Metode, vrste in zgodovina merjenja in raztezanja

Moja zanimanja vključujejo potovanja po svetu, pustolovščine, tetovaže in spremembe telesa, kuhanje in romantiko.

Ženska s tunelskimi merilniki iz mesa.

Ženska s tunelskimi merilniki mesa.

Spremembe telesa so obstajale skozi zgodovino

Ljudje smo skozi zgodovino spreminjali svoja telesa. Tetovaže, blagovne znamke, pirsingi, vsadki in celo odbitki so le nekateri od modelov telesa, ki so tam zunaj. Kot rečeno, so nekateri telesni načini trajnejši od drugih. Tukaj bi želel osvetliti nekaj telesne oblike raztezanja ali merjenja piercingov.

Kaj je merjenje?

Ste že kdaj hodili naokoli in opazili osebo z nepravilno velikimi luknjami na ušesih, ustnicah, septumu ali celo jeziku in se spraševali sami zase, "Kaj za vraga so te nore stvari?" Ti veliki, raztegnjeni piercingi, pogosto okrašeni z velikimi kosi nakita, so znani kot merilniki.

Kako veliki so merilniki?

Velikosti lukenj ali prebadanja je mogoče izmeriti v merilnih velikostih. Te meritve segajo od 20 merilnikov (zelo majhne) in odštevajo do merilnika 00 (veliko večje). Meje, kako daleč lahko raztegnete svoje piercinge, so odvisne od posameznika in območja, ki se razteza. Nekateri piercingi na ušesni čepki in ustnicah so bili merjeni do nekaj centimetrov.

To je merjena ušesna mečka, ki je raztegnjena s črnim akrilnim konico.

To je merjena ušesna mečka, ki je raztegnjena s črnim akrilnim konico.

Metode merjenja

Če ste pravzaprav videli nekoga z merilniki, ste se morda spraševali, kako so te luknje postale tako velike. Prakso raztezanja piercinga je treba izvajati previdno in postopoma sčasoma, da zmanjšamo količino povzročene bolečine in zmanjšamo količino brazgotinskega tkiva na območju prebadanja. Za varno raztezanje telesnih piercingov lahko uporabite dve glavni metodi.

  • Učinek gravitacije: Ta metoda merjenja omogoča gravitaciji vse delo in je manj boleča kot druge metode. To dosežemo tako, da začnemo z majhnim merilnim prebadanjem in omogočimo, da teža prebadanja sčasoma počasi raztegne luknjo. Po nekaj mesecih bo gravitacija naredila svoj davek, v prebadanje pa lahko vstavimo večji merilnik. Ta postopek je mogoče izvajati znova in znova, dokler posameznik ne doseže želene velikosti merilnika
  • Suženje: Ta metoda je hitrejša, vendar bolj boleča in zahteva posebne zožene igle. Te igle ali razširitelji so stožčaste oblike in se začnejo pri zelo majhnem premeru in se postopoma zožijo do večjega profila. Te posebne zožnike lahko počasi vstavite v prebadanje, da ga postopoma raztegnete do večje velikosti. Med obdobji raztezanja je treba pustiti več mesecev, da se prepreči boleče raztrganje tkiv, okužbe itd.

To so merilniki tunelov iz mesa, skozi katere teče zapornik v obliki spirale.

To so merilniki tunelov iz mesa, skozi katere teče zapornik v obliki spirale.

Vrste merilnikov

Merilnike lahko okrasite z več različnimi slogi nakita za telo. Ti različni slogi vključujejo, vendar niso omejeni na:

  • Mesni predori: Predori ali mesni tuneli so izdolbeni slog, ki razkrije vaš prebadanje in vam omogoča, da vidite neposredno skozi njega. Nekateri mesni rovi se razplamtijo na koncih; to jim preprečuje, da bi vam padli iz ušesa. Drugi predori lahko za isti namen uporabljajo gumijaste ali silikonske O-obroče ali navojne zamaške.
  • Vtiči: To so trdni kosi nakita za telo, ki se uporabljajo za zamašitev piercinga in preprečitev njegovega krčenja. Tako kot mesni tuneli so tudi čepi pogosto pritrjeni z razširjenimi konci, O-obroči ali drugimi oblikami zamaškov.
  • Ujetniki: Ta slog nakita je pogosto v obliki kroga ali polmeseca. Ujetnike drži na mestu žogica ali dve kroglici, ki sta bodisi priviti ali pa ju preprosto držijo zarobljene za konca nakita.
  • Konusi: Čeprav se konice uporabljajo za raztezanje samega piercinga, jih mnogi po športnem zatezanju razgibajo, ker jim je všeč slog ali oblika konusa.

To so le nekateri od standardnih merilnikov, na katere lahko naletite. Z malo ustvarjalnosti so možnosti neskončne. jaz'sem že videl, da ljudje izdelujejo čepe iz pokrovčkov peresnika, piščančjih kosti in celo cigaretnih filtrov.

Pozdravi Otzija.

Pozdravi Otzija.

Od kod za hudiča so te stvari prišle?

Ledeni mož Otzi

Otzi je najstarejša zabeležena primitivna mumija z raztegnjenimi ušesnimi mečkami. Ocenjuje se, da je bil Otzi živ okoli 3300 pred našim štetjem! Njegove ušesne mečice so bile raztegnjene na približno 11 mm.

Merjena ušesna mečica in ustne plošče.

Merjena ušesna mečica in ustne plošče.

Merilniki v afriški kulturi

Številna afriška plemena so skozi zgodovino vadila merjenje na področjih ustnic in ušesnih mečic. Ženskam iz plemena Mursi so na primer odprte ustnice že v mladosti. Ko ženske odprejo, začnejo postopek raztezanja. Ko se luknje raztegnejo na ustrezno velikost, ženske v luknje vstavijo glinene ali lesene plošče. To je simbol njihove ženske moči in lepote kot posameznika v plemenu.

Tudi merjenje ušes je bila običajna praksa med afriškimi plemeni. Tako moški kot ženske iz plemena Masai v Keniji nosijo nakit iz slonovine, lesa in trnja v svojih merjenih ušesih, ki prikazujejo njihovo lepoto, moč in duhovnost.

Ženska iz plemena Fulani nosi zelo edinstven tip zlatega profila. Velikost samega piercinga je relativno manjša od velikosti drugih plemen. Zaradi velikosti in oblike nakita, ki ga nosijo te ženske, sta edinstvena. Ti uhani imajo velik zlati obesek, podoben sredini, ki je z velikim krožnim obročem povezan z ušesom.

Ušesni čepi iz žada so zelo podobni tistim, ki bi jih nosili Maji.

Ušesni čepi iz žada so zelo podobni tistim, ki bi jih nosili Maji.

Raztezanje ušes v Srednji Ameriki

Srednjeameriška plemena, kot so Azteki in Maji v Mehiki, so nosila velike premera ušesnih čepkov ali mesnih tunelov kot znak bogastva ali družbenega statusa. Maji so običajno uporabljali žad kot material za izdelavo ušesnega nakita, Azteki pa so ga izdelovali iz zlata, srebra in bakra.

Prikaz o

Prikaz o "razsvetljenega" z merjenimi ušesnimi mečkami.

Merjenje po vsej Aziji

Plemena na Tajskem, na primer Lahu, vadijo raztezanje ušes s težkimi kosi nakita. Druge oblike merjenja je mogoče videti po vsej Aziji v različnih kulturah, ki naseljujejo regije, vključno z Japonsko, Mjanmarom in Indijo. Mnogi celo verjamejo, da je razsvetljeni Gauatama Buddah izmeril ušesne čepke, ki so nastale zaradi nošenja težkega nakita v zgodnjih bogatih obdobjih svojega življenja.

Krsta kralja Tuta z izmerjenimi ušesnimi čepki

Kralj Tut's krsto z merjenimi ušesnimi čepki

Merjenje starodavnega telesa v starem Egiptu

King Tut je odličen primer egipčanskega raztezanja ušes. Ta egipčanski faraon je svojo vladavino začel leta 1332 pr. Zlata maska ​​njegovega sarkofaga razkriva raztegnjene luknje v ušesnih mečkah. Govori se, da so imeli egipčanski mladi merilce v ušesih, dokler niso dosegli polne zrelosti. Kralj Tut je umrl v mladosti, kar bi pojasnilo razlog, da je upodobljen z merilniki ušes.

Plemenski vodja z merilniki obraza

Plemenski vodja z merilniki obraza

Merilniki septuma v zgodovini

Septum (debelo meso med nosnicami) je preluknjano in raztegnjeno po različnih kulturah po vsem svetu. Ta praksa je bila pogosta pri indijanskih medicinskih moških, plemenskih lovcih, šamanih in obrednih voditeljih. To je pogosto simboliziralo vodstvo in močno povezavo z duhovnostjo.

Umetnost merjenja

Vedno sem bil navdušen nad praksami raztezanja piercinga. Skupine ljudi, ki jih i'Tukaj smo govorili le o majhnem delu ljudi, ki so se v preteklosti ukvarjali s to obliko telesne umetnosti, in med tistimi, ki to počnejo še danes. Upam, da bo več ljudi cenilo ta neverjeten slog spreminjanja telesa in morda bodo nekega dne tudi poskusili!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

About the author