Piercing v nosu 101: Izbira pravega nakita

Ker sem šel skozi bolečino in težave (večkrat) slabo opravljenih piercingov, ki so se okužili, vedno iščem boljši način.

Čeprav je lepo, zlato ni idealno za nov piercing. Evo zakaj.

Čeprav je lepo, zlato ni idealno za nov piercing. Tukaj'zakaj.

Challiyil Eswaramangalath Vipin prek Wikimedia Commons

Izbira pravega nakita za piercing v nosu

Pirsing v nosu je v teh dneh postal veliko bolj razširjen, zlasti v primerjavi s ugledom, ki so ga imeli prej. Še vedno pa pri izbiri nakita'Pomembno je upoštevati zunanje skrbi (kaj si mislijo sodelavci, stranke in drugi) in notranje dejavnike (čas zdravljenja, vaš življenjski slog in osebnost). To'Še posebej pomembno je, da svoj začetni nakit za nos izbirate previdno'Moral ga bom pustiti ves čas, medtem ko ste vi'ponovno ozdravi. Tukaj je nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati:

 • Danes manj delodajalcev popolnoma prepoveduje prebadanje nosu, čeprav nekateri morda zahtevajo, da delavci izberejo nakit v mesni barvi ali pa zahtevajo le čepke določene velikosti ali oblike. Če delate zunaj doma, ohranite svoje delovno mesto'pri izbiri začetnega nakita ali pa boste morda morali sprejeti bolečo odločitev med izgubo piercinga ali izgubo službe.
 • Zelo pomembno je, da izberete nakit, ki ustreza tudi vašemu telesu in življenjskemu slogu. Če ti'si aktiven, ti'želel bom izbrati nekaj, kar ne'ne ovirajte te dejavnosti. Če ti'so občutljivi na določene kovine'tudi to je pomembno imeti v mislih.
 • Za svoj prvi nakit za nos boste morda želeli izbrati nekaj preprostega in čim bolj ugodnega za ozdravitev. To ni'čas, da izberete prstan za nos Hello Kitty, nakit iz kosti v nosu ali kakšen drug nenavaden slog, ki lahko povzroči težave ne le pri zdravljenju, ampak tudi v službi in/ali šoli.

Preberite še nekaj stvari, na katere morda niste pomislili pri prvem prebadanju nosu.

Na kaj morate pomisliti, preden si prebodite nos

 • Zakaj morate nakit skrbno izbrati, preden se prebodete.
 • Vnaprej upoštevajte čas zdravljenja, odpornost proti bolečinam in ukrepe za zmanjšanje bolečin.
 • Kateri slogi in vrste kovin so najpametnejša izbira za nove piercinge.
 • Če ti'Moral bom imeti možnost skriti piercing, kako ustrezno načrtovati.
 • Kako skrbeti za nov piercing, da se izognemo zdravstvenim zapletom.

Vsako od teh vprašanj bo obravnavano v nadaljevanju.

Za vaš začetni piercing je najboljši slog, ki ga lahko izberete za čep, kasneje pa lahko preklopite na obroč.

Za vaš začetni piercing je najboljši slog, ki ga lahko izberete za čep, kasneje pa lahko preklopite na obroč.

Matt P..

Kako pametno izbrati začetni nakit iz nosu

Kot sem rekel, morate biti zelo previdni in preudarni pri izbiri začetnega nakita za nos.

Kako mi bodo prebili nos? Kaj se bo zgodilo?

Veš kaj'To se bo zgodilo, ko boste prebodeni, vam bo pomagalo razumeti, zakaj je izbira nakita tako pomembna.

 1. Najprej bo preboditelj temeljito razkužil mesto.
 2. Nato piercer označi mesto s peresom. Oni'Prosil vas bom, da se pogledate v ogledalo in se prepričate, da je mesto pravilno nameščeno.
 3. Potem pa oni'Nežno stisnite nos z instrumentom, ki ga drži trdno na mestu.
 4. Naprej, oni'z enim hitrim gibom potisnite votlo iglo. To je, ko ti'Največ bolečine bom čutila – ostra in hitra bo.
 5. Končno, oni'bom vstavil nakit. To je včasih lahko tudi nekoliko boleče. Ti'Ta nakit bom pustil, dokler se popolnoma ne zaceli, zato izberite pametno!
 6. Nazadnje, oni'previdno ponovno sterilizirajte območje.

Razmislite o času zdravljenja

Čas zdravljenja je odvisen od številnih dejavnikov, vključno s tem, kje je prebadanje, kakšen nakit izberete, nego po njem itd.

Koliko časa traja, da se piercing v nosu zaceli?

 • Prebadanje septuma na splošno najhitreje ozdravijo, od 6 do 8 tednov.
 • Prebadanje mostov (zgoraj na vrhu nosnega grebena, med očmi) so drugi najhitrejši, od 8 do 12 tednov.
 • Prebadanje nosnic traja 3 do 6 mesecev.
 • Pirsing v nosu (pri tri-nosnem prebadanju vodoravno po nosu) lahko traja 4 do 6 mesecev, da se ozdravi.
 • Prebadanje nosoroga (izvedeno navpično, skozi konico nosu) vzemi od 6 do 9 mesecev.

Upoštevajte svojo toleranco do bolečine

Seveda vsak drugače doživlja bolečino. Če torej veste, da ste relativno občutljivi na bolečino, to upoštevajte pri načrtovanju sestanka.

Koliko boli?

To'težko reči. Za primerjavo'Zaradi tega vas bo verjetno bolj bolelo kot prebadanje ušes, prebadanje septuma pa bo dodana stopnja bolečine. Toda prebadanje nosnice bi moralo biti bistveno manj boleče kot prebadanje hrustanca. Če ti'nikoli niste bili prebodeni, lahko opišete, da je bolečina ostra, hitra in na koncu znosna, čeprav'Nekaj ​​dni kasneje bom občutil dolgočasno bolečino.

Kako se lahko izognem prodorni bolečini?

 • Kot pri večini stvari, bolj ko boste mirni in sproščeni, manj bo stresno. Če je potrebno, vadite tehnike zmanjševanja tesnobe.
 • Če imate nizek prag bolečine, razmislite o najtanjšem nakitu – to bi bilo 20 merilnikov. Manjša je številka merilnika, večja je luknja'je potrebno za prebadanje. To na primer pomeni, da je prebadanje 16 merilcev večje od 20 merilnika.
 • Uporabite uglednega piercerja, ki ima prave vrste orodja. Če od svojega bratranca zahtevate, da si prebode nos s plastično piercing pištolo, vas'zagotovo bom čutila veliko več bolečine.
 • Poskrbite, da bo mesto čisto in upoštevajte vsa priporočila po oskrbi, dokler se mesto popolnoma ne zaceli.

Previdno razmislite o vrsti kovine, še posebej, če imate'ponovno občutljiv

Dva najpogostejša problema z nakitom sta alergijske reakcije in okužba. Upoštevanje kovine pomaga odpraviti težave.

nasveti za prebadanje nosu-2

SuicideGirls prek Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Katera je najboljša kovina za piercing v nosu?

Najboljša kovina za začetni nakit iz nosu

 • Titan. Implantacijski titan G23 je biokompatibilen (se ujema z vašim telesom), odporen na telesne tekočine in brez niklja. To'je relativno drago, vendar ne'ne želite se ukvarjati z slabšimi kovinami, dokler se ne'ponovno popolnoma ozdravljena.
 • Niobij. Niobij je mehkejši, težji in dražji od titana, vendar je odlična izbira za vaš kovinski nakit. Ne pozabite kupiti vsaj 99,9% niobija.

Kovine, ki jih lahko nosite po tem, ko se je vaš piercing zacelil

 • Kirurško nerjavno jeklo (SSS): Težji in cenejši od titana. Kvalitete 316L ali 316LVM so varne za nošenje v zaceljenih piercingih, vendar tudi najboljše sorte vsebujejo nikelj in lahko povzročijo težave, če'ste občutljivi na nikelj in to'zato je'Najbolje je, da celo nakit razreda SSS vsadite do sebe'ste že ozdraveli.
 • Zlato. Še dražji od titana, če pa si ga lahko privoščite, je to dobra možnost. Ker pa je zlato mehka kovina in vsebuje zlitine, obstaja nevarnost draženja in reakcije. Iz tega razloga je'najbolje je počakati do tebe'sem se ozdravil, da se spremeni v zlato, če pa to storite, se izogibajte nakitu, ki je manjši od 14k zlata – višji kot je karat, tem bolje.
 • Steklo je lahko varen material za nakit, a od takrat's brez univerzalne standardizacije ali označevanja za steklo iz implantata, običajno lahko'ne bodi prepričan, kaj si'dobivate. Steklo deluje le, če je brez svinca: soda-apno, fuziran kremen ali borosilikatno steklo bi lahko bilo v redu za staro (zaceljeno) prebadanje, vendar se steklo zaradi težav z velikostjo nikoli ne uporablja za začetno prebijanje. Navadno teče veliko, zato se nekaj imenuje "18 merilnik" je pogosto debelejša od tega, in če prebodalka uporablja iglo 18, jih'Imela bom veliko težav z vstavljanjem tega stekla. Zapomni si: tanjše ko je steklo, bolj je krhko, kar lahko povzroči nevarnost poškodb.

Katerim materialom se je treba izogniti pri prebadanju nosu

 • Srebro. Srebro ni idealno za piercing v nosu. Ne samo, da vsebuje druge kovine, ki bi jih lahko ovirale pri zdravljenju, ampak tudi zatemni, ko pride v stik z vašimi telesnimi tekočinami, in ki bi lahko omadeževale vašo kožo. (Če želite več o tem, preberite Kaj storiti, če koža okoli vašega piercinga postane siva ali črna.)
 • Plasten nakit oz "Skrivnost" Kovina. Ker ti ne'Ne vem, iz česa je izdelan, zato nikoli ni dobro kupiti poceni, vprašljivega nakita. Lahko prihranite denar, vendar ne'Verjetno bom nakit zavrgel, ko bo začel razbarvati in dražiti vaše telo.
 • Najlon ali plastika. Ti materiali so mehki, razgradljivi in ​​jih je težko očistiti, zato so'niso primerni za prebadanje nosu.

Profesionalni nasvet: Začnite z majhnim čepom

Ti lahko'ne menjajte nosnega obroča vsaj nekaj tednov'je zdravilno. Preprost čep je odličen začetnik za večino ljudi. Ko pride ta čas, se lahko spremenite v tisto, kar bolj ustreza vašemu okusu.

Kakšen slog nakita je najboljši za nov piercing v nosu?

 • Obroči ali obroči za nosnice bo ustvarila ukrivljeno luknjo za prebadanje, zato pierceri skoraj vedno priporočajo uporabo ravne stebričke za začetno prebadanje.
 • Vijaki za nosnice imejte ravne poštne žice, ki gredo skozi vaš prebadanje in se končajo z ovinkom, ki drži nakit na mestu. Vstavljanje, odstranjevanje in ponovno vstavljanje vijaka v nosnico je lahko težavno brez prakse, vendar vi'se bom navadil.
 • Mrežice prihajajo v dveh različnih stilih: redno (odvijte enega od koncev) oz press-fit (eden od koncev se odtrga in vklopi s pritiskom). Konec, ki ga odvijte ali odvijte, se nosi na zunanji strani nosu za lažji dostop.

Ne pozabite, da bo vaš začetni nakit ne glede na vrsto, ki jo izberete, moral biti ohlapen.

Zakaj lahko't Dobim res oprijet nosni obroč, prstan ali mreno?

Preveč tesen obroč ali mrena bo potegnila in dražila tkivo. Ker bo to tkivo na začetku oteklo in v začetnih fazah procesa celjenja, se bo vaš nakit moral malce prilegati, da se temu prilagodi. Morda vam ne bo všeč, kako izgleda, ko nakit štrli, vendar počakajte, dokler ne'ste popolnoma ozdravljeni, preden preidete na nekaj bolj primernega.

Držalo septuma je mogoče enostavno obrniti navzgor, tako da je nakit popolnoma skrit.

Držalo septuma je mogoče enostavno obrniti navzgor, tako da je nakit popolnoma skrit.

Rozmiar pierwotny prek Wikimedia Commons

Kako lahko skrijem piercing v nosu?

Ko je piercing popolnoma ozdravljen, boste morda lahko naredili dodatne korake, da ga naredite čim bolj skritega. Prebadanje septuma je mogoče zlahka skriti pred očmi z držalom za podkve, ki se obrne navzgor v nosnice, toda za prebadanje nosnic obstaja način, da postane nakit 100% neviden. Toda tukaj je nekaj trikov, s katerimi boste to naredili manj očitno:

 • Razmislite o nakitu iz diskretnega materiala. Nekateri materiali so bolj diskretni kot drugi. Za zdravo in čisto rešitev razmislite o eloksiranem mat titaniju v barvi, ki ustreza vašemu tonu kože. Čeprav se bodo občutljivi ljudje verjetno odzvali na nakit iz prozorne plastike ali akrilne barve, bi to lahko bila rešitev'd kratkoročno razmislim.
 • Izberite nakit minimalnega sloga ali uporabite držalo. Seveda bodo dodelani modeli vedno pritegnili pozornost, minimalni kos pa morda ne.
 • Kamufliraj ga. Začasno prekrijte svoj piercing z majhnim, ploskim diskom, pobarvanim z lakom za nohte, ki ustreza vašemu tonu kože. Lahko ga skrijete tudi pod strateško odrezan povoj ali madež.

Kako dolgo lahko zamenjam nakit?

V idealnem primeru, še posebej, če vi'ste občutljivi ali nagnjeni k okužbam'd Počakajte šest mesecev, preden zamenjate nakit za nos. Ampak realno, ti'ste verjetno po 6 do 8 tednih dovolj zaceljeni, da zamenjate nakit, vendar to storite le, če je to potrebno (na primer, če morate na rentgen ali če pride do reakcije na kovino). Če morate nakit zamenjati zgodaj, se vrnite k svojemu piercerju in naj to storijo namesto vas.

Kako dolgo bom lahko pustil piercing prazen?

To'Ni dobro, da nakit vzamete ven. Zaradi sluzne membrane na notranji steni nosnice se piercing v nosu pogosto zapre in zelo hitro zaceli – tudi v uri ali dveh – če odstranite nakit. Zato nakit odstranite le, če imate pri roki zamenjavo.

Pravilna nega po piercingu

Okužbe lahko povzročijo nekaj neželenih in celo grozljivih posledic. Pravilna skrb za vaš piercing lahko naredi svet drugačen. Da bi se izognili zapletom, morate upoštevati nekaj stvari:

 • Izbira prave osebe in kraja za piercing je prva pomembna odločitev, ki jo morate narediti. Dober piercer vam lahko pomaga pri izogibanju neštetim okužbam in drugim težavam, ki bi lahko negativno vplivale na vašo denarnico in vaše zdravje. Don't podcenjujejo koristi profesionalnega piercerja!
 • Prvi nakit izberite zelo previdno, saj bo vaša izbira vplivala na vaše zdravljenje.
 • Če se okužite ali imate hudo reakcijo na začetni nosni obroč, ga boste morda želeli odstraniti, pustiti, da se zaceli, in znova začeti postopek prebadanja. Po drugi strani pa vam lahko spreminjanje nakita in izboljšanje oskrbe omogočita, da obdržite piercing. Posvetujte se s svojim piercerjem, preden se odločite, kakšen ukrep boste izvedli.
 • Ves čas začetnega procesa zdravljenja morate slediti svojemu piercerju's skrbna navodila za oskrbo.

Prebadanje septuma velikih merilcev: Kako velik je za vas?

Prebadanje septuma velikih premerov: Kako velik je za vas?

Wikimedia CC BY-SA 3.0

Kako ohraniti svoj piercing čist in brez okužb

 • To'Zelo pomembno je, da si roke temeljito umijte z antibakterijskim milom, preden se dotaknete območja okoli prebadanja ali spremenite, prilagodite ali odstranite nakit. Higiena in čistoča sta zelo pomembna za ohranjanje vaših piercingov brez okužbe.
 • Mesto prebadanja očistite dvakrat na dan – enkrat zjutraj in enkrat pred spanjem – z ustrezno sterilno fiziološko raztopino. Prekomerno čiščenje lahko povzroči draženje in upočasni čas celjenja, nezadostno čiščenje pa lahko povzroči okužbo.
 • Večina kakovostnih piercerov bo ponudila komplete za čiščenje, ki vam bodo pomagali preprečiti okužbo. Mnogi jim bodo priskrbeli začetni piercing in običajno se lahko vrnete po več, če vam jih zmanjka.

Kako očistiti svoj novi piercing v nosu

 1. 1/4 čajne žličke nejodirane morske soli raztopite v skodelici tople vode.
 2. Čisto bombažno kroglico namočite v raztopino soli, nato jo nežno pritisnite ob prebadanje in jo držite 3 ali 4 minute.
 3. Za drugo stran (znotraj nosu) uporabite čistilno konico, namočeno v fiziološko raztopino, da očistite in odstranite skorjo. Don'preveč močno drgnite.
 4. Če imate čas, se dobro namakajte vsaj enkrat na dan. Namesto da uporabite vato in q-tip, potopite celoten nos v slano vodo, opisano v 1. koraku. Idealno je 3-5-minutno namakanje enkrat na dan.

Čemu se izogniti, medtem ko se vaš piercing zdravi…

 • Izogibajte se uporabi strogih izdelkov. Izogibati se je treba ostrim antiseptikom (kot so alkohol, vodikov peroksid, olje čajevca ali razkužila za roke), saj lahko dražijo in poškodujejo kožo ter ovirajo celjenje.
 • Don't na mesto prebadanja nanesite kozmetiko, zaščito pred soncem ali druge losjone'je popolnoma ozdravljeno. Zmagal si't ne morete uporabljati ličil za pokrivanje piercinga, dokler se ne ozdravi.
 • Izogibajte se potapljanju piercinga v bazene, jezera, reke, kopeli, masažne kadi itd., Ker lahko te vode zadržujejo bakterije.
 • Ne odstranjujte nakita, dokler se piercing popolnoma ne zaceli. Tudi odstranitev nakita za uro ali dve je tvegano.

Pogosto zastavljena vprašanja

Zakaj ne bi't Ali si prebodim nos s pištolo? To'tako poceni in enostavno!

Izogibajte se piercingu za vsako ceno. Niso bili zgrajeni za delo, verjetno bodo povzročali nepotrebne bolečine, so veliko manj natančni in pogosteje povzročajo okužbe, ki se prenašajo s krvjo, in zaplete pri zdravljenju. Samo ne'ne stori tega. Votla igla v rokah usposobljenega strokovnjaka je najboljša izbira.

Kaj je držalo za prebadanje?

A "zadrževalnik" je samo vrsta nakita, vendar je'Običajno je zelo preprosto, ker namen držala ni okrasiti, ampak preprosto napolniti in preprečiti, da bi se piercing zaprl.

Ali lahko pred spanjem vzamem nakit iz nosu??

Ne. Odstranitev nakita za eno ali dve uri je tveganje.

Ali bo prebadanje nosu pustilo trajno sled ali brazgotino?

Da. Tudi če se zapre, bo piercing v nosu pustil sled ali brazgotino. Kako izrazita je brazgotina, je odvisno od tega, kako dolgo ste imeli piercing: dlje ko ste jo nosili, bolj očitna bo brazgotina.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Vprašanja & Odgovori

Vprašanje: Naj začnem s prstanom ali prebadanjem čepka?

Odgovor: To je stvar osebnih preferenc. Priporočam, da začnete s čepkom ali stebrom, da zmanjšate možnost, da bi obroč ali obroč pomotoma ujel v oblačila ali lase med spanjem.

Vprašanje: Bil sem preboden z nožnico (metoda strelnega strela). Ostala je dva dni, nato pa jo je moj piercer spremenil v čep nosne kosti. Čutim, da čep ne'ne gre mi celo skozi nos. Vsakič, ko očistim, ga potisnem ven. Toda takoj, ko spustim pritisk, se spet skrije. Naj ga ponovno prebodem? Kakšen prstan za nos je najboljši za hitrejše celjenje?

Odgovor: Sliši se, kot da nadomestni čep morda ne bo dovolj dolg. Včasih je to posledica otekline. Predlagam, da se odpravite na nekaj dlje, pri tem pa ostanite dovolj prilepljeni, da se ne boste preveč zvijali. Žebelj je verjetno boljši od obroča ali obroča med začetnim procesom zdravljenja, zato bi se ga držal za hitrejše celjenje.

Vprašanje: Ali je normalno, da imam po prebadanju nosnice kovinski okus v ustih?

Odgovor: Čeprav se to zgodi, kovinski okus v ustih po prebadanju ni normalen in je lahko posledica reakcije na uporabljeno kovino ali najverjetneje okužbe. Prisotnost gnoja v telesu lahko pusti kovinski okus v ustih. Najprej bi odstranil prebadanje, da vidim, ali to odpravlja težavo, in sprejel ustrezne ukrepe, če sumite na okužbo.

Vprašanje: Pravkar sem zamenjal čep za nos na manjšo dolžino in sinoči je bilo v redu, zdaj pa je precej občutljivo. Je to normalno? Ali pa naj ga odstranim in vstavim drugega?

Odgovor: Je to dokaj nov piercing? Če je tako, ga boste morda želeli odstraniti in zamenjati z daljšim, dokler bolečina ne mine. Če gre za uveljavljen piercing, se lahko zgodi, da je novi nosni čep preprosto prekratek. V vsakem primeru bodite pozorni na vse znake okužbe. Pri menjavi nakita se lahko pojavi majhna bolečina, vendar je preveč znak, da je nekaj narobe.

Vprašanje: Sama sem si prebodla nos in dala obroč, bom v redu?

Odgovor: Naj bo čist s sterilno fiziološko raztopino in vse bi moralo biti v redu.

Vprašanje: Želim si preboditi nos pri trinajstih, a moje vprašanje je, ali lahko dobim mreno na prebadanju nosnice? Vem, da so mrene običajno pokazatelj prebadanja septuma, vendar mi je všeč, kako izgledajo. Ne razumem'ne želim prebadanja septuma. Kaj misliš?

Odgovor: Moj odgovor bi bil, da po tem, ko se piercing pravilno zaceli, ni razloga, da stebriček z mreno ne bi deloval.

Vprašanje: Pred tremi meseci sem imel preboden nos (nos iz titana). Mesec dni kasneje se je na strani mojega prebadanja pojavila izboklina podobne velikosti. Šel sem k dermatologu; naredil je laboratorijski test. Rekel je, da ni okužbe in da gre za reakcijo tujka. Svetoval mi je, da verjetno nikoli ne bo izginil, če ga ne vzamem ven, in da tudi takrat morda ne bo izginil. Ste že slišali, da bi se kaj takega razrešilo, medtem ko bi nakit pustili notri?

Odgovor: Jaz sem imel podobno situacijo s prebadanjem ušes. Odstranila sem nakit in izboklina se je na koncu raztopila. Nekaj ​​let se pogovarjamo, da popolnoma izgine. Prvotni piercing je še vedno tam, zato bi ga bilo res enostavno odpreti, če se odločim. Morda boste želeli odstraniti svojega, da vidite, ali bo bolje. Da ne oporekam vašemu dermatologu, vendar sem videl, da so sami odšli, a to je bilo z odstranjenim nakitom.

Vprašanje: Doma sem si samo prebodla nos. Kaj moram narediti za notranjost nosu?

Odgovor: Če je otekel, morate ugotoviti, kaj povzroča oteklino. Lahko je okužba, reakcija na material, iz katerega je izdelan obroč, ali pa samo naravna reakcija na prebadanje. Če je slednji, naj bo čist in ga ledeno prilegajte, pri tem pazite, da ledu ne položite neposredno na prebadanje, saj lahko poškoduje kožo. Če je okužen, uporabite solno raztopino in če lahko'Če ne želite nadzorovati okužbe, se morate obrniti na zdravstvenega delavca.

Vprašanje: jaz'načrtovan sem za operacijo. Ali me bodo prosili, naj odstranim nakit?

Odgovor: To je lahko odvisno od nekaj stvari. Prva je vrsta operacije, druga pa material, iz katerega je izdelan nakit. Če je iz kovine, bo morda moral ven. To je v celoti odvisno od kirurga in/ali medicinske sestre, saj sem slišal za primere, ko lahko kovinski nakit med operacijo polepimo in pustimo.

Predlagam, da pokličete vnaprej in ugotovite. Če vztrajajo, da ga vzamejo ven, preverite, ali jim je v redu, če vanj dajo nekaj plastike, da ostane luknja odprta.

© 2012 Hal Gall

Reeder Povratne informacije – Kaj menite?

Hal Gall (avtor) od Bloomingtona, IN 25. junija 2019:

Sliši se, kot da doživljate normalno otekanje, ki se pojavi po piercingu. Bodite pozorni na morebitne okužbe in če postane preveč boleče, ga lahko vzamete dan ali dva, le poskrbite, da bo čist in poskusite preprečiti, da bi se piercing ponovno povečal.

Kristal 24. junija 2019:

4 dni imam preboden nos! Videti je, da mi obroč za nos tone? Ali moram zamenjati obroček za nos??

connie 14. maja 2019:

Počakal sem do 72 let-moral bi narediti pri 22 letih-všeč mi je!

Basmi 17. aprila 2019:

Skyler. To'tako hiter piercing si zmagal'sploh nimam možnosti reagirati na bolečino.

Skyler 28. decembra 2018:

Tako sem nervozen, da mi je zbodel nos. Imam par vprašanj. Ali se stran počuti bolj boleče kot druga stran? Kako lahko na nekaj načinov zmanjšate bolečino brez uporabe odrevenele kreme? Kateri je najboljši način, da se odvrnem in ostanem miren? Primerjaj bolečino z nečim drugim.

Donna dne 13. novembra 2018:

Stara sem 58 let in pred tremi tedni sem si prebodla nos. Pravim, pojdi. Ljubim svoje.

Oseba dne 18. oktobra 2018:

Sherri, kolikor vemo, živimo samo enkrat. Prav tako ga lahko vedno vzamete ven! Imel sem veliko piercingov in moje brazgotine/luknje niso'zame ne moti. Moje luknje na mostu so očitne, prav tako tudi luknja z merilnim septumom, vendar te ne'ne moti mene osebno in vsakega drugega prebadajočega've je imel opazno brazgotino ali luknjo, ki ni neposredno od netopirja.

Hal Gall (avtor) iz Bloomingtona, IN 12. julija 2018:

To'je težka. Ne razumem'Ne spomnim se, da bi slišal kaj o zvišanju starosti privolitve na 70 let!

Sherri 11. julija 2018:

Stara bom 70 let in si želim preboditi nos. Moja družina pravi NE! Edini piercing, ki ga imam, so ušesa. Komentarji..

Hal Gall (avtor) od Bloomingtona, IN 16. aprila 2018:

To'Razumem, da sta nerjaveče jeklo in titan glede varnosti veliko boljša od zlata. Zlato in srebro sta mehkejša obroka in bolj nagnjena k draženju ali okužbi. Paziti morate tudi na nekaj ponarejenega zlata, saj lahko povzroči veliko težav, zlasti pri novih piercingih.

Mouli Rana dne 16. aprila 2018:

Prej sem nosila srebrne zapestnice, uhane, vendar običajno draži kožo. Z zlatom pa ni težav. Ali sta nerjavno jeklo in titan varna zame? Ali pa bo zlato boljše?

Hal Gall (avtor) iz Bloomingtona, IN 14. marca 2018:

Ker je minilo nekaj ur, odkar ste to napisali, verjetno bolje veste, ali je delovalo. Če ne'če nimate veliko več kot nekaj manjšega nelagodja, bi rekel, da ste v redu.

Kaj je a "hipi trgovina"? Je to kaj podobnega a "trgovina z glavo" kjer lahko kupite stvari, kot so kadilo, lava svetilke, kristali, črne luči, dodatki za kajenje itd.

🙂

Oseba 13. marca 2018:

Pred približno 2 tednoma in pol sem dobil svež prstan za nos in jaz'Danes sem ga spremenil z novim prstanom's mavrico, ki sem jo dobil iz hipi trgovine … Je to dobro? Ali pa je nevarno že spremeniti?

jae 11. oktobra 2017:

to naj vedno opravi strokovnjak !! želite se izogniti grdemu brazgotinskemu tkivu ali napačnemu prebadanju !! predhodno opravite raziskavo in pokličite svojega piercerja, da se prepričate, da ste pripravljeni! piercing naj bo vedno čist, nakit, ki ga imate, pa naj bo sterilen, tudi če ga ne uporabljate

keviyonne Harrison 28. julija 2017:

Pred približno 2 mesecema sem si prebodel nos. ko sem to prvič naredil, me je bolelo, puščalo je bistre tekočine in je bilo rdeče. Obroč sem večkrat zamenjal (tudi izgubil, kar je zahtevalo, da ga dam "tuje" uhani). Trenutno je to najmočnejša točka zdravljenja. Teden dni lahko hodim brez uhana in redko boli. moje vprašanje pa je, da imam zelo rad prebadanje podkve, a so zmagali moji starši'ne daj mi prstana. torej lahko uporabim podkovanje v nosnici ?

Hal Gall (avtor) iz Bloomingtona, IN 10. junija 2017:

Glede na vašo stopnjo občutljivosti bi rekel pritrdilno, vendar bi zagotovil, da se odstranijo vse okužbe. Ne do te mere, da bi luknja popolnoma zacelila, ali pa jo boste morali znova preboditi.

Tana 6. junija 2017:

Včeraj sem si prebodla nos, trenutno imam majhno čepico, vendar ne vem'ne vem kaj'to je to'je narejen iz ali kako velik (kupil sem ga iz ohišja za nakit v trgovskem centru lol). Mislim, da's srebro. Če se začne okužiti, lahko kupim bolj kakovosten prstan, si očistim nos in vstavim nov prstan?

Ellah dne 12. maja 2017:

Pred dvema mesecema sem si prebodla nos, a čep, ki ga uporabljam, ima zamašek, ko pa sem ga poskusil zamenjati, sem spoznal, da je prišlo do neke nove sveže informacije o brazgotini ,,, ali naj odstranim zatič, sem zaskrbljen

Hal Gall (avtor) iz Bloomingtona, IN 13. aprila 2017:

Jaz bi tako mislil. Malo ga zavrtite ali zavrtite, da se prepričate, da ni't ves skorjen in prilepljen na nos.

Gospa kugla dne 12. aprila 2017:

ali bo po dveh mesecih v redu zamenjati prstan za nos?

Hal Gall (avtor) iz Bloomingtona, IN 10. aprila 2017:

Iz katerega materiala je izdelan obroč? Je drugače kot prej? Ali uporabljate drugo čistilno raztopino? Nekaj ​​povzroča draženje. Poskusite pustiti, da se malo zaceli in vstavite enega od svojih starih čepov in poglejte, kaj se bo zgodilo.

Madeline Gonzalez 8. aprila 2017:

Ali je normalno, da piercing v nosu gori, ko ste prvič prešli s čepa na obroč? jaz'moj piercing sem imel skoraj eno leto in jaz'Večkrat sem se spreminjal med čepi, toda prvič sem'dal sem v obroč.

Christina 29. marca 2017:

Že dva tedna imam prstan za nos in sem zelo zadovoljna z njim. Edino, kar me skrbi, je, kako ga zamenjam, ko se ozdravi. Imam enega zamaška in prepričan sem, da bom to ugotovil, ko se popolnoma zaceli. Svoje čistim 3 -krat na dan z milom in vodo. Sicer se ga ne dotikam in lepo zdravi. Imam majhnega in moje delo mi to dopušča, ker so rekli, da je preprosto. Najverjetneje ga bom pustil do rojstnega dne, da se prepričam, da je popolnoma ozdravljen. To bo trajalo približno 6 mesecev. Rad bi bil varen in ne žal.

Hal Gall (avtor) od Bloomingtona, IN, 4. oktobra 2016:

@shyteria: nekatere bolečine so normalne, vendar bi pazil na morebitne okužbe.

sramežljivost 3. oktobra 2016:

kako naj me prebode nos, da me neha boleti, ker sem ga dobil šele pred 2 dnevoma

conord16 28. junija 2016:

Ali obstaja razlika v velikosti čepov in obročev kot jaz'razmišljam o tem, da bi dobil prstan za nos, vendar bi rad tudi dal čep

Hal Gall (avtor) iz Bloomingtona, IN 26. aprila 2015:

Če ste pri piercingu in podobnem nagnjeni k občutljivi strani, potem je zagotovo prava izbira titan. Veliko ljudi se ob prvem prebadanju dobro znajde s kirurškim jeklom, če pa obstaja dvom, se držite titana.

Preboden 24. aprila 2015:

"to'Pametno je izbrati nosne obroče iz kirurškega jekla ali titana, za katere je manj verjetno, da bodo dražili vaš piercing" – napačno. Kirurško jeklo na začetku ni dobra izbira, saj vsebuje nikelj in lahko zaradi tega povzroči alergijsko reakcijo. Titan je edina dobra izbira. Po zacelitvi prebadanja se lahko kirurško jeklo obravnava kot možnost.

Hal Gall (avtor) iz Bloomingtona, IN 8. avgusta 2013:

@Coffee-Break: Lepota je v očeh opazovalca, kot pravijo!

Dorian Bodnariuc iz Ottawe, Ontario, Kanada, 8. avgusta 2013:

Piercing je, tako kot tetoviranje, lep način za izražanje sebe. Prebadanje nosu je lahko zelo lepo, če ga naredite z okusom.

miaponzo 22. februarja 2013:

Imam piercing v nosu že več kot 30 let .. in všeč mi je! (Še preden je bilo to v modi!!!!

Padli Angel 483 3. novembra 2012:

Odličen nasvet za vse, ki razmišljate o piercingu, dobro opravljeno.

JoolsObsidian LM 29. oktobra 2012:

Na zdravje za informacije – res koristno!

About the author