Potiskanje mojih mej z vzmetenjem karoserije (obešanje s trnki)

Ko so me zaradi trnkov suspendirali, sem to sprejel kot bolečino, ki sem jo imel pod nadzorom in sem jo povzročal in vzdržal po lastni izbiri.

Samo v primeru, da bodo ljudje izginili.

Samo v primeru, da bodo ljudje izginili.

Kaj je telesna suspenzija?

Vzmetenje telesa je obredna praksa, da s kavlji prebodete kožo in jih nato obesite. Ko delate suspenzijo, vašo telesno težo podpira koža, ki je neverjetno močan in prožen organ. Ritualno telesno suspenzijo so prvič izvajali Mandani Tripe Prvih narodov iz reke Missouri.

Danes je ritual suspenzije tesno povezan z drugimi spremembami telesa in ga najpogosteje izvajajo tatoo umetniki in pierceri, ki so specializirani za to področje. Pred nekaj desetletji je obred suspenzije doživelo le nekaj tisoč ljudi. Danes se je to število povečalo na več tisoč. Od zadnjega torka sem bil vključen tudi jaz.

Zakaj sem se odločil za suspenz?

Ko sem poklical Russa Foxxa, umetnika za predelavo telesa, ki mi je olajšal suspenz, je bilo njegovo prvo vprašanje: “Kaj je tvoja motivacija?” Že leta me zanima suspenzija. Kot najstnik sem bil navdušen nad telesnimi spremembami in požrl vso bralno in ogledno gradivo na to temo. Med njimi dokumentarec o suspenziji karoserije. Ideje mi nikoli ni uspelo izbiti iz glave, vendar nisem bil prepričan, da bom zdržal tisto, kar je zdelo veliko bolečino. Poleg tega je bilo takrat moje zanimanje zgolj radovednost.

Diagnosticirana fibromialgija

Nato so mi pri 19 letih diagnosticirali fibromialgijo. Boleče nevrološko stanje, ki nima zdravila in čeprav je zdravljenje na voljo, vam nič ne more vrniti življenja, ki ste ga nekoč imeli. Moral sem zapustiti službo in med 19 in 22 sem več časa preživel v postelji kot zunaj nje. Ko sem v začetku tega leta začela z novim zdravilom, sem bila navdušena, ko sem ugotovila, da sta moja bolečina in delovanje tako visoki, kot bodo verjetno kdajkoli. Vedel sem, da moram nekako proslaviti svojo novo sposobnost sodelovanja v svojem življenju. Potem sem se spomnil suspenzije karoserije.

Ogled video posnetkov suspenzije izgleda kot nadčloveški podvig vzdržljivosti in duševne vzdržljivosti. Ravno to sem potreboval. S FMS se sploh nisem mogel potisniti in zdaj sem potreboval izziv tako za telo kot za um. Suspenzija je postala način, da se dokažem, da sem spet jaz. Ko sem omenil zanimanje za pogovor, so me napotili k umetniku za predelavo karoserije v Vancouvru Russu Foxxu.

Moje izkušnje

Po težavah s telefonom in zmešnjavah po urniku sem v torek v začetku marca 2012. končno prišel v Foxxov studio v vzhodnem Vancouvru. Ves dan sem se boril s tesnobo, vendar nisem mogel natančno povedati, za kaj je to. Vedel sem, da bo suspenzija bolela, a v zadnjih treh letih sem imel tako hude bolečine, da sem vedel, da to ne more biti to. Spoznal sem, da je to preprosto strah pred neznanim. Zavedanje, da imam to tesnobo, me je spodbudilo. Ne, nisem točno vedela, kaj lahko pričakujem in ja, živci so mi bili tako slabi, da bi komaj jedla, ampak zame je bila to le močnejša motivacija.

Nastaviti

Tisti dan je treniral novega člana svoje ekipe MBS (Modern Body Suspension). Moja suspenzija je bila prva, pri kateri bi sodelovala. Ko sva z možem gledala, kako postavljajo in razkužujejo enkratno uporabo samo kljuke, igle in okovje. Slišal sem ga, kako je svojemu pripravniku ubesedil celoten postopek, in bilo je jasno, da sem v dobrih rokah.

Tudi moj mož, ki je skrbel za številne pomisleke, med katerimi je najbolj opazno, da bi mi koža raztrgala, se je ob namestitvi popolnoma poravnal. Ko gledate delo Foxxa, je nemogoče obdržati pomisleke glede varnosti in učinkovitosti štirih dokaj majhnih trnkov (resda)..

Piercing

Končno je bil čas za začetek. FMS je stanje, ki ne povzroča le bolečine, ampak tudi poslabša običajne občutke bolečine. Preden sem ga dobil, sem bil ena izmed manjših skupin ljudi, ki jim je bil všeč občutek, da sem preboden in tetoviran. Dvomil sem, da bo tako, in na žalost sem imel prav.

Prebadanje je bilo izvedeno hitro in učinkovito, Foxx pa je pred vstavljanjem vsakega trnka poskrbel, da sem popolnoma pripravljen. Kljub temu je bolelo peklensko. Ampak zdaj vam bom povedal, ko vas enkrat prebodejo, je najhujša bolečina celotnega procesa končana.

Odmik od tal

Po prebadanju je moje telo črpal adrenalin. Malo sem se tresel in že bolečina zaradi prebadanja je precej popustila. Vzeli smo kratek odmor (le nekaj minut) in do konca je dopamin v mojem telesu bolj ali manj prikril bolečino, ki jo je povzročil piercing. Nisem še vedel, da je najhujša bolečina minila, toda do zdaj sta mojo tesnobo nadomestila nestrpnost in navdušenje.

Ves čas, ko je svojemu pripravniku razlagal, kaj počne, je Foxx pripravil opremo (precej nizko obešeno) in si oblekel varnostni pas, tako da ni bilo možnosti, da bi vrv zdrsnila.

Bolj psihično kot fizično

Izziv suspenzija je bolj psihičen kot fizični. Težko je zaviti svoje možgane okoli koncepta, da vašo telesno težo podpirajo štirje kovinski kljuki v vaši koži. Nekaj ​​časa sem stal pod vrvjo, polna teža na tleh se je navadila na to idejo.

Foxx mi je zagotovil, da imam popoln nadzor. Ni dvignil, dokler ga nisem prosil, nato pa se je dvignil tako počasi, da se je mojemu telesu (in umu) omogočilo sprostitev občutka. V trenutku, ko sem rekel, da je ustavil. V nobenem trenutku se mi ni zdelo hitenje. Povedal mi je, da nekateri prvič potrebujejo eno uro, da se dvignejo s tal, nekateri pridejo tja takoj. Bila sem tako nestrpna, da je moje lastno vnebovzetje trajalo približno 5-10 minut.

Vzmetenje

Sprva so mi svetovali, naj upognem kolena, namesto da bi me dvignili, da bi se lahko psihično prilagodil. Počasi sem svojo težo nanesel na trnke. Prvi občutek je bolečina, čeprav ne skoraj dovolj, da se ustavite. Bolečina se hitro spremeni v vročo napetost, ki je popolnoma nova. Kasneje sem to poskušala razložiti možu, vendar sem na koncu obupala. Suspenzija se počuti kot suspenz in vseeno je, kot sem že rekel, bolj duševni kot fizični podvig.

Nazadnje je moja celotna teža podprta na teh štirih trnkih in dvignjena sem bila do prstov na tleh. Do takrat bolečina ni bila več dejavnik. Nenadoma sem se moral soočiti z početjem nečesa, na kar se nisem pripravil: spuščanjem tal. Vse življenje živimo po tleh in nikoli ne razmišljamo o tem, koliko tega dejstva jemljemo kot nekaj samoumevnega.

Tla so bila varnostna odeja, katere se en del mene ni hotel odreči. Potem je bil še en del mene, ki si je tako želel, da bi dejansko visel s trnkov. Na srečo je imel mož, ki mi je posodil roke. Ko sem ga držal za roke za čustveno podporo, sem bil končno dvignjen s tal. Ko je stopil nazaj, sem tam visel sam. Russ me je opozoril, da nekateri prvič doživijo šok in slabost, a vse, kar sem čutil, je bilo razburjenje. Pojdi me!

Nihanje in predenje

Sprva sem hotel le ostati in se navaditi na občutek. Ob vlečenju kože sem imel občutek, da so mi roke ob strani obtičale, a po navadi na samo obešanje sem postal nekoliko nemiren. Nisem bil daleč od tal, zato nisem mogel preveč zanihati ali se vrteti, toda prvič mi je bilo to malo gibanja dovolj. Ko sem se sprostil, sem se vrtel in se imel super. Mislim, da sem tam gor preživel pol ure, preden mi je postalo malo dolgčas in se vrnil na tla.

Vlečenje

Ko so bile moje noge spet trdno na tleh, sem dobil čuden občutek. Tako kot nisem hotel spustiti tal, ki se dvigajo, zdaj nisem hotel spustiti vrvi in ​​se spustiti. Na srečo je bilo treba poskusiti še nekaj.

Najprej se moram poskusiti dvigniti. Bilo je zelo kul imeti popoln nadzor nad procesom. Nato so snemanje odstranili in Foxx se je držal, medtem ko sem se potegnil proti njemu. V nekem trenutku (Russ je bil nekoliko močnejši od mene) sem začel drseti, on me je za kljuke vlekel celo telo nazaj. Izkušnje vlečenja so popolnoma drugačne od obešanja, saj je to smer, na katero je vaše telo bolj navajeno. Še vedno se ne morem odločiti, kaj mi je bolj všeč.

Koliko boli suspendiranje??

Pričakoval sem, da bo telesna suspenzija zmagala nad bolečino, vendar se je izkazalo, da je to bolj zmagoslavje nad strahom pred neznanim in vaja za preskakovanje duševnih ovir.

Torej, kako močno je bolelo? Ko sem pred tem gledal video posnetke o odložitvi, sem opazil dve stvari:

  • Izgledalo je grozno in res boleče.
  • Ljudje, ki so bili suspendirani, nikoli niso izgledali, kot da jih boli. Smejali so se in šalili ali pa so mirno doživljali občutke. Ko sem bil tam zgoraj, sem naredil oboje.

Ko imate FMS, je bolečina vaš stalni spremljevalec. Lahko začnete pozabljati, kakšni so drugi občutki, zato sem bil prepričan, da lahko prenesem bolečino. Pravzaprav sem to sprejel kot bolečino, nad katero sem imel določeno stopnjo nadzora, ki sem jo povzročil (posredno) in vzdržal po lastni izbiri. Toda kot sem že rekel, najhujša bolečina je preboditi. Po tem je vse pite. Bolečina je relativna. Za nekatere je to pomemben del izkušenj (kot je bil zame) za druge manjša ovira, v resnici zanemarljiva, da moraš priti do zabavnega dela.

Ali imam brazgotine?

Seveda kljuke pustijo nekaj drobnih brazgotin in te brazgotine nekaj dni bolijo. Sprva so jih moja oblačila res razdražila. Minili so trije dnevi, ko to pišem, in jih komaj opazim. So majhne, ​​uravnotežene in pravzaprav (odvisno od vašega okusa) nekako privlačne. Kot je poudaril Foxx, nič drugega ne povzroča takšnih brazgotin, zato je enostavno prepoznati druge, s katerimi delite izkušnje.

Ali bom to ponovil?

Takoj po tem, ko so mi kljuke odstranili, si nisem mogel misliti: “Kdo bi to moral narediti dvakrat?” toda ko sem se naslednje jutro zbudil, se mi je v glavi zamišljeno oblikoval: “Kako dolgo moram čakati, da to ponovim?” Skoraj sem prepričan (zdravstveno stanje dopušča), da bom spet tam. To bi rad naredil zunaj in z višjo opremo, da bi se lahko svobodneje vrtel in nihal. Zanima me tudi preizkušanje različnih položajev.

Kaj je bila poanta?

Zame je izkušnjo najbolj primerno opisati z dvema besedama: krepitev moči in terapevtska. Pred šestimi meseci je bilo moje zdravje tako slabo, da je bil hoja po bloku borba in zmaga. Nekaj ​​dni je bilo preveč hoditi v kuhinjo, ta teden pa sem se presegel psihičnih in fizičnih omejitev, za katere nisem bil prepričan, da jih bom presegel. Zaradi tega sem se počutila močno in pod nadzorom. Izkušnja je bila zaradi nekajdnevne psihične priprave, številnih raziskav in odličnega poučevanja zelo pozitivna.

Ali sem srečen, da sem to storil?

Navdušen. Foxx vodi Modern Body Suspension kot neprofitno organizacijo in zaračunava le uporabljene materiale, ker verjame v duhovni vidik tega rituala. Ko sem to storil, se strinjam z njegovim stališčem. Izkušnja je neprecenljiva, ne vem, kako bi lahko našli ceno zanjo.

Ali ga priporočam?

Če ste iskali vzmetenje in ste zainteresirani, a živčni, bi vsekakor sprejeli, vendar pa suspenzija ni za vsakogar. Samo vi boste vedeli, ali je to prava odločitev in kdaj je pravi čas. Ampak, če bi bili na ograji? Ja, potisnil bi te.

Sodobno karoserijsko vzmetenje v Vancouvru

Če živite na severozahodu Pacifika ali v njegovi bližini, vam vsekakor predlagam Russ Foxx in MBS ekipa vam olajša odložitev. Vredno se je odpeljati v East Van. Ne glede na to, ali so vaše izkušnje dobre ali slabe, bo v veliki meri posledica vašega duševnega stanja, vendar ekipa MBS vzbuja takšno zaupanje, da bi to tesnobo težko ohranili.

Diaprojekcija fotografij vzmetenja:

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Karen 23. junija 2020:

Pred 2 1/2 leti so mi diagnosticirali fibromialgijo. Pridobila sem 70 kilogramov in sem bolj doma vezana kot karkoli drugega. Pogrešam starega sebe. Moj mož me vedno znova poskuša prepričati, naj naredim suspenz, ker smo slišali za ženske s FMS, ki so rodile in je njihova bolečina izjemno oslabela ali pa je izginila. Meni, da bo bolečina zaradi tega ponastavila stvari in zmanjšala mojo bolečino, zlasti do te mere, da mi ne bo treba več uporabljati palice.

Ali se je vaša bolečina pri FMS zmanjšala? Ste se fizično počutili bolje? (poleg uma nad zadevo) Hvala, ker ste delili svojo zgodbo!

Mandy 7. decembra 2016:

Tudi jaz imam FMS in pred kratkim sem dobil celoten opis, vendar si še vedno ne morem predstavljati, da bi obvladal suspenz, zato sem navdušen nad vami.

Kot stransko/neprebojno vprašanje, katera zdravila jemljete? Stara sem 23 let in sem vezana na hišo. S hodilcem grem k zdravniku, nimam prijateljev in pridobivam noro/ponižujočo težo. Resnično potrebujem nekaj boljšega od morfija, vendar se moj zdravnik ne zaveda, katera zdravila bi lahko pomagala.

About the author