Kako varno raztegniti ušesa: Popoln vodnik po merilniku

Tudi sama sem šla skozi pot raztezanja ušes'naučil sem se veliko nasvetov, kako to najbolje narediti. Na tvojo srečo, ja'sem pripravljen deliti.

Moje luknje 0 g, skupaj s steklenimi očesci in o-obročki žaginega lista.

Moje luknje 0 g, skupaj s steklenimi očesci in o-obročki žaginega lista.

Nisem prepričan, kako raztegniti ušesa?

Nato ti'ste na pravem mestu! Raztegnjena ušesa so lahko videti super in jih je enostavno doseči, če pa ne'ne vem kaj si'počnem (in nisem't, ko sem začel), potem bi vas lahko trpelo veliko bolečine in bede in celo naredili trajno poškodbo ušes. Ti ne'nočem tega! Ušesa si želite ohraniti čudovita v prihodnjih letih.

Vseeno je bilo storjeno prav'je popolnoma varen postopek z minimalnim nelagodjem. Tako dolgo kot ti'Če ste previdni in potrpežljivi, morate raztegniti ušesa do katere koli velikosti'spet brez drame. In enkrat ti'končano, naj se komplimenti vrtijo!

Kaj'v tem priročniku:

 1. Kaj morate storiti, preden se začnete raztezati
 2. Stvari Tebe'Potreboval bom
 3. Opomba o vtičnih materialih
 4. Kako narediti prvo raztezanje
 5. Pomoč! jaz'm Krvavitev!
 6. Metoda snemanja
 7. Raztezanje po oskrbi
 8. Odpravljanje težav z luknjami

Standard 'Nisem zdravnik, to ni strokovni zdravniški nasvet' zavrnitev odgovornosti velja za vse informacije na tej strani. Tudi jaz nisem piercer! jaz'sem samo povprečen človek, ki je iztegnil ušesa in se na poti motil ter se naučil stvari. Ravno to sem ugotovil sam.

Če vas skrbi kaj v ušesih, pojdite k zdravniku! Ne želite, da se vam nekaj groznega in trajnega zgodi z ušesi, ker ste prezrli črevesni občutek, da je nekaj narobe.

Na kaj morate pomisliti, preden raztegnete ušesa

Preden začnete trniti zobe v ušesa, razmislite o nekaj stvareh:

 • Kako dolgo imate začetno luknjo? Prebadanje tega's leti bi bilo v redu, da se takoj raztegnete, vendar ne bi smeli'ne raztezajte tistega'je šele ozdravljeno. Dajte mu mesec ali dva po začetnem času zdravljenja, preden se začnete raztezati.
 • Do katere velikosti bi se radi raztegnili? To'Vredno si je ogledati vrste čepov, ki jih želite nositi, in ugotoviti, kakšne velikosti prihajajo. Upoštevajte tudi stvari, kot so kodeksi oblačenja pri delu in kako enostavno'skrijete svoje raztegnjene luknje.
 • Ali ste alergični na materiale, ki bi jih lahko uporabili v čepih ali konicah? Bodite še posebej previdni pri alergijah in na novo raztegnjenih piercingih. Oni'niso čisto odprte rane, vendar so bolj občutljive kot običajna, nepoškodovana področja kože.
 • Medtem ko ti'zmogel bom obrniti odsek do določene velikosti, ki se razlikuje od osebe do osebe'je točka, na kateri je to raztezanje za vse življenje ali dokler kirurško ne popravite režnja. Prepričajte se'pripravljeni ste se zavezati raztegnjenim luknjam, preden greste mimo točke brez povratka!

Stvari Tebe'll Morate iztegniti ušesa

 • Konusi in čepi za vsak merilec med vašo lokacijo in velikostjo vašega cilja. Lahko dobiš kompleti za raztezanje za to se izogibajte akrilnim čepom, ker so'so ponovno porozne in hranijo bakterije, ki bodo dražile vaš piercing in povzročile vonj po ušesih (in nihče ne mara smrdljivih ušes, kajne?).
 • Nekakšen balzam oz vlažilno kremo. Ta bi morala vsebovati vsaj vitamin E. Koristna so tudi mandljeva, jojoba, čajevca, rožmarin in sivkina olja. Gauge Gear balzam za raztezanje je precej super, vendar ga verjetno lahko kupite v lokalni lekarni ali supermarketu.
 • Mazivo. Vazelin je v redu, za dobro zaceljen piercing, vendar je osebno mazivo na vodni osnovi idealno za raztezanje in veliko varnejše.
 • Pri večjih velikostih boste morda potrebovali PTFE ali vezni trak da povečate svoj profil. Več o tem spodaj!
 • Potrpežljivost. Potrpežljivost je velika, ko gre za raztezanje ušes, in popolnoma potrebna, vendar dobro nagrajena. (Včasih sem bil nestrpen. Bolelo me je. Naučil sem se dragocene lekcije o čakanju na stvari, ki jih želiš.)

Dodatna opomba o razteznem orodju

Čeprav je vabljivo, da za svoje nove raztežaje uporabite poceni in svetlo obarvane akrilne čepe, don'ne stori tega. Odsek morate pustiti najmanj dva tedna, v tem času pa vi'V plastiki se bo nabralo veliko bakterij. Živite z dolgočasnim jeklom ali steklom (čeprav lahko izgledajo res kul! Iskreno!) Do vas'ste pri svojem cilju ali si privoščite dolg odmor, in ne'dolgoročno ne nosite drugih materialov.

Steklo in jeklo sta najboljša, ker'so neporozni in jih je mogoče sterilizirati. Lahko jih skuhate doma, kar bi moralo biti več kot primerno, lahko pa jih tudi odnesete do lokalnega piercera in jih pripeljete v avtoklav, običajno za majhno plačilo. Avtoklaviranje je samo laboratorijska sterilizacija in se vam splača'ponovno ugotovite, da se vaša ušesa zlahka okužijo. Poleg tega ne uporabljajte prebadalca, ki tega ne počne'nimajo avtoklava.

Prav tako, don'ne dobite dvojno vžigalnih čepov za raztezanje. Ti'Nikoli jih ne boste spravili na novo in vi'Samo poskušaš se poškodovati. Dvojni plameni so namenjeni le zaceljenim raztežajem. Za merjenje uporabite enojne čepe ali čepe brez vžigalnika.

Začetek poslovanja: vaš prvi odsek

V redu, zdaj pa ti'imam tvoje zožnike in čepe in ti'ste navdušeni, da začnete! Tukaj'Kako narediti prvo raztezanje, brez bolečin in enostavno:

 1. Umivajte si roke. Res ne. Operite jih. Uporabite antibakterijsko milo. Ti ne'ne želim klic v svojem prebadanju.
 2. Če se vaši konusi niso'ne pridejo sterilni, sterilizirajte jih. Še enkrat, klice pri prebadanju = slabe.
 3. Zdaj pa ti'ste pripravljeni za vstavljanje! Odstranite nakit, ki ga imate v luknji – s čistimi rokami – in nanesite malo maziva na luknjo in konus. Ne preveč! Na vsakem boste potrebovali le zelo tanek premaz.
 4. Konus vstavite, kot da bi vstavili uhan. Bodite pozorni na to, kar počnete'ponovite in ustavite, ko naletite na odpor. Don'ne silite! Verjetno je zmagalo'ne greš do konca na prvi poti. To'čisto v redu!
 5. Ušesa pustite nekaj časa okrevati. Otekel bo, zato oteklino spustite, preden naredite kaj drugega. Med čakanjem preberite knjigo ali preverite e -pošto ali kaj podobnega.
 6. Preden potisnete zožitev, si ponovno umijte roke. Ko pritisnete, je majhen pritisk v redu, vendar se ustavite in si vzemite odmor'te boli. NE zavrtite konusa, da ga vstavite. Če je'pretesno, kaj si'Naredil bom, da odtrgate kožo z notranje strani vaše luknje. To je boleče in neverjetno neprijetno in krvavo.
 7. Ponavljajte, dokler se ne zožite do konca. Pustite ga vsaj nekaj ur, najbolje čez noč. Pozneje ali zjutraj še naprej potiskajte konus in s čistimi rokami vstavite steriliziran čep.
 8. Čestitamo za uspešno opravljen prvi odsek!

povoji

povoji

Wikipedija

Pomagajte, moje uho krvavi, potem ko sem ga raztegnil!

 • Don't panika. To'V redu je, zgodi se in verjetno nisi'ni naredil nepopravljive škode.
 • Ti'sem verjetno raztrgal kožo na notranji strani luknje ali pa sam naredil malo raztrganine na samem robu. To je v redu, pozdravilo se bo.
 • Odstranite konus ali priključite'sem vstopil previdno. Mogoče bi bolelo, ampak ti'verjetno bom odpravil velik pritisk. Tudi ti'verjetno bo povsod krvavelo. Če ti'če ste omamljeni zaradi krvi, poiščite prijatelja.
 • Očistite uho in ga obrišite z nekaterimi antibakterijskimi robčki ali operite. Bodite nežni in poskušajte čim bolj ustaviti krvavitev.
 • Ko vaše uho neha utripati, vstavite čep velikosti manjše. Prepričajte se'je čist in pri tem bodite previdni.
 • Ušesa pustite nekaj tednov, da se zaceli, preden se znova raztegnete. vem'je bolečina, ampak je'dolgoročno se bo splačalo.

Če ti'res ste zaskrbljeni, naj vas pomirim, da je to nekajkrat v redu. Predvsem pri večjih velikostih sem nekajkrat zakrvavel iz obeh ušes, moja pa sta se zdaj oba popolnoma zacelila brez težav. Don'ne skrbi! Vse bo v redu. Naslednjič bodite previdni.

Zakaj PTFE/Bondage Tape?

PTFE in trak za vezavo imata zelo pomembno skupno lastnost – držijo se samo sebe, ne pa tudi vaše kože. To je bistveno pri uporabi metode snemanja za raztezanje, ker ne'ne želite, da se trak prilepi na ušesa in morda raztrga občutljivo kožo.

Taping metoda raztezanja

Po približno 0 g ali 00 g se zaloga zoži, no, zoži se. Te luknje so res prevelike za zožujočo metodo raztezanja, zato morate preiti na lepljenje. Lepljenje lahko koristi tudi manjšim dimenzijam (čeprav ne premajhnim), saj ponuja bolj nežen, postopen način raztezanja. Kako? Tukaj gremo:

 1. Vzemite svoj trenutni čep – v idealnem primeru steklo, vendar bo delovalo tudi jeklo – in vzemite nekaj PTFE ali traku za vezavo. Oboje je na voljo na spletu. PTFE trak lahko kupite v trgovinah s strojno opremo, vendar vi'Moram iti v trgovino za odrasle, da vzamem trak za ropstvo.
 2. Okoli vtikača ovijte nekaj plasti traku. Ne preveč! Dva ali trije bi morali biti več kot dovolj.
 3. Na vtikač nanesite mazivo in ga nežno vstavite v luknjo.
 4. Ponavljajte dvakrat tedensko, dokler vaša luknja ne postane nove velikosti, ki jo želite.

Osebno sem moral uporabiti trak, da sem prišel od 2 g do 0 g, ker'razteza 2 mm, kar je težko narediti naenkrat. Morda boste želeli začeti tudi tam ali pa vam ne bo treba, dokler ne pridete do 00 g (če'greš tako daleč).

Skrb za luknje po raztezanju

Da bi bila ušesa v odličnem stanju, morate vsaj nekajkrat na teden, najbolje v idealnem primeru vsak dan in kadar koli zamenjate čepe, še posebej, če'so dvojno razpršeni, ki ob prvem nameščanju nekoliko pritisnejo na ušesa.

V nasprotnem primeru so raztegnjena ušesa dokaj nizko vzdrževanje. Čez noč in kadar koli poskusite nositi čep iz stekla ali jekla (ali iz titana, če vam je ljubše)'niste vsi oblečeni, drugače pa gre vse in lahko uživate in pokažete svoje raztegnjene luknje!

Čestitamo za uspešno opravljen prvi odsek!

Čestitamo za uspešno opravljen prvi odsek!

Jem Hologram, CC-BY, prek flickr

Odpravljanje drugih težav pri raztezanju ušes

Pomagajte, zunaj moje luknje so rdeče in rane.

Če so robovi vaših lukenj rdeči in srbijo, ste morda to vi'ste alergični na svoje o-obroče. Črni o-obroči so večinoma narejeni iz snovi, imenovane nitril, na katero je občutljivo veliko ljudi. Preklopite na silikonske o-obroče in vse bi moralo biti v redu!

lahko'Tega zoženja ne dobim, ne glede na to, kaj počnem!

Glejte zgornjo metodo snemanja. Če je'Če ste majhne velikosti ali ste prvič raztegnjeni, poskusite z namakanjem morske soli, masiranjem ušes z oljem vitamina E ali raztezanjem takoj po toplem prhanju, ko so vaša ušesa najbolj prožna. Prepričajte se tudi, da ste'poskušate se dvigniti samo za eno velikost! Preverite premer vaših zožil in se prepričajte, da so'ste pravilni.

Moje luknje imajo okoli sebe ta čuden napihnjen obroč…

Temu se (ljubeče) reče 'mačka' luknje in je stranski učinek prehitrega raztezanja. Najboljši način, da to rešite, je, da se vrnete nazaj na velikost in poskrbite, da bo vaše uho dobro navlaženo, medtem ko se bo luknja skrčila. Nato pustite, da se zdravi dlje, kot ste bili, in poskusite znova.

Če se to ne zgodi'Če ne deluje, lahko zabuhli del odstranite (kar naj opravi le strokovnjak), vendar bo to bolelo in verjetno bo ostalo brazgotino. Zato so časi celjenja med odseki res pomembni.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2013 Cecil Wilde

Imate zgodbe za deljenje? Druga vprašanja? Delite jih tukaj!

Kayla 15. oktobra 2019:

Ali lahko med vročim tušem raztegnete ušesa? Trenutno verjamem, da je pri 4 g minilo 5 mesecev, odkar sem to naredil, vendar poskušam najti nekaj nebolečih načinov za to. Prosim za pomoč.

angie 6. decembra 2017:

jaz imam velikost 2 g in iskreno najbolj neboleč način raztezanja je, da se po tuširanju z milom natikač in čisto očisti, potem pa jih nekaj ur kasneje vzamem ven in jim nanesem vaslin, vendar to naredim hitro .. .. ampak razen tega raztezanja ima do velikosti 0, ima kdo kakšen nasvet o tem, da gremo do tega

Taz 24. septembra 2017:

To je boljše od večine vodnikov, ki sem jih videl prej, imam 2 g/6 mm, načrtujem velikost, vendar ne za nekaj let. Edino, kar moram povedati, je, da imam nekaj prijateljev, ki so začeli snemati pri 2 g in njihova ušesa so v redu. Ciao!

Anna Black 26. novembra 2014:

Ušesa sem raztegnila do 12ga in nato do 8ga s tistimi spiralnimi uhani, kjer je konica tanka, nato pa greš vse do nekoliko večje velikosti. nisem'tega nisem prebrala, preden sem to storila, ja, moja ušesna bobica je rdeča in začutila sem bolečino, a na koncu raztezanja sem se počutila takole: po prhanju sem dala vazelin in se še malo raztegnila, 'ker je bilo moje uho kot mehko zaradi tople vode pod tušem in je bilo precej lažje.

To'minilo je približno 3 tedne, zato sem'bom kupil drugo spiralo. Tisti, ki se razširi z 12 ga na 0ga, tako da lahko to storim s časom, brez hitenja.

Težava je v tem, da uporabljam nekakšne plastične/akrilne spirale, tako da čudno diši, kot sem prebrala tukaj, ampak ga čistim 2 -krat na dan. Mislim, da sem na začetku naredil veliko sranja, moje uho je okoli luknje malo zabuhlo in bilo je "uf" zdaj pa to'je popolnoma ozdravljen in pripravljen za več raztezanja. Tokrat jaz'Bolj bom potrpežljiv, da se izognem kakršnim koli stranskim učinkom. Hvala za nasvete in jaz'jih bom zagotovo uporabil

Carl Junior 5. julija 2013:

To je res zanimivo branje. Odlično središče.

Jaye Denman iz Deep South, ZDA 28. junija 2013:

Zelo zanimivo. Seveda sem stara meglenka, ki ji želje po raztegnjenih ušesih (tako kot več piercingov v ušesih, obrazu, nosu in telesu) ni mogoče razumeti. Prvič, pri njih ne vidim nič privlačnega, a to je zato, ker jaz'jaz sem STARA megla! 🙂

Eden od mojih vnukov ima nosila v ušesih v velikosti drobiža in vedno se sprašujem, ali je'bo obžaloval tiste velike luknje, ko bo'recimo … 40 ali 50 let. Verjetno bo veliko žensk srednjih let, ki so zdaj mlade s cvetjem, ki si je tetovirano na trebuh (ali kje drugje), katerih cvetlični pokloni bodo po tem videti bolj kot zelje'ste starejši in preživite nekaj nosečnosti! Ha-ha. Stvari, ki so bile v moji mladosti muhe, so bile ponavadi začasne in ne nekaj, s čimer bi lahko živel do konca življenja. (JAZ'Prepričan sem, da so moji stili oblačil v 'Šestdeseta leta so bila za starejše takrat veliko smeha.)

Kljub temu sem našel vaš članek o tem "kako" zanimivo in upam, da bodo vaši nasveti poslušali tisti, ki sledijo temu trendu.

Glasoval za in zanimivo

Jaye

Cecil Wilde (avtor) iz Melbourna, Avstralija, 19. junija 2013:

jaz'vesel sem, da si užival, Ruby!

Cecil Wilde (avtor) iz Melbourna, Avstralija, 16. junija 2013:

Hvala, Rajan!

Rajan Singh Jolly od Mumbai, trenutno v Jalandharju, INDIJA. dne 16. junija 2013:

Zanimivo branje!

About the author