Dermalni piercing: slike, postopek, nega in tveganja

Dermalni piercing na obrazu

Dermalni piercing na obrazu

Wikipedia Commons

Kaj je dermalni piercing?

Dermalni piercing, znan tudi kot mikrodermalni piercing ali enosmerni piercing, je prebadanje, ki leži na kateri koli ravni površini telesa in je pritrjeno s kožnim sidrom, ki je nameščeno pod kožo. Navadni telesni piercing ima vstopne in izstopne točke za nakit, vendar pri dermalnem prebadanju nakit sedi na površini in je pritrjen s sidrom, ki je vdelano v plast kože (pod mesom). To daje videz majhnih kroglic na površini kože.

Ta vrsta površinskega prebadanja je danes priljubljena, saj jo lahko namestimo na skoraj vsako ravno površino telesa, kar vam omogoča, da z običajnimi piercingi okrasite območja, ki jih je težko prebiti..

Vzorce lahko oblikujete z več dermali ali pa pritrdite okras, ki je priljubljen pri dermalnih piercingih. Možnosti prilagajanja so neskončne!

Kako se izvaja dermalni piercing?

Če ste pri tej vrsti sprememb telesa popolnoma novi, se sprašujete, kako delujejo dermalni piercingi.

Ker izstopne točke ni, nakit vstopi v telo in ga nato pritrdi s sidrom, ki je vstavljeno pod površino kože. Za odstranitev majhnega kosa mesa uporabite iglo ali kožni udarec, ki ustvari majhno luknjo v koži. Nato se v območje vstavi nožno ali okroglo dermalno sidro. Na koncu je nakit privit na sidro.

Vstavljanje dermalnega piercinga

Vstavljanje dermalnega piercinga

Namestitev dermalnega piercinga z iglami

Namestitev dermalnega piercinga s kožno iglo je podobna drugim običajnim postopkom prebadanja, vendar igla naredi v koži vrečko v obliki črke L namesto samo luknje.

Postopek:

 1. Območje steriliziramo s kirurškim pilingom.
 2. Za natančnost je območje označeno s črnilom.
 3. Igla se vstavi v kožo in nato izvleče. (Tako nastane žep ali vrečka, kamor bo vstavljeno sidro.)
 4. Prebodalnik bo s pomočjo klešč vstavil osnovno ploščo sidra v luknjo ali žep, ki je bil ustvarjen prej. Sidro je potisnjeno, dokler ni popolnoma pod kožo in vzporedno s površino.
 5. Nato nakit privijemo na glavo vijaka. Včasih je nakit pritrjen pred postopkom.

Opomba: Uporabljene igle morajo biti posebej izdelane za prebadanje ali medicinske postopke. Izbira ustrezne velikosti igle je odvisna od lokacije prebadanja in anatomije stranke's kožo.

Dermalni piercing z dermalnim udarcem

Ko se dermalno prebadanje izvede z udarcem, je vrečka izdelana na drugačen način.

Pri uporabi igle se vrečka izdela z ločevanjem kože, pri uporabi dermalnega udarca pa se vrečka naredi tako, da se odstrani malo tkiva. Nato se vstavi osnovna plošča, sidro in nakit.

Mikrodermalni piercing se pogosteje izvaja z dermalnim udarcem, ker je udarec manj boleč. Prav tako je varnejša od igle, ker ima zaščitni mehanizem, ki preprečuje, da bi piercing prodrl globoko v kožo.

Opomba: Uporaba kožnih udarcev s strani nemedicinskega osebja ponekod ni zakonita.

Kaj's razlika med površinskim in dermalnim piercingom?

Večina ljudi uporablja izraze dermalni piercing in površinski piercing za isto stvar, toda običajno, ko se ljudje sklicujejo na površinski piercing, govorijo o pirsingu z mreno, ki sedi na površini kože.

Za razliko od običajnih dermalnih piercingov (mikrodermalni vsadki) so površinski (transdermalni vsadki) bolj invazivni in imajo vstopno in izstopno točko. Namesto, da bi bil nakit pritrjen s sidrom, se v meso vstavi mrena, tako da oba konca mrene štrlita s kože, medtem ko srednja palica sedi pod mesom. Da bi naredil prostor za nakit, bo prebodalka stisnila kožo in skozi iglo vtaknila, da bi ustvarila pot prehoda.

Površinski piercing

Kako dermalni piercing ostane na mestu?

Dermalno sidro ima podlago, ki drži nakit pod kotom 90 stopinj. Ta podstavek ima luknje (nekatere majhne in nekatere velike). Ko sidro položimo pod površino dermisa, se koža okoli sidra zaceli, nova koža pa bo izraščala skozi luknjo in se pritrdila na kožo na drugi strani. Ker koža raste skozi luknjo, mora sidro ostati na mestu, ne da bi se pomaknilo.

Tveganje migracije in zavrnitve

Od vseh vrst telesnih piercingov so dermalni piercingi najbolj nagnjeni k selitvi in ​​sčasoma zavrnitvi. To pomeni, da se bo telo, preden lahko zraste okoli nakita, obranilo pred tem "tuji predmet" s potiskanjem nakita bližje površini kože, dokler ni popolnoma odstranjen.

Dermalni vsadki imajo veliko tveganje zavrnitve, ker ne morejo prodreti globoko v kožo. Manj ko je kože, da nakit ostane na mestu, večja je verjetnost, da ga bo telo potisnilo ven.

Kako obdržati dermalni piercing na mestu?

Na žalost nekateri ljudje'telesa bodo zavrnila vse, zato se, če enkrat doživite zavrnitev, verjetno zgodi še enkrat. S tem lahko z upoštevanjem teh nasvetov zmanjšate možnosti zavrnitve.

 • Izberite področje na telesu z več kože. Lokacije, kjer je nakit najverjetneje zavrnjen, vključujejo prsnico, kjer koli na obrazu, zatilju in predelu grla (aka madison piercing). Hrbet ali stegna so področja, ki jih je najverjetneje zavrniti, ker je več kože za delo.
 • Namesto nerjavečega jekla poskusite uporabiti titan ali niobij.
 • Če dobite površinsko prebadanje, poskusite z večjim premerom. 16- in 18-metrske mrene so majhne in se bolj verjetno selijo kot 14 ali 12.

Prebadanje ličnic

Prebadanje ličnic

Vrste mikrodermalnega nakita

 1. Kožna sidra: Obstajata dve vrsti kožnih sidrov. Obstaja ploskonožno dermalno sidro in sorta zaokrožene podlage. Nožni je bolj varen, ker je stopalo pod kotom, zato je manj verjetno, da vam bo skočilo naravnost iz kože.
 2. Dermalni vrhovi: To je nakit, ki je privit na vrh sidra. To je mogoče spremeniti. Običajno vam piercer privije in odvije mikrodermalni čep, ker to zahteva skrbno manevriranje. Če ne'če ne želite iti skozi težave, da bi vsakič, ko želite spremembo, videli piercerja, poskusite dobiti magnetni vrh.
 3. Mrežice: Mikro žice so prednostne pri površinskih piercingih, ki imajo vstopno in izstopno točko na površini kože.
 4. Kožni potapljači: Kožni potapljač ima osnovo s koničastim koncem in nakit na vrhu. Za vstavljanje piercer naredi udarec za biopsijo, da ustvari vrečko, v kateri bo osnova. Ko se koža zaceli, nakita ni mogoče zamenjati.

Kovine:

 1. Titan ali eloksirani titan: To je najvarnejša možnost za tiste z občutljivo kožo. Najmanj verjetno bo povzročilo draženje. Eloksirani titan je vsaka kovina, prevlečena s titanom.
 2. Nerjaveče jeklo kirurškega razreda: To je najbolj priljubljen material za nakit za telo. Je varen, vendar obstaja možnost, da povzroči draženje.
 3. Niobij: Tako kot titan je tudi niobij hipoalergen in ne povzroča korozije.

Dermalni piercing na vratu

Dermalni piercing na vratu

Zdravilni čas

Zdravljenje traja od enega do treh mesecev, vendar lahko traja dlje, odvisno od lokacije. V tem času je pomembno, da se piercing zaščiti pred vlečenjem, premikanjem ali nenamernim odstranjevanjem. Prebadanje se lahko ujame na oblačila ali brisače, zato morate biti pri sušenju telesa previdni. Izogibati se je treba tkaninam z majhnimi luknjami.

Za dodatne informacije o Slike s prebadanjem kože po oskrbi preberite članek na povezavi.

Primeri dermalnega piercinga

Nega

 • Po končanem postopku prebadanja je območje za nekaj dni prekrito s povojem ali obližem.
 • Po tem morate območje očistiti z domačo raztopino morske soli dvakrat na dan. One čajne žličke nejodirane soli raztopite v skodelici tople vode in s čisto bombažno kroglico pobrišite območje. Raztopino lahko razpršite tudi na prebadanje. Območje nežno posušite s papirnato brisačo ali brisačo. Pri vsakem čiščenju prebadanja je treba uporabiti novo brisačo ali papirnato brisačo, ker se v uporabljenih brisačah in tkivih lahko nabere umazanija in bakterije, kar povzroči okužbo.
 • Izogibajte se uporabi mila, ko se sušijo. To'V redu je, če mila voda pride na prebadanje pod tušem, vendar ne't nanesite milo neposredno na območje.
 • Občasno lahko z vatirano palčko nanesete razredčeno olje čajevca. Olje čajevca je naravno protiglivično in protibakterijsko, vendar ga ne pretiravajte, saj se lahko zelo suši.
 • Skorja je normalna. Ne bi smeli izbirati ali ga poskušati odstraniti s silo. Preprosto ga očistite s slano raztopino, da območje ostane brez bakterij.
 • Pazljivo upoštevajte ta navodila, da skrajšate čas celjenja. Če ste neprevidni, se boste okužili, kar bo podaljšalo proces zdravljenja.

Menjava dermalnega piercinga

Moral bi si profesionalni piercer zamenjati piercing, vendar je to mogoče tudi sami. Zavedati se morate le, da lahko sila premakne sidro in povzroči njegovo zrahljanje. Naredite to na lastno odgovornost!

 1. Sterilizirajte območje.
 2. S prsti ali kleščami odvijte zgornji del (namig: levo ohlapen, da ga odvijete).
 3. Če se sidrna osnova premika, uporabite držalo za sidra, da je spuščeno.
 4. Privijte novo sidro (tokrat privijte desno).
 5. Območje očistite s slano raztopino in nežno posušite.

Odstranitev dermalnega piercinga

Če želite odstraniti dermalni piercing, bi morali poiskati pomoč pri profesionalnem piercerju. Ne odstranjujte ga sami doma.

Obstajata dva načina odstranjevanja:

 1. Območje prebadanja se nežno masira, da se piercing odmakne od njegove lokacije. Prebodalnik bo zasukal sidro, da bi zlomil kožo in omogočil njeno odstranitev.
 2. Če je prebadanje staro, ga je morda težje odstraniti, ker so na površini plošče morda zrasla tkiva. V tem primeru bo piecer naredil majhen zarez s skalpelom ali pa ga uporabil s pinceto. Za zmanjšanje bolečin se lahko uporabljajo anestetiki. Pričakovati je brazgotinjenje.

Večina prebadanja tragusa je prebadanje hrustanca, pri katerem gre nakit skozi hrustanec v predelu ušesa. Navpični tragus piercing gre le skozi kožo.

Večina prebadanja tragusa je prebadanje hrustanca, pri katerem gre nakit skozi hrustanec v predelu ušesa. Navpični tragus piercing gre le skozi kožo.

Wikipedia Commons

Tveganja dermalnega prebadanja

 1. Poškodbe tkiva: Primarno tveganje za dermalno prebadanje je poškodba tkiva, še posebej, če prebadanje opravi oseba, ki ni strokovnjak za spremembe telesa. Kožni sloj vsebuje živce in krvne žile, ki se lahko poškodujejo, če piercing ni pravilno nameščen. Če je piercing nameščen preveč globoko v kožo, lahko potegne kožne plasti skupaj, kar povzroči vdelavo. Če je prebadanje preveč plitvo, se lahko preseli. Med celjenjem je pomembno, da se izognete zvijanju ali vlečenju vsadka ali ga pritrdite na oblačila ali brisače.
 2. Okužba: Okužba se lahko zgodi, če uporabljena oprema ni sterilizirana ali ko se piercing ne čisti redno. Okužbo v globljih plasteh kože in maščobe, imenovano celulitis, lahko povzročijo bakterije v zraku, ki okužijo mesto prebadanja med postopkom. Simptomi okužbe vključujejo vnetje okolice, pordelost, izpuščaj, gnoj in/ali bolečino. Če opazite te simptome, se takoj posvetujte z zdravnikom. Lahko se dajo antibiotiki.
 3. Hipergranulacija: To je rdeča izboklina, ki se pojavi okoli fistule (luknja na koži, kjer je nameščen nakit). Hipergranulacija se pojavi, ko je nakit pretesen ali če je na območje preveč pritiska. Ne prekrivajte prebadanja preveč; naj diha. Če je vaš površinski piercing na območju, kjer nosite tesna oblačila (na primer območje pasu), potem nosite ohlapnejša oblačila. Včasih je lahko vzrok tudi tesno privit sidrni vrh. Če sumite, da je vrh pretesno privit, se vrnite k piercerju in ga prosite, naj ga zrahlja. Ne poskušajte ga sami sprostiti, medtem ko se še zdravite.
 4. Brazgotinjenje: Če odstranite nakit ali pa ga zavrnete, se lahko na tem območju pojavijo brazgotine. Da bi zmanjšali brazgotine, naj bo območje čisto in navlaženo z nežnim oljem, kot je olje jojobe. Če je že prišlo do globokih, trajnih brazgotin, boste morda lahko zmanjšali pojav brazgotin s kožnimi polnili hialuronske kisline, ki jih daje pooblaščen strokovnjak.

Reference

 1. Kava, Maude. "Vrste piercing igel." LiveStrong. 18. julij 2017. Dostopno 30. oktobra 2017.
 2. Dickerson, Jamie. "Piercing za eno točko, " Modri ​​butik. 22. februar 2012. Dostop 30. oktobra 2017.
 3. Hudson, Karen L.. "Vodnik za prebadanje-površinski vsadki-sidra, dermali in mikro-dermali." LiveAbout. 3. december 2016. Dostop 30. oktobra 2017.
 4. Prime Health Channel, "Dermalni piercing – slike, postopek, okužba, zdravljenje in nega." 19. februar 2011. Dostop 30. oktobra 2017.
 5. "Kaj's razlika med površinskim in dermalnim piercingom," Skoraj znan piercing. Dostop 30. oktobra 2017.
 6. Laura, "Vse, kar morate vedeti o dermalnem piercingu," Boleči užitki. 27. avgust 2014. Dostop 30. oktobra 2017.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2013 Dr Rajesh

Komentarji

Eva 14. novembra 2014:

Pred več kot letom sem dobil dermalni piercing na obrazu. Včasih je ležal kar na koži, zdaj pa se upočasnjuje. Mislil sem, da se bo to zgodilo takoj, ko tvoje telo zavrže prebadanje. Didn'ne zavedam se, da se to lahko zgodi tako počasi. Če to'kaj je'se dogaja z mano, lahko ga tudi odstranim. To'zelo razočaranje! 🙁 Ampak mislim, da moraš upoštevati, da bi tvoje telo lahko zavrnilo dermalni piercing, če se odločiš za to. Ali je vredno?'t know … I love my piercing; pa je'prihaja ven.

Leanne 7. novembra 2014:

Iv sem imel dermalno kožo več kot eno leto, iv sem jo imel na zapestju in iv je imel nekaj okužb, to je morala biti najbolj boleča okužba iv, če je bila vroča na otip otekla in rdeč obroč okoli nje postaja vse večji 🙁

Keisha Hunter iz Kingstona, Jamajka, 1. novembra 2014:

Joj! Obožujem piercing, vendar se mi nekateri zdijo malo preveč! jaz'rad bi imel spodnje hrbte, toda i'Preveč sem brezskrben, da bi se spomnil, da moram biti previden pri oblačenju, sedenju itd. Svaka čast fantje…

Sheyanne dne 07. oktobra 2014:

V svoji sprednji vijačnici imam dermale. Odvisno sem od tega, kam greš to narediti. Imam 2 dermala in tretji (zgornji) je navaden piercing, ki pride ven zadaj.

Iskreno se mi zdi, da je pridobivanje dermalov v ušesu najslabše, kar jih lahko dobite. To'že nekaj mesecev poskušam ozdraviti in brez sreče.

Ampak drugim ljudem, ja. To so dermali

jennelle 10. julija 2014:

Na bokih imam štiri dermale, dva pa toneta v … scam prestrašen..n ne'ne vem, kaj naj naredim. Bojim se celo, da bi jih odstranili, kaj naj naredim?

Amanda 7. junija 2014:

Trojni anti helix DERMALS, če piercing ne'nima izhodne točke od nje'je dermalni piercing..

Ezza 17. maja 2014:

Prve slike so pravzaprav trojni piercingi ANTI vijačnic, ne vijačnic in ne dermalov.

Breanna 19. aprila 2014:

Imam 6 dermalov 2 na hrbtu 2 na ovratniku 1 na boku in 1 v boku. Tisti na mojem boku se začne poglabljati in je na otip nežen. To specifično kožo imam že približno 3 mesece. Ne morem reči, če je rdeče, ker je na črno -sivi tetovaži. Nobeden od petih dermalov tega ne počne. Ravno pred kratkim sem spet začela porjaviti v solariju, uporabljam losjon za sončenje in med porjavitvijo sem ležala tudi na trebuhu. Ali je to lahko razlog, da mi dermal na kolku potone zaradi losjona, nato pa ležim na trebuhu in pritiskam na boke/dermalno?

james 21. marca 2014:

Sara, jaz sem mislil isto. Očitno so to piercingi, ne dermali!!!

Sara 20. marca 2014:

To so trojne vijačnice, ne dermali. Zdaj niti ne bom prebral, ker oni'očitno si neumen

Amy 18. marca 2014:

Pod ključno kostjo imam dermalno kožo'ne boli toliko, kot sem mislil. Izgleda zelo dobro in samo dobro čistim, kot sem to naredil šele včeraj. To'ne boli samo, če se dotaknem za čiščenje.

mee 16. marca 2014:

Grozljivo jih je dobiti, ker sem jih zaradi potiskanja dobil na trebuh in res me je zelo bolelo. Ampak nikoli se ni okužil in izgleda res srčkano. Bolelo je le približno eno uro.

About the author