo celotnemu oblikovanju dodali pomen. Na primer, če imate radi ocean in ste si želeli narediti tetovažo v plemenskem slogu, ki predstavlja srce, bi lahko pomislili, da bi vključili simbole, kot so srca, venele vrtnice, brodolomni čoln, zlomljeno sidro, valovi, ki se zrušijo v skalo v obliki srca, itd.
 6. Pomislite na barvo. Ali želite črno -belo, sivinsko ali barvno?
 7. Pogovorite se o umestitvi. Če imate nizko toleranco bolečine, se boste želeli izogniti pazduham, komolcem, notranjim komolcem in zapestjem. Načrtujte okoli tega.
 8. Pogovorite se in načrtujte s svojim umetnikom. Nikoli se ne spuščajte v to s stalno vizijo. S tatoo umetnikom bi se morali pogovoriti o svojih všečkih in marah ter jim povedati, kaj točno želite sporočiti. Posedli se bodo z vami in načrtovali več modelov, ki bodo vključevali vaše ideje. Dovolite jim nekaj svobode pri ustvarjanju. Na koncu boste imeli zadnjo besedo o tem, kaj se na vašem telesu trajno natisne, vendar pred tem pustite umetniku, da naredi tisto, kar najbolje zna: oblikovanje.

Nasveti

 • Don'ne bojte se biti nejasni. Ti ne'ni treba priti z risbo in barvo. Umetniku pokažite nekaj slik, ki vas navdihujejo, pesmi, ki so vam všeč, fotografije tetovaž, za katere menite, da so kul itd..
 • Nekateri načrtujejo več let, nato pa vse skupaj narišejo v eni seji. Drugi ustvarijo nejasno temo, tako da lahko sčasoma dodajajo različne simbole in elemente, ko pridobijo spomine ali dokončajo mejnike. Odločitev je na vas.
 • Nikoli ne primerjajte cen, primerjajte samo kakovost. Vaša tetovaža bo trajala večno, zato naredite vredno naložbo. Druga možnost je, da porabite več denarja, da ga odstranite, ali pa obžalovajte do konca svojega življenja.
 • Don'ne bo poceni. Don'ne poskušajte prihraniti denarja tako, da zahtevate manjšega. Razmerja bodo videti neumna!
 • Don'Ne poskušajte v eno zasnovo zložiti kup pomenov in simbolov. Zaradi tega je videti grdo.

Izdelava tetovaže rokavov: nasveti in postopek

Koliko časa traja, da si naredite tetovažo z rokavi?

Povprečen čas, potreben za rokav, je 10–15 ur, nekateri pa potrebujejo 80 ur ali več. Rokav vključuje več sej, ki lahko trajajo tedne, mesece ali celo leta. Čas, ki bo potreben, bo odvisen od tega, kako oblikovan je dizajn in koliko časa traja, da se vaše telo pozdravi med sejami.

Koliko časa traja vsaka seja?

To bo v celoti odvisno od umetnika in vas. Vsaka seja običajno traja tri do šest ur. Če tako dolgo ne morete mirno sedeti, bi moral biti umetnik prilagodljiv in dati prostor za črnila, da vključi več sej. Ena najdaljših sej tetovatorja Breta Baumgarta je bila 16 ur! Noro!

Kako pogosto so seje?

Običajno trajata dva tedna med sejami, če pa ste nekdo, ki ima telo čas, da se ozdravi, vas bo trgovina lahko razporedila na vsake tri tedne.

Ideje za tetovaže rokavov za ženske in moške

Ali je bolečina dopustna?

Vse je odvisno od vaše stopnje tolerance na bolečino, vendar na splošno rokavi bolijo, ker morate biti na igrišču več ur pod iglo, v nekaj tednih pa se morate vrniti na več sej. Vaša roka bo nekaj časa čutila otrplost!

Večina ljudi poroča, da najbolj bolijo okoli komolca, notranjega komolca, zapestja in pazduhe. Preden se odločite za tetovažo, se naučite, kje vas bo telo najbolj bolelo, in naučite se zmanjšati bolečino.

Polni rokav.

Polni rokav.

Hunter Newton prek programa Unsplash

Koliko stanejo tetovaže z rokavi?

Seveda bodo skupni stroški odvisni od tega, koliko časa traja tatuist in ali gre za delni ali polni rokav. Tetovatorji v povprečju znašajo 100 USD na uro, povprečna cena polnega rokava pa se giblje od 1.500 do 2.500 USD, saj postopek v povprečju traja od 10 do 15 ur dela, razdeljeno na več sej. Vsekakor ne gre za impulziven nakup!

Polni rokav

To bo trajalo najmanj 10 do 15 ur. V povprečju znaša 100 USD na uro, to znaša približno 1500 USD. Seveda, če zasnova zahteva veliko barve ali zapletenih podrobnosti, potem je normalno, da plačate kar 4000 dolarjev. To'40 ur dela!

Pol rokav in četrt rokav

To traja najmanj pet do osem ur. Povprečni stroški so od 500 do 2000 USD.

Zakaj je tako drago?

Roka ni ravno platno. Ko umetniki razmišljajo o oblikovanju tetovaže rokavov, morajo razmišljati v 3-D, ker bo slika pokrivala štiri dele roke: zgornjo zunanjo ramo, notranjo nadlaket, notranjo podlaket in zunanjo podlaket. Zaradi tega je postopek zelo dolgotrajen in kompleksen, cena pa to odraža.

Povprečna cena na uro za vsako tetovažo se giblje od 70 do 220 USD (ali več). Za natančno oceno cene boste morali upoštevati več dejavnikov.

Don't Bodite poceni

Čeprav rokavi trajajo dolgo in stanejo veliko denarja, bo naložba vredna. Ne pozabite le, da bo cena in bolečina odstranjevanja tetovaže dvakrat večja, zato izberite kakovostnega umetnika in ugleden studio!

Rokav astronavta in galaksije.

Rokav astronavta in galaksije.

Kakšen je postopek?

 1. Po odločitvi za oblikovanje bo umetnik izmeril vašo roko, da jo bodo lahko prilagodili sorazmerju.
 2. Med prvo sejo bo oris s črnilom.
 3. Druga ali tretja seja bo vključevala senčenje ali risanje podrobnosti.
 4. Zadnje seje bodo namenjene barvanju in dodajanju zaključkov.

Ta postopek lahko traja več mesecev, seje pa se izvajajo vsaka dva do tri tedne. Vsaka seja traja v povprečju tri do pet ur, vendar je to odvisno od tega, kako dolgo lahko skupaj s svojim tatoo umetnikom mirno sedite in se osredotočite.

Ne pozabite načrtovati svojega delovnega urnika in počitnic, saj bo med sejami in v šestih mesecih, ki so potrebne za popolno ozdravitev, omejena mobilnost..

Zdravilni proces

Zelo pomembno je, da pozneje poskrbite za tetovirano območje, da se izognete okužbi. To je še posebej pomembno pri nakupu rokava, ker se morate vrniti več sej, uničevanje tetovaže, preden se dokonča, pa bo otežilo dokončanje risbe, kar pomeni, da bo trajalo dlje in stalo več.

Navodila po oskrbi

 1. Povoj hranite nekaj ur po vadbi.
 2. Operite z antibakterijskim milom. Nežno posušite.
 3. Pustite, da se zrači 10 minut. Nato nanesite tanko plast losjona.
 4. Umivajte in vlažite območje dva do trikrat na dan, dokler se koža ne lušči (približno dva do tri tedne). Normalno je, da med luščenjem kože odlepite nekaj sledi črnila.

Če se tetovaža ne zaceli pred naslednjo sejo, se bo postopek zavlekel. Sledite tem navodilom, da se tetovaža hitreje zaceli in prepreči luščenje.

8 stvari, ki se jim je treba izogniti po tetoviranju rokavov

 1. Don'ne trgajte po krastah ali luščeni koži. Naj odpade naravno; v nasprotnem primeru tvegate okužbo in uničenje tetovaže.
 2. Don't spenite na debele plasti losjona. Želite, da vaša koža diha, da zmanjšate okužbo.
 3. Don'se ne kopajte ali plavajte. Dolgotrajna izpostavljenost vodi je zelo škodljiva.
 4. Don'pod tušem ne pretiravajte. Tudi če vaša roka ni neposredno v strelni liniji glave prhe, lahko izpostavljenost vroči pari in vlagi poškoduje vašo tetovažo, zato se hitro, mlačno pršite.
 5. Don'ne spi na roki. Ko je vaša tetovaža nova, spanje na njej ne bo samo poškodovalo, ampak tudi strada kisikovo območje (kar vodi v okužbo) in poškoduje črnilo, ker se lahko tetovaža drži na listih.
 6. Don'ne nosite oprijetih srajc. Spet želite, da roka diha, da ne boste'ne daje bakterijam možnosti za rast.
 7. Don't območja ne izpostavljajte sončni svetlobi. Izpostavljenost soncu vodi do brazgotinjenja, posvetlitve in neenakomernega celjenja.
 8. Don'tudi na sončenje ne gre.

Viri

 1. "Najboljši nasveti za skrajšanje časa zdravljenja tetovaž," Authority Tattoo. Dostop 11. novembra 2017.
 2. ROC, "8 stvari, ki jih morate vedeti za postopek zdravljenja tetovaže," Tattoo Healing Pro. 5. september 2017. Dostop 11. novembra 2017.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

About the author