Ali piercing jezika boli?

Pred 15 leti sem si prebodel jezik. Morda vas bo to prepričalo, da se zagotovo ne spomnim, kakšen je bil občutek, vendar je to moj edini piercing doslej.

Prebadanje jezika

Prebadanje jezika

koprive

Vprašanja večine ljudi, preden se prebodejo z jezikom, se glasijo: “Bo bolelo, če bi mi prebodli jezik? “In” Bo bolelo, potem ko sem si prebodel jezik? ” Kratek odgovor je pritrdilen za oba, vendar vam to ne daje tistega, kar morate vedeti, koliko bo bolelo. Torej, tukaj bom poskušal odgovoriti na to.

Bolečina pri prebadanju jezika

0 je najmanj boleče 10 je najbolj boleče

Dogodek Kako boleče med? Kako boleče po?

Cepljenje proti gripi

5 za 4 sekunde

3 za en dan

Prebadanje jezika

5 za 2 sekundi

3 dva dni

Ekstrakcija zob modrosti

8 za 30 sekund, medtem ko so injekcije vstopile

6 za 1 dan, zmanjšanje dnevno za teden dni

Po pomoti sem se ugriznil v jezik

6 za 2 sekundi

2 za eno uro

Čmrlj ga je ugriznil v obrv

5 za 10 sekund

3 za en dan

Prebadanje jezika

Pred 15 leti sem si prebodel jezik. Morda vas bo to pripeljalo do pomisleka, da se ne spomnim, kakšen je bil občutek, vendar je to moj edini piercing doslej – ja, resno, nikoli nisem imel preluknjanih ušes. Tako, da mi je ostalo v spominu. Resnično sem si želel prebadanje jezika, ko sem jih videl na več drugih ljudeh.

Za sam postopek sem šel v dobro priporočeno ustanovo, ki je naredila še veliko drugih prebadanja jezika.

 • Odločil sem se, da bom imel malce anestetika za omrtvičenje jezika, ki je bil v obliki majhnega kvadrata stvari z vonjem po bananah, pritisnjenega na spletno mesto za nekaj minut.
 • Igla skozi jezik je trajala največ dve sekundi in ugotovila sem, da me to boli približno enako kot cepljenje proti gripi v roki, vendar za krajši čas.
 • Bolelo je veliko manj kot injekcije anestetika v usta, preden so mi odstranili modrostne zobe.
 • Upogljiv plastični jeziček z jeklenimi kroglicami na vsakem koncu je bil takoj neboleče vstavljen.

Med prebijanjem jezika vam priporočam, da vadite nadzorovano dihanje – vdihnite štetje do pet, izdihnite pri štetju do pet, vdihnite pri štetju do štiri, izdihnite pri štetju do štiri itd. To bi vam moralo pomagati, da se nekoliko sprostite, da vas manj boli.

Nega za prebadanje jezika

Tu so moji najboljši nasveti za hitro celjenje po prebadanju jezika

 • Uporabljajte zdravila proti bolečinam, izmenično med ibuprofenom in paracetamolom. Po prvih 24 urah postopoma zmanjšajte število odmerkov, ki jih uporabljate.
 • Jejte ne začinjeno tekočo hrano pri sobni temperaturi dan ali dva. Vroča in hladna hrana vas bo bolj bolela v ustih.
 • Zjutraj in zvečer vsaj pet dni uporabljajte slano ali antiseptično vodico za izpiranje ust. Pustite, da ustna voda obdaja jezik vsaj 30 sekund.
 • Če imate kakršne koli znake okužbe, na primer gnoj, ki prihaja iz luknje, ali povišano temperaturo, pojdite k zdravniku. Morda ne bodo navdušeni nad piercingom, vendar vam bodo predpisali antibiotike, če jih potrebujete.

Piercing jezika in zobje

Dolgoročno so moje najhujše težave s prebadanjem jezika sekanje zob med jedjo in nehoteno škripanje po jeklenih končnih kroglicah. Tako sem izgubil 25% enega molarja in nekaj čipov z drugih zob. To me je končno pripeljalo do tega, da sem si po devetih letih vzela piercing za jezik, a ko sem opazila nove jezičke s plastičnimi kroglicami in odkrila, da je moja luknja za jezik še vedno na mestu, sem spet v poslu!

Ali naj prebodem jezik??

Na to ni pravilnega ali napačnega odgovora. Z bolečinskega vidika se prag bolečine pri vseh razlikuje, prav tako pa tudi njihov odziv na različne vrste bolečin, zato lahko kot splošno vodilo uporabite samo to, kar sem se počutil in kaj sem opazil od drugih.

Kdo bi moral't Pridobite enega?

 • Če vam ni všeč ideja, da en teden morda ne boste mogli pravilno jesti, tega ne storite.
 • Če imate kratek jezik, zelo natančno razmislite o tem, ker bo to pomenilo, da je prebadanje proti sprednjemu delu ust in bo zelo verjetno vplivalo na vaš govor. Edina oseba, ki jo poznam s kratkim jezikom, ki ji je dala preboditi, jo je na koncu odstranila, ker ni mogla'ne govori jasno z njim.
 • Če ste zaskrbljeni zaradi odrezanja zob in možnih stroškov plomb in kron – tega ne storite. Dobra stvar je, da so na voljo sodobnejši jezički iz akrila in tradicionalnega jekla. Akril bi moral manj poškodovati zobe. Preizkušam jih in poročam!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Alija 25. septembra 2019:

Na katero mesto naj grem

Lilly Mae 24. junija 2019:

V redu, rad bi vprašal fante, ali lahko imate preboden jezik, tudi če imate težave s srcem x

Krista 15. junija 2019:

Ali je normalno, da še vedno ne morete popolnoma iztegniti jezika, čeprav je moj prebadanje jezika ozdravljeno in sem že dal drug obroček za jezik?

Neisha 3. junija 2019:

Tako sem si naredil jezik pred 6 dnevi in ​​jem vse, razen začinjene hrane, ko me je malo bolelo, vendar me mehka hrana ne more napolniti trebuha in morala sem jesti, to naj bi rekel to …. moraš dobiti vaše je končano, če razmišljate o tem.

Jennifer Nall 7. februarja 2019:

Moje je precej bolelo in nabreklo do prvega dne

Kelsey 14. aprila 2018:

Ko sem sinoči ob 11.15 to naredil, se ni't boli najprej le velika zadnjica ščepec lol danes to'me zelo boli, ampak bolečina je zame 5, kar ni'slabo, ko sem prvič prebodel jezik, mislim, da mi je všeč prebadanje svakinje in brata, ki sta me za to plačala, a vseeno ni'prvih nekaj ur n istega dne ne boli'je končano, ampak drugi dan je boleče, tbh naj vam povem, da bo minilo v nekaj dneh, oteklina pa bo minila v tednu, ampak ja'Ni tako slabo, zato se ljudje, ki to želijo, odločijo

rdeča 15. marca 2018:

prebodli so mi jezik in bil je vetrič, zapustil sem stavbo in šel tik do soseske za pico ter imel 3 rezine pice. naslednji dan je bilo malo težko govoriti, ker je res nabreklo, a ne res veliko bolečine.

moja najboljša prijateljica, stara 7 let, je imela preboden in jokal jezik, naslednji dan ga je vzela ven, ker ni mogla'ne spopadajte se z bolečino.

moja sestrična si je prebodla jezik (imela je dovoljenje za različne piercinge) in ni'niti ne zdrzneš.

Iskreno, vse je odvisno od osebe. sovražim fotografiranje, tj'sem velik otrok, ko gre za njih, vendar se mi je zdelo, kot da sem se ugriznil v jezik (kar počnem pogosto).

odvisno je tudi od tega, kdo to počne. fant, ki je naredil moje, je to vrsto let delal in je bil res odličen pri vseh vrstah piercingov.

priporočam, da raziščete, na koga se odločite, in DON'Oglejte si videoposnetke na YouTubu, ker se boste pri tem le umaknili.

Modra 31. decembra 2017:

Posodobitev mojega piercinga za jezik 2 x 10 g.

Nimam več 10 g piercinga. Raztegnili so jih na 8 g zadaj in 8, nato 6, zdaj pa 4 g spredaj. Ko jih vzamem ven, da jih očistim ali zamenjam nakit, se mi jezik počuti neprijetno in lahko't počakajte, da jih dobite nazaj, seveda s prebadanjem jezika, tudi ko je zaceljen nakit naj bo zunaj le minuto ali 2. Na prvi odsek sem čakal 11 mesecev, nato 2 meseca in nato 3 mesece na zadnji odsek. Pri nobenem raztezanju ni bolečin, vendar se je raztezanje 6 g – 4 g zdelo zelo tesno in trajalo je nekaj dni, da se ga navadim.

Edini stranski učinek, ki ga imam, je, da so gazirane pijače bolj dobre kot prej.

Edina pomanjkljivost prebadanja jezika je prenašanje prvih 5-10 dni po prebadanju, potem ko ste ga zmanjšali'je super.

Ne razumem'ne vem, da jih imam 90% časa. Če se igram z njimi, se počutijo res odlično.

Prosim, naredite si uslugo in si priskrbite eno ali dve, po zdravljenju vam je edino žal, da niste'ne dobim prej.

Erin 3. decembra 2017:

istega dne sem opravil dotik in septum. dotik ni bil nič v primerjavi s septumom. in tudi z bolečino sta oba lepa. zelo priporočam, če želite, da to storite. brez muje se še čevelj ne obuje

Sarah 3. decembra 2017:

Nič hudega ni bilo narediti, ampak naslednji dan je prasica! lol ne more jesti ničesar, kar sesa kocke ledu.

Alysa dne 30. septembra 2017:

Jaz sem ravno včeraj opravil svojega in če ti'ponovno razmišljam o tem bi naredil lol bil sem nervozen zaradi bolečine, ampak mi je všeč lol

Molly dne 2. avgusta 2017:

jaz'sem si rezervirala termin za jutranji prebadanje jezika, ampak jaz'res me skrbi bolečina, ja'dvakrat sem imel preboden nos in jaz'Skrbi me samo, koliko me bo jezik bolel ?

melany 31. maja 2017:

moja me sploh ni bolela, ko sem jo prebodla! čutila sem iglo, vendar ni bilo nič 🙂 bolelo je govoriti in jesti en dan, naslednja dva pa mi je bilo kar neprijetno.

Zora 6. maja 2017:

Dobil sem oceno in imam boleč želodec, kolikor se le da'da ne ješ veliko je to normalno

John Gutshall 9. decembra 2016:

Pozdravljeni, tudi moj prijatelj je lani naredil piercing jezika, kar je bilo zelo boleče. Bilo je videti kul, a po nekaj mesecih je začel boleti zobe in to je bilo neustavljivo, nekdo mu je to predlagal http://caldentalgroup.com ki so mu nudili dobro storitev in dobro oskrbo, zobozdravnik pa je povedal, da se je to zgodilo zaradi prebadanja jezika in zaradi prebadanja jezika je imel okužbo v ustih.

Modra dne 17. oktobra 2016:

Če to storijo usposobljeni strokovnjaki, ni razloga za skrb. Vsakdo čuti bolečino drugače, vendar večina čuti malo ali nič bolečine. Imel sem eno in jo izgubil zaradi operacije. Brez tega se mi je zdelo neprijetno, zato sem dobil, da sem si ga pred kratkim zbodel in dobil dvojni sredinski piercing z 10 g. Med prebadanjem ni bolečin. Ker je bil dvojnik, je približno osem dni prišlo do otekanja in nelagodja, ko smo jedli karkoli razen tekočine. Zdaj so objavo zamenjali s krajšimi, zelo udobne. Ko vnesete objave pravilne velikosti, če se igrate z njimi ali veliko premikate jezik, veste, da so tam na prijeten način, sicer boste pozabili na to. Premagajte začetno zdravljenje in zmagali ste'ne bo mi žal.

Amanda 25. julija 2016:

Zelo si želim preboditi jezik, vendar sem'tako me je strah & živčen !! Nos imam & ustnica prebodena & merilniki ampak jaz'tako sem nervozna!

zaveznik 6. junija 2016:

pri prebadanju ni bolečin, po eni uri pa bolečine do enega tedna

nikita leach 21. maja 2016:

Želim si tako močno preboditi jezik, vendar ne'ne vem slabo, da boli

Sobsob dne 12. maja 2016:

Moje je bilo boleče. Živim v Singapurju in to naredil v salonu za tetoviranje

lyssssy 5. aprila 2014:

dejanski pipercing ni tako bolel, kot sem mislil, da je zelo znosno (I'sem velik otrok, ko gre za igle) zdravljenje je tisto, kar resnično boli. jaz'd, ko bi me 3 -krat prebodel, bi se moral ukvarjati s procesom zdravljenja !!!#

jessicalk 27. februarja 2014:

jaz'nekaj let sem že imel jezik, tudi nos 3 -krat večji od popka in ušes, jezik pa me je najbolj bolel'nikoli nisem zlomil ali razcepil zoba, nikoli nisem imel težav z njim, vendar je bila bolečina, ko sem to naredil, huda in po tednu, ko sem to naredil, sem otekel, sem šepal, ko je bil otekel, vendar sem spet govoril normalno, vendar je bila bolečina najslabše don'ne dovolite, da vas ljudje lažejo in pravijo, da vas le malo ali celo za kratek čas boli!!!

Lindsey dne 10. januarja 2014:

sem našel tole fajn! jaz si zelo želim, da bi mi jezik naredil, pa vendar sem čisto piščanec, da to naredim haha ​​!! ampak youv je veliko pomagal, mislim, da sem se tudi sam prestrašil, ko sem gledal videoposnetke na youtube -u itd. Če bom pazil na to, bo v redu, zato to objavite, da vam sporočim, če ste se odločili za jutranji prebadanje jezika! vam sporočim, kako mi gre! (še zmeraj to požreš) xx

xxarctic 23. februarja 2013:

Jezik za prebadanje jezika't nadaljevati boleče. Ne bom rekel, da je zabavno, vendar ni boleče. samo najhitrejši ščepec doslej, najslabša stvar na svetu je zdravljenje … ki je zanič.

Nettlemere (avtor) iz Burnleyja, Lancashire, Velika Britanija 20. novembra 2012:

Vsekakor ne tisti, ki bi ga zasledoval, če bi izhlapel. jaz'Tudi pri tetovažah je bilo enako – občasno smo razmišljali o eni, a premalo močni misli, da bi jo lahko nadaljevali.

Nettlemere (avtor) iz Burnleyja, Lancashire, Velika Britanija 11. novembra 2012:

themadimadimadi – sliši se, kot da ste s piercingom težko okrevali – žal ni'Ne bo vam uspelo – vendar ste pogumni, da poskusite.

Življenje iz lepega – jaz'Vesel sem, da je to pomagalo, ne glede na to, kako se je odločil.

Marcy – moralo je biti grozno, da te pičijo na jeziku. Kakšno ponižanje tudi!

Sharkye11 – zaenkrat tako dobro z akrilom – čeprav se mu zdi težko'Zdi se, da nima enakega sekanja kot nekoč.

Salini iz Indije 8. novembra 2012:

Oh k … to eno središče, ki mi je bilo v veliko pomoč. Že nekaj dni sem razmišljal o tej stvari za prebadanje jezika in to središče mi je pomagalo pri odločitvi. Najlepša hvala za deljenje izkušenj, podprto s predlogi, ki jih je treba upoštevati po piercingu. glasovali za koristno.

Madison Gardiner. iz Denverja, Colorado, 24. oktobra 2012:

Jezik sem imel preboden približno dva meseca, dokler se ga nisem naveličal in ga vzel ven.

Sam piercing zame ni bil nič'zelo dobro delam luknje v telesu. Vseeno posledice…

Počutil sem se, kot da ne bi mogel'res ne jem vsaj en mesec. Moj jezik je bil ves čas debel in bel. Ko se je stanje normaliziralo, se je zdelo zabavno igrati in poiskati druge kul prstane. Toda kmalu sem končal s piercingom. Občasno bi med jedjo po nesreči ugriznil žogico in ta bi odlepila. Ni dober občutek. Včasih se mi je v spanju žoga odvila.

Oh, ampak nazaj k bistvu. Tako boleče!!

Popsicles, sladoled, ibuprofen, topla slana voda, juha (juha), priporočam malo tekočo prehrano.

Marcy Goodfleisch s Planeta Zemlja 26. septembra 2012:

No, jaz'čebela me je pičila na jezik (po naključju 'pogoltnila' eden med srkanjem konzervirane kole na plaži) in bolelo je! Verjetno sem zmagal'Ne grem na prebadanje jezika, vendar mislim, da je vaše središče osvetlilo, kakšen bi bil občutek, ter varnostna ali zdravstvena vprašanja, ki jih je treba upoštevati!

Glasoval za!

Jayme Kinsey iz Oklahome, 5. septembra 2012:

jaz'zanima me akril. Lahko naredi svet drugačen. Zvok kovanja kovine po zobeh je nekako grozljiv … zato me moj zobozdravnik nikoli ni mogel nagovoriti v naramnice!

Nettlemere (avtor) iz Burnleyja, Lancashire, UK 5. septembra 2012:

Hvala, ker ste prebrali in komentirali Amy'pomirjujoče je vedeti, da je vse to smiselno.

Sharkye, hvala za glasove in obisk. jaz'Prepričan sem, da vaš zobozdravnik močno odobrava, da nikoli niste prebodli jezika! Moj zobozdravnik je vedno naredil grimaso, ko je zagledal mojo.

Jayme Kinsey iz Oklahome, 5. septembra 2012:

Zelo lepo vozlišče! Lepo je videti iskren opis. jaz'sem eden tistih, ki rad vidi piercing jezika pri drugih, vendar ga zaradi težav z zobmi nikoli ni dobil. Glasovanje za to, da je objektivno in koristno!

Amy Gillie iz Indiane, 4. septembra 2012:

To je dober opis postopka in všeč mi je, da dobro razložite in bralcu dajete stvari, ki jih mora upoštevati pri odločitvi. Glasoval za!

About the author