Vse o vaši prvi tetovaži: vse, kar morate vedeti

Na ulicah so me ustavili popolnoma neznanci, ki me zanimajo samo moja črnila.

Umetniki tetoviranja uporabljajo tetovažne stroje, kakršne vidimo na tej sliki.

Umetniki tetoviranja uporabljajo tetovažne stroje, kakršne vidimo na tej sliki.

Lucas Lenzi prek programa Unsplash

Torej, želite si narediti prvo tetovažo, kajne? Prepričan sem, da raziskujete in dobivate nasvete različnih ljudi. Opozoril vas bom na vse, kar bi morali vedeti, preden se odločite za trajno tetoviranje kože. Imejte v mislih vse te podatke. Močno predlagam, da nadaljujete z raziskovanjem, vendar vam bo ta članek dal resnično dobro izhodišče.

Ta članek pokriva naslednje teme:

 1. Kako izbrati obliko tetovaže
 2. Kako izbrati tetovažo
 3. Kako se pripraviti na tetoviranje
 4. Kaj morate vedeti o procesu tetoviranja
 5. Kaj se bo zgodilo, ko se boste tetovirali
 6. Kako ravnati z drugimi ljudmi's Mnenja o vaši tetovaži

Zanimivo oblikovanje tetovaže

Zanimivo oblikovanje tetovaže

1. Kako izbrati obliko tetovaže

To je najverjetneje prva stvar, o kateri ste začeli razmišljati, ko ste se odločili za tetovažo. Verjetno ste iskali po internetu, revijah za tetovaže, knjigah o oblikovanju itd. Poskrbite, da bo izbrana oblika nekaj, kar vam resnično govori. Vse življenje vas bodo vedno znova spraševali, zakaj ste naredili prav to tetovažo in kaj to pomeni. Poskrbite, da boste imeli boljšo razlago kot: “Izgledalo je super.”

S tem boste morali živeti do konca svojega življenja. To ste zagotovo že slišali, vendar je neverjetno res in običajno spregledano. Poskrbite, da je oblikovanje in postavitev vaše tetovaže nekaj, s čimer lahko resnično živite v vsaki situaciji v svojem življenju. Morda imate sanje, da bi bili umetnik, glasbenik ali kateri koli drug poklic, ki z veseljem sprejema tetovaže. Kaj pa se zgodi, če morate delati v pisarni ali službi za stranke, medtem ko poskušate plačati račune, dokler ne dosežete teh sanj? Ogromna neprijetna tetovaža obraza vam morda ne bo omogočila vrste dohodka, ki ga morda iščete.

Razmislite o edinstvenem dizajnu po meri

Odličen način, da si ustvarite popolnoma edinstveno tetovažo, je, da se s svojim umetnikom za tetovaže pogovorite o oblikovanju po meri. Na internetu lahko zberete različne ideje, risbe itd. In jih predstavite svojemu umetniku. Pogovorite se o tem, kaj iščete, in lahko vam pomagajo pri pripravi popolnega dela. Tatoo umetniki obožujejo tovrstno delo. Omogoča jim, da uporabijo svoje umetniške talente, in ugotovili boste, da je večina umetnikov tetoviranja zelo željna te vrste dela.

Tattoo Flash Art na steni trgovine s tetovažami

Tattoo Flash Art na steni trgovine s tetovažami

2. Kako izbrati tetovažo

Preden se dogovorite za termin, morate raziskati trgovino in umetnike. Vprašajte po mestu, poiščite ocene na internetu in vsekakor obiščite trgovino. Vaše zdravje je ogroženo, če greste v trgovino, ki ni primerna.

Vprašajte trgovino. Postavite veliko vprašanj. Trgovine s tetovažami se ves čas sprašujejo o teh vprašanjih. Če ne želite dobiti okužbe ali sranje, se prepričajte, da veste, za kaj grete. Postavite vprašanja, kot so…

 • Ali imajo avtoklav?
 • Ali imajo trenutno licenco?
 • Kako dolgo so odprti?
 • Kakšne varnostne postopke uporabljajo?
 • Kakšne certifikate imajo umetniki?

Ne bodite presenečeni nad oblikovanjem bliskavic na stenah. Ti'Želim si ogledati portfelje umetnikov v trgovini. Tu lahko ugotovite, ali so slogi in talenti umetnikov primerni za vaše želje. Dobra trgovina bo imela te portfelje pri roki. Vse kar morate storiti je, da jih prosite, da jih pogledate.

Uro ali dve, preden se tetovirate, se prepričajte, da jeste.

Uro ali dve, preden se tetovirate, se prepričajte, da jeste.

3. Kako se pripraviti na tetoviranje

 • Ko se dogovorite za sestanek, obvezno omenite vse vrste bolezni ali bolezni, ki bi lahko vplivale na vašo tetovažo, kot so sladkorna bolezen, anemija, HIV itd. Če bi šlo kaj narobe ali bi omedleli, mora trgovina vedeti, kaj bi lahko bil vzrok.
 • Pojej nekaj, preden si narediš tetovažo. To je pomembno. Vedno obstaja možnost, da se boste onesvestili. Če jeste nekaj, boste to tveganje zmanjšali. Za zahvalni obrok vam ni treba jesti, le nekaj naj vas drži. S seboj prinesite nekaj malega (na primer sladkarije), ki vam bo med postopkom dvignilo krvni sladkor.
 • Ne pijte in ne jemljite zdravil na osnovi aspirina v 24 urah po sestanku. Ti redčijo vašo kri in lahko povzročijo veliko večjo krvavitev. To ustvarja nered za tetovatorja in lahko vpliva na kakovost dela, ki ga prejmete.
 • Nosite udobna oblačila. Ves ta čas boste ležali ali sedeli in se boste morda morali premakniti ali sedeti v nerodnih položajih, da umetniku omogočite, da naredi svoje. Nočete, da vas oblačila, ki jih nosite, omejujejo.

Umetnik tetovaže, ki dela svojo magijo

Tatoo umetnik dela svojo magijo

4. Kaj morate vedeti o procesu tetoviranja

 • Vaš tetovator si bo nadel rokavice, odprl svoje igle in črnila pred vami, očistil kožo, nanesel šablono, na kožo nanesel malo vazelina in začel tetovirati.
 • Če ste nervozni, se pogovorite s svojim umetnikom. Povejte jim, da ste zaradi tega nekoliko nervozni. Dober tetovator vam bo povedal vse in vas pomiril. Odličen umetnik vas bo odvrnil od drugih pogovorov, da se ne osredotočite na dogajanje.
 • Bolečina je v glavi. Tetovaže res bolijo, ja. Vendar so znosne. Nehajte razmišljati o tem. Nehajte se osredotočati na to. Samo prestrašili se boste. Videla sem, kako majhna dekleta, ki nimajo zelo dobre tolerance bolečine, prebijejo velike tetovaže brez solz. Če oni to zmorejo, lahko tudi vi.
 • Namigi svojemu umetniku! To ni nujno, vendar je neverjetno cenjeno. Če se nameravate vrniti za prihodnje tetovaže, pustite namig. To si bodo zapomnili.

Plamena tetovaža

Plamena tetovaža

5. Kaj se bo zgodilo, ko se boste tetovirali

 • Od umetnika boste prejeli navodila za nego. Sledite. Zadnja stvar, ki jo želite narediti, je razvoj okužbe.
 • Pustite povoj vsaj dve uri. To je tam z razlogom. Tvoja tetovaža je rana. Ta povoj preprečuje vdor bakterij v zraku v rano. Če je vaš umetnik tetoviranja uporabil saran ali kakršno koli plastiko, je to drugače. Ko prideš domov, ga sleci. Pomagal bo zaščititi tetovažo, vendar bo zadušil vašo kožo, če jo pustite predolgo.
 • Umivanje tetovaže je pomembno. Uporabiti morate mlačno vodo in blago, tekoče antibakterijsko ali protimikrobno milo. Tetovaže ne potapljajte v vodo. To pomeni, da se za nekaj časa izogibajte kopanju. Tetovaže ne drgnite do suhega, temveč jo rahlo tapkajte, dokler se ne posuši.
 • NE uporabljajte Neosporina ali katerega koli drugega mazila, ki je namenjeno za ureznine in odrgnine. To bo povzročilo, da bo vaša tetovaža zbledela in na nekaterih območjih morda popolnoma izgubila barvo.
 • Losjon je pomemben. Dogaja se luščenje, vendar bo zaradi vlažnosti območja manj nevarno za tetovažo. Želite uporabiti losjon, ki mu ni dodana dišava ali barva. Najbolje je, da v ta namen kupite pravo mazilo za tetoviranje.
 • Ne poberite krast. Pusti pri miru. Če se vam zdi suh, nanesite losjon.
 • Zaščita pred soncem bo pomembna do konca vašega življenja. Izogibajte se izpostavljanju soncu med zdravljenjem. Po tem, ko se zaceli, morate nanesti zaščito pred soncem, kadar koli boste izpostavljeni neposredni sončni svetlobi. UV -žarki bodo zbledeli in razbarvali tetovažo.

Če opazite kaj čudnega ali niste prepričani o čem, pokličite tetovažo. Želijo se prepričati, da imate odlično tetovažo, in odgovorili bodo na vaša vprašanja.

Dobro opravljena tetovaža s polnimi rokavi

Dobro opravljena tetovaža s polnimi rokavi

6. Kako ravnati z drugimi ljudmi's Mnenja o vaši tetovaži

Bodite pripravljeni na vprašanja. Ljudje vam bodo postavljali vse vrste čudnih vprašanj, ki se jih običajno ne sramujejo. Na ulicah so me ustavili popolnoma neznanci, ki me zanimajo samo moja črnila.

Obstajajo ljudje, ki še vedno ne odobravajo tetovaž in vam bodo to sporočili. S temi ljudmi je včasih zelo težko ravnati. Lahko so nesramni, včasih pa preprosto ne razumejo.

Uživajte v črnilu!

Na splošno morate uživati ​​v svoji prvi tetovaži! To je čudovita izkušnja. Močno priporočam, da ta članek uporabite kot izhodišče in nadaljujete z raziskavami. Vso srečo z novo tetovažo!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

John Larry Elliott Jr. 3. septembra 2017:

Na Aljaski preživim 6 mesecev na leto in 6 mesecev na Floridi, verjetno imam edinstvene tetovaže na svetu, rožnati flamingo na levi rami in puffin na desni rami?

Oiana dne 17. novembra 2016:

Živjo, zelo dober članek! zelo je pomagalo! Imam vprašanje, zdi se, da se črnilo na moji novi tetovaži širi čez črto, kot v spodnji plasti kože in ustvarja nekakšen madež, ali je to mogoče popraviti? ali bo tako izgledalo do konca mojega življenja? Hvala!

Bluewind 24. decembra 2014:

Odličen nasvet. Imam pa par vprašanj. Oprostite že vnaprej.

1) Kakšen izdelek za nego tetovaže priporočate?

2) Ko gre za edinstvene kose, je bolje, da tatoo oblikovalec oblikuje ali pa poišče grafični umetnik? Če je grafični umetnik boljši, kako naj ga najdem in ali bi bilo drago?

3) Kaj moram narediti na koncu, da dobim lep rezultat s pakirano, močno barvo?

4) Ali lahko kaj vzamem pred vstopom? Vem, da ibuprofen zmanjšuje otekline.

5) Kako lahko preverim, ali sem zmagal'ne reagira na črnilo pred začetkom? (moj oče je zaskrbljen, da bom imel alergijsko reakcijo)

6) Kaj naj storim, ko začne bledeti? Ali vam bodo pomagali dotiki ali pa bo sčasoma nejasno?

7) Kako naj vem, če mi umetnik navaja pošteno ceno, če je del edinstven? jaz'Pripravljen sem plačati za dober kos in napitnino glede na njihovo usposobljenost in moje zadovoljstvo, vendar me skrbi, da bom za kos od nižje kvalificiranega umetnika ali premalo plačal in da ne bom dobil tistega, kar sem'sanjal sem 16 let (želel sem si ga od 13. leta). Ni možnosti, da bi se kdaj pogajal z umetnikom, vendar bi rad vedel, kako določiti cene.

8) Tetovaža, ki jo želim, je zame izjemno pomembna in polna simbolike (invalid sem in sem preživel zlorabo otrok, zato si lahko predstavljate). Preveč specifično se bo dotaknilo mojega umetnika'živce in mi uniči možnosti, da si od njega/nje naredim odlično tetovažo?

9) Če želim svojemu umetniku dati napitnino, pa ne't tedaj nimam dodatnega denarja za porabo (I.'m z omejenim proračunom), ali je v redu počakati en mesec? Bi bili užaljeni, če ne bi'jim potem ne daš nasveta? In kaj je ustrezen razpon namigov? 10-20% povprečno z 0% za mega bad in 25%, če ga izločijo iz parka?

StitchTheDamned (avtor) iz Clifton Parka, NY, 28. maja 2013:

Hvala vam0! Žal mi je da to slišim. Na žalost se ista situacija zgodi tako pogosto. Upam, da bo vaša naslednja tetovaža boljša!

Carla J Swick od NW PA 28. maja 2013:

Sam sem si oblikoval tetovažo – slaba poteza. Šel sem v neznano trgovino k prijatelju prijatelja – slaba poteza. Mislim, da bom kdaj lahko na koncu na eni od teh prikritih oddaj. 🙂 Vaše središče je odlično za vse, ki razmišljate o črnilu.

StitchTheDamned (avtor) iz Clifton Parka, NY 28. maja 2013:

Hvala za komentar!

1.) Najbolj boleča področja so tista, ki po naravi nimajo veliko telesne maščobe in mišic nad kostjo. To vključuje področja, kot so rebra, roke, zapestja in gležnji. Izjemno občutljivi deli telesa, kot so pazduhe, notranjost komolca in spodnja stran nadlakti, so prav tako neprijetni. Najmanj boleča mesta so območja, ki so pogosto izpostavljena elementom. Na primer zunanji del roke in zunanji del telet. Tetovaže res bolijo, vendar je bolečina znosna. Don'ne obremenjujte se preveč zaradi tega. Dober tetovator se bo potrudil po svojih najboljših močeh s tehnikami, kot je raztezanje kože, da bo manj boleče.

2.) Roke so odličen kraj za tetovaže, ki jih želite pokazati. Večino časa je to edino področje kože, ki ga ljudje pokažejo. Osebno imam rad tetovaže na zunanji strani roke, da se pokažejo. S svetlo kožo imate pravzaprav veliko srečo. Vsaka barva bo videti odlično in izstopala. Tetovaže, ki po nekaj letih krvavijo in so videti kot madež, so tiste, ki imajo na majhnem območju preveč podrobnosti. Tetovaže se med celjenjem nekoliko razširijo. Dobro narejena tetovaža se ne bo mešala skupaj, vendar se rahlo poveča. Črna na koncu zbledi v modro ali zeleno barvo, vendar je to neverjetno normalno. Črna in siva trajata najdlje, ne da bi zbledela. Barvna črnila ponavadi zbledijo nekoliko hitreje, vendar se še vedno pogovarjamo o letih, preden boste potrebovali popravek. Če se izognete neposrednemu izpostavljanju soncu ali uporabite dobro zaščito pred soncem, bodo barve ostale živahne in dolgotrajne.

3.) Najboljše prikrivanje tetovaž je DermaBlend Professional. Naročiti ga morate na spletu in steklenica je manj kot 30 USD. Vsekakor je vredno. To je ličila, ki se pogosto uporabljajo v filmih za prikrivanje tetovaž. http://www.dermablend.com/skinconditions/tattoos.a…

Upam, da to pomaga! Vso srečo pri tetoviranju!

kckatt 27. maja 2013:

Zelo poučno in dobro napisano. Tudi sam bi rad premišljeval, vendar imam nekaj vprašanj, saj jih še nikoli nisem imel.

1. Slišal sem, da so različna področja bolj boleča, nekatera pa manj, če jih lahko razširite, na katerih je manj ali več?

2. jaz'sem tip osebe, ki ne kaže veliko kože, vendar si želim tetovažo, ki jo lahko včasih pokažem in razmišljam o notranjosti roke ali zunaj z naravnim metuljem in senco. Imam zelo svetlo kožo .. mi lahko predlagate dobro barvo in velikost mojega teta, ki ne bo zbledela v črno piko?

3. In za konec lahko predlagate dobro prikrivanje ličil, ki bodo, ko boste potrebovali, skrili drobtino?

Še enkrat hvala za zelo informativno središče in jaz'Veselim se, da bom prebral več vaših zapisov!

StitchTheDamned (avtor) iz Clifton Parka, NY, 22. maja 2013:

To je zelo res! So odvisni.

[email protected] dne 22. maja 2013:

Ena stvar, ki je niste omenili, je, kako zasvojenost tetovaže

StitchTheDamned (avtor) iz Clifton Parka, NY, 22. maja 2013:

Hvala vam! Vem kaj misliš. Vedno je dobro vedeti, na kaj morate biti pripravljeni.

Whitney iz Castle Rock CO 21. maja 2013:

super info! Želim si, da bi res kaj takega prebral, preden sem dobil prvega!

StitchTheDamned (avtor) iz Clifton Parka, NY, 18. maja 2013:

Hvala vam! Prvo tetovažo sem si naredil pred leti in tudi nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Upam, da bo to vozlišče pomagalo drugim v isti situaciji!

Georgie Lowery iz Severne Floride 18. maja 2013:

To je odlično središče. Prvo tetovažo sem naredil pri 39 letih – mislim, da'sem pozno cvetela? Vem samo, kako sem, in hodim po fazah, zato bo to, kar mi je danes všeč, jutri ostalo v preteklosti. Nisem imel pojma, kaj lahko pričakujem. želim si'to sem najprej prebral!

Vso srečo pri nominaciji Rising Star in dobrodošli v klubu HubPages!

StitchTheDamned (avtor) iz Clifton Parka, NY, 14. aprila 2013:

Najlepša hvala! Uporabil bi vse nasvete, ki jih lahko dobim v tem trenutku. Vsekakor bom imel v mislih te nasvete. Hvala še enkrat!

Catherine Taylor iz Kanade, 12. aprila 2013:

Res dobro napisano in informativno središče. Všeč mi je, da ste omenili izogibanje aspirinu 24 ur pred tetovažo'je nekaj, česar mnogi ljudje ne razumejo'niti pomisliti ne Majhen namig za vaša prihodnja vozlišča, še nekaj slik vam bo prineslo boljšo oceno in dodalo nekaj zanimanja. Morda bi bilo koristno, če si za pomoč pri oblikovanju ogledate učni center. Imate odličen slog pisanja in ne dvomim, da vam bo tukaj dobro uspelo. Don'Ne bojte se slediti drugim piscem, da bi jih pritegnili k svojemu delu.

About the author

Adblock
detector