Uvod v vrste piercinga v nosnici in septumu

jaz'imel sem nosnico, jezik, popk, več ušesnega hrustanca, & preluknjanih nekaj nepomembnih.

Kaj je piercing v nosu?

Ko slišite za prebadanje nosu, verjetno pomislite na prebadanje nosnice, ki je najpogostejši, ali na prebadanje septuma, ki je drugo najpogostejše in je videti kot bikov prstan med nosnicami. Ti'd je v obeh točkah pravilna, saj vsaka vrsta spada v kategorijo "prebadanje nosu." Poleg nosnice in septuma obstaja še nekaj drugih različic prebadanja, ki lahko okrasijo nos.

guide_to_nose_piercings_nostril_septum

BME.com

Standardni prebadanje nosnic

Standardni prebadanje nosnic je zelo majhen okras, ki ga običajno naredimo z majhno iglo 20 premerov. Čeprav je ponavadi vedno preboden s čepom, lahko po tem, ko se rana zaceli (običajno traja približno 4-6 tednov), nakit po želji zamenjate z drugim čepkom ali obročem..

Dvakrat sem si prebodel nosnico. Prvič sem moral vzeti čep za delo, potem pa sem ga izgubil, tako da se je luknja zaprla; Lani sem ga nato ponovno prebodel in iskreno lahko rečem, da najhitreje ozdravi od vseh piercingov, ki sem jih'sem doživel – in jaz'Imela sem jih kar nekaj: jezik, popk, več ušesnih hrustancev in nekaj nepomembnih. Poleg ušes se je najlažje spoprijeti s prebadanjem nosnice, telo pa se zelo dobro nosi z nakitom.

Različice pri standardnem prebadanju nosnic

guide_to_nose_piercings_nostril_septum

BME.com

Piercing z dvojnimi nosnicami

Različica pri standardnem prebadanju nosnic je prebadanje dvojnih nosnic, pri katerem se prebodita obe nosnici. Ustrezni nakit se običajno nosi v obeh luknjah.

guide_to_nose_piercings_nostril_septum

BME.com

Piercing z visoko nosnico

Visoke nosnice so prebadanje nosnic, ki se običajno izvaja veliko višje, proti prečke nosu. Ko se prebadanje visoke nosnice kombinira z dvojnim prebadanjem nosnice, nastane piercing zgornje nosnice. Še vedno z mano?

guide_to_nose_piercings_nostril_septum

BME.com

Piercing septuma

Prebadanje septuma, imenovano tudi prebadanje bikovih obročev, gre skozi nosni septum na sredini nosu. Po poročanju bmezine.com:

"Nosni septum je hrustančno tkivo, ki deli steno med nosnicami. Na splošno sam hrustanec ni preboden, ampak majhna reža med hrustancem (znana tudi kot "sladka točka") in dno nosu."

Septum je običajno preboden z iglo s premerom 14 in lahko traja do 1–3 mesece, da se popolnoma zaceli.

guide_to_nose_piercings_nostril_septum

BME.com

Merjen septum

Nekateri ljudje radi raztezajo ali merijo prebadanje septuma. Čeprav je merjenje običajna tehnika v svetu prebadanja, lahko prekomerno raztezanje septuma ustvari neprijeten učinek spuščanja.

guide_to_nose_piercings_nostril_septum

BME.com

Izmerjena nosnica

Ista taktika raztezanja ali merjenja se včasih uporablja tudi za nosnice.

guide_to_nose_piercings_nostril_septum

BMEzine

Piercing v nosu

Ekstremnejša vrsta prebadanja nosu je nosni prerez, kombinirano prebadanje, ki je sestavljeno iz para prebadanja nosnic s prebadanjem septuma na isti ravni med obema. Zdi se, da je vse prebadajoče, če ga nosite z mreno, v resnici pa gre za tri ločene luknje.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2007, ker živi

Komentarji

Ellie-jay 7. julija 2015:

Včeraj sem si prebodel pregrad in sem'Če sem iskren, me je bolelo. Vem, da je prebodalka uporabila sponke za septume, kar je lahko vzrok za bolečino, ampak ja, niti najmanj ni bilo neboleče. Moja večina je bila takšna 'teče' ne razumem'res ne vem'je všeč'od takrat mi zmanjka ene nosnice in moram vedeti, ali je to normalno ali ne ?! Hvala x

bik 14. februarja 2013:

Ingver,

Morda boste nanjo uporabili vlažilno kremo ali olje. Najraje imam olje jojobe ali vitamina E..

Ingver 14. marca 2012:

jaz'sem imel preboden pregrad že približno 9 mesecev, sprva nisem imel težav, zelo hitro se je pozdravil z malo nelagodja. Pred kratkim pa sem'opazil sem, da se začne boleti. Zdi se mi zelo tesno in suho ter me boli, ko se dotaknem konice nosu. Ne gre'ne dobi več skorje, vendar na njej dobijo majhne temne drobce. Vsak dan ga sperem s toplo vodo pod tušem. Ali bi moral narediti kaj več ali drugače? Ali se začne zavračati??

Anonimno. 20. januarja 2012:

Prosim, ne'ne zamenjujte raztezanja in merjenja. Niso zamenljivi izrazi.

Merjenje je merska enota, raztezanje pa dejanje raztezanja tkiva med meritvami. "Merjenje" je slengovski izraz, in čeprav vsi vedo, kaj mislite, ko ga uporabljate, res diskreditira vaš članek.

Nepovezano sem brskala po nekaterih objavljenih komentarjih in povem samo eno stvar…

ZA BOŽJO LJUBEZEN NE PROBODITE SVOJEGA TELA ALI PUSTITE SVOJEGA PRIJATELJA/VOZILA/DRUŽINSKEGA ČLANA PORATI SVOJE TELO. PIERCINGE MORAJO IZVEDETI SAMO STROKOVNIKI V STERILNEM OKOLJU S STERILNO OPREMO.

čokoladni septum 25. decembra 2011:

hej, pred nekaj dnevi sem opravil'nič me ne boli, kar želim, da bi jo že spremenil lol občutek zaceljen mi nosička ne'ne boli ali nič in imam 14 g she3, ki sem jo pri tem prebodel in moj nos je zelo sorazmeren. Zavedam se, da to naredim z velikimi nosnicami ali velikimi nosovi, vendar se moj obraz zelo dobro prilega obrazu in ne vidim luknje, kar se kaže samo kot dva drobna nasveta in ga obrnem navzgor, čutim, da včasih nič ne pozabim. lol bolečina je kot potegniti dlako iz nosu ali si z nohti opraskati notranjost nosu

Čebela 1. novembra 2011:

Resnično si želim preboditi pregrado. Mislim, da izgleda super in res'tudi skriti je enostavno (ne nameravate povedati celemu svetu). Imam pa problem.

Moj nos je res obrnjen, zato ga ne nosim'ne vem, če je'mi bo dobro izgledal? Bo štrlelo ali kaj. jaz'to sem videl samo pri ljudeh z ravnimi nosovi .. Moj nos je precej tanek in spredaj je videti srčkan samo postrani'je problem.

Prosim za nasvet .. thx

jennyhebb 1. novembra 2011:

@jonisajollyrancher.

zdravo ime 13 in pred približno 6 ali 7 tedni sem si prebodel nosnico .. tudi sam sem si moral znova preboditi nosnico, ko se je notranjost zaprla, ko mi je čep izpadel v spanju. jaz sem imel isti problem, čep bi lahko spravil v luknjo, čeprav ko sem se počutil v notranjosti, ga ni bilo'ne grem skozi … samo čutil sem konec čepka, skozi kožo bi moral prst spraviti na notranjo stran, kjer bi začutil čep & pritisnjen na zunanjo stran, da ga potisnete noter, ne deluje'vse skupaj ni bolelo 🙂 upam, da sem pomagal.

in če sem imel preboden nosnico 6 tednov (7 v 5 dneh), kako dolgo bo trajalo, da ga bom lahko vzel ven in se ne bo zaprl? hvala.

-IN VSEM, KI JE ZASkrbljen, da bi dobili preboden NOSTRIL, DON'T BITI ZASKRBENO ATALL. VSAK, IN VSEM POMENIM! PRITOŽAVA SE, DA JE NAJBOLJŠE BOLESNO, DA BODE PROBODENE, KAKO JE TAKO Blizu OČI .. NE, DON'T POSLUŠAJTE jih. NOSTRIL sem prebodel, ne da bi vedel, da je to najbolj boleča stvar, da sem se prebodel, in izstopil sem, ne da bi me oči zalile, ko sem rekel, da me ušesa bolj bolijo.. & MOJA TOOLERACIJA BOLEČINE JE ZELO NIZKA. BOLI ME, DA SAM SAMO DOBIL ODKOMEN. ZDAJ NE'T TO NEKAJ KAŽE?!?!?!?.

JonisaJollyRancher dne 20. oktobra 2011:

pozdravljeni vsi: o prebodite mi septum

potreba je šla skozi, čutim njeno koničasto stran, lol. ampak kako mora biti skozi? ker prstan ne gre na drugo stran

k.meenakshi 6. avgusta 2011:

hai sunandhini, super si sprejeti može, če si želijo, da bi bilo v tvojem življenju več ljubezni in žrtvovanja, tudi jaz sem dobil 2 septuma in 2 nosnici iz roke moža

sunandhini 2. maja 2011:

Moj mož je takoj po poroki z iglo prebodel moj septum in najlonska žica je prešla skozi celoto in me privezala na hrbtno stran do ušes, kot smo govedu namestili nosno žico. Zdaj namerava preboditi obe strani mojega nosu in novo celoto v mojem septumu, da mi obesi septumski nakit, tako da bo konica mojega nosu bolj spuščena navzdol. Čeprav sem imel pri prvem prebadanju brazgotine, se zdaj počutim udobno z življenjem v nosu. Ker me moj mož bolj navdušuje, da bi me videl na nosu, in se zelo rad igra z njim.

margarita 7. marca 2011:

torej naredim vse svoje piercinge in razmišljam o ponovnem prebadanju nosnice na isti strani, ali obstajajo kakšni triki? ne razumem'ne moreš se preveč približati drugemu.

Bik 3. marca 2011:

Pridobite si žebelj za deset denarjev in opeko. Udarite z nosom ob nekaj trdnega, na primer podporni nosilec ali železniško ograjo in z žebljem udarite v kateri koli del obraza, ki ga želite. Če ti'imaš srečo in zadel si jo dovolj močno, da je ne moreš samo preboditi, ampak tudi skriti pred mamo! Potem lahko skupaj odidete v knjigarno, da si vzamete knjigo v angleškem jeziku!

Valetina Cilia 22. februarja 2011:

Rad bi si prebodel nos, mama pa ne't Dovolite mi, da bi rad vedel, kako ga preboditi na Myslefu in ga nato skriti. Thaankss 🙂 x

James 8. februarja 2011:

jaz'm s Bikom na tem, res se vse vrti okoli časa, ko imaš raztegnjeno luknjo in seveda velikost, kamor greš. Prerez sem imel pri 8 -metrskem, saj sem vedel, da ga bom raztegnil, in to'trenutno na 2. jaz'sem ga imel 3 leta in ga lahko nekaj časa vzamem in zmagal je'nikamor ne greš.

Kot opombo vsem mladim, ki se ukvarjate s piercingom. Prebil sem se, tako kot mnogi od vas'prepričan sem. NE, PONOVIM SE, NE prebadaj se. Za ljudi, ki imajo dovoljenje za prebadanje, obstaja razlog. In ko gre za vaš nos, še posebej vaš septum. Nočeš se zapletati z naključjem. Po sredini obraza teče veliko živcev in lahko se resno poškoduješ. To lahko preberete in napišete vse nevedne komentarje, ki jih želite. Ampak jaz'samo nekaj vas poskušam rešiti neumnih napak.

Vso srečo!

Bik 22. januarja 2011:

V mojem primeru se je po odstranitvi nakita precej hitro skrčilo. jaz'd bi moral skozi to narediti še en konus (čeprav ni bil'skoraj tako slab kot prvotni odsek) in zamenjajte vtič, če je izpadel prejšnjo noč ali kaj podobnega. jaz'm trenutno ima 6ga luknjo in nameravam priti vsaj do 00 kot a "velikost cilja" ali karkoli že to pomeni…

V mojih prijateljih' primeru, oni'd oba sta se raztegnila do 8ga in ga nosila leta, preden sta odstranila nakit. Eden od njih si lahko še vedno prilega nakit 10ga v nos, samica pa si lahko še vedno namesti 14ga prstan v nos, potem ko več kot 3 leta ni ničesar nosila. Tudi moj znanec se je podaljšal na vsaj 9/16 in ne'ne nosi ničesar v njem. jaz'prepričan sem, da ni'ni več te velikosti, ampak je'Mora se potiskati blizu 7/16th, kot jasno vidite skozi to, ne da bi se potrudil pokazati svoj raztegnjeni (ne merjen) piercing.

Seveda je odvisno od posameznika, a na koncu jaz'Ugotovil sem, da dlje ko ga nosite (v letih, nič v tem mesecu), in velikost, na katero se raztegnete, bo določila trajnost prebadanja septuma.

Vso srečo in ne pozabite biti potrpežljivi in ​​poslušati svoje telo!

… ne tvoj šef.

Jake dne 22. novembra 2010:

Če raztegneš svoj septum, se dokaj hitro skrči, ker na koncu nekako želim raztegniti svojega, vendar želim, da se lahko skrči

če je tako, kaj je "točka brez povratka" za septume?

ZacHasHeart dne 30. septembra 2010:

jaz'sem imel 3 -krat preboden pregrada. Prvič sem ga raztegnil na 8 in ga vzel zaradi dela. Drugič, ali nisem't ne skrbite dovolj dobro ali pa ga je napačno prebodel, ker me je vedno bolelo in bolelo, ko sem ga obrnil. Naredil sem ga pred približno 3 meseci in ga raztegnil približno teden dni po tem, ko sem ga dobil, mislim, da se hitro pozdravim, ker se ni'sploh ne boli. Nekaj ​​dni kasneje sem se raztegnil in jaz'Verjetno sem bil pri 8 približno 2 meseca in pol. Jutri zvečer si naredim nosnico.

Dean dne 17. septembra 2010:

@Squalosurf moraš dobiti manjši prstan'Skupaj lahko dobite veliko različnih velikosti prstanov in vse je odvisno od tega, ali je vaš piercing in kaj želite

Dean dne 17. septembra 2010:

imam opravljene obe nosnici in 2 -merni septum ter prebadanje nosu na mostu so super!!

Katia dne 10. septembra 2010:

Igle s premerom 20 se običajno ne uporablja pri prebadanju nosnic. Uporabljeni nakit je lahko 20-metrski, običajno pa je igla za en meter večja (zato se za prebadanje, pri katerem bo uporabljen 20-milimetrski nakit, uporabi 18-iglična igla).

Squalosurf 27. avgusta 2010:

V zadnjem letniku srednje šole sem prebodel pregrad in piercing ni bil'ni dovoljeno, zato sem to moral skriti. V njem sem imel samo ščipalko in jo držal obrnjeno, potem pa, ko sem jo raztegnil (ja'To se imenuje raztezanje za vse ljudi, ki postanejo jezni, ko se popravijo) Uporabil sem ravno vtič z obročki. Vso sezono sem igral košarko in šel vsaj 6 mesecev, za kar nihče sploh ni vedel, dokler se nisem odločil, da jim to pokažem. To's ZELO enostavno skriti

Imam pa vprašanje. Želim si preboden nos, vendar nekoliko dlje, da lahko vanj vstavim majhen obroč, tako da mi bo na dnu nosnice, ali obstaja še kakšno ime za to ali ga bom moral piercerju le razložiti?

punx 13. julija 2010:

piercingi v nosu niso tako hudi, da sem naredil nos na obeh straneh, septum, most in upam, da bom dobil nos. dobil sem 8 piercingov za ustnice in 2 jezika. imel sem tudi svoja lica in mnoge druge, kot so dermalni in površinski. vseeno so nosne brade tako boleče kot septum? očitno so mi povedali, da je za prebadanje potreben več časa, saj je lahko precej počasen, ker ne gre skozi mehko točko kot običajno.

Kym 8. maja 2010:

razmišljam o tem, da bi mi kmalu prebodli most, približno polovico časa nosim očala & i'Nikoli prej nisem imel površinskega piercinga … zato bi mi lahko vsaka informacija, ki bi mi jo dal, postala super!!

kaven 04. aprila 2010:

pravkar sem si prebodel septum, to sem naredil z obročem za čevlje za uro, tako da si ga lahko kot zadrževalnik le zdrsnem v nos.

Ashton 28. februarja 2010:

Pred časom sem si prebodel pregrad. Prebodalcu sem rekel, da ga moram skriti, zato mi je namesto krožne mrene ali ujetnika dala samo držalo.

Lahko bi ga obrnil za delo in ga potegnil navzdol, ko sem bil odsoten. Moj septum je bil najlažji za nego/zdravljenje vseh mojih piercingov (imam veliko: navpična ustnica, 0g režnjev, 10g hrustanca, dvojne nosnice, kožna sidra).

beejay 29. januarja 2010:

hej imam opravljen septum in se je v enem dnevu ozdravil, je bilo super'niti ne boli

Shibby 19. oktobra 2009:

Za tiste, ki ste zaskrbljeni, da bi skrili prebadanje septuma, potem ko to storite, če se pogovorite s svojim prebodalcem, ga lahko prebodite, tako da je že v nosnicah in skrit. Dokler ne'Poskusite ga odstraniti približno mesec dni in ga hraniti čistega, da ne vpliva na čas celjenja niti na način, kako se zdravi.

reema dne 16. oktobra 2009:

moj mož mi je prebodel septum z iglo za pakiranje in prešel najlonsko vrv, zdaj je na žalost ozdravljena, zdaj je načrtovana za prebadanje obeh nosnic

chikancita dne 13. oktobra 2009:

no, pravkar sem si prebodel nos in zelo mi je všeč, upam, da mi starši ne rečejo nič

mallik 1. septembra 2009:

izgleda lepo z zatiči za nos na obeh straneh

čudovito na pogled

13. avgusta 2009:

"grdo"? wow

Emz 26. junija 2009:

jaz'jutri mi prebijejo septum in navdušen sem lol.

Odločil sem se, da bom vzel Kyleigh'svetujem in pojdi. Kot si rekel, to'je moje telo. =]

fitle prsti 1. junija 2009:

sovražim piercing v nosu

don't 1. junija 2009:

don'ne dobiš nosu

Kyleigh 25. maja 2009:

Jaz ne bi'ne skrbi kaj si mislijo drugi !! Imam 5 tetovaž in pravkar sem si prebodel nos in moja družina sovraži !! haha ampak zelo mi je všeč .. veliko in zato sem jim rekel, da nisem'ni me skrbelo, kaj si mislijo, če jim je všeč ali ne b/c to je bilo MOJE telo in tako mi je bilo všeč … Ampak mislim, da'je samo moje mnenje. Ampak mislim, da če si tega resnično želiš … POJDI!!

Emz 18. maja 2009:

Želim si prebodljanja septuma, vendar mislim, da večina ljudi, ki jih poznam, ne bi'ne maram zaradi tega, se je res enostavno skriti? Tudi po tem'je pravkar preboden?

Cali 24. marca 2009:

Imam neumno vprašanje! S svojim piercingom se ukvarjam že več kot eno leto in občasno sem opazil, da bo razdražen in boleč. Ali ga ne menjam ali čistim dovolj pogosto?

Amberlin. 26. februarja 2009:

imam 13 piercingov. in vsem, ki postavljate vprašanja .. dodajte me na msn slab odgovor…

[email protected]

POPEYE 25. februarja 2009:

kaj pa dva piercinga v isti nosnici? ali kdo ve, kje lahko dobim informacije o tem? nosnico imam prebodeno na normalnem mestu, vendar me zanima, če lahko zraven dobim še eno…

Jaz dne 20. januarja 2009:

želim vedeti, če obstaja'je eden od teh, vendar na piercingu ustnic? z vsemi podrobnostmi o strunah, težavah, prednostih, zdravljenju, vsemi temi domišljijskimi imeni … če bi kaj naredil'd biti moja ustnica … 🙂 in ušesa

Prebodeno. 13. januarja 2009:

Vau. To'prav smešno je gledati prepir. Odrasti.

.. 31. decembra 2008:

To'ni toliko popravljanje jezika kot uporaba pravilnega izraza. Pojdite na sestanek z električarji in jim povejte o stvareh, povezanih z elektriko'bom dobil nekaj popravkov I'prepričan sem.

Samo za namig! 31. decembra 2008:

Ali veste, kako moteči so ljudje, ki popravljajo druge ljudi'je jezik? Premagati sebe!

Samo namig dne 30. decembra 2008:

"merilec" ni glagol, je torej merska enota "merjenje" je napačna uporaba besede gauge in na širjenje preluknjanih lukenj se lahko sklicujete le kot "raztezanje".

nikii dne 16. decembra 2008:

Visoke nosnice imam na obeh straneh. Prebodalka je premočno stisnila moj levi čep in v dveh dneh se mi je začel vleči v nos. Vrnil sem se na kraj, kjer sem to naredil, in fant mi je rekel, da je čudno, ker je samo nabrekel v notranjosti, čep pa je bil pretesno vpet in ni bil'ne damo mu prostora za oteklino, ne da bi skušali izvleči čep. Popravil ga je in dan po tem, ko sem imel krasto, ga je popravil'je malo boleče, vendar se počuti veliko bolje kot prej. drugi pa ne'ne delaj mi težav in zmorem'ne počakajte, da se popolnoma pozdravijo. 🙂

Zamašek prstana v nosu 3. decembra 2008:

kako lahko nagovorim starše, da mi dovolijo, da si jih priskrbim!

Bobo Kitty F *** 28. maja 2008:

Najboljše pri mojem obroču za septume je, da sem našel takšnega, ki mi leži v nosu. Tako, da sem ga samo spravil gor. Kul je, ko ljudje opazijo, da se obrneš, ga zdrsneš in ga ni več. Kot čarovniški trik.

Gwensgifts 1. septembra 2007:

Pred dvema tednoma sem si prebodel nos in zelo mi je všeč! Mislil sem, da'Moral bi ga vzeti za delo (jaz'sem učitelj), vendar nista'še nisem nič rekel!

About the author