Vrste in slogi prebadanja ušes

Predvidevam, da bom kot stara ženska s tetovažami in pirsingom morda videti malo čudno, ampak ne't vsi?

Zemljevid prebadanja ušes

Kje je mogoče preboditi uho? Skoraj povsod!

Kje je mogoče preboditi uho? Skoraj povsod!

Ušesni pirsing

Pri prebadanju ušesa je kovinska palica, igla ali konus prisiljena skozi del zunanjega dela ušesa ustvariti luknjo, ki je ne smete zamenjati "izsekavanje" koža. Ko je luknja ustvarjena, jo nato okrasijo z dekoracijo ali nakitom iz različnih kovin ali plastike. Včasih se piercing počasi raztegne, da sprejme večji nakit, imenovan raztezanje ali merjenje.

Prebadanje ušes mora vedno opraviti v strokovnem, varnem in sterilnem okolju pooblaščeni izvajalec piercinga. V Združenih državah mora vsak, mlajši od 18 let, podpisati dovoljenje za odraslo osebo, da si profesionalno prebode ušesa.

Povprečen uhan je 20 -palčni. Višja kot je številka, manjši je premer stebra. Manjše kot je število, večje je. Pri raztezanju prebadanja na večjo velikost se uporablja merjenje luknje v intervalih, običajno s konusno palico. To omogoča, da se prebadanje počasi širi, da se prepreči poškodba tkiva. Zoženje in raztezanje piercinga je lahko precej boleče.

jaz'sem velik oboževalec telesnih sprememb in tetovaž. jaz'imel sem različne piercinge, razen velikega raztezanja (ušesa, bradavice, jezik, obrvi, ustnice, seznam se nadaljuje). jaz'm ne v raztezanje; to je samo moja osebna želja, ampak tako je'postala zelo priljubljena. Predvidevam, da bom kot stara ženska s tetovažami in pirsingom morda videti malo čudno, ampak ne'a nismo vsi? Skoraj vse na telesu je mogoče preboditi, spremeniti ali celo kirurško vsaditi okraske. Vsaka vrsta spremembe telesa je osebna in intimna odločitev.

Prebadanje ušes s 4 merilniki; prebadanje Lane Jensen

Prebadanje ušes s 4 merilniki; prebadanje Lane Jensen

Včasih se piercing počasi raztegne, da sprejme večji nakit, imenovan raztezanje ali merjenje.

Včasih se piercing počasi raztegne, da sprejme večji nakit, imenovan raztezanje ali merjenje.

Zakaj si ljudje prebadajo ušesa?

Ljudje iz različnih razlogov prebadajo ušesa in druge dele telesa. Nekateri od teh razlogov lahko vključujejo:

  • Odraža kulturno in plemensko dediščino
  • Dajanje individualnosti in ustvarjalnega izražanja
  • Izražanje mode in lepote
  • Prepoznavanje dogodka ali življenjske spremembe

Pirsing telesa in ušes je ena najstarejših oblik spreminjanja in okraševanja telesa. Leta 1440 pred našim štetjem so služabniki in sužnji imeli piercing, da bi ugotovili, katerim družinam pripadajo. Prebadanje ušes je služilo tudi kot simbol uvrstitve in avtoritete v plemenskih skupnostih. Egipčanska mumija (Otzi Iceman), odkrita v Avstriji, je imela uho v ušesu.

Večina ljudi bo prebodila svoje telo, ne da bi pomislila na njegov pomen ali simbolni pomen. Včasih se naredi prebadanje ušes, da se potrdi dogodek, kot so obhajilo, krst, pomembna življenjska sprememba ali celo travma. V današnjem času je pirsing predvsem oblika samoizražanja, ustvarjalnosti in lepote.

Prebadanje ušes je lahko tako divje in ekstremno, kot želite. Lahko je tudi klasična, ekscentrična in celo elegantno preprosta.

Kakšna so tveganja?

Ker prebadanje vključuje prebadanje kože, obstaja tveganje. Lahko pride do brazgotin, keloidov, ušesnega hondritisa (okužba hrustanca in tkiva, ki je lahko popačena), pa tudi do okužbe. Zato je profesionalno prebadanje ušes tako pomembno.

Pri spreminjanju telesa previdno izberite. Nekateri piercingi se ne bodo popolnoma zaprli, če se raztegnejo do skrajnosti, drugi pa bodo običajno ostali kot sledi ali drobne luknje, tudi če odstranite nakit, kar bi lahko vplivalo na vašo izbiro poklica in poklica v prihodnosti.

Poskrbite za svoj prebadanje, o katerem se bo s piercer -jem pogovarjalo, in dokončajte temeljito nego, dokler se popolnoma ne zaceli. To'Prav tako je pomembno, da nosite nakit, ki je primeren za vsak piercing, da se izognete zatikanju ali poškodbam.

Sodobna ženska s prebadanjem ušes

Sodobna ženska s prebadanjem ušes

Piercing za Lobe

Prebadanje ušesnega režnja je danes verjetno najpogostejši prebadanje ušesa. To je enostavno narediti, na splošno ni boleče, hitro se zaceli in ponuja največjo prilagodljivost pri menjavi nakita.

Raztezanje Piercinga

To'Postalo je zelo priljubljeno raztezanje tega dela ušesa. Vendar morate upoštevati, da bo pri raztezanju te vrste prebadanja preseganje meja vašega tkiva povzročilo potrebo po kirurškem popravilu, če boste kdaj želeli odpraviti škodo. Kirurško popravilo je lahko precej drago, velja za kozmetično in ni zavarovano z zdravstvenim zavarovanjem. To pomeni, da boste za odpravo te škode plačali, če se ustavite "ljubeč" ta vrsta piercinga.

Javna delovna mesta, razen če so usmerjena v storitve, je težko dobiti tudi z raztegnjenimi ušesnimi mečkami. Na žalost še vedno živimo v svetu, ki presoja našo zunanjost. Podobno kot ozko misleči ljudje, ki sodijo invalide ali hendikepirane, lahko tudi vas obsojajo.

prebodena raztegnjena ušesna mečka

preboden prebadanje raztegnjene ušesne školjke

Moje levo uho: dva režnja, tragus, topa in vijačnica/rob.

Moje levo uho: dva režnja, tragus, topa in vijačnica/rob.

Piercing za hrustanec

Kot lahko vidite iz zemljevida za prebadanje ušes I'Na vrhu tega članka je veliko mest in mest za prebadanje ušesa.

Pirsing hrustanca je nekoliko bolj zapleten, boleč in ima daljši čas celjenja.

Hrustanec je trdno tkivo, vendar prožno in mehkejše od kosti. Je vezivno tkivo, ki ga najdemo na številnih mestih v telesu. Je v ušesih in nosu, sklepih, kot so komolci, gležnji in kolena. Najdemo ga tudi na koncu reber, v hrbtenici in bronhih. Zanimivo je, da v hrustancu ni krvnih žil, zato je čas rasti in popravljanja veliko počasnejši od drugih tkiv v telesu.

Običajno prebadanje hrustanca lahko traja od 4 mesecev do 1 leta, da se popolnoma ozdravi. Elastični hrustanec je tisto, kar najdemo v ušesih. Je veliko bolj prilagodljiv kot druge vrste hrustanca.

Vrste in slogi prebadanja ušes so neskončne

Možnosti za okrasitev in prebijanje ušes so neskončne. Najdete lahko nakit vseh vrst in stilov, s katerim prilagodite in prilagodite kakršen koli piercing'sem se odločil, da bo sam. Prebadanje ušes ima bogato in pomembno zgodovino.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2013 Rebecca

Komentarji

Amanda zvitki 13. aprila 2017:

Ali lahko uporabljate običajne ušesne čepke v hrustancu

Vp 21. avgusta 2016:

Ali lahko prebijem svoj drugi uhan 3 cm od prvega uhana

Mairu 7. februarja 2015:

Vedno so si želeli prebadanje hrustanca'tako si luštna! Ampak jaz'tudi jaz se bojim igel in bolečine, zato mislim, da je zmagalo'se ne bo zgodilo kmalu…

LycansMumNZ dne 17. novembra 2014:

Želim si, da bi to prebral, preden sem naredil oba ušesa (hrustanec)

Rebecca (avtor) iz ZDA 10. januarja 2014:

Res lahko uide izpod nadzora! Hvala za komentar Uči! 🙂

Dianna Mendez dne 10. januarja 2014:

Vau, zagotovo je veliko različnih stilov. Ko sem bila še najstnica, sem si prebodla ušesa in si privoščila dodatno opremo. Nisem navdušen nad dvema luknjama ali trebuhom itd., Potem pa imajo drugi svojo predstavo o lepoti.

Rebecca (avtor) iz ZDA 31. decembra 2013:

jaz'tudi na moje telo sem se umiril. Predvsem zato, ker potrebujem službo in delam v računovodstvu. Prehrana in streha nad glavo sta pomembnejša. Ampak še vedno imam rad njeno lepoto. Hvala obema za komentarje.

Kevin W iz Teksasa 31. decembra 2013:

Ja, se strinjam s FlourishAnyway in se bom držal dveh lukenj Lobe, ki jih imam v vsakem ušesu. To je bilo zelo zanimivo in poučno. Nisem poznal vseh različnih imen za piercing.

Vseeno cveti iz ZDA 31. decembra 2013:

Čeprav ostajam pri svojem dolgočasnem nizu zaznanih ušes samo z eno luknjo, me je to središče navdušilo! zemljevid in vaše osebne fotografije so bile zelo zanimive. Hvala, ker ste pisali o tem. Lepo narejeno vozlišče.

About the author