Moja izkušnja s prebadanjem septuma (z nasveti za zdravljenje)

Ko sem si prebodel pregrad, sem želel svojo zgodbo in nasvet deliti z drugimi ljudmi, ki razmišljajo o tem, da bi jih dobili.

Vse, kar želite vedeti o prebadanju septuma: čas zdravljenja, bolečina in drugo.

Vse, kar želite vedeti o prebadanju septuma: čas zdravljenja, bolečina in drugo.

Janko Ferlič preko Unsplash; Canva

Moja izkušnja s prebadanjem septuma

Za moj rojstni dan v maju so mi tete ponudile plačilo, da mi prebijejo septum kot darilo za rojstni dan, saj so vedele, da to želim narediti. Eni od mojih tet so enkrat ali dvakrat prebodli uho pri Adrenaline Tattoos v Torontu (zelo ugleden kraj in precej drag), zato mi je predlagala, naj to opravim tam.

Na dan smo nadaljevali do Adrenalina, kjer mi je uslužbenec potrdil, da to želim, in mi dal fotografijo I.D. ki dokazuje, da sem star najmanj 18 let. Podpisal sem obrazec za izdajo, nato pa smo izbrali barvo, velikost in slog nakita, s katerim sem se želel preboditi. Izbral sem standardni kirurški jekleni obroč z dvema kroglicama spredaj, tako da sem ga lahko obrnil v nos, če sem ga hotel skriti. Nato sem sedel v kabini v čakalnici in čakal na svojo vrsto.

jaz'ne bom lagal: zelo me je bilo strah, kakšna bo izkušnja. Nikoli prej nisem dobil piercinga (poleg ušesnih režnic, toda moji starši so to storili, ko sem bil še otrok, zato ne vem'se ne spomnim) in me je bilo strah, da bo bolelo – veliko.

Družinski člani, ki'd, ko sem imel prebadanje nosnic, je rekel, da je bila izkušnja izredno boleča, da so jih začeli nehote trgati, da je bil najbolj boleč piercing'sem kdaj imel itd. Pričakoval sem, da me bo septum bolel tako močno kot ta piercing, zato sem se pripravil na najhujše.

Vendar sem se popolnoma zmotil.

Pred: ponarejen prstan!

To je ponarejen prstan, ki sem ga nosil nekaj mesecev, preden sem ga resnično prebodel. Tako sem vedel, da si to resnično želim.

To je ponarejen prstan, ki sem ga nosil nekaj mesecev, preden sem ga resnično prebodel. Tako sem vedel, da si to resnično želim.

Po: Ta-Da! Popolnoma vredno!

Po: Moj prebadanje septuma.

Po: Moj prebadanje septuma.

Postopek prebadanja pregrade

Ko sem prišel na vrsto, me je preboditelj poklical in mi rekel, naj se usedem na oblazinjeno mizo (podobno kot ti sediš pri zdravniku'pisarno). Vprašala me je, če sem prepričan, da to želim storiti, in mi rekla, da se lahko še umaknem, vendar sem spet dala soglasje in se je pripravila na piercing.

Imela je skoraj vsak piercing na obrazu, ki si ga je mogoče zamisliti, in vsi so bili videti zdravi in ​​dobro postavljeni, zato sem se takoj počutil prijetno z njo in začutil, da ve, kaj počne. Imela je zelo prijetno vedenje in se pogovarjala, ko si je nadela rokavice, sanirala opremo in odprla paket sveže igle. Povedala mi je o lastnih izkušnjah z izvajanjem septuma in me prepričala, da je za nego piercinga zelo enostavno.

Tukaj'kakšen je bil postopek:

  1. Najprej mi je očistila notranjost nosu.
  2. Nato je vzela objemko (skozi katero je igla potekala, da bi zagotovila čisto prebadanje) in mi rekla, naj nagnem glavo nazaj, kar sem tudi naredil.
  3. Pogledala je v moj nos in s prsti poiskala "sladka točka," tanko plastjo kože, ki ločuje vsako nosnico, nato pa jo vpne s sponko, ki pa ni bila't posebej udobno.
  4. Na tej točki sem se dvignil in se pripravil, da bo res bolelo. Rekla mi je, naj globoko vdihnem in počasi izdihnem, kar sem tudi storila.
  5. Ko sem izdihnil, je skozi iglo prešla, hitro namestila nakit I.'d izbral in vrgel v nos, kot sem zahteval. Končano!

To NI normalno. Ta je okužen. (Toda majhno otekanje ali majhen mehurček v bližini mesta prebadanja je normalno v prvih tednih. Moje je trajalo nekaj mesecev, da je popolnoma izginilo.)

To NI normalno. Ta je okužen. (Toda majhno otekanje ali majhen mehurček v bližini mesta prebadanja je normalno v prvih tednih. Moje je trajalo nekaj mesecev, da je popolnoma izginilo.)

ask.bme

Koliko je bolelo?

Na lestvici od 1 do 10, pri čemer je 10 največja količina bolečine, bi ocenil bolečino pri prebadanju septuma na 3/10.

Dejanska bolečina, da je igla hitro prešla skozi nos, ni bila nič. To je bil šok in malce zbadanje, a le za kratek trenutek, potem pa je bilo tudi storjeno. Le eno oko se je raztrgalo!

Na splošno jaz'd ocenim bolečino približno 3/10, ker res ni bila'sploh ni slabo. jaz'v roki sem imel igle, ki so bolj bolele kot piercing.

Opomba: Eden od razlogov, zakaj je ta piercing poškodoval tako malo, kot je bil, je bil, da ga je opravil pravilno, izkušen strokovnjak. Če igla ne gre skozi "sladka točka," a potisnjen preveč dol (ali še huje – skozi hrustanec), lahko ta prebadanje zelo boli.

Zdravilni proces

Ko je bilo to opravljeno, so moje tete plačale in prevrnile piercer pri blagajni, jaz pa sem dobil navodila za nego, kopijo potrdila in vrečko nejodirane morske soli. Pojedli smo nekaj mehiške hrane, potem pa sem odšel domov!

Bolečina in oteklina

Zdaj se je začel proces zdravljenja. Prvi dan je bil komaj nežen ali boleč. Ni bilo't do naslednjega dne in približno teden dni po tem me je prebadanje rahlo zabolelo, konica nosu in okolica pa nekoliko otekla (blaga oteklina je povsem normalna za svež piercing). Oteklina je bila zelo majhna in je bila opazna samo zame.

Kako očistiti piercing

Prvo noč sem začel namakati morsko sol po navodilih. Tukaj'kako to storiti:

  1. V približno skodelici tople vode raztopite približno 1/8 žličke nejodirane morske soli. Rad sem uporabil malo vrele vode, da sem popolnoma raztopil sol, nato sem dodal nekaj hladne filtrirane vode iz hladilnika, da sem jo znižal na toplo temperaturo.
  2. Konico nosu potopite v vodo. Vodo lahko nalijete v kozarec, kozarec s širšim ustjem ali celo v posodo in tako namočite, če'je lažje.
  3. Namočite 5-10 minut. (Za varnost sem običajno naredil 7 ali 8 minut.)
  4. Namakajte enkrat na dan, vsak dan, vsaj prvih nekaj mesecev.

Kako pogosto naj se namakam? Kako dolgo?

Namakanje konice nosu ni't ravno najbolj priročna ali udobna izkušnja, vendar je'to je treba narediti enkrat na dan, vsak dan, vsaj prvih nekaj mesecev, nato pa vsak drugi dan mesec ali dva po tem ali dokler se piercing popolnoma ne zaceli.

Nekateri se zdravijo počasneje kot drugi (vključno z mano), zato bodite potrpežljivi, nadaljujte s soljo in sčasoma se bo vaš prebadanje zacelilo, čeprav traja dlje od predlaganih 6-8 tednov.

Kako dolgo traja zdravljenje?

Prebodalka mi je povedala, da se večina piercingov zaceli med 6-8 tedni, vendar je moj septum trajal veliko dlje od tega, da se popolnoma pozdravi. jaz'sem počasen zdravilec, zato sem moral namakati morsko sol vsako noč približno dva meseca, nato pa vsako drugo noč (ali vsaki dve ali tri noči) še kakšen mesec. Sredi maja sem naredil piercing, pa ga ni bilo'do konca avgusta ali v začetku septembra, kar pomeni, da je trajalo približno 3 1/2 do 4 mesece, da se ozdravi.

Kako hitro pozdraviti septum: pustite piercing sam!

Samo pusti pri miru. Del mojega počasnega celjenja je bil posledica dejstva, da sem nakit nenehno premikala, se poigravala z njim in nenehno strgala skorje, kar ni bilo samo nepotrebno, ampak je dejansko razdražilo prebadanje in upočasnilo proces celjenja. Če pogledam nazaj, če bi piercing pustil pri miru, sem'prepričan sem, da bi se hitreje zacelil.

Razsodba: 10/10, priporočam

To je bil hiter in relativno neboleč piercing. Čas celjenja je bil nekoliko počasen, ampak to's, ker sem se poigraval z nakitom in se na splošno počasi zdravim.

Na splošno jaz'd Absolutno priporočam ta piercing vsem, ki'zanima, kako to narediti. To'je eden najpreprostejših piercingov, ki ga lahko dobite, in to'edini prebadajoč I'Videl sem, da dobro izgleda vsem'dobil.

Če ti'Če želite izvedeti več, preberite Splošne informacije in pogosta vprašanja o prebijanju septuma, da odgovorite na vsa druga vprašanja o prebadanju septuma.

FKA Twigs: moja septumska spiracija.

FKA Twigs: moja septumska spiracija.

twopeacex.blogspot

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2014 Celine

Komentarji

Marianne 21. aprila 2019:

Pred nekaj dnevi sem imela opravljeno pregrado in o moj bog. Gospa, ki je to naredila, je bila vajenka, vendar ji je pri tem pomagal glavni šef. Vtaknila je sponko in brez njenega opozorila je potisnila iglo in igla je prišla ven na drugo stran – brez nakita na njej. Vse kar sem slišal je bilo “o bog” od obeh prebodalcev. Naredili so bolečino 8/10, ker tega niso storili pravilno. Še vedno imam težave z bolečino in preveč sem se ukvarjal z njo do te mere, da mi zaigra, ko premaknem glavo. Drugače pa izgleda neverjetno in všeč mi je!

damm 21. februarja 2018:

Mine zelo bolijo.

shezzy 24. maja 2017:

se strinjam, da ni bilo bolečin, ljudje pravijo, da boli zelo hudo, toda ko sem to naredil, je bilo neboleče bolj bolelo je pritegniti prstan več kot piercing imam 13 piercingov moj trebuh je bil bolj boleč, priporočam ta piercing vsem, ki všeč je in kaj potem, če te ljudje imenujejo bik. všeč mi je 🙂

Celine (avtor) iz Kanade 3. aprila 2015:

@Alexis I.'vesel sem, da je to pomagalo! od tebe'sem že imela piercinge, prebadanje septuma ne bo nič hudega 🙂 Upam, da bo šlo dobro!

Alexis 3. aprila 2015:

Torej jaz'v ponedeljek opravim svoje.

jaz'zelo sem živčen. Ampak bil sem nervozen pri vseh svojih piercingih. Objava pa je res v pomoč in me je nekoliko pomirila.

Celine (avtor) iz Kanade 11. decembra 2014:

@Mim čestitke, stavim, da izgleda super !! jaz'vesel sem, da se ni'tudi zate ne boli. hvala za branje! ^-^

Mim 11. decembra 2014:

Da, danes sem opravil svoje in se 100% strinjam s tem, da ni bolečin! In nimam tolerance do bolečine! Super članek 🙂

ALI RAZA KHALIQ 7. novembra 2014:

JAH

About the author